Okulu Bırakma Kararı Aldım

yaş 24 oldu anca öğretmen olduk ittire kaktıra. her şeyden önce insan sevdiği, uğraşmaktan hoşlandığı bir bölüme gitmesi gerektiğini düşünüyorum. haa günümüzdeki üniversite mezunu işsizler ordusunu da unutmamak lazım.

+yorumum; hayat senin hayatın, verdiğin kararlar kadarsın.

2 yıllık üniversite olmaz önlisans yada yüksek okul olur ayrıca okuduğun bölüm bitirince hiçbir işine yaramayacak orayı seçmen başta hataymış zaten

başkan google 2 yıllık üniversite yazınca sonuç bulabiliyor musun ? demekki varmış :D bizde biliyoruz lisans önlisans hocam bu dediğiniz microsoftu mikrosoft diye okumak değilde maykrosoft diye okumaya benzedi

Muhtemelen seni mutlu etmeyen bir bölüm olduğu için istekli değilsin tabii özel üniversite olduğundan ailende yük olduğunu düşünüyorsun, sana tavsiyem bu bölümü bırakmak istiyorsan bırak fakat kendini mutlu hissettiğin bölüm için çalışıp üniversite sınavlarına tekrar hazırlan. Kazanamadın mı tekrar hazırlan. Pes etme hiç bir şey için geç kalmış değilsin okulu bırakmanı sadece tekrardan üniversite sınavlarına hazırlanacaksan kabul edebilirim. Benim kendimi en çok özgür hissettiğim dönemlerim üniversitede okuduğum zamanlardı bunu söylememdeki neden iş hayatına atılınca özlemiştim o dönemleri :) seninde bundan mahrum kalmanı istemem hem keyifli hemde manevi anlamda bazı şeylerin değerini anlaman için çok önemli bir tecrübe. Söylemişmiydim hatırlamıyorum ama sınavlara tekrar hazırlanıp sevdiğin bölümü hedefle.

hayır hocam kesinlikle bırakma devam et. Sonuçta bu kadar yolu çekmişsin bunlar boşa gitmesin. Ayrıca okul bittiği zaman dikey geçiş sınavına girip 4 yıllık üniversiteye geçiş yapabilirsin. Eskisi kadar zor değil dgs. Benim çoğu arkadaşım kolay bir şekilde geçti 4 yıllığa. Bende 4 yıllık işletme okudum pişman değilim nedenmi çünkü hiç okumamaktan iyidir en azından diye düşünüyorum. Eğer hedefin başka bir bölüm ise ve çalışağına inanıyorsan bırakabilirsin.

Muhtemelen seni mutlu etmeyen bir bölüm olduğu için istekli değilsin tabii özel üniversite olduğundan ailende yük olduğunu düşünüyorsun, sana tavsiyem bu bölümü bırakmak istiyorsan bırak fakat kendini mutlu hissettiğin bölüm için çalışıp üniversite sınavlarına tekrar hazırlan. Kazanamadın mı tekrar hazırlan. Pes etme hiç bir şey için geç kalmış değilsin okulu bırakmanı sadece tekrardan üniversite sınavlarına hazırlanacaksan kabul edebilirim. Benim kendimi en çok özgür hissettiğim dönemlerim üniversitede okuduğum zamanlardı bunu söylememdeki neden iş hayatına atılınca özlemiştim o dönemleri :) seninde bundan mahrum kalmanı istemem hem keyifli hemde manevi anlamda bazı şeylerin değerini anlaman için çok önemli bir tecrübe. Söylemişmiydim hatırlamıyorum ama sınavlara tekrar hazırlanıp sevdiğin bölümü hedefle.
böyle olayları yaşayıp yazan birileri olunca insan çok kararsız kalıyor bütlerim daha başlamadı ancak 4 tane büt 2 sini versem 2 tanesini seneye alsam 2 tanesi her türlü yaz okuluna ek döneme kalıyor uzuyor hocam ya sonrasında da pişman olmak var.
hayır hocam kesinlikle bırakma devam et. Sonuçta bu kadar yolu çekmişsin bunlar boşa gitmesin. Ayrıca okul bittiği zaman dikey geçiş sınavına girip 4 yıllık üniversiteye geçiş yapabilirsin. Eskisi kadar zor değil dgs. Benim çoğu arkadaşım kolay bir şekilde geçti 4 yıllığa. Bende 4 yıllık işletme okudum pişman değilim nedenmi çünkü hiç okumamaktan iyidir en azından diye düşünüyorum. Eğer hedefin başka bir bölüm ise ve çalışağına inanıyorsan bırakabilirsin.
başka bölüm hedeflerim de çalışacağıma inanmıyorum be hocam bu okulunda 2 yılda bitmeyeceğini düşündüğüm için şuan böyle bişey düşündüm.

2 yıllık üste birde paralı :D başlamanız double hata olmuş 4 yıllık işletme bir işe yaramazken sizin için geç bile kalmışsınız derim,bırakın okulu adam akıllı 1 sene çalışın 4 yıllık bir fakülte kazanın hayatınıza devam edin hiçbirşey için geç değildir.

Okulu bırakma ile ilgili bir konuya kesin karşı çıkardım ama.2 yıllık bölümü birde burslu okumussun bölümü v.s sevmemissin.Yaşın 19 olması aslında çok iyi yapacağın şey belli.Bence o ünüversiteyi kesinlikle okuma yeniden hazırlan 4 yıllık bir ünüversite kazan istediğin bölümü oku.Eğitim kesinlikle önemli ünüversiye bitirmek şart.Bende bankacılık bölümü mezun olmak için Mayıs 10-Haziran 15 kadar 4 sınavım vardı ve 40 gün boyunca ders çalıştım mezun oldum.Youtube hiç bir zaman okuldan önemli değildir.Bu sene hazırlan 4 yıllık ünüversite kazan yoluna devam et zaten yaşın 19 daha erken.Benden sana tavsiye

Okulu bırakma ile ilgili bir konuya kesin karşı çıkardım ama.2 yıllık bölümü birde burslu okumussun bölümü v.s sevmemissin.Yaşın 19 olması aslında çok iyi yapacağın şey belli.Bence o ünüversiteyi kesinlikle okuma yeniden hazırlan 4 yıllık bir ünüversite kazan istediğin bölümü oku.Eğitim kesinlikle önemli ünüversiye bitirmek şart.Bende bankacılık bölümü mezun olmak için Mayıs 10-Haziran 15 kadar 4 sınavım vardı ve 40 gün boyunca ders çalıştım mezun oldum.Youtube hiç bir zaman okuldan önemli değildir.Bu sene hazırlan 4 yıllık ünüversite kazan yoluna devam et zaten yaşın 19 daha erken.Benden sana tavsiye

tavsiyeniz için teşekkürler de hocam. ben çalışamam. matematik temelim yok çok kötüyüm ders konusunda dershane gidicem o bu derken yine masraf masraf galiba okul ile işimi açıkdan devam etmek zorunda kalacam.

Kardeşim yaşın daha küçük.Bilmiyorum beni dinler misin de.Ne yap ne et okulunu bitir.Asla okumadan tabiri caizse adam olmayı bekleme.Bu yorumumu lütfen kabalık olarak algılama.

Bazı durumları yaşayan biri olarak sana diyebileceğim, düşüncelerini diplomanla destekle.

Bak sana bir yaşanmış olay anlatayım.Bu olayın kahramanı kendi öz babam.Her zaman anlatır bizlere.Bu hikayeye sebep bir baltaya sap olduğum söylenemez ama yinede hayallarim uğruna ne olursa olsun savaşıyorum.

Olay babam askerdeyken gerçekleşmiş.

Babam inşaat işiyle uğraşıyor.Bu suretle de askerliğini inşaat ustalığı olarak yapmıştır.Birgün garnizonda havuz yapılacak.Öyle ya bu işin planlamasını yapacak kişide babam.İşte başlamış işe, ordan ölçmüş alttan ölçmüş nasıl yapacağını kafasında tasarlamış sonra plana dökmüş.Bu planıda nasıl yapılacağını kendinden rütbe olarak üstün subaya göstermiş.Her ne kadar subay, babam kadar inşaat işinden anlamıyor olsa bile projeye itiraz etmiş.

Bizim ki biraz inat olduğu için subayın bu itirazını kabul etmemiş "İşte efendim sizin dediğiniz gibi yaparsak olmaz" diyerekten.Bu atışma bir süre öyle devam etmiş.Sonunda subayın babama dediği son söz konuyu subayın lehine bitirmiş.Bu sözde şudur;

Murat bey,(ağzını göstererek)Ben size burdan değil,rütbesini gösterip burdan emrediyorum.O iş benim dediğim gibi yapılacak.

Kardeşim konu bundan ibaret.Biraz mizahi bir dille anlattım ama ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.

Bak sevmediğin bir bölüm olabilir bu doğrudur.Ama asla buna sebebiyetten okulu bırakacam deme.Okulunu ne yap ne et oku.

Çok iyi bilgisayar bilgin mi var.Bu rütbeden olmadan hiçbir işe yaramaz.İyi olmak istiyorsan o bölümü okumalısın.

Kardeşim daha yazmak isterdim ama çıkmam lazım. :)

Hayat yolunda başarılar dilerim..

Son düzenleme:
hakaret olarak algılama ama bu ülke'de özel üni'lerde okuyanlara "aptal" gözüyle bakıyorum.
o verdikleri paranın yarısıyla avrupada çoğu yerde istediğin bölüm okunulur.
neden hala bu ülkedeki dandik özel üni'lerde okumakta ısrar ediyor halkımız bunu anlamıyorum.
hele ki bu ünilerin yarısı sırf para için bilerek derslerden bırakıp 1-2 yıl fazladan okutmasına rağmen.

Kardeşim yaşın daha küçük.Bilmiyorum beni dinler misin de.Ne yap ne et okulunu bitir.Asla okumadan tabiri caizse adam olmayı bekleme.Bu yorumumu lütfen kabalık olarak algılama.

Bazı durumları yaşayan biri olarak sana diyebileceğim, düşüncelerini diplomanla destekle.

Bak sana bir yaşanmış olay anlatayım.Bu olayın kahramanı kendi öz babam.Her zaman anlatır bizlere.Bu hikayeye sebep bir baltaya sap olduğum söylenemez ama yinede hayallarim uğruna ne olursa olsun savaşıyorum.

Olay babam askerdeyken gerçekleşmiş.

Babam inşaat işiyle uğraşıyor.Bu suretle de askerliğini inşaat ustalığı olarak yapmıştır.Birgün garnizonda havuz yapılacak.Öyle ya bu işin planlamasını yapacak kişide babam.İşte başlamış işe, ordan ölçmüş alttan ölçmüş nasıl yapacağını kafasında tasarlamış sonra plana dökmüş.Bu planıda nasıl yapılacağını kendinden rütbe olarak üstün subaya göstermiş.Her ne kadar subay, babam kadar inşaat işinden anlamıyor olsa bile projeye itiraz etmiş.

Bizim ki biraz inat olduğu için subayın bu itirazını kabul etmemiş "İşte efendim sizin dediğiniz gibi yaparsak olmaz" diyerekten.Bu atışma bir süre öyle devam etmiş.Sonunda subayın babama dediği son konuyu subayın aleyhine bitirmiş.Bu sözde şudur;

Murat bey,(ağzını göstererek)Ben size burdan değil,rütbesini gösterip burdan emrediyorum.O iş benim dediğim gibi yapılacak.

Kardeşim konu bundan ibaret.Biraz mizahi bir dille anlattım ama ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.

Bak sevmediğin bir bölüm olabilir bu doğrudur.Ama asla buna sebebiyetten okulu bırakacam deme.Okulunu ne yap ne et oku.

Çok iyi bilgisayar bilgin mi var.Bu rütbeden olmadan hiçbir işe yaramaz.İyi olmak istiyorsan o bölümü okumalısın.

Kardeşim daha yazmak isterdim ama çıkmam lazım. :)

Hayat yolunda başarılar dilerim..

yazdığınız hikaye ve verdiğiniz öneriler için çok teşekkür ederim tek tek yorumları okuyarak bi karar vermeye çalışıyorum en son karar ailem ile olucak galiba. güzel bir okulda okusaydım kesinlikle kararım bırakmaya gitmezdi ancak bilmiyorum işte

Hocam siz baştan hata yapmışsınız. Zaten 4 sene işletme okuyanlar bile aç kalıyor, siz 2 yıl okuyup bide para vermişsiniz. Bence kesinlikle bırakın çünkü Türkiye'nin %50'si işletme mezunu zaten. 1 kez daha hazırlanın sınava tamam yine burslu girin de en azından sağlık bölümlerine falan girin 2 yıllık en azından iş imkanı var.

şu anki okuduğun bölümü okumak zorunda değilsin dişini sıkıp 1 yıl hazırlan tekrar gir sınava eğer başka bi bölüm istiyorsan ha ben çalışıcam diyorsanda çalış ama bence yeniden sınava hazırlanıp istediğin bir yere gitmen en mantıklısı sen iş biliyo olabilirsin ama ön koşul diplomadır her zaman bunu unutma derim

Özelmiş zaten hocam muhtemelen kalanderslerden dolayı bursunuda keserler , bir devlet üniversitesine gidebilirsin yada puanın uygun bir yer varsa ÖSYM puanıyla yataygeçiş yapabilirsin istediğin bölüme üniversiteye [MENTION=10137]hikmetsonmez[/MENTION] , ben 3 sene sevmedeğim bir bölümde okudum bıraktım sevdiğim bölüme yatay geçiş yaptım hiçte pişman değilim. 3 sene kayıp oldu diyede bakmıyorum ömrümüm geri kalanını kazandım.

Edit: ÖSYM puanıyla yataygeçiş Bu nokta özellikle dikkatini çeksin

Bundan Banane ? Diyenleriniz Olcaktır. Bu Aralar Bu Konuları Konuşcağım Kimse Yok. Herkes Bi Triplerde. Konu Açmak İstedim. Yönetim İsterse Silebiilr.

2 Yıllık Özel Okulda İşletme Yönetimi Okuyorum. (İşletme tamam ! Özel yani üstüne para vererek %50 burslu okuyorum. en tembel insan topluluğu)
Bilgisayar Donanım yazılım konusunda çok iyiyimdir. 4-5 yıldır herşeyle ilgilendim photoshop dreamwiewer after effect office ne biliyim android vs vs çok çok şeyden anlarım herkes bana gelir bişi olunca bilgisayarına ancak belgen yoksa bu senin mesleğin olamıyor.

İstanbuldayım, Beylikdüzü 1,5 Saat Yol İkinci Dönem Okula Gitmemeye Başladım İyice Soğudum. 1 Sene İçinde İlk Dönem 2 İkinci Dönem 4 Zayıf Bıraktım 6/6 ders.
Bütler başlayacak ve 4 zayıf var ailemle konuşup artık bırakmak istediğimi söyleyeceğim.

çalışıp ödemem gerekiyor zaten, bende okul uzayacak daha fazla para gidicek.
o para ile iş kurarım ben ya üstüne bişiler koyar bi dükkan açarım yani.

yıllık 5,5k para verdim o para boku bokuna gitmiş olacak. o kadar emeğe mi üzüleyim 1 yıllık boşa giden zamanamı bilmiyoruım.
derslerle arası iyi olmaz bazı insanların bende onlardanım konsantre olamıyorum.

Kardeşim eğer maddi sıkıntın varsa bence tekrar hazırlan sınava bi devlet üniversitesinde oku ayrıca üniversiteyi sadece para kazanacağın mesleği yapabilmen için açılmış okullar görme herşey para değil. Doğru bu ülkede üniversite mezunları da işsiz yada üç kuruş paraya çalışıyorlar. ( Ben de dershanede sürünüp atama bekleyenlerdenim ) Üniversite dediğin insanı sorumluluk duygularının gelişmesinden tut hayata bakış açışına kadar değiştirir ve bence bunlar paradan çok daha önemli seyler. Bu saydıklarım hayatta daha mantıklı kararlar almanı ve sağlam adımlar atmanı sağlar.
Benim fikrim bu karar senin...

Kardeşim eğer maddi sıkıntın varsa bence tekrar hazırlan sınava bi devlet üniversitesinde oku ayrıca üniversiteyi sadece para kazanacağın mesleği yapabilmen için açılmış okullar görme herşey para değil. Doğru bu ülkede üniversite mezunları da işsiz yada üç kuruş paraya çalışıyorlar. ( Ben de dershanede sürünüp atama bekleyenlerdenim ) Üniversite dediğin insanı sorumluluk duygularının gelişmesinden tut hayata bakış açışına kadar değiştirir ve bence bunlar paradan çok daha önemli seyler. Bu saydıklarım hayatta daha mantıklı kararlar almanı ve sağlam adımlar atmanı sağlar.
Benim fikrim bu karar senin...

hocam hazırlanayımda ders temelim yok hani ben sınavda iyi puan almam imkansız matematiğim felan temelim yok bbu yorumlardan sonra büte çalışmayı düşünüyorum ama hem çaışıp hem okumam çok sıkıntılı olcak hemde çok

hocam hazırlanayımda ders temelim yok hani ben sınavda iyi puan almam imkansız matematiğim felan temelim yok bbu yorumlardan sonra büte çalışmayı düşünüyorum ama hem çaışıp hem okumam çok sıkıntılı olcak hemde çok

Çalıştıktan sonra temelini oluşturabilirsin zaten suan üniye girmek icin cok puan da gerekmiyor kontenjanı acıkta kalan dünya kadar bölüm var ama başladığın şeyi de bitirirsen daha iyi olabilir.

2 yıllığı bitir dgs ile 4 yıllığıda geçersin istersen imkan çok

hakkinda hayirlisi kardes sonunda bisey olmayacaksa birakilabilir kendimizi kandirmamizin anlami yok

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri