Ön Çapraz Bağ Ameliyatı Oldum

ben de oldum aynı ameliyatı, 1 sene sonra sahalara döndüm. 3 ay boyunca havuzda ayağımı güçlendirdim. Ayağının sürekli esnek kalması için şu metal yaylardan da al. Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Benimde 2 senedir iç çaprazlar kopuk . ameliyattan sonra ne durumdasın nasıl hissediyorsun bu sene ameliyat olacağımda biraz bilgi verirsen sevinirim

bende oldum 2 ay top oynama sora aban gitsin :)

Yok hocam bıraktım benimki daha teferruatlı benim sakatlık olalı 1 yıl oldu ameliyat olmamaya karar verip alt üst kasları güçlendiriyodum ama birgün dizim bir döndü ve kitlendi hiçbirşey yapamadım öyle ameliyat olmaya karar verdim.Geçen 1 sene içerisinde çapraz bağlara extra olarak iç menisküs,dış menisküs yırtılmış ve kıkırdaklar zedelenmiş top oynayacak halde değil kaldı ki bunlar olmasa bile 2 ayda oynayamazsın imkansız futbolcular bile çapraz bağ sakatlığı geçirdiği zaman minimum 6 ay içerisinde sahalara dönüyorlar kaldı ki çoğu tekrar sakatlanıyor.

---------- Spam Engelliyici 01:53 ---------- Önceki Mesaj 01:52 ----------

ben de oldum aynı ameliyatı, 1 sene sonra sahalara döndüm. 3 ay boyunca havuzda ayağımı güçlendirdim. Ayağının sürekli esnek kalması için şu metal yaylardan da al. Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkürler hocam sahalara dönmeyi düşünmüyorum ama mart gibi felan yüzmeye başlayacağım inşallah. Metal yay derken link varsa atarmısın sana zahmet

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Benimde 2 senedir iç çaprazlar kopuk . ameliyattan sonra ne durumdasın nasıl hissediyorsun bu sene ameliyat olacağımda biraz bilgi verirsen sevinirim

İç çapraz bağları ilk kez duyuyorum ön ve arka çapraz bağlar var diye biliyorum. Ameliyata gelirsek zor bir ameliyat değil atroskopik olarak yapılıyor yani dizde ufak delikler ve kesiler açılıyor buralardan içeri kamera sokularak yapılıyor açık ameliyata göre hem daha güvenli hemde daha pratik.

İşin önemli olan kısmı ameliyat sonrası ilk başta açı ayarlı dizlik veriyorlar alçı gibi düşünebilirsin bunu ama dereceleri var örneğin ameliyattan çıktığında ilk 1 hafta 0 dereceye ayarlı yani alçı gibi sabit daha sonra gittikçe dereceler artıyor doktor tavsiyesi ile 30,45,90,105 diye gidiyor.45 dereceye kadar çift koltuk değneği kullandım ben daha sonra teke indirdi doktor şimdi 2 hafta sonra felan tek değneğide bırakıp ameliyat olan yere tam yük vereceğim.

Ameliyat sonrası belirli hareketler var alt ve üst kas grubunu çalıştırmak için bunları yaptığın sürece ve fizik tedaviye gittiğin sürece hiçbir sıkıntı olmaz rahat rahat olabilirsin ameliyatı.

Sonuç olarak gayet iyi hissediyorum dizinde ara sıra dönme böyle ani acı felan hissediyormusun bilmiyorum bu durum benim psikolojimi mahvetmişti çok şükür kurtuldum o histen.

---------- Spam Engelliyici 02:01 ---------- Önceki Mesaj 02:00 ----------

Hocam merak ettim beşiktaşlı mısın

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaşlı olduk bu vasıtayla Ersan Adem Gülüm,Mustafa Pektemek,Son olarak çapraz bağları kopan Tolgay Arslanla birlikte :D

geçmiş olsun hocam ön çapraz bağlarınıda kopardığına göre yakında senide beşiktaşta görürüz :)

Çapraz bağmı aman aman . Çok şükür denk gelmedi. Geçen sene kasımda bi sakatlık yaşadım 1 sene oluyor futbol hayatımı bitirdi. Sol bilekte osteokondral leezyon Böyle pis bi sakatlık görmedim keşke kırılsaydı dedim o derece. Buarada geçmiş olsun. Altyapısında sporculuk olmayan arkadaşlar heleki, tam ısınmadan açma germe yapmadan sakın halısaha macı falan yapmayın.

ben maç oynamama rağmen bu ameliyatı oldum hocam sol dizimden ilk başta ameliyattan çıkıyon çırıl çıplak yanına bakıyon :D rezil bi halde dizin ağrısı bi yandan çıplak olmak bi yandan ameliyata girerken 50 cent şarkısı söyliyerek girmiştim vay be :)
geçmiş olsun dizini katliyamıyordu insan bu sıkıntıdan ya çok kötü bi durum

Geçmiş olsun , bende 2 kere menisküs ameliyatı oldum , 3.cüye yırttım gene. .Ciddi sakatlıklar yaşadım bende malesef.1 ay yere hiç basmadan değneklerle yürüdüm.Menisküsünü almamışlardır inşallah, onarma yoluna gitmişlerdir.
Bir daha yaşamaman dileğiyle , bundan sonraki hayatında o dizine çok daha fazla dikkat et.Sonra benim gibi 1.5 yılda bir ameliyat olma:)
Bu arada bacağındaki kaslar eriyecek baktığında anlarsın zaten,kaslar çok önemli , kasların ne kadar kuvvetliyse menisküs ve bağlara o kadar az yük biner.O yüzden egzersizleri aksatma. 2.aydan sonra da fitness'a gidersin büyük ihtimal doktor bu konuda birşey önermiyorsa spor hekimliğine git fakülte hastanesi varsa.

Son düzenleme:
Halı sahada hava topundan inerken ön çapraz bağlarım koptu menisküslerim yırtıldı bu yüzden 29 Eylül'de 2,5 saat süren atroskopik bir ameliyat geçirdim.Şu an koltuk değnekleriyle idare ediyorum.Spor yaparken mümkün olduğunca maçlardan önce ısınmaya dikkat edin arkadaşlar bu konuda sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
12107985_483678991792916_5793401829715633994_n.jpg

AMELİYAT
Ameliyat zor bir ameliyat değil atroskopik olarak yapılıyor yani dizde ufak delikler ve kesiler açılıyor buralardan içeri kamera sokularak yapılıyor açık ameliyata göre hem daha güvenli hemde daha pratik.

İşin önemli olan kısmı ameliyat sonrası ilk başta açı ayarlı dizlik veriyorlar alçı gibi düşünebilirsin bunu ama dereceleri var örneğin ameliyattan çıktığında ilk 1 hafta 0 dereceye ayarlı yani alçı gibi sabit daha sonra gittikçe dereceler artıyor doktor tavsiyesi ile 30,45,90,105 diye gidiyor.45 dereceye kadar çift koltuk değneği kullandım ben daha sonra teke indirdi doktor şimdi 2 hafta sonra felan tek değneğide bırakıp ameliyat olan yere tam yük vereceğim.

Ameliyat sonrası belirli hareketler var alt ve üst kas grubunu çalıştırmak için bunları yaptığın sürece ve fizik tedaviye gittiğin sürece hiçbir sıkıntı olmaz rahat rahat olabilirsin ameliyatı.

Sonuç olarak gayet iyi hissediyorum dizinde ara sıra dönme böyle ani acı felan hissediyormusun bilmiyorum bu durum benim psikolojimi mahvetmişti çok şükür kurtuldum o histen.

Geçmiş olsun kardeşim öncelikle .
Ben de senin gibi halı sahada biraz zedeledim ayağımı, kaleci soll yandan dizime girdi. 3 lifim kopmuş ama menüsküsde ciddi bir sıkıntı yok. ben 6 aydır ağrısını çekiyorum. 2 hafta önce yolda yürürken ayağım yerinden çıktı çok kötüydü 10 dk boyunca ayakda takılı kaldım hiç bir şekilde kıpırdayamıyordum . Ayağım mosmor olmuştu hayatımın en çaresiz anıydı diyebilirim. sonra kuzenimi çağırdım yakındı bana ayağımı döndü dedim tam tersine çevirdi . yerine oturduğu gibi rahatladım. renk geldi ayağıma. doktor ameliyattan yırtmışsın dedi ama yinede dikkatli olmak gerekiyor.tekrardan geçmiş olsun sanada kardeşim.

Gecmis olsun , ALLAH tum hastalara sifalar versin. Amin

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ben maç oynamama rağmen bu ameliyatı oldum hocam sol dizimden ilk başta ameliyattan çıkıyon çırıl çıplak yanına bakıyon :D rezil bi halde dizin ağrısı bi yandan çıplak olmak bi yandan ameliyata girerken 50 cent şarkısı söyliyerek girmiştim vay be :)
geçmiş olsun dizini katliyamıyordu insan bu sıkıntıdan ya çok kötü bi durum

Hocam ne olduda diziniz sakatlandı ? Dediğiniz gibi ameliyattan önce geliyorlar soyunuyorsun çırıl çıplak yatırıp götürüyorlar sonra ameliyathaneye geliyorsun kasvetli bir ortam zaten buz gibi titremekten öldüm en son dedim ben üşüyorum bir an önce narkozu verebilirmisiniz hemen narkozu verdiler anında uykuya daldım ameliyattan çıktıktan sonrada eve geldikten sonrada benim dizimde ağrı felan olmadı doktorda sürekli soruyordu ağrın var mı diye ilginçtir hiç ağrı çekmedim.Şu an dizimi 110 dereceye kadar bükebiliyorum gerisi artık fizik tedavinin işi.

---------- Spam Engelliyici 12:55 ---------- Önceki Mesaj 12:52 ----------

Geçmiş olsun , bende 2 kere menisküs ameliyatı oldum , 3.cüye yırttım gene. .Ciddi sakatlıklar yaşadım bende malesef.1 ay yere hiç basmadan değneklerle yürüdüm.Menisküsünü almamışlardır inşallah, onarma yoluna gitmişlerdir.
Bir daha yaşamaman dileğiyle , bundan sonraki hayatında o dizine çok daha fazla dikkat et.Sonra benim gibi 1.5 yılda bir ameliyat olma:)
Bu arada bacağındaki kaslar eriyecek baktığında anlarsın zaten,kaslar çok önemli , kasların ne kadar kuvvetliyse menisküs ve bağlara o kadar az yük biner.O yüzden egzersizleri aksatma. 2.aydan sonra da fitness'a gidersin büyük ihtimal doktor bu konuda birşey önermiyorsa spor hekimliğine git fakülte hastanesi varsa.

Teşekkürler hocam iç ve dış menisküste yırtık vardı ikisinide diktiler almadılar.Neden 1,5 yılda bir ameliyat oldunuz futbola felan mı devam ettiniz.Futbolu bitirdim kafamda zaten fitness,vücut geliştirme yapıyordum ona devam edicem.Ayrıca yüzüyorum ona ağırlık vericem.Kaslar dediğiniz gibi eridi alt ve üst kas grubu yok gibi birşey hatta üst taraf diğer bacağa göre baya inceldi hareketleri yaparak güçlendirmeye çalışıyorum spor hekimliği aklımda teşekkür ederim.

---------- Spam Engelliyici 12:58 ---------- Önceki Mesaj 12:55 ----------

Geçmiş olsun kardeşim öncelikle .
Ben de senin gibi halı sahada biraz zedeledim ayağımı, kaleci soll yandan dizime girdi. 3 lifim kopmuş ama menüsküsde ciddi bir sıkıntı yok. ben 6 aydır ağrısını çekiyorum. 2 hafta önce yolda yürürken ayağım yerinden çıktı çok kötüydü 10 dk boyunca ayakda takılı kaldım hiç bir şekilde kıpırdayamıyordum . Ayağım mosmor olmuştu hayatımın en çaresiz anıydı diyebilirim. sonra kuzenimi çağırdım yakındı bana ayağımı döndü dedim tam tersine çevirdi . yerine oturduğu gibi rahatladım. renk geldi ayağıma. doktor ameliyattan yırtmışsın dedi ama yinede dikkatli olmak gerekiyor.tekrardan geçmiş olsun sanada kardeşim.

Teşekkürler kardeşim lifler felan ön çapraz bağa göre biraz daha kolay kalıyor sizede geçmiş olsun.O ayağın çıkma duygusunu bende dizimde çok iyi biliyorum yerinde kalıyorsun üstüne basamıyorsun ve bu bende 1 yıl boyunca ara ara oldu psikolojimi alt üst etti ön çapraz bağ kendi kendine iyileşen birşey olmadığı için bende en son ameliyat olmaya karar verdim iyikide olmuşum bundan sonrası benim elimde bacağı güçlendirmem lazım.Tekrar geçmiş olsun sanada.

Geçmi Olsun Hocam Valla Bende Devamlı Halısaha ya Gıdıyorum Isınmadan Cıkıyorum Maca Bakalım Bundan Sonra Daha Dıkkatlı Olmaya Calısırım :D

şifasız dert gelmesin.benimde 2 gün önce sağ kulagimin orda beze gibi şişlik oldu . az baş ağrısı da yapınca doktora gittim. kist çıktı.iyi huylu mu kötü huylu mu diye yarın biyopsi yaptiracagim.her ne kadar tedavisi olsa da işin ucunda kanser var.o yüzden sağlığınızı korumaya çalışın. paranızı gidip cep telefonuna falan yatiracaginiza en azından kenara atın ki ilerde başımıza ne geleceği belli değil

geçmiş olsun . ( sneijder birşey söyleyecek )

şifasız dert gelmesin.benimde 2 gün önce sağ kulagimin orda beze gibi şişlik oldu . az baş ağrısı da yapınca doktora gittim. kist çıktı.iyi huylu mu kötü huylu mu diye yarın biyopsi yaptiracagim.her ne kadar tedavisi olsa da işin ucunda kanser var.o yüzden sağlığınızı korumaya çalışın. paranızı gidip cep telefonuna falan yatiracaginiza en azından kenara atın ki ilerde başımıza ne geleceği belli değil

Haklısın hocam geçmiş olsun inşallah iyi huyludur.

---------- Spam Engelliyici 15:08 ---------- Önceki Mesaj 15:08 ----------

geçmiş olsun . ( sneijder birşey söyleyecek )

Fenevv Ağlamaa :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri