Önerilenlere çıkma taktiği BEDAVA .

Cookies veya çerezlerin amacı tarayıcınızda girilen siteler hakkında verileri saklayıp size ikinci bir sorguda kolaylık sağlamak.

Ancak youtube üzerinde hesap giriş yapılı iken aratılan videolar youtube tarafından saklanır.Dokayısyla çerezler silinse dahi o hesap girişi yapıldığında size öneri sunmalar devam edecektir. Ancak bunun sonucunun mantık olarak sadece o hesap sahibini ilgilendirmesi gerekir, benim izlediğim videolar yüzünden başkasının kanalında önerilerde çıkma durumu biraz garip geldi.Ama bu youtube için gizli bir algoritmamı bilinmez.Denemek lazım.

Tarayıcının cokiiesleri ile alakamız yok hocam youtube kanalının cookies kısmıyla alakamız var herkez burada karıştırıyor bunun uzerıne kurulmuş bir sistemi var youtubenın histroy secenegı

sen kendi videolarını izliyorsun

daha sonra çerezlerden dolayı senin videoların SADECE SANA önerilen olarak görünüyor :D

bununla alakası yok önerilenin :D

youtbenin history si yine sana özel :D

sen kendi videolarını izliyorsun

daha sonra çerezlerden dolayı senin videoların SADECE SANA önerilen olarak görünüyor :D

bununla alakası yok önerilenin :D

youtbenin history si yine sana özel :D

hayır youtubenın hıstorysı loglanmış bir şekilde farkındaysan denemiştim ben bunu zamanında daha sonrada kanal yapımında hep devam ettım denedim dediysemde kendi bilgisayarımda değil mesela evvde yaptıgım kanala kendı kanallarıma abone oluyordum dukkanda gıdıp herhangı bır kanalıma gırdıgımde yanda onerılenlerde benım dıger kanallarımda gozukuyordu :)

hayır youtubenın hıstorysı loglanmış bir şekilde farkındaysan denemiştim ben bunu zamanında daha sonrada kanal yapımında hep devam ettım denedim dediysemde kendi bilgisayarımda değil mesela evvde yaptıgım kanala kendı kanallarıma abone oluyordum dukkanda gıdıp herhangı bır kanalıma gırdıgımde yanda onerılenlerde benım dıger kanallarımda gozukuyordu :)

sen olayı hiç anlamamışsın :)

https://www.youtube.com/watch?v=J0Bggqb2jEA

Bu olayın diğer mantık ı da şu eğer güncel içerikleri takip ediyorsanız özgün olanları

Atıyorum xxx kişisiyle video çek dendiğinde o yorum çok like alıp tartışıldıysa ya da başlıkta acıklamada ismi olmamısına rağmen o videoda diğer Youtuber gözüküp alta yorumlarda işte

videoda xxx çok iyi ya da 04:47 saniyede xxx var. gibi gene çok yorum like tartışma v.s olursa onunda videoları sağda indexleniyor

arkadaşın sistemi bir nevi haklı ben olayı bu açıdan baktığım için tam nasıl kendi videolarda uygulanır düşünememiştim ama denemekte fayda var bence mantıklı ve uygulanası olan bir şey.

Paylaşım için çok teşekkür ederim. Özellikle özgün kanalım için deneyeceğim.

Bunu yaparsanız sanki sadece kendinize önerilirsiniz gibi geliyor. :D

evet aslında doğru söylüyor. farkında olmadan bende video yapmak için benzer videoları araştırıp öyle yapıyordum ve izlenim alıyordu ve bir şekilde umut veriyordu, daha sonra otomatiğe bağladığımda yani çerez sil ip değiştir video yükle yaptığımda yani araştırma yapmadan yüklediğim videolar nedense izlenim almıyordu almadığı gibi kapanıyordu.

çok mantıklı

Bu yöntemle olmaz.
YouTube da önerilen videolar sistemi senin bilgisayarındaki çerezlere bağlı olarak çalışmaz. Bu şekilde anca milletin kanalının abone sayısını video izlenme sayısını yükseltirsiniz size bir faydası olmaz.

Bu yöntemle olmaz.
YouTube da önerilen videolar sistemi senin bilgisayarındaki çerezlere bağlı olarak çalışmaz. Bu şekilde anca milletin kanalının abone sayısını video izlenme sayısını yükseltirsiniz size bir faydası olmaz.

bilgisayar çerezlerinden bahsetmiyor, youtube çerezlerinden bahsediyor...

tekrar oku istersen

bilgisayar çerezlerinden bahsetmiyor, youtube çerezlerinden bahsediyor...

tekrar oku istersen

O zaman bunun çerezlik bir yanı yok. Zaten sistemin temeli buna yatıyor. Bir videodan sonra izlenen diğer video başlık, açıklama ve etiketleri birbirine yakınsa. Video izlenme süresi uzunsa, beğeni aldıysa, video izlenirken abone çektiyse sizi önerilenlere yükseltir. Bu olayı tek başına pc de video izleyerek yapamazsınız.

Youtube çerezlerine nasıl ulaşıp temizlicez ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri