Önerilenlere Girme & İzleme Satın Alma İlişkisi

• Kullanıcı sysroot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
İlişkisi var ama şöyle bir algoritma var.Son zamanlarda gerçi zıvanadan çıkma eğilimi gösteriyor.Bir videoya hızlı izlenim like ve yorum geliyorsa o video hızlı güncellenir.Yayınlandığı zaman içinde diğer videolardan önde ise de en fazla önerilen video olabilir.Bazı şeylere dikkat etmeniz lazım.

a)İzlenim çok hızlı olacak ve % 30lardan aşağıya izlenme oranı düşmeyecek.
b)Likelar çok hızlı olacak 6/7 saat içinde binlere ulaşacak
c)Yayınlandığı ilk saatlerde çok fazla yorum alacak.
d)Bunlar doğal olacak.Yani 100k izlenim aldım sonra 5 k like-dislike aldım bir ara 60 yorum attım şeklinde değil tüm işlemler aynı anda yürüyecek.

Web tiaras kanalı sabah saatlerinde 10/11 gibi videolarını yayınlar.İzlenimlerini ve indekse yansımasını takip edin, size fikir verecektir.

Bahsettiğiniz veriler video yayınlandıktan sonra bu kanala tamamen organik olarak ulaşıyor zaten. Bu yüzden mi önerilene düştüğünü düşünüyorsunuz. Eğer durum böyle ise son attığı 30 videoya baktım. http://prntscr.com/fxai8z
En çok izlenen videosu 17 milyon izlenmiş. önerilene düşse düşse bu video düşmüştür yani attığı tüm videolar önerilene düşmüyor bana kalırsa. bu da neden son 30 videonun abone kaynaklı 1 ay içerisinde birkaç milyon rakamlarına ulaştıktan sonra düşüyor.
Bahsettiğiniz değerler yeni boş bir kanalda işe yararmı acaba o var. Birde şu var. 2 ay öncesine kadar bu taktiği yapan bir kategori vardı. video atıldığı günün ertesi 3 gün içinde 500 1 milyon rakamlarına ulaşıyordu boş kanallarda. ve adam her attığı videoyu kelimede çok düşük izlenimler ile ilk sayfaya yerleştiriyordu. sizin verdiğiniz kanal ile bu kanalın ortak tek noktası (herkese açık olarak gördüğüm) like ve istatistik verileri kullanıcılara kapalı olması. Bu konuda bir düşünceniz var mı ?
Sizde fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum.
Saygılar..

Son düzenleme:
Önerilen algoritması bambaşka birşey.Diğer yandan ben video önerileninden bahsettim.Kanalın önerilene girmesi çok daha farklıdır.Bunun için yapılacak çalışmanın video önerileni ile alakası yoktur.

Youtube bu algoritmayı ilk çıkardığında ve uygulamaya koyduğunda sadece kullanıcı bazlı verileri topluyordu.Daha sonra bu sistemi geliştirip başka faktörler ekledi.Sadece kanal etiketleri başlıklar ya da kullanıcı adı gibi verileri ekleyerek bunlarla uygun bir hit sağlanamaz.Video önerileni bir anda hızlı bir yükseliş göstererek hit toplama ve otorite oluşturmayı amaçlar.Diğer yandan bu hit sadece bu videoyu ve bunun sağındaki videoları etkiler bu kısmi anlamda önerilen olsa da genel anlamıyla artık kanalınıza önerilen hiti getirmeyi sağlamıyor.Eğer kategoriniz rekabeti düşük bir kategori ise tabi faydası olacaktır.Özellikle niche çalışmalarında.

Videonun önerilene düşmesi en başta kanaldan dolayı olur.Yapılan sınıflandırmada eğer bu kategoride kullanıcılar sizi öneriyorsa bu da videonun önerilene çıkmasına etki eder.Bu kanal büyüdükçe de bu fırsatı daha çok sağlar.

Bir videoya 1000 like attınız ama like atan 1000 kişi videonuzu izlemediyse bu eksi bir unsurdur.1 milyon izlenim aldınız ama hepsi ziyaretçi ise sizin videonuzu proxy'den izleyen ziyaretçi, zaman içinde alakasız 1000'lerce videoyu izliyorsa bu önerilen için eksidir.Hızlı izlenimden gelen önerilende de genelde artık önerilenden çıkma gibi filtreler mevcut.

Önerilen algoritması karşısındaki insanı ve alışkanlıklarını depolayarak ona uygun videolar sunmak için vardır.Buna uygun çözümler ancak kalıcı çözümlerdir.1 haftalık kanal eğer bu şartları taşıyorsa 0 izlenimle milyonluk hit sağlayabilir.

Ben kanalınız optimize değil dediğimde sadece etiket başlıklar v.s.
gibi konuları anlamanız gayet doğal.Ama youtube bu işi çoktan aştı.Öncelikle karşımızdaki bir yapay zeka ve artık ufak tefek işlerle ciddi kanallar yaratmak kolay değil.Onun istediği gibi olursanız kazanma şansınız biraz fazla.

Eğer aboneleriniz sizin kategornizdeki videoları ve benzer kategorileri izliyorsa o aboneler size milyonluk izlenim sağlayabilir.Diğer yandan satın alınan aboneler ya da farklı eğilimleri olan aboneler size çok katkı sağlamaz.

Tüm şartları yerine getirmese bile bir kanal diğer kanalları geçiyorsa bu videolarının öne çıkarılmasına sebep olabilir.Zaman zaman 10 video attım saatta 100k hit geldi diyenler bu boşluğa denk gelmiştir.Tabii ki bu forumda birçok tecrübeli kişi var.Onların çeşitli deneyimleri vardır.

Diğer yandan bu deneyimlerinin sürekli güncellenen bir algoritma karşısında gelişmemesi, bazen saçma sapan iddialara yer açıyor.

Herkes bildiği gibi çalışacaktır, herkes kendi parasını kazanacaktır.Burda yazılanları bir ... yarışı olarak anlayanlara diyebileceğim tek şey kolay gelsin umarım başarırsın demek olacaktır.

Bahsettiğiniz veriler video yayınlandıktan sonra bu kanala tamamen organik olarak ulaşıyor zaten. Bu yüzden mi önerilene düştüğünü düşünüyorsunuz. Eğer durum böyle ise son attığı 30 videoya baktım. http://prntscr.com/fxai8z
En çok izlenen videosu 17 milyon izlenmiş. önerilene düşse düşse bu video düşmüştür yani attığı tüm videolar önerilene düşmüyor bana kalırsa. bu da neden son 30 videonun abone kaynaklı 1 ay içerisinde birkaç milyon rakamlarına ulaştıktan sonra düşüyor.
Bahsettiğiniz değerler yeni boş bir kanalda işe yararmı acaba o var.
Sizde fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum.
Saygılar..

Konuda değerli bilgiler paylaşılıyor yeni terimler öğreniliyor, en azından ben kendi adıma söyleyebilirim.Cevap veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri