Osmanlıca Eğitim Seti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
temel karamlarla bir varsayımda bulunman ilginç zamanında 3 kere değişime uğramış olan bir dil üzerinde hemde.

osmanlıca türklerin değil, osmanlı devleti hükmünde yaşamış insanların dilidir.

osmanlıca ile günümüzdeki köprü bir önceki mesajımdada belirttiğim üzere , arkeoloji, fen, edebiyat üzerinde yapılan derin çalışmalar sayesinde günümüze aktarılmıştır.

bazı eksiklerini kapatayımki, kopyala yapıştır mesajlarına faydam olsun:)

gidip yazıları google'da araştırdığına göre, en azından birşeylere dikkatini çekmeyi başardık. bari tamamını okusaydın.

ne saçma saçma uzatıon konuyu isteyen öğrensin isteyen öğrenmesin

varya konusuonda nerenden konusuon ne icin konusuon kendin bile bilmiyosun

istiosan git öğren istemiosanda insanların işine karışma

anladık aslını neslini inkar ediosun ama burda kendinden iğreti duyulmasına sebeb oluon başka bi işe yaradığı yok

dostum sen ilk önce Türkçe'yi öğren sonra Osmanlıca'ya sıra gelir

yaşadığın varsayılan bir toplum veya hayatta işine yaramayacak, seni bir adım daha ileriye götürmeyecek, ufkunu veya bilgi hazneni genişletmeyecek hiç bir bilgi veya işlem gerekli değildir. söz konusu şey tarihi veya kültürel değil zaten sırf yazmış olmak için yazmış olmasaydın, zahmet edip alıntıladıgın mesajımı okurdun. kültürel değerlere sahip çıkılmadığından bizzat bahsetmiştim.

ayrıca söz konusu dilin bir kültürel mirastan ziyade daha mufazakarlaşmaya dayalı bir dayatma olduğunu anlayabilmek için cokta zeki olmaya gerek yok.sadece beyni kullanmak yeterli.

ara sıra bulunduğun ildeki üniversitelerin, fen ve edebiyat fakülte binalarına uğra, orda tarihin veya kültürün nasıl korunduğunu gözlerinle gör.

Benim üniversitelere gitmeye ihtiyacım yok ama sen bir Amerikaya git kimlerin kitapları okutuluyor bir gör sonra konuşalım.

Türkçe'de bizim Osmanlıca'da bizim arkadaşlar. Benim en çok kızdığım nokta Osmanlı düşmanlığı. Siyaseti bir kenara bırakında öyle bakın geçmişinize. Yazık yemin ediyorum yazık ya.

Bir eğitim fakültesi öğrencisi olarak.. Dağılın ülen :D:D O değil de fransızcayı kimse takmamış :P

dostum sen ilk önce Türkçe'yi öğren sonra Osmanlıca'ya sıra gelir

ben senin dostun falan deilim

nası yazdığım beni ilgilendirir osmanlıca öğrenme isteğide beni ilgilendirir

yazmıyım yazmıyım diyorum ama varya insanı çileden çıkartıosunuz

alan alsın almayan sussun otursun

Latin alfabesi kullanmayan ülkeler daima geri kalmışlardır. Örneğin; Japonya, Çin, İsrail, Kore, vb... :D

gereksiz konu gereksiz tartışma ingilizce bilmeyenlerin osmanlıca öğrenmeleri de ayrı bi saçma

Düşünülmeyecek ve o şekilde cevap verilecek. Konu siyaset değil zaten. Osmanlıyı tek sevende Cumhurbaşkanı değil bu ülkede. Bende seviyorum. Ceddimi niye sevmiyim ki? Dili öğrenilsin diyen İtalyanların hangi birisi sence Eski Antik Romayı ve bıraktıklarını sevmiyor? Burada konu Osmanlıyı sevmek. O şu bu onlar bunlar değil konu.. Şu forumda hiç bir zaman siyaset yapmadım. Ama şu konuda siyasi yaklaşan arkadaşları görünce kınadım. Yazık ya insan Ceddinin değerlerine az sahip çıkar. Gediği toplumu bu kadar unutmaz bir insan.

Diyelim ki ben öğrenmek istiyorum. Sana zararım ne dostum? Bırak faydasını zararını insanlar görsün.

ben ögrenenin bana zararı var diye bir kelime yazdımmı? laf olsun diye yazmayalım.

ne saçma saçma uzatıon konuyu isteyen öğrensin isteyen öğrenmesin

varya konusuonda nerenden konusuon ne icin konusuon kendin bile bilmiyosun

istiosan git öğren istemiosanda insanların işine karışma

anladık aslını neslini inkar ediosun ama burda kendinden iğreti duyulmasına sebeb oluon başka bi işe yaradığı yok

yaşına göre davran , burada açılan her konuda istediğim yorumu atarım. ben burada bir önceki mesajımdada kimseye ögrenmeyin demedim. öğrenmek gereksiz dedim.

babanızın kahvesindeki muhabbete dahil olmuyorsunuz. benimle konuşurken lisedeki arkadaşınla yaptıgın muhabbeti yapamazsın.

anlatmak istediklerimi anlayacak kapasiten yoksa, zorlama beyni yakma.

ayrıca söylemeden geçemeyecegim; senin anlayışına tüküreyim ben. aslımı inkar ediyormuşum.

osmanlı padişahlarını say desem wikipedia'dan bakacaksın.

osmanlıca ile ilgili yazılan tek bir eseri bana anlat desem onu googleden bile bulamayacaksın. ama laf olsun torba dolsun. kkonuş babam konuş.

biraz olsun ceddin , ecdadın veya tarihin ile ilgili bilgine güveniyorsan telefon numaranı ver arayacam seni, tarihi sohbet edelim, kaydıda youtube atalım? burdada paylaşalım.

Benim üniversitelere gitmeye ihtiyacım yok ama sen bir Amerikaya git kimlerin kitapları okutuluyor bir gör sonra konuşalım.

gittim; kimlerin kitapaları okutuluyor?

dünyada evet tarihimiz hakkında bir çok savaş ve başarılardan bahsediliyor, ancak imla veya uyaklar dışında tarihe damga vurulabilecek ne yazıkki tek eserimiz ibni Sina ' nın tıbbi araştırmaları ve alternatif kitabıdır.

fazlası varsa öğrenmek isterim. hani ben central parkta görmedim, osmanlı tarihini okuyan bir insan.

Son düzenleme:
Profil resimlerinizden bile Osmanlıyı sevmediğiniz belli oluyor :)

Batıya özenip, hayranlıkla izleyen zavallı gençlik :P

ben ögrenenin bana zararı var diye bir kelime yazdımmı? laf olsun diye yazmayalım.

Sen o kadar dolu konuşuyorsun ki güzel kardeşim. Kelimelerin kifayesinden gözlerimde bir o kadar doldu ha varya.. Siyaseti bırak zararı olur sana yaşın genç kalbine dokunur ileride..

Şimdi buradaki mesajları okuyup Fikri değişecek olacak var mı ? Mesajları okuyup Osmanlıca öğrenmekden vazgeçen olmaz ama Mesajları okuyup Osmanlıca öğrenmeye karar veren olacaktır ..

Son düzenleme:

yaşına göre davran , burada açılan her konuda istediğim yorumu atarım. ben burada bir önceki mesajımdada kimseye ögrenmeyin demedim. öğrenmek gereksiz dedim.

babanızın kahvesindeki muhabbete dahil olmuyorsunuz. benimle konuşurken lisedeki arkadaşınla yaptıgın muhabbeti yapamazsın.

anlatmak istediklerimi anlayacak kapasiten yoksa, zorlama beyni yakma.

ayrıca söylemeden geçemeyecegim; senin anlayışına tüküreyim ben. aslımı inkar ediyormuşum.

osmanlı padişahlarını say desem wikipedia'dan bakacaksın.

osmanlıca ile ilgili yazılan tek bir eseri bana anlat desem onu googleden bile bulamayacaksın. ama laf olsun torba dolsun. kkonuş babam konuş.
anlaşıldı bu gece sağlam bi ban yicez ama içimde kalacağına yazayımda öyle banlanayım

ben insanları yaşıyla zekasıyla yargılayarak yorum yapmam muhabbet yapmam genç !

enteresan kapasitemi sorgulamışsın acaba ne kadar tanıyosun beni ben seni ilk defa görüyorum

konuyu neden saptırıyosun ben sana burda tarih profesörüyümmü dedim

veya gece gündüz osmanlı ile mi yatıp kalkyıroum dedim

ama kalkıpda ecdadıma hakaret ettirmem gereksizmiş

asıl gereksiz olan sen ve senin gibi düşünenler acaba sundan 150 200 yıl önce dedelerin(m) su muhabbete şahit olsaydılar ne derlerdi gerçekten üzülüyorum

Biri gelse tek yol devrim,islam falan bir şey dese de konu kilitlense.Tartışacağınıza video kovalayın :)

Edit: Şu şeytani [MENTION=7879]Throck[/MENTION] 'a boş adam muamelesi yapmayın adam avukat la :D

Son düzenleme:
Sen o kadar dolu konuşuyorsun ki güzel kardeşim. Kelimelerin kifayesinden gözlerimde bir o kadar doldu ha varya.. Siyaseti bırak zararı olur sana yaşın genç kalbine dokunur ileride..

tamam.
[MENTION=12558]KimLanBunLaR[/MENTION];

sanada tamam. anladım ben. muazzam bir insansın.vesselam.

Son düzenleme:
Sıkıldım az forumda gezeyim dedim daha çok sıkıldım en iyisi YT bölümüne geri dönmek :D Sizde bu sıkıcı kapışmaları bırakın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri