Otomotivde ÖTV Zammı

Vallahi billahi benim bu ülkeden gelişmek açısından bir beklentim yok yemin olsun. En azından geriye gitmeyelim diyorum. Bir maliye bakanına soru soruluyor dolar ile ilgili dolar ile mi maaş alıyorsun gibi salak saçma cevap veriyor. Herşeye sürekli zaman geliyor. Ülkenin parası eriyor. Teknoloji gelişiyor dünyada ama bizde her sene fiyatlar 2 kat arıyor. Maaşa zam %20 oluyor. Sonra diyorlar niye nankörlük yapıyorsun. Atın arkadaş şu gözlüklerinizi. Avrupada bir alışveriş merkezinde ürünlerin fiyatını gördünüz ? Teknolojik aletlerin fiyatını gördünüz mü ? Türkiyede 500 bin tl satıllan araçlar avrupada oranın parasıyla 20 bin tl. Bizim halk 20bin uro çarp 8,5 tl ile 170 bin tl ucuzmuş diye cevap veriyorlar. Gerçekten ülkenin hali trajikomik. Vallahi billahi Türkiye ilerlemesini beklemiyorum ama en azından geriye gitmeyelim ya gerçekten. Üzlüyorum gerçekten...

Hocam peki sadece meraktan soruyorum ciddi ciddi soruyorum amerika da o kadar evsiz var ne bileyim yurt dışında bu araçlar çok ucuz diyoruz ama hiç öyle ahım şahım üst kalite araba binen insanları görmüyoruz yine aynı sedan kasa bizim bindiğimiz arabalara biniyorlar ne bileyim herkesin elinde son model telefonlar yok hani o anlatılan zenginliği ben bir türlü göremedim evet bizden kaliteli yaşıyorlar yaşam kaliteleri yüksek daha iyiler ama hayatın da yurtdışına gitmemiş insanlar öyle bir anlatıyor ki sanırsın avrupa da herkes mercedesin son modeline audinin bmw'nin son modellerine biniyor işssizlik yok evsiz insanlar yok kalitesiz yaşayan yok gibi lanse ediliyor ama görünüş de hiç öyle durmuyor bazı ülkeler var derdi tasası olmayıp zenginlik için de yaşayan ama petrol dogalgaz zengini arap ülkelerinin dışın da halkı lüks yaşayan ülkeler o kadar yok gibi . Bence arabamız da ki en büyük fark onlar da belki geçim derdi bizimkisi gibi maddi sıkıntısı yoktur ailenin ama kimse de öyle bahçeli lüks 2 katlı dublex evde yaşayıp audi arbasına binip hafta sonu havuz partisine gitmiyor en azından halkın çoğunluğu klasik normal şehir hayatı yaşayıp geçiniyor o kadar bize göre daha kaliteli tabi.

Hocam peki sadece meraktan soruyorum ciddi ciddi soruyorum amerika da o kadar evsiz var ne bileyim yurt dışında bu araçlar çok ucuz diyoruz ama hiç öyle ahım şahım üst kalite araba binen insanları görmüyoruz yine aynı sedan kasa bizim bindiğimiz arabalara biniyorlar ne bileyim herkesin elinde son model telefonlar yok hani o anlatılan zenginliği ben bir türlü göremedim evet bizden kaliteli yaşıyorlar yaşam kaliteleri yüksek daha iyiler ama hayatın da yurtdışına gitmemiş insanlar öyle bir anlatıyor ki sanırsın avrupa da herkes mercedesin son modeline audinin bmw'nin son modellerine biniyor işssizlik yok evsiz insanlar yok kalitesiz yaşayan yok gibi lanse ediliyor ama görünüş de hiç öyle durmuyor bazı ülkeler var derdi tasası olmayıp zenginlik için de yaşayan ama petrol dogalgaz zengini arap ülkelerinin dışın da halkı lüks yaşayan ülkeler o kadar yok gibi . Bence arabamız da ki en büyük fark onlar da belki geçim derdi bizimkisi gibi maddi sıkıntısı yoktur ailenin ama kimse de öyle bahçeli lüks 2 katlı dublex evde yaşayıp audi arbasına binip hafta sonu havuz partisine gitmiyor en azından halkın çoğunluğu klasik normal şehir hayatı yaşayıp geçiniyor o kadar bize göre daha kaliteli tabi.

İşsizlik sorunu onlar da var evsizlerde var.Bu hemen hemen tüm ülkelerde sorun. Ben zaten herkesin altında son model araba hafta sonu havuz keyfi gibisinden kastedmedim :). Ürün fiyatları, gıda fiyatları, araba fiyatları, teknolojik fiyatlar... Asgari ücrete çalışan insan çok rahat geçiniyor. En basit örnek oranın parasıyla 6-7 euro, türkiyede aynı et 60 tl gibi yüzlerce örnek var. Burda alışverişe gidip 500 tl verirken orda 70 euro veriyorsun, tl olarak baz al ama ... gibi bir sürü örnek var... Bu gibi örnekleri yurtdışında yaşayan tanıdıklarım vasıtasıyla söylüyorum

Alt gelirli ve ev kiraysa yaşam her yerde zor olsa gerek. 7-8 yıl kadar İstanbul'da kiracı olarak yaşadım, gerçekten hayat zor.
Aynı şartlarda bir başka memlekette de durum aynı olacaktı.
İş şartların gelişir,eve birden fazla maaş gelir, birikimi hard seviyeye çıkarırsın (elbette her şeyden kısman gerekir) işte o zaman ekonomisi iyi ülkelerde çalışanlar buraya geldiklerinde çok rahat ederler. Yoksa gezecem tozacam dersen...

Ben böyle olduğunu düşünüyorum...

Amerika'nın nüfusu 328 milyon.
Amerikadaki $ milyoneri sayısı 18.6 milyon. Yani Amerika'da her 17 kişiden 1i milyoner hocam.
83 Milyonluk Türkiye'de ise 16 milyon kişi yoksul, 18 milyon kişi ise yoksulluk riski ile karşı karşıya. Fark açıkça ortada değil mi?

Yabancılar neden ahım şahım lüks şatafat içinde yaşamıyor dediğiniz olayı da şu şekilde açıklayayım;
Sizin düşündüğünüz lüks kültürü orta doğuya has bir olay. Google kurucusu Sergey Brin bile 75milyar $parası olmasına rağmen Toyota'ya biniyor.
Bizde parayı bulan lüks harcamaya gidiyor onlar ise bu parayı nasıl daha fazla değerlendirebilirizin derdindeler ve bu yüzden dünyada lider konumdalar.

iki tarafta birbirinden beter biri zam yapar diğeri eleştirir ama bir taneside demez ki ben iktidar olunca gereksiz vergilerin hepsini kaldıracağım. Hepsi kendinden önceki vergilerin üzerine oturuyor olan halka oluyor

Ben anlamıyorum ya, her ay devlet çalıştığım firmadan maaşım kadar da vergi alıyor. Yine yetmiyor yine yetmiyor. Araba alıcaz desek alamıyoruz. Gerçek değeri 20 bin tl olan aracı 80 - 90 bin liraya almak nedir arkadaş! Boşta kalsam 2-3 ay devlet yine benden para alıyor yok GSS borcu yok bilmem ne :) Abi bu ülkede hayat çok zor ya..

ÖTV ÖNCESİ ÖTV SONRASI
1 EGEA Sedan 139.900 135.300
2 Clio Sport Tourer Joy 127.100 122.900
Clio Sport Tourer Touch 129.100 124.850
Yeni Clio 135.900 131.400
3 Megane Sedan 237.900 223.150
4 Passat 1.5 lt 150 PS DSG Impression 319.200 358.900
5 Corrolla Passion Multidrive S 238.400 223.600
Corrolla Passion X- Pack Multidrive S 243. 700 228.550
Corrolla HB 1.2 Dream Multidrive S 241.550 226.500

8 Peugeot 3008 Active 1.2 Pure EAT8 328.400 369.315
9 Tucson 1.6 T- GDI (Benzin) Power Edition 267.950 301.256

Düşük hacim ve segmente indirim yansımış lakin özellikle yüksek konforlu ve 1.6 motor üstüne zam gelmiş.

Yazmak hiç istememiştim ama çok fazla yanlışınız var (siyasetle işim olmaz). Bir süredir amerikada yaşıyorum, evsizler iş ve para bulamadığından değil daha çok psikolojik sorunları veya madde bağımlılıkları olduğu için evsiz durumundalar bunu düzeltelim. ikinci olarakta öyle ahım şahım üst kalite araçlara binmiyolar dediğiniz yerde hiçbir vasfı olmayan ve kendini hiç zorlamadan sadece haftada 40 saat asgari ücretle çalışanlar bile 2-3 ayda araba alabilecek durumda oluyolar. Bu ucuz dediğimiz arabalar Türkiyede malesef ki 60-70 TL den başlıyor. Bizzat kendim ilk geldiğimde 2k dolara 2008 corolla S aldım Türkiye fiyatını biliyosunuzdur. Bu durum Ülkemiz için çok üzücü.

Birazcık eğitimi olan yada çalışmayı seven biri çok rahat 5 ayda 10k dolarlık bir araba alabiliyor. 10k dolarlık arabalarda Türkiyede lüks sınıf araçlar (250bin TL ve üstü) oluyor.

Ayrıca telefonu yazmayı unutmuşum, Teknolojik aletlerin birim fiyatı olarak çok ucuz oluyor. Yani bir market kasiyerinde iphone 11 pro max görmek kadar normal bişey yok burda. Bu demek değilki herkeste var. Ama emin olun Türkiyede alması bu kadar kolay olsaydı herkeste olurdu ama burda millet gösteriş yapmak için telefon almıyor.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri