Vallahi billahi benim bu ülkeden gelişmek açısından bir beklentim yok yemin olsun. En azından geriye gitmeyelim diyorum. Bir maliye bakanına soru soruluyor dolar ile ilgili dolar ile mi maaş alıyorsun gibi salak saçma cevap veriyor. Herşeye sürekli zaman geliyor. Ülkenin parası eriyor. Teknoloji gelişiyor dünyada ama bizde her sene fiyatlar 2 kat arıyor. Maaşa zam %20 oluyor. Sonra diyorlar niye nankörlük yapıyorsun. Atın arkadaş şu gözlüklerinizi. Avrupada bir alışveriş merkezinde ürünlerin fiyatını gördünüz ? Teknolojik aletlerin fiyatını gördünüz mü ? Türkiyede 500 bin tl satıllan araçlar avrupada oranın parasıyla 20 bin tl. Bizim halk 20bin uro çarp 8,5 tl ile 170 bin tl ucuzmuş diye cevap veriyorlar. Gerçekten ülkenin hali trajikomik. Vallahi billahi Türkiye ilerlemesini beklemiyorum ama en azından geriye gitmeyelim ya gerçekten. Üzlüyorum gerçekten...
Hocam peki sadece meraktan soruyorum ciddi ciddi soruyorum amerika da o kadar evsiz var ne bileyim yurt dışında bu araçlar çok ucuz diyoruz ama hiç öyle ahım şahım üst kalite araba binen insanları görmüyoruz yine aynı sedan kasa bizim bindiğimiz arabalara biniyorlar ne bileyim herkesin elinde son model telefonlar yok hani o anlatılan zenginliği ben bir türlü göremedim evet bizden kaliteli yaşıyorlar yaşam kaliteleri yüksek daha iyiler ama hayatın da yurtdışına gitmemiş insanlar öyle bir anlatıyor ki sanırsın avrupa da herkes mercedesin son modeline audinin bmw'nin son modellerine biniyor işssizlik yok evsiz insanlar yok kalitesiz yaşayan yok gibi lanse ediliyor ama görünüş de hiç öyle durmuyor bazı ülkeler var derdi tasası olmayıp zenginlik için de yaşayan ama petrol dogalgaz zengini arap ülkelerinin dışın da halkı lüks yaşayan ülkeler o kadar yok gibi . Bence arabamız da ki en büyük fark onlar da belki geçim derdi bizimkisi gibi maddi sıkıntısı yoktur ailenin ama kimse de öyle bahçeli lüks 2 katlı dublex evde yaşayıp audi arbasına binip hafta sonu havuz partisine gitmiyor en azından halkın çoğunluğu klasik normal şehir hayatı yaşayıp geçiniyor o kadar bize göre daha kaliteli tabi.