bu işte bi gariplik var, o kadar izlenim o kadar bırakması saçma ya..
dandik bi içerik tek video o kadar bırakıyor
dandik bi içerik tek video o kadar bırakıyor
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
%20 gibi bir vergi alınmaya kalkarlarsa açık ve net Türkiye'de youtube büyük ölçüde biter
Yerli ve kısa videolarında az kazandırdığı yüzlerce kez söylendi. Çünkü türk reklamverenler ölü fiyat veriyor. Bu ölü fiyattan google, youtube, partner falan payını kesince fiyat daha ölü fiyat oluyor. Kanalın sahibi arkadaşı tebrik ediyorum. Kanal gayet güzel.
Vergi konusuna gelince.
Devlet google ödediği vergi, youtube ödediği vergi, partnerin ödediği vergi veya kazandığın parayla fırından ekmek alırken ödediğin vergiyi Reklam gelirlerinden elde edilen gelir vergisi olarak kabul etmiyor.
100 tl de kazansan mükellefiyet açıcaksın kazandığın parayı faturalandıracaksın diyor. adsenseden kazanırsın, popup reklamlardan kazanırsın, satış ortaklığı sistemlerinden kazanırsın, oyun parası satarsın, seo paketi satarsın, düzenli web site satarsın, adult siteden reklam geliri elde edersin, vs vs. her türlü düzenli gelir elde ediyorsan vergi mükellefiyeti açacaksın diyor. Devlet banka hesabına gelen parayı nasıl kazandığına bakmaz. Sürekli banka hesabına para trafiği olursa yakalar. Ve eve tebligat gönderir. Vergi dairesine çağırır. Parayı sorar. Nerden geliyor bu para der. Şu sistemden kazanıyorum onlar gönderiyor dersin. Peki vergisini ödüyor musun der. Hayır o firmalar ödüyor dersin. O firmaların ödediği vergi seni bağlamaz, onlar kendi vergisini ödüyor der.
Mantık şu şekilde. Bakkal toptancıdan alır. Toptancı üretim yapan fabrikan alır veya kendi üretir. Fabrikada üretir. Burda herkes vergisi öder. Vergisini ödemek demek. Bu malda %8 kdv vergi var. Al kdv yi de ödüyorum. Şimdi vergi mi ödemiş oluyorum demek değildir. Herkesin kendi vergi mükellefiyeti var, kendi muhasebecisi var. Muhasebeci alış satış gider faturaları hesaplar beyanname gönderir. Çıkan vergiyi müşteriye söyler ödetir. Burda bakkalın benim vergimi toptancı ödüyor kardeşim siz neler saçmalıyorsun deme gibi lüksü yok. Maliye gelir Vergi Levhan nerde kardeşim der. Ne vergi levhası kardeşim, vergi levhasını toptancıya sorun gibi de bişey diyemez.
.
Bizde mantıkta şu: Yayıncılar reklam şirketinden reklam alır. Reklam şirketide reklamveren müşteri toplar. Devlet bu durumda yayıncılar düzenli para kazanıyorsa yayıncılarında vergi ödemesini ister. Burdaki yayıncılar yani bizler bizim vergimizi reklam şirketi ödüyor kardeşim deme şansımızda yok.
Bu durum birçok yabancı ülkede de böyle. Almanya, hollanda ve birçok yabancı ülkede aynı şekilde. 3. sınıf ülkelerde olmayabilir. O yüzden yabancı ülkelerde çoluk çocuk bu tür sistemlerde uğraşamayor. Yani almanyadaki çoluğun çocuğun spamla veya başka yollarla internetten para kazandığı düşünmeyin. O yüzden gelişmiş yabancı ülkelerde bir çok sektörde rekabet daha az oluyor. Adsense daha hızlı onaylanıyor. Çünkü bu işleri yapanlar ciddi anlamda yapıyor. Bizde ise önüne gelen forumlarda birşeyler yapıyor. Rekabet artıyor, dolandırıcılık artıyor, satış yapan kişi aradığında ya bulamıyorsun ya da sen hatalısın deyip üstü çıkıyor vs vs.
Ben tabiki vergi alınmaması tarafındayım. Çünkü ben de sizinle aynı gemide yolculuk ediyorum. İlerde iyi para kazanmaya başlayınca vergi mi öderim. Aslında devlet gelir vergisine kazança göre kısıtlama getirse, belli bir miktarın altı vergi ödemese daha iyi olur.
Durumun Özeti Şu şekilde;
Banka gelen tüm paraları otomatik olarak vergi dairesine bildiriyor. Vergi dairesine sırayla incelemeye alıyor. Vergi mükellefi olanlara kaynağı belirsiz para gelmişse bu paranın faturasını kestin mi diyor. Vergi mükellefi olan kişi o paranın faturasını kestiyse kurtarıyor. Eğer ki şahıs hesabına yani vergi mükellefiyeti olmayan birine düzenli para trafiği olmuşsa o kişiyi çağırıp o paraların ne için geldiğini soruyor. Eğer kişinin internetten gelir elde ettiği tesbit edilirse;
Kesilen Ceza Şu Şekilde oluyor
Vergi + gecikme cezası + usulsüzlük cezası = Kazandığınız paranın % 50 ye yakını veya üstü
Ayrıca geçmişe dönük vergi mükellefiyeti açmanızı istersede geçmiş tüm ayların beyannamesi göndermenizi ister. Hemen bi tane muhasebeci bulup geçmişe ait açılış yapıp sonra tüm beyannameleri göndertmeniz gerekir.
1 yılda işletme defteri tutan vergi mükellefleri 21 adet beyanname gönderir.
1 beyanname göndermeme cezası 1k ya yakın para demektir. Eğer 1 yıl sonra yakalayıp 1 yılki paralardan hesap sorarsa 20.000k yakında geç beyanname gönderme cezası çıkar.
Eğer 4 yıl sonra yakalarsa 84 beyanname eder. ve 80k ya yakın geç beyanname gönderme cezası çıkar.
15 gün içinde ödeyeceğine dair pişmanlık dilekçesi yazarsanız %25 indirim olur.
Ayrıca muhasebeci de bedavaya göndermez. Kaç aylık beyanname gönderdiyse ona göre muhasebe ücreti ister.
İşletme Defteri tutan vergi mükellefleri Her Ay Zarar Ederse Ne Kadar vergi öder.
Her Kdv EKP si : 32 TL
Her ay muhasebe: 100-150 TL
Her ay Bağkur: 500-600 TL
3 ayda bir Muhtasar EKPsi: 60 (Kira ve işçi çalıştırma durumuna göre artar.)
3 ayda bir Gelir Geçici Vergi EKP: 50 TL
Yılda bir Yıllık Vergi: 50 TL
Yılda Bir defter tasdikleme: Muhasebe 300-400 TL arası alır.
Bunlar zarar eden mükellefler veya zarar gösteren mükelleflerin ödediği vergilerdir. EKP = Eğitime Katkı payı demektir.)
NOT: 4 yıldır muhasebecinin yanında çalışıyorum. Kulaktan duyma veya forumlarda bulma bilgileri yazdığımı sanmayın. Cezalar aşağı yukarı bu şekilde olur.
Hocam o kadar yazdıklarımdan bunu mu çıkartabildin. Vergi almaya kalktıklarında vergi mükellefiyetini olmanızı istiyorlar. Vergi mükellefiyeti olunca da aylık 1k ya yakın masraf çıkıyor. Keşke %20 olsa. %20 olsa şuan bu kadar uzun bir yazı yazmazdım bile. Türkiyede youtubenin büyük ölçü de bitmesi de birçok kişinin işene yarar. İşini sağlam yapanlar kalır piyasada.
hocam 2 milyon izlenime 500 tl kazanıyorum diyor adam bunu da vergiye verirse ne kalcak elde işini düzgün yapanda yapmayan da gider
Şahsen ben youtube dan aldım paraları yurt dışında yaşayan kuzenimin üstüne yatırtmayı planlıyorum adsense filan açtırcam
yurtdışında vergi yok mu ?
Gecmise donuk vergi isterlerse acik ve net b.ku yeriz. Bu vergi olayi kac gunden beri kafama takiliyor, canim sklmaya basladi iyice .
Sizce vergi alinir mi hocam bu haber ciddi mi ?
Eger alinirsa gecmise donuk alinir mi ?
Bu vergi olayi kac yildan beri var bu ay patlak verdi sanirim..
Dusuncelerinizi merak ediyorum hocam saygilar.
![]()
![]()
hangi ülkede yok vergi uganda felan mı
hocam 2 milyon izlenime 500 tl kazanıyorum diyor adam bunu da vergiye verirse ne kalcak elde işini düzgün yapanda yapmayan da gider
Şahsen ben youtube dan aldım paraları yurt dışında yaşayan kuzenimin üstüne yatırtmayı planlıyorum adsense filan açtırcam
Hocam zaman aşımı süresi 5 Yıl. 5 yılı atlatırsanız sorun olmaz. Bu vergi olayı her zaman vardı. Ancak sistemler şuanki gibi değildi. Şuan teknolojik ve yasal olarak daha çok geliştirdiler işleri. Eskiden şikayet olursa veya şansa falan yakalanırsa yakalanırdı. Tabii kim kimi tanıyo ki şikayet etsin. Şimdi ise tüm teknolojik imkanlarını rayına oturttular.
2016 yılında 3 adet vergi mükellefi olan müşterimizi banka tebligat gönderip çağırdı.
Yanlış hatırlamıyorsam 2 sinde düzenli para akışı vardı. Birinde tek seferde yüklü ara aktarımı vardı. 2 mükellef için ben kendim dökümü almaya gitmiştim. 1 mükellef için işyerindeki patron gitmişti. Adamlarda bildiğiniz banka hesabınızın dökümü var. 2014 ve 2015 yıllarına aitti. Bu 3 kişinin birisi bi banka hesabından başka banka hesabına aktarmış. Birisi öyle yırttı. Birisi gelen paranın faturasını kesmiş öyle yırttı. Diğerinin de dünyadan haberi yok. Fatura için düzeltme beyannamesi falan verdik. Cezaları ödedi. Tabii vergi mükellefi oldukları için az ceza yedi. Vergi mükellefi olmayanlar daha çok yiyor.
Benim düşüncem. Önce büyük paraların peşinden koşuyorlar. Büyük para kazanıp vergi ödemeyen varsa önce onları yakalıyorlar. Sonra sırayla küçüklere gidiyorlar. Tabii her il ve ilçenin vergi dairesi memurları farklı psikolojiye sahip. Bazı yerlerde memurlar çok disiplinlidir, herkesi ip gibi dizer. Bazı yerdekiler çok gevşektir, başlarındaki sıkıştırmadığı sürece az kişiyle uğraşıp mesaisini bitirip evine gider.
Ayrıca bu sene Maliye vergi borcu çok olanlarıda vergi dairesine çağırıp borçlarını ödemeleri içinde konuşuyordu. Genelde bu tür uygulamalar pek olmuyordu. Bizim bikaç mükellefimizi çağırmışlardı.
Hocam Avrupa ülkelerinde senin kazandn para dan bi daha vergi almiyolar saten almamaları lazım verginin vergisi mi Olur
ne demek o verginin vergisi ?
burda konu gelir vergisi ve gelir vergisi her ülkede var olmayan ülke olduğunu sanmıyorum.
Hocam bu aldınız para vergisi ödenmiş para sen ne zaman duydun vergi alindunı forumda o kadar yurt dışında yaşayan var
Hocam bu aldınız para vergisi ödenmiş para sen ne zaman duydun vergi alindunı forumda o kadar yurt dışında yaşayan var
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.