Özgün İçin Destek ve Yorumlar

Ümit Korkmaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar merhaba.

Kızımın özgün stop motion videosu hakkında düşüncelerinizi bekliyorum. Bende özgün olma yolunda önemli adımlar attım ama kızımın yaptıkları hoşuma gitti. Aynı yolda bende ilerlemelimiyim. Para kazanma tutar mı tutmaz mı ?

Kendim şu anda slayt tarzı özgün ilerliyorum ama bu tarz bir şeye mi yönelsem daha iyi mi olur yoksa slayt devam mı ?

Not: kanal 10 yaşında kızımın ve özgün olduğu için rahat rahat ifşa ediyorum. Görüşleriniz önemlidir. Dikkate alıp o yönde ilerleyeceğiz. Müzik yada efekt daha sonra eklenecek.

lego wars movie (part 2) - YouTube

Ben burda konuşurken part 3 ü çekmiş 15 dakikada :)

https://www.youtube.com/watch?v=ilR-uMokBH8&list=UUlJo52ABMNCHBQTFhooIYuQ

Son düzenleme:
Abi Kamera sabit olmadığı sürece olmuyor . Bi tripot al işini görecek kadar . Işıklandırma senaryo falan onlar lazım bu işte biraz da efekt kabiliyeti hayal gücü felan :) :)

Alttaki zemin legosuz olsa güzel bir kumlu bir halı gibi felan olsa müzik felan ayarlansa süper olur. Kamera sabit olsa birde.

Araba yarışları felan yaptırabilirsiniz heycanlı bir şekilde. Bu stop motion olayında yapmasını bilen adamın 2. leveli genellikle yaratıcılık oluyor. Ayrıca uygun ses efekti ve müziğide koyabilirseniz tabikide birşeyler elde edebilirsiniz.

Başlangıç için fena değil, gördüğüm bir kaç eksikleri belirtmemde umarım sakınca yoktur.

1. Işık çok dengesiz
2. Kamera sabit bir noktada olmalı, ki bunda çok fazla titreşim var.
3. Zemin neyse her taraf aynı olmalı. Şuan senin zemin legodan olmuş ama bazı kesimlerde kamera ister istemez bunun dışına çıkıyor.

Önerim:
Sabit titreme yapmayacak beyaz ışıkla çalışmayı deneyebilirsin. Titremeyi önlemek için tripod işini görecektir, ekonomik bir tane alabilirsin. Zemine Green Screen için uygun kağıt, perde veya karton kullan. https://www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=xNRMVMWWNtSBVKzzgJgF#q=green+screen

Kurgu sırasında arka plana istediğin gibi görseller kullanabilir oldukça prof işler çıkarabilirsin.
Hemde ışıktan dolayı oluşan ışık titremesinin önüne geçebilirsin.

Abi müzik yok,zemin daha farklı olabilir,arkadaşın dediği gibi tripot şart,küçük yaşta bir kızın bu kadar şiddet içeriğini düşünmesi korkutucu,lütfen daha naif daha çocuksu içerikler ile uğraşı olsun bol kazançlar...

kamerayi sabitlemek sart cok oynatmissiniz midem bulandi :) arkaya bi.muzik ve guzel bi zemin tamamdir

Herşeye rağmen yinede çok güzel olmuş hocam. :) Arkadaşlar eksikleri söylemişler zaten.. Başarılar.

Abi müzik yok,zemin daha farklı olabilir,arkadaşın dediği gibi tripot şart,küçük yaşta bir kızın bu kadar şiddet içeriğini düşünmesi korkutucu,lütfen daha naif daha çocuksu içerikler ile uğraşı olsun bol kazançlar...

Malesef şiddet içeriğinin önüne geçemiyorum. 6 yaşından beri Call Of Duty oynuyor yada benzeri oyunlar. Son olarak Lego ile biraz bu işin önüne geçelim dedik ama Legoda da buldu gene şiddet içeriğini. Yapısı böyle. Barbiler yada benzeri oyuncakları eline bile almadı. Baleye soktum yok. Aikido istedi.
Bu stop motion işinr sarması güzel oldu. Şimdi ücretli bir uygulamayıda aldım ona. Daha iyi şeyler yapmadı için destekliyeceğim artık.

Hocam bencede arkadaşların yazdıklarına katılıyorum eksikleri giderirseniz süper olur ben begendim.

Başlangıç için fena değil, gördüğüm bir kaç eksikleri belirtmemde umarım sakınca yoktur.

1. Işık çok dengesiz
2. Kamera sabit bir noktada olmalı, ki bunda çok fazla titreşim var.
3. Zemin neyse her taraf aynı olmalı. Şuan senin zemin legodan olmuş ama bazı kesimlerde kamera ister istemez bunun dışına çıkıyor.

Önerim:
Sabit titreme yapmayacak beyaz ışıkla çalışmayı deneyebilirsin. Titremeyi önlemek için tripod işini görecektir, ekonomik bir tane alabilirsin. Zemine Green Screen için uygun kağıt, perde veya karton kullan. https://www.google.de/?gfe_rd=cr&ei=xNRMVMWWNtSBVKzzgJgF#q=green+screen

Kurgu sırasında arka plana istediğin gibi görseller kullanabilir oldukça prof işler çıkarabilirsin.
Hemde ışıktan dolayı oluşan ışık titremesinin önüne geçebilirsin.

Eksikleri belirtmemde sakınca yoktur umarım demişsiniz. Zaten başlığı bunun için açtım. Uyarılarınız için teşekkürler.

1/ Işık olayını ben çözerim. Daha iyi bir ışık kolay. Dikkat edeceğiz.
2/ Sabit kamera yapmak istemiyor. Benim böyle hoşuma gidiyor diyor. Karışmayacam böyle devam etsin. Titreşim olayını çözmek lazım ama. Sanırım hareketlide çekse bir sabitleme şart.
3/ Zemin ve ortam olayı önemli. Daha profesyonel görünmesi için önerilerinizin de doğrultusunda destek olmam şart galiba :)

Son olarak malzeme çok elinde. Yaratıcılık ve seneryoda da sorun yaşamaz diye düşünüyorum.

bu stop motion u nasil yapiyorsunuz eliniz felan gozukmeden ? :) mantik olarak dusunursem videoyu durdurup mu yapiyorsunuz ?

Son düzenleme:
bu stol motion u nasil yapiyorsunuz eliniz felan gozukmeden ? :) mantik olarak dusunursem videoyu durdurup mu yapiyorsunuz ?

Tüm akıllı telefonlardan ve tabletlerden yapabilirsin. Uygulamaları mevcut. Bu çekilenler i pad ile çekildi. Ücretsiz uygulama ile. Ama ücretli uygulamada bir sürü ek özellik mevcut.

3/ Zemin ve ortam olayı önemli. Daha profesyonel görünmesi için önerilerinizin de doğrultusunda destek olmam şart galiba :)

Yeşil renkli bir fon üzerinde yaparsa bu işlemleri sen kurgu aşamasında green screen (Chroma Key) teknelojisinin nimetlerinden faydalanarak çok daha iyi hale getirebilirsin.

Örneklemek gerekirse: legolarla bir futbol oynadığını ve bunu stop motion olarak videosunu hazırladın, daha iyi hale getirmek için Chroma Key sayesinde arka tarafa bir stadyum ekleyebilirsin. Bunlar artık günümüzün kurgu prpgramları ile çok basit şeyler ekstra bilgi istemeyen şeyler..

Başarılar dilerim.

Malesef şiddet içeriğinin önüne geçemiyorum. 6 yaşından beri Call Of Duty oynuyor yada benzeri oyunlar. Son olarak Lego ile biraz bu işin önüne geçelim dedik ama Legoda da buldu gene şiddet içeriğini. Yapısı böyle. Barbiler yada benzeri oyuncakları eline bile almadı. Baleye soktum yok. Aikido istedi.
Bu stop motion işinr sarması güzel oldu. Şimdi ücretli bir uygulamayıda aldım ona. Daha iyi şeyler yapmadı için destekliyeceğim artık.

Abi haddime düşmeyerek söylüyorum,bu konuda uzman bir destek almanızı şiddetle tavsiye ederim,benim kişisel tavsiyem sabah çok erken saatlerde kalkıp balık tutmak,doğa yürüyüşleri gibi teknolojiden uzak,bedensel faaliyetlerde bulunması kendisini daha iyi hissetmesi için bir yöntem olabilir teşekkürler...

Tüm akıllı telefonlardan ve tabletlerden yapabilirsin. Uygulamaları mevcut. Bu çekilenler i pad ile çekildi. Ücretsiz uygulama ile. Ama ücretli uygulamada bir sürü ek özellik mevcut.

aslinda ben slow motion cdken bi uygulama istiyorum forumdada dile getirdim bunu bilen yok heralde telefonum android galaxy ace 2 , slow motion video vs. bikac bisey indirdim onlar olan videoyu yavaslatiyor iphone 5s de vardi onun gibi istiyorum ben

Çok güzel abi eline sağlık kardeşimizin ben beğendim.

Kamera sabit olsa yeter sanki.

Abi haddime düşmeyerek söylüyorum,bu konuda uzman bir destek almanızı şiddetle tavsiye ederim,benim kişisel tavsiyem sabah çok erken saatlerde kalkıp balık tutmak,doğa yürüyüşleri gibi teknolojiden uzak,bedensel faaliyetlerde bulunması kendisini daha iyi hissetmesi için bir yöntem olabilir teşekkürler...

Teşekkürler bilgi için.

Gerekli uzman desteğini bir iki yıl aldık. Dediğin faliyetlede eksiksiz yapıyoruz. Sıkıntı olacak bir durum söz konusu değil.

bence 1 saniye içine konulan fotograf sayısı daha fazla olmalı izlenilebilirlik açısından

:) foruma yeni bir yönelim kattım sanırım.

Sadece şunu diyebilirim. Stop motion yapacaksanız 15 dk'da 3. partı çekti gibi beklentiler olmamalı. Olursa zaten ortaya pek güzel bir şey çıkmaz.

Ben 1 dklık bir çekim, düzenlemesi için nerdeyse 3-4 gün harcıyorum. Yine de ortaya çıkan şeyi her zaman beğenmiyorum.

Hayırlı olsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri