Özgün Oyun Kanalı Açıyorum

• Kullanıcı #Sweat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

#Sweat

Kayıtlı Üye
özgün bir oyun kanalı açmak istiyorum

1.olarak özgün bir isim bulamadım yardımcı olurmusunuz ?
2- çekeceğim oyun serilerini bulamadım yardımcı olurmusunuz ?
3- video çekerken nasıl bir tarz da çekmeliyim ?

Benimde merak ettiğim bir konu var. Her oyunu çekebiliyor muyuz? Olur ya bazi oyun firmaları izin vermeyebilir. Bu tarz birşey duymuştum ama tam emin değilim. Bende merak ediyorum. İlerde özgün birkaç kanal açmayı düşünüyorum inş.

en önemlisi videoyu çekerken kendin ol hocam içinden geleni söyle birazda espri kattınsa kanal adının felan pek bi önemi kalmaz zaten hocam

Benimde merak ettiğim bir konu var. Her oyunu çekebiliyor muyuz? Olur ya bazi oyun firmaları izin vermeyebilir. Bu tarz birşey duymuştum ama tam emin değilim. Bende merak ediyorum. İlerde özgün birkaç kanal açmayı düşünüyorum inş.

bildiğim kadarıyla her oyun atılmıyor ama tabi bu konuda daha bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur. kesin bilgi değil yani

bilgili birkaç kişi varsa skypeda toplanabiliriz emircan728 ekleyin

Abicim özgün oyun videoları çekeceksen yaşının uygun olması gerekiyor 18 ve üzeri idealdir. Eğer yok ben çalışır başarırım diyorsan mikrofonunun stüdyo derecesinde olması gerekiyorki insanlar senin sesini duyduğunda videoyu kapatmasın. Boş ve sıkıcı konuşmalar, küfürler saçmalıklar videonun kalitesini düşürür ve insanların geri tuşuna basmasına neden olur videoda konuşurken hem espri katmalı hemde eğitici bilgiler vererek insanların videoyu izlemeye devam etmesine neden olmalısın eğer bir kişi senin videonun tümünü izlediyse beğenmiş demektir. İsim konusuna gelecek olursak kanalının ismi Türkçe olsun eğer Türkçe içerik yapıyorsan ki Türkçe yapıyorsun. İngilizce isim koyanları anlamıyorum ben bir Türk kanal ismi görüp içine girince içinde ispanyolca konuşan bir adam görsem ne yapıyor bu andaval derim en fazla. O yüzden isminin Türkçe olmasına özen göster artık yaratıcılığına görede kendin birşeyler bul özgün olacaksın sonuçta. Çekeceğin oyun serilerine ise büyük kanallardan bakarak görebilirsin en çok hangi seriler izleniyor hangi oyunlar izleniyor insanların oyunlara bakış açısı nasıl buna dikkat et. Minecraft örneğin listede 1.sıradadır gözümdeki ben öyle yapıyorum. İşin aslına gelecek olursak benden tavsiye istiyorsan sana şu an şu aşamada video çekme derim ama genede sen bilirsin.

Abicim özgün oyun videoları çekeceksen yaşının uygun olması gerekiyor 18 ve üzeri idealdir. Eğer yok ben çalışır başarırım diyorsan mikrofonunun stüdyo derecesinde olması gerekiyorki insanlar senin sesini duyduğunda videoyu kapatmasın. Boş ve sıkıcı konuşmalar, küfürler saçmalıklar videonun kalitesini düşürür ve insanların geri tuşuna basmasına neden olur videoda konuşurken hem espri katmalı hemde eğitici bilgiler vererek insanların videoyu izlemeye devam etmesine neden olmalısın eğer bir kişi senin videonun tümünü izlediyse beğenmiş demektir. İsim konusuna gelecek olursak kanalının ismi Türkçe olsun eğer Türkçe içerik yapıyorsan ki Türkçe yapıyorsun. İngilizce isim koyanları anlamıyorum ben bir Türk kanal ismi görüp içine girince içinde ispanyolca konuşan bir adam görsem ne yapıyor bu andaval derim en fazla. O yüzden isminin Türkçe olmasına özen göster artık yaratıcılığına görede kendin birşeyler bul özgün olacaksın sonuçta. Çekeceğin oyun serilerine ise büyük kanallardan bakarak görebilirsin en çok hangi seriler izleniyor hangi oyunlar izleniyor insanların oyunlara bakış açısı nasıl buna dikkat et. Minecraft örneğin listede 1.sıradadır gözümdeki ben öyle yapıyorum. İşin aslına gelecek olursak benden tavsiye istiyorsan sana şu an şu aşamada video çekme derim ama genede sen bilirsin.
amacım 2 sene boyunca böyle küçük kanallarla devam edip 16 yaşımda bu işi kaptığımda yeni büyük çaplı bir kanal kurmak

s.a oyun kanalı acsam ama sadece oyunun sesi olursa sizce izlenim alırmıyım arkadaslar mikrofon konuşma şartmıdır bilgi verirmisiniz

Allah aşkına bilgisayar kamerası falan kullanma :D

1- Çok iyi bir mikrofonlu kulaklık. Bu çok kaliteli olsun.
2- Kamera açısı fala çok iyi olsun. Videooyun kamera falan kullanmıyor ama ben kullanılması taraftarıyım.
3- Eski oyunları oynama ve yeni çıkan oyunları takip et.

Hr oyunu çekebilirsin oyun firması çekmemeni isteyebilir ancak buna pek rastlamadım sonuçta oyununun reklamı oluyor.

İstediğin oyunu çekebilirsin gameplay videolarında sahneler değişik değişik olduğu için eşleşen vs gelmez kolay kolay

Sırf oyun oynamak ve videosu çekmek için yeni kasa,oyun kulaklığı ve Webcam aldım.
Güncel oyunlardan gidip Funny Monents yapılabilir mesela.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri