Özgün videolarda hak sahipliği nasıl olur ?

• Kullanıcı r-beat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 🧠 İçerik Planlama & Strateji

r-beat

Kayıtlı Üye
mrb arkadaşlar
geçmişte, özgün çalıştığım halde youtube tarafından uygulanan haksızlıklara dayanamayıp uzun bir süre bu alemden uzak kaldım.
kanalımın aktif olduğu dönemlerde ise pek çok sıkıntı ile karşılaşmıştım
mesela
1001 emek ile hazırladığım videolarımı çalan kanallara telif gönderdim ve bu bazen youtube tarafından geçersiz sayıldı, videolarımın tık sayısı kabul edilir rakamlara ulaşmak üzereyken videolarım youtube tarafından sebepsizce kaldırılıldı ve en sonunda kanalım haksız yere kapatıldı v.s.

şimdi ise tamamen profesyonel düzeyde özgün fikirler ile geri dönmek istiyorum.
Aklımdaki soru işaretlerini sizlere danışmak ve bilgi almak üzere bu konuyu açmış bulunmaktayım.
sorularıma cevap bulmak için herkesin bildiği türde özgün çalışan
bazı ünlü youtube kanallarının isimini vereceğim,bu şekilde isim vermek forumda yasaklandı ise şimdiden özür diliyorum, uzun süredir forumdan ve youtube aleminden uzak kaldım, bazı şeyleri unutmuş olabilirim
yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

sormak istediğim:
"nedir?", "otopark", "otomobil dünyam" v.s gibi ünlü youtube kanalları hangi yasal işlemleri yaparak yayınladıkları videolarda hak sahibi oluyor ? bu türde yapılması gereken yasal işlemler ve gereklilikleri nelerdir ?

bu türde olan kanalları yakından takip ediyorum ve yukarıda kendi yaşadığım sorunlara benzer bir sorun yaşadıklarını görmedim, yıllar öncesine ait paylaşılan videoları hala yayında ve para kazanma durumları aktif, videoları haksız yere yayından kaldırılmıyor/başkası tarafından çalınmıyor..
bu türde sorunların yaşanmadığı bir kanal sahibi olabilmek için yasal olarak neler yapmak gerekir ?

Sağlam bir partner bulursan işin %80 i hallolmuş olur. Onlar seni yönlendirirler zaten . Kanalı onaylatman ve content id alman çok faydalı olacaktır , söylediğim gibi bunlarla kendin uğraşmaktansa sağlam bir partnere başvur bence .

Sağlam bir partner bulursan işin %80 i hallolmuş olur. Onlar seni yönlendirirler zaten . Kanalı onaylatman ve content id alman çok faydalı olacaktır , söylediğim gibi bunlarla kendin uğraşmaktansa sağlam bir partnere başvur bence .

bilgi için teşekkürler ama hocam ben 0 dan başlayacağım
partner ile çalışmanın ise 100 tane şartı var ve geçmişte kanalım özgün ve partner ile çalışıyordum bu tip konularda partnerin hiç bir faydasını görmedim desem yeridir.
content id başvurusu yapmak içinde belirli şartlar v.s var, hepsi uzun uzun yazılar ve okudukça insanın kafası karışıyor, kesin ve net olan bilgilere ulaşamadım.
fikir profesyonel olsa bile 0 dan başlayan kişi mutlaka amatör olur ve ben bu dönemde sorunları azaltmak istiyorum
mesela adam özgün videomu çalmış ve bununla benim kanalıma telif atıyor
bu tip sorunları kökten çözmenin bir yolu olsa gerek
tekrar teşekkürler

Son düzenleme:
her newtwork kendine bi kriter belirliyor. Ancak bu kriterlerden en önemlisi %100 özgün olmanız . 2 . si kazanma potansiyelinizin olması ; siz kazanın ki networkte kazanabilsin .

youtube da az izlenim ve az aboneli onaylı ve content id li kanallar mevcut . bildigim kadarıyla oyun videolarında content id işi cok zor .

- kanalı oluşturup 5-6 video attıktan sonra forumdaki yerli network arkadaşlara ulaşabilirsiniz.

- yerli network çalışmak istemiyorsanız 5-6 video atıp az bir izlenimle bbtv ye girebilirsiniz . çok kaliteli ve güvenilir . %40 kesinti yapar ancak sözleşmeyi 6 aylık yapabilrisiniz. Kanalınız tuttuktan sonra baska network arayabilri ya da bbtv ile pazarlık yapıp %20 ye kadar düşürebilrisiniz..

http://www.ytpara.com/partner-networkleri/95919-hi-all-im-your-new-friend.html

Başka network isterseniz buraya bakabilirsiniz

http://www.ytpara.com/partner-networkleri/90159-tum-partnerlerin-listesi.html

başka sözü olanlar için up olsun

başka sözü olanlar için up olsun

kardesim özgün işiyle prof. olarak ugrastıgını söylüyosunda vidyolarının çalınmasına kopyalanmasına vb. karşı hiçmi aklına vidyoların köşesine filan kanal logosu, yazı, bişey filan eklemek gelmedi anlamıyorum.. bunu yapaydın en basitinden youtube'a kanıt göstermene bile gerek kalmazdı belki çalınma durumlarında. hatta vidyolarına logoları ve ayrıca yazıda ekleyip(intro-outro da unutulmamalı) yayınlasaydın kimse cesaret bile etmez kopyalamaya çoğu zaman. bunlar yt ye kopyalama durumlarında kanıt için gösterecegin en önemli şeyler ve proje dosyalarınıda silmezsen onlarda çok önemli kanıtlar. sen şimdi prof. olarak özgünle uğraştığını söylüyosun ama bunların hiçbiri aklına gelmiyo çok ilginç gerçekten. amatör özgüncüler ile bunların bilincindedir. son olarak vidyomu kopyalayıp telif atıyolar demişsin ya orda koptum. buna nası cesaret edebiliyolar.. yani sen nasıl özgün çalışmışsınki adamlar senin vidyonu rahatlıkla çekinmeden kopyalayıp sana rahatlıkla ihtar gönderebiliyolar.. ayrıca sen kopyalanan vidyolarına hak talebi gönderiyosun ve taleplerin kabul edilmiyo valla pes.. ciddi anlamda renderlarını ve çalışmalarını çok mrk ettim, çok enteresan tuhaf şeyler yazdıkların.. iyi çalışmalar

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar
geçmişte, özgün çalıştığım halde youtube tarafından uygulanan haksızlıklara dayanamayıp uzun bir süre bu alemden uzak kaldım.
kanalımın aktif olduğu dönemlerde ise pek çok sıkıntı ile karşılaşmıştım
mesela
1001 emek ile hazırladığım videolarımı çalan kanallara telif gönderdim ve bu bazen youtube tarafından geçersiz sayıldı, videolarımın tık sayısı kabul edilir rakamlara ulaşmak üzereyken videolarım youtube tarafından sebepsizce kaldırılıldı ve en sonunda kanalım haksız yere kapatıldı v.s.

şimdi ise tamamen profesyonel düzeyde özgün fikirler ile geri dönmek istiyorum.
Aklımdaki soru işaretlerini sizlere danışmak ve bilgi almak üzere bu konuyu açmış bulunmaktayım.
sorularıma cevap bulmak için herkesin bildiği türde özgün çalışan
bazı ünlü youtube kanallarının isimini vereceğim,bu şekilde isim vermek forumda yasaklandı ise şimdiden özür diliyorum, uzun süredir forumdan ve youtube aleminden uzak kaldım, bazı şeyleri unutmuş olabilirim
yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

sormak istediğim:
"nedir?", "otopark", "otomobil dünyam" v.s gibi ünlü youtube kanalları hangi yasal işlemleri yaparak yayınladıkları videolarda hak sahibi oluyor ? bu türde yapılması gereken yasal işlemler ve gereklilikleri nelerdir ?

bu türde olan kanalları yakından takip ediyorum ve yukarıda kendi yaşadığım sorunlara benzer bir sorun yaşadıklarını görmedim, yıllar öncesine ait paylaşılan videoları hala yayında ve para kazanma durumları aktif, videoları haksız yere yayından kaldırılmıyor/başkası tarafından çalınmıyor..
bu türde sorunların yaşanmadığı bir kanal sahibi olabilmek için yasal olarak neler yapmak gerekir ?

hocam eğer gerçekten tam özgün güzel videolar yaparsan gizza ile görüşebilirsin alabilirler gizza yı tercih edersen tabi.Başka partnerlerde var tabi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri