Özgün Videolarıma BBTV_AETN tarafından Telif gönderildi.

• Kullanıcı atalay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

atalay

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar herkese iyi çalışmalar, arkadaşlar youtube'nin sunmuş olduğu ücretsiz müzikler ve çeşitli resimler eşliğinde yapmış olduğum biyografi kategorisinde olan kanalımdaki bütün videolarıma BBTV_AETN tarafından telif gönderildi. BBTV_AETN adlı bu sahtekar firmamı yoksa şahısmı anlamadım bunu tanıyanınız varmı bu telif gönderen sahtekar sanırım videoları izlemeden telif göndermiş kanalımda hiçbir video BBTV_AETN sahtekara ait değildir kesinlikle benim gecemi gündüzümü emeğimi göz nurumu harcayıpta kendi yaptığım videolardır, karşı bildirimde bulundum 10 iş günü içerisinde geri dönüş olacakmış böyle bir şey ilk defa başıma geldi lütfen bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ediyorum bu süreç nasıl işler telif geri çekilirmi benim başka ne yapmam lazım bilgisi olan arkadaşlar lütfen acil yardım.

google da aradın mı ?

Arkansas Educational Television Network.

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130824124424AAbbS3H

kardeş arama yapmak sorun değil bu yapılan haksızlık değilmi youtbe bu videoların özgün olduğunu bilmiyormu buna nasıl müsade ediyor aklım almadı gitti.

biyografi videosu attıgınız söylemişsiniz bu dalda özgün video nasıl yapabilirsiniz merak ettim :S
adı geçen firma da bu tarzda videolar olusturan bir firmaymıs acaba kullandıgınız görüntüler yada konusmalar artık her nasıl olusturduysanız onların içeriklerden alıntı olabilirmi ayrıca ocak ayında 1 kişi daha forumda aynı firmadan 4 adet telif yediğini belirtmiş sahte oldugunu sanmıyorum hakları olmadan telif atacaklarınıda sanmıyorum

adamlar kullandıgın müziklerin sahibidir belki.youtube daki müzikleri kullandıgını belirtmişsiniz ki o müziklerde sorun çıktıgını biçok kez gördüm,duydum...

Merhaba. Tam can damarıma bastınız. Yaklaşık 1 haftadır bu BBTV_AETN ile mücadele ediyorum. Bu kahrolasıcalar tarafından en fazla gelir getiren kanalım dün gece 02:00 itibarıyla kapandı. Bunların bu linkte sözü edilen Arkansas Educational Television Network. https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130824124424AAbbS3H kuruluşla bir alakaları yok. Zaten googla da biraz arama yapınca şu bölümle karşılaşıyorsunuz bi blog da:

Simply typing the phrase gets you a completely false Yahoo Answers explanation that is kind of funny. The Yahoo Answer said it was Arkansas Education Television Network and "They produce many shows and some are on the discovery channel or national geographic." This is not true.

The TRUE answer has two parts:
* BBTV is basically a watchdog that looks for copyrighted content and claims it for groups that hire them. Who is obviously not THAT good at their job. For every blocked video you can find many more that are unblocked.

*AETN is A&E Television Network. So why is A&E worried about a History Channel video on YouTube? A&E is network of many channels one of which is the History Channel.

Most station on cable fall under only a handful of networks or broadcasting companies. This is noticeable when cable or satellite providers have blackouts due to negotiations. Back in August Time Warner dumped CBS, but it was not just the normal CBS channel. CBS owns Showtime and a few othere channels as well. DirectTV had a similar dispute with Viacom and AMC was dumped on Dish for a time.

A few of the major ones are:
*Viacom has BET, MTV and Comedy Central to name a few.
*FOX has its easily identified sports channels, SPEED and a few others.
*Turner has CNN, TBS, TNT and TruTV with many more.
and a few others(CBS, Discovery, etc...)

You will see that most of the similar content is grouped under a specific network.
Viacom = music
Fox = sports
Turner = "scripted reality"<--this just blows my mind...
and so on.

Buradaki yazıyı Türkçe olarak özetlersek bu BBTV_AETN denen meret şey bir telif yakalama şirketi. Bunlara büyük kuruluşlar tarafından videoları kopyalanmaya karşı korunsun diye para ödeniyor, yani kiralık hizmet sunuyorlar. Mesela History Channel yada Discovery e ait bi video yüklüyorsunuz şak karşınızda BBTV_AETN telifi. History Channel la bunun ne alakası var diyorsunuz. İşte bu adamlar Youtube da o History channel ın videolarını inceleyip hangisi izinsiz yüklenmişse otomatik olarak telifi basıyor. Hatta yukarıdaki eleman bunlar için "Watchdog" yani "bekçi köpeği" tabirini kullanmış. Bu adamların işleri bu.

Ben bunlarla mücadele ediyorum bir haftadır ve Youtube ile bu konuda yazışmalarım sonuncunda malesef bir sonuç alamadım. Şu anda 4 tane karşı bildirimim bekleme olmasına rağmen 5. telifi de dün gönderip en yüksek gelirli partner kanalımın kapanmasına sebep oldular. Çok kişinin canını yakmış bu BBTV_AETN. nette de detaylı bir araştırma yaptım bunlarla ilgili. Şikayet çok fazla ama Youtube ile de aralarında resmi bir anlaşma var sanırım, aynı zamanda network firmaları da var bunların. Youtube da bunlardan yana çıkıyor. Kanalım bu BBTV_AETN yüzünden kapandı ama karşı bildirimlerin sonuçlanmasını bekliyorum. History Channel kendi videosunu yayınlamama karışmadıktan sonra bunlara ne oluyor diyoruz ama bu adamları kiralayanlar sanırım Discovery History Channel vs gibi kuruluşlar.

Senin durumunda da videonda mutlaka ya bunlara ait bi ses ya anlık bi görüntü vs vardır ve hemen telif gelmiştir. Sanırım bu sitede de çok fazla mağduru vardır bu BBTV_AETN in..

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Yalnız- zaten firmalar bu işlerle ilgilenmesi için BBTV_AETN gibi firmalara bir dünya para ödüyor.
History channel la ne ilgisi var demeyin yani.
İllaki adamların telifli bir müziğini görüntüsünü kullanmışsınızdır, yoksa tam özgün videolarla bu adamların işi olmaz.

Evet ingilizce biyografi videosu çalışıyorum seslendirmeler ücretli olarak bir firma aracılığı ile robotlar tarafından seslendirilmiştir,arka fon müzikleri youtubenin sunmuş olduğu ücretsiz müziklerden faydalanılmıştır. Kanalımda kesinlikle youtube veya başka bir video sitesi veya normal siteten video indirilerek veya robotlarla çekilerek herhangi bir alıntı olmamıştır.Video içeriği biyografi metinleri wikipedia ve diğer bir kaç siteten alınmıştır ki buda zaten telif ile korunan bir durum değildir, video içeriği resimleri google, bing tarafından alınarak oluşturlmuştur, burada herhangi bir resim dosyası veya metin dosyasına yönelik gönderilen telif yok gönderilen telif video bize ait mantığı ile gönderilmiştir, öyleki yapmış olduğum biyografi videolarına özellikle ABD den öğrenciler tarafından faydalı bulduklarını söyleyen bir çok mesaj geliyordu.
Arkadaşlar biyografisini yapmış olduğum kişinin adını kullandığım için bile herhangi bir telif gönderme hakları yoktur (İCON olanlar hariç) youtube telif hakları kosunda şu yazar: Adlar veya ünvanlar tek başlarına telif hakkı ile korunmaya tabi değillerdir.Şu bir gerçek ki bana telif gönderen sahtekar BBTV AETN adlı şarafsizler videoların izlenmelerine bakarak telif göndermişler.

ARKADAŞLAR BU KONUDA SİZLERİ VE FORUM SAHİPLERİNİ BİRLİKTE HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUM.

BBTV_AETN le bende savaşıyorum dediğim gibi ama bir sonuç elde edebilmiş değilim. Hatta dün BBTV_AETN hakkında Youtube ye suç duyurusunda bulundum ve şikayetçi oldum ama cevap bile gelmedi henüz. Yukarıda yazdığım gibi Bu adamların sunduğu paralı bir hizmet. Büyük firmalar bunlara para karşılığı yaptırıyor bu işi. herhangi bir saniyelik bi ses, anlık bir görüntü vs. bile yetiyor adamlara telifi göndermeleri için. Güzelim kanalımı mahvettiler ve beni ekonomik olarak çok büyük bi sıkıntı içinde bıraktılar. Gönderdiğim karşı bildirimlerede henüz yanıt alamadım ki yanıt alsam bile kanalımı "Kullanım Politikaları İhlali" nden kapattırdılar. Sanırım Birde Flag yada şikayet olayı yaptılar telifin yanında. En kötüsü Youtube da bunların yanında. Yani bu BBTV_AETN sahte telif atan bildiğimiz sıradan tiplerden değil. karşımızda profesyonel köklü ve büyük bir kuruluş var. O yüzden de ne kadar itiraz etsek ne kadar hak talebinde bulunsak da Youtube onlardan yana saf tutuyor. Yanlız şunu yapabiliriz. Forumda bu adamlardan canı yanan herkez youtube ye bu konuda mail yazarsa belki gelen maillerin çokluğu karşısında sesimizi biraz duyarlar. Hayatımı Cehenneme cevirdi bu BBTV_AETN bir haftadır. Siz mesela video içeriği resimleri googla dan aldım dediniz ya. O resimler birleştirilip video olunca bu adam o resime de "bu benim telifimdeki bir anlık görüntü" diye şak basıyor telifi. Ben bu konuya diğer BBTV_AETN mağdurlarını da bekliyorum yanlız. Başka şekilde bu adamlarla mücadele edemeyiz. Hoş mücadele etsek de dediğim şartlardan dolayı pek bir sonuç elde edeceğimizi sanmıyorum ama ben şahsen sonuna kadar savaşacağım bu BBTV_AETN ile..

Seslerden belki telif almıyorsun ama görüntünden telif yiyebilirsin.
Özgün video diyorsunda kendin mi cektin görüntüleride de özgün diyorsun.
Eger kendi görüntülerinse sana zaten dokunamazlar.

Burda sorulması gereken bir bilim adamının yada bir mekanın ( özel olmamak şartıyla ) bir yerin fotoğrafına telif atma hakları var mı? şu 30 sn. yasal görüntü kullanımına ne oldu ?

Youtubedeki müzikler ücretsiz bende kullanıyorum o müzikleri 4 aydır, şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım çok şükür, Görüntülerden dolayı göndermiş olabilirler belki diyeceğim ama anlamadım bu işi.. Özgünde (yarı özgün) bile rahat yok arkadaş ya.

yaklasık 20 kanalım patlamış bunlardan ötürü :)

Arkadaşlar hem diyorsunuz ki firmalar bu firmaya telifleri yakalaması için izin veriyor, bunu youtube' a bildiriyor. Benim telifimi bu adamlar gönderecek onlara bu izni veriyorum diyorlar. Hem de diyorsunuz ki gelin bunlarla savaşalım..

Burda sorulması gereken bir bilim adamının yada bir mekanın ( özel olmamak şartıyla ) bir yerin fotoğrafına telif atma hakları var mı? şu 30 sn. yasal görüntü kullanımına ne oldu ?

30 saniye yasal görüntü hakkı, yani adil kullanım hakkı diye bir şey yok.

Adil kullanımın asla bir süresi olamaz, haber, tanıtım vs gibi hazırlanan videolarda mümkün ama onunda süre sınırlaması yok. Sen bir filmden farklı yerlerden 2 dakika görüntü alırsın bu adil kullanım olabilir. Başka bir videoda 1 saniyelik görüntü alırsın adil kullanıma girmez.

Adil kullanımı anlamak biraz sıkıntı, en güzeli adil kullanım hakkında daha önce sonuçlanmış mahkemelerden örnek almaktır. Ama bunun bir süresi yok.

İnsaf ya 2 izlenim almış videoya telif attılar

GT-P3100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu telif olayı nasil acaba bilen var mi ?
Adan diyelim telif atti ayni dakika video gumluyor mu yoksa adam telif atti diyelim attiktan 1 gun sonra mi telif işliyor var mi aranizda bunu bilen ?

İnsaf ya 2 izlenim almış videoya telif attılar

GT-P3100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasıl bir videoydu hocam. Yani fotoğraflar mı vardı yoksa doğrudan video şeklinde mi? Yani özgün çalışmak istiyoruz, slayt şeklinde de rahat vermeyeceklerse daha ne yapalım biz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri