Özgün Youtube kanalımın istatistikleri sizce ne durumda?

• Kullanıcı weberesice
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

weberesice

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Özgün kanalımın istatistiklerini paylaşarak fikirlerinizi almak istiyorum. Umarım bir sakıncası yokturdur.

Youtube Adsense işine merak saralı 1 sene olmadı. Bu sürenin çoğunluğu ise araştırmakla geçti. Bu özgün kanalım ise 5 aylık ve Türkçe.
Bu kanalı açarken en azından 1 sene fazla bir beklentim olmayacak şekilde planlamıştım. Bu süreyi abone artırma dönemi olarak belirledim. 1-2 sene sonra elime aylık düzenli ödeme geçer diye ümit ederekten bu kanalı açmıştım.

Uzun süredir PPD ile geçimimi sağlıyorum ve inşallah bu kanal kapanmaz sağ kalır ve de tutar da, düzenli birşeyler kazanmaya başlarsam PPD işini bırakacağım. Aşağıda kanalın Youtube istatistiklerini ve Adsense hesabının Eylül ayının ilk haftası için istatistiğini paylaşıyorum. Size sormamdaki amaç fikirlerinizi almak, tecrübeli arkadaşların görüşlerini öğrenmek istiyorum. Umduğum gibi bu kanal ilerde birşeyler kazandırırmı sizce yoksa boşa mı kürek çekiyorum?

Malesef şuan kanalımı ya da kategoriyi paylaşmaya çekiniyorum ancak şöyle söyleyeyim her videom izlenim alacak olsa da kısa sürede patlama yapacak, bir kaç yüzbini ya da milyonu görecek bir videom olacağını sanmıyorum.

5 aylık kanalımın şuan;

• 50 videosu
  • 750 civarı abonesi
  • 650k civarı izlenimi var

Şimdilik aylık 20 civarı video yüklemeyi düşünüyorum ve 2015'e en az 100 video ve 1500-2000 arası abone ile girmeyi düşünüyorum. Biraz maddi kaynak oluşturabilirsem reklam ile bunu hızlandırabilirim belki.

Youtube istatistikleri:
YOUTUBE_ISTATISTIK1.png

YOUTUBE_ISTATISTIK2.png

Saat 20:00 itibariyle Eylül'ün ilk haftası için adsense durumu:
DSCN3171.jpg

Tabi ki sabır işi.. Arada ufak ufak spam tarzı çalışmalar yapasım geliyor ancak bu kanala zarar gelir diye korkuyorum. VDS almayı da düşünüyorum tabi. Herneyse konuyu dağıtmayayım da kanalın durumu sizce nasıl arkadaşlar?

para kazanmayı bağla hacı şimdiye o izlenmeyle 1 milyar kaldırırdın rahat :D edit türkçeymiş 500 TL :D

dislike çok acaba siyasi videolarmı yüklüyorsunda bu kadar dislike var :)

özgünden soguttun o tbm nedir.
Bence gayet iyi izlenimin video sürelerini bilmiyoruz ama belliki her giren izliyor 1.5m dk izlenmis to da normal iyi yani tbm de türkçeye göre normal kısacası hersey normal

dislike çok acaba siyasi videolarmı yüklüyorsunda bu kadar dislike var :)

Hayır arkadaşım malesef çok sıkı bir takipçim var aşağıdaki konumda bahsettim, aslında içten içe videolarımı beğeniyor ancak farklı hesaplarla dislike yağmuruna tutuyor beni. Özellikle 5 Eylül günü.

http://www.ytpara.com/youtube-hakki...ideolarim-degil-ama-fikirlerim-caliniyor.html

---------- Spam Engelliyici 20:31 ---------- Önceki Mesaj 20:30 ----------

özgünden soguttun o tbm nedir.
Bence gayet iyi izlenimin video sürelerini bilmiyoruz ama belliki her giren izliyor 1.5m dk izlenmis to da normal iyi yani tbm de türkçeye göre normal kısacası hersey normal

Aynen kardeşim malesef Türkçe'de durum böyle :) Videolarım genelde 10 dakika altında uzun videolarımda var ve olacak ama çok az. Aslında abonelerimin yarısı yabancı fakat kazanca pek etki etmedi şuana kadar.

videoların 15 dakikadan uzunmu. Onlar nasıl bi tbm öyle. 3 tane özgün kanalım var hiç bu kadar düşük tbm görmedim. Eğlence sektörü üzerine olmadığı belli. Bi anormallik var sende. Ülkeni Türkiye yaparak google iş ortağına başvurarak açtın değilmi ileride sıkıntı çıkartırlar. 1 ay gibi bir süre spam ünlemine düşersin. Adsense ayarlarından da Yazı tipini Lora büyük yap.

videoların 15 dakikadan uzunmu. Onlar nasıl bi tbm öyle. 3 tane özgün kanalım var hiç bu kadar düşük tbm görmedim. Eğlence sektörü üzerine olmadığı belli. Bi anormallik var sende. Ülkeni Türkiye yaparak google iş ortağına başvurarak açtın değilmi ileride sıkıntı çıkartırlar. 1 ay gibi bir süre spam ünlemine düşersin. Adsense ayarlarından da Yazı tipini Lora büyük yap.

Nasıl yani kardeş tam anlamadım korkutma beni be :confused: Türkiye olarak değil, Türkiye olarak açılan hesaplarda para kazanma aktif edilemiyor diye biliyordum ozamanlar çünkü. Nasıl bir sorun çıkartırlar ve bunu sonradan değişemez miyiz? Videolar %80 10 dakika ve altı olacak.

Bu arada adsense görüntüsünü cepten aldım. O yazı tipi cep telefonunun

Son düzenleme:
Nasıl yani kardeş tam anlamadım korkutma beni be :confused: Türkiye olarak değil, Türkiye olarak açılan hesaplarda para kazanma aktif edilemiyor diye biliyordum ozamanlar çünkü. Nasıl bir sorun çıkartırlar ve bunu sonradan değişemez miyiz? Videolar %80 10 dakika ve altı olacak.

Türkçe içerikde 4 dakikanın üstünde isen 15 dakikanın altında isen. özellikle 6 dakikanın üstünde en düşük 0.13-0.15 arası kazandırıyor. Tabi attığın başlıklara etiketlere de bağlı çıkan reklamlar niche kelimelerden değilse birşey diyemem. Türkçe başvuru olayını anlatayım. Eğer ülkeni tükiye yapıp. Biraz izlenim altıkdan sonra Türkçe olarak başvuru yapıp , yayını türkçe yayınlayacağımı seçip başvursaydın. Şimdi Google Partnerde olurdun. Ve ingilizce içeriklerden daha çok tbm alırsın. [email protected] sanırım. Sana bu mailden çok mesaj gelmiştir. Oraya türkçe içerik paylaştığını , özgün olduğunu üye olurken ülkeyi yanlış girdiğini falan yaz oraya mail at derdini anlat. Altına da Elektronik imza yazıp adını soyadını yaz özgünsen ilgilenirler kardeşim.

---------- Spam Engelliyici 18:44 ---------- Önceki Mesaj 18:42 ----------

adsense yazı tipini değil. çıkan reklamların büyüklüğünü ayarlıyorsun. Ayarlar sekmesinden Yazı tipi ve boyutu ayarlanan kısım var. Oradan birini Lora diğerini büyük yap. Reklamların daha büyük gözükür.

Allah bol kazanç nasip etsin. Tbm inşallah artar.

Sağol kardeşim, hepimize inşallah.

Türkçe içerikde 4 dakikanın üstünde isen 15 dakikanın altında isen. özellikle 6 dakikanın üstünde en düşük 0.13-0.15 arası kazandırıyor. Tabi attığın başlıklara etiketlere de bağlı çıkan reklamlar niche kelimelerden değilse birşey diyemem. Türkçe başvuru olayını anlatayım. Eğer ülkeni tükiye yapıp. Biraz izlenim altıkdan sonra Türkçe olarak başvuru yapıp , yayını türkçe yayınlayacağımı seçip başvursaydın. Şimdi Google Partnerde olurdun. Ve ingilizce içeriklerden daha çok tbm alırsın. [email protected] sanırım. Sana bu mailden çok mesaj gelmiştir. Oraya türkçe içerik paylaştığını , özgün olduğunu üye olurken ülkeyi yanlış girdiğini falan yaz oraya mail at derdini anlat. Altına da Elektronik imza yazıp adını soyadını yaz özgünsen ilgilenirler kardeşim.

---------- Spam Engelliyici 18:44 ---------- Önceki Mesaj 18:42 ----------

adsense yazı tipini değil. çıkan reklamların büyüklüğünü ayarlıyorsun. Ayarlar sekmesinden Yazı tipi ve boyutu ayarlanan kısım var. Oradan birini Lora diğerini büyük yap. Reklamların daha büyük gözükür.

Kardeş cevapların için teşekkürler. Yani anlamadığım kısım benim kanalımda "YOUTUBE İŞ ORTAĞI" ibaresi mevcut. Yani kanalı yabancı ülke olarak açtıktan sonra Adsense'e bağladım ve para kazanması aktif durumda 3 tane de ödeme aldım. Peki senin dediğin Google partner olayı daha farklı bir partnerlik mi?

Sağol kardeşim, hepimize inşallah.

Kardeş cevapların için teşekkürler. Yani anlamadığım kısım benim kanalımda "YOUTUBE İŞ ORTAĞI" ibaresi mevcut. Yani kanalı yabancı ülke olarak açtıktan sonra Adsense'e bağladım ve para kazanması aktif durumda 3 tane de ödeme aldım. Peki senin dediğin Google partner olayı daha farklı bir partnerlik mi?

sen bu videoyu baştan sona bir izle kardeş.

Google Partners - YouTube ile Yeni Fırsatlar on Vimeo

Kardeş bu arada [email protected] adresinden bana pek mail gelmemiş sadece standart mailler gelmiş.

---------- Spam Engelliyici 20:59 ---------- Önceki Mesaj 20:55 ----------

Serkan hocamızın bahsettiği direk Youtube partnerliği olayı vardı bir konuda pek anlamamıştım. Neyse önce videoyu tamamen izleyeyim gerekirse seni rahatsız ederim yine iznin olursa :)

---------- Spam Engelliyici 22:16 ---------- Önceki Mesaj 20:59 ----------

Evet Google Amca'da cevabını bulamadığım tek konu.

Youtube partnerlik ve Google partnerlik konuları :)

Ben kanalımı açtıktan sonra gelmiş partnerlik Türkiyeye. Dolayısıyla benim kanalım daha önceden yabancı ülke diye açıldı ve para kazanması aktifti.

Şimdi bu Heni Hazbay'ın da sunumda bahsettiği türden partnerliğe nasıl geçebilirim? Ya da geçme şansım var mı?
[MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] hocamız bu konuda geçebilmek için daha önceden para kazanma aktif edilmemiş olması lazımdır demişti.
http://www.ytpara.com/youtube-partner-nedir/21-youtube-partnerlik-nedir-basvuru-nasil-yapilir.html

Veya bunlara durumu anlatabileceğimiz en sağlıklı iletişim maili hangisidir? [email protected]'yi okuyorlar mı ki no-reply? :confused: :(

Kardeş bu arada [email protected] adresinden bana pek mail gelmemiş sadece standart mailler gelmiş.

---------- Spam Engelliyici 20:59 ---------- Önceki Mesaj 20:55 ----------

Serkan hocamızın bahsettiği direk Youtube partnerliği olayı vardı bir konuda pek anlamamıştım. Neyse önce videoyu tamamen izleyeyim gerekirse seni rahatsız ederim yine iznin olursa :)

---------- Spam Engelliyici 22:16 ---------- Önceki Mesaj 20:59 ----------

Evet Google Amca'da cevabını bulamadığım tek konu.

Youtube partnerlik ve Google partnerlik konuları :)

Ben kanalımı açtıktan sonra gelmiş partnerlik Türkiyeye. Dolayısıyla benim kanalım daha önceden yabancı ülke diye açıldı ve para kazanması aktifti.

Şimdi bu Heni Hazbay'ın da sunumda bahsettiği türden partnerliğe nasıl geçebilirim? Ya da geçme şansım var mı?

[MENTION=7769]Serk@nYT[/MENTION] hocamız bu konuda geçebilmek için daha önceden para kazanma aktif edilmemiş olması lazımdır demişti.
http://www.ytpara.com/youtube-partner-nedir/21-youtube-partnerlik-nedir-basvuru-nasil-yapilir.html

Veya bunlara durumu anlatabileceğimiz en sağlıklı iletişim maili hangisidir? [email protected]'yi okuyorlar mı ki no-reply? :confused: :(

dostum aynı sorun bende de var bende bu konu sayesinde öğrendim özgün kanalımın tbm si çok düşüktü ve yabancı ülke göstererek açmıştım çözümünü bulursan banada bildir lütfen :(

dostum aynı sorun bende de var bende bu konu sayesinde öğrendim özgün kanalımın tbm si çok düşüktü ve yabancı ülke göstererek açmıştım çözümünü bulursan banada bildir lütfen :(

Valla kardeşim şuan 3-5 pencerede bunu araştırıyorum malesef birşey bulamadım.

Türkiye'da para kazanma aktif olmadığı için doğal olarak o şekilde açtık.

Benim asıl anlayamadığım olay Youtube kanalımda şuan İş Ortağı yazıyor yani Partner yazıyor. Ama diğer bahsedilen Google partnerlik daha farklı bir olay. Şuanki durumdan O google partnerliğe nasıl geçeriz ne yaparız nasıl ederiz hiçbir yerde bilgi bulamıyorum. Forumdaki partnerlik konuları da çok karışmış

Youtube Partner başlıklı bölümde Life'dan Quiz'den bahsediliyor iyice kafam allak bullak oldu

Aynı durum bende de var ..:( özgün kanalımı sizin gibi yabancı ülke die açmıştım ve tbm de cok düşük napacam şimdi ben ya

Valla bunu ilk kez [MENTION=13676]elfida[/MENTION] arkadaşımdan duydum. Kimse bahsetmemişti bundan. O arkadaş biliyor sanırım ama şuan offline oldu. [email protected] adresine mail atıp durumu anlatmamı önerdi

Valla kardeşim ben ilk iş olarak Youtube ayarlarında ülkeyi Türkiye yaptım. Hakkımızda hayırlısı artık :)

Şimdi şu Youtube partnerlik işini çözmek lazım.

Youtube uzerinden Partnerlik basvurusu nasil yapilir ?

Youtube uzerinden Partnerlik Basvurusu Yapmak ?
Youtube'un bizden istedigi kriterleri yerine getirdik,duzgun,duzenli,gorunumu ve yuklenen videolarin icerigi kaliteli olarak herseyimizi yaptik ve geldi partnerlik basvurusuna.Butun bu kriterleri yerine getirdikden sonra,Partnerlik basvurumuzu Bu sayfadan (http://www.youtube.com/yt/partners/.
Basvuruda sorun yasayanlar bu aciklamayi okuyarak cozume kavusabilirler.

http://www.youtube.com/yt/partners/ linkinden
If you represent a company and would rather submit your information before enabling monetization, please fill out the optional form here.
linkine tıklayarak türkiye den ulaşabilirsiniz yabancı ip zorunlu değildir.
ancak kanal da daha önce para kazanma aktifleştirilmiş ise ana sayfaya yönlenir. yani partnerlik programı için kanalınızdan daha önce para kazanma aktif edilmemiş olması gerekiyor ya da sıfır bi kanal ile basvuracaksınız.[/I]

Burada yazana göre daha önceden para kazanma aktifleştiyse partnerliğe giremiyormuşuz. Ama bu çok saçma ve adil değil .Sonuçta özgün kanalımız var sürekli emek veriyoruz :/

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri