Özgüncüler softbox kullanıyormusunuz ?

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 🧠 İçerik Planlama & Strateji
Hocam softbox güzel olur. Kullansan yararını görürsün. Eğer tam olarak prof takılmıyorsan bu şekilde birşey alman belki gereksiz olabilir. Amatör çalışmalar için evde masrafsız softbox yapabilirsin. İnternette araştırırsan farklı farklı anlatımları var. ;)

Hocam softbox güzel olur. Kullansan yararını görürsün. Eğer tam olarak prof takılmıyorsan bu şekilde birşey alman belki gereksiz olabilir. Amatör çalışmalar için evde masrafsız softbox yapabilirsin. İnternette araştırırsan farklı farklı anlatımları var. ;)

hocam iş profesyonel olacak fakat ışık sorunu yüzünden kaç gündür başlayamadık :/ dediğinize bakayım evde yapıma :) çok teşekkür ettim

edit: hocam baktımda onda da baya masraf oluyor ya

Son düzenleme:
hocam iş profesyonel olacak fakat ışık sorunu yüzünden kaç gündür başlayamadık :/ dediğinize bakayım evde yapıma :) çok teşekkür ettim

edit: hocam baktımda onda da baya masraf oluyor ya

Yok hocam o kadar masraflı olmaz. Haa biraz uğraştırabilir sizi ama masrafsız olur. :)
Bakınız burda farklı farklı el emeği softboxlar var.

ampuller pahalı hocam tanesi 4 5 euro zaten ordan kaybediyorum bide uğrasmayı sevmiyorum :D

Peki hocam projen nasıl birşey bilmiyorum ama büyük ihtimalle işini sıkıntısız görebilecek orta halli bir softboxun Türkiye fiyatları 80-250 lira arası değişiyor. Amazondan getirtebilir misin? Gümrükte sorun çıkar mı? Ekstra gümrük parası öder misin? Bu soruların cevabını bilmiyorum. Ama öyle bir softbox içinde amazondan sipariş verip beklemek zor olur be. :)

Peki hocam projen nasıl birşey bilmiyorum ama büyük ihtimalle işini sıkıntısız görebilecek orta halli bir softboxun Türkiye fiyatları 80-250 lira arası değişiyor. Amazondan getirtebilir misin? Gümrükte sorun çıkar mı? Ekstra gümrük parası öder misin? Bu soruların cevabını bilmiyorum. Ama öyle bir softbox içinde amazondan sipariş verip beklemek zor olur be. :)

Türkiyeye gelmeyecek hocam yurtdışında olacak zaten amazon fln hertürlüsü kolay getirmek de , bir oda içerisinde 1 tane o attığım linkteki gibi yeterli olurmu onu merak ediyorum

Softbox fotoğrafçılar için kullanılan birşey. Amaç beyaz lekesiz arka planlar ile fotoğraf çekip kolay decupe yapabilmek. Ancak video yapımcılarının bu durumla işi yok. Onun yerine video motion dünyasında Chroma Key var yada bilinen adı ile green box var. Aşağıaki videoda bunu görebilirsiniz ve birazcık çaba ile çok makul bedellere kendi Green Box Studio'nuzu kurabilirsiniz.

Chroma Key Studio Set Up HD - YouTube

[MENTION=14315]zekikaynak[/MENTION] olurmu hocam video içinde kullanılıyor sadece fotoğraf diye bişey yok, green box lazım değil onunla işim yok da, softbox lazım

[MENTION=14315]zekikaynak[/MENTION] olurmu hocam video içinde kullanılıyor sadece fotoğraf diye bişey yok, green box lazım değil onunla işim yok da, softbox lazım

çekimini softbox'un dar alanında yapabiyorsan tabiki kullanabilirsin dostum yani senin durumdaki gibi makyaj malzemeri vs ileyse işin tabiki kullanabilirsin haklısın.

Evet hocam alan dar ışık çokk yetersiz o yüzden

haklısın dostum ışıklandırma video için en önmeli konulardan bir tanesidir doğru ışık olmadan en iyi videolar bile birer felaket olacaktır. Aşağıdaki videoyu izlersen eğer videoda ışık faktörünün önemini ve nasıl kurulum yapman gerektiğini anlayacaksın. Ondan sonra ihtiyaç duyduğun şey bu softbox mı yoksa başka bir şey mi daha rahat karar verebilirsin sanırım. Ayrıca 2. videodaki hanımefendinin seninki gibi bir kanalı var işte makyaj vs kadın işleri :) Kendi kullandığı ışık ayarlarını ve softbox'ı vs göstermiş ona da bakabilirsin.

Easy light setup to improve your films - YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=V8Oq7KtM-28

Son düzenleme:
haklısın dostum ışıklandırma video için en önmeli konulardan bir tanesidir doğru ışık olmadan en iyi videolar bile birer felaket olacaktır. Aşağıdaki videoyu izlersen eğer videoda ışık faktörünün önemini ve nasıl kurulum yapman gerektiğini anlayacaksın. Ondan sonra ihtiyaç duyduğun şey bu softbox mı yoksa başka bir şey mi daha rahat karar verebilirsin sanırım. Ayrıca 2. videodaki hanımefendinin seninki gibi bir kanalı var işte makyaj vs kadın işleri :) Kendi kullandığı ışık ayarlarını ve softbox'ı vs göstermiş ona da bakabilirsin.

Easy light setup to improve your films - YouTube

Cheap Lighting for Beginners Beauty Videos | My Lighting Setup - YouTube

2.video işime yarayacak hocam saol

Resimdeki sadece box dostum. Işık vb yok içinde gördüğüm kadarıyla. Bir de kamera üstüne led ışık ta alabilirsin. Tabi bunlar para demek ki en uygunu bence güneş ışığını iyi kullan. Aydınlık bir oda öğlen vakti işini görür. Ben öyle yapıyorum şahsen :)

şemsiye içerisine ışıkla doldurma yapılır ama bu dış yapıdaki perdenin maddesi ne ışık için o önemli

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri