Para birikimi - Yatırım yapıyor musunuz?

ankarali-87

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.anadoluvizyon.net
Merhaba arkadaşlar forum geneli genç ve bekar, birikim yapıyor musunuz? Bu işten veya diğer işlerden olan gelirinizden kenara ayırıyor musunuz? Eğer birikim yapıyorsanız parayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kuyumcudan altın almak
Bankadan altın hesabı
Vadeli veye vadesiz hesapta birikim
Borsa
Döviz yapmak
Al sat işleri yapmak
Diğer yöntem...

Hangisini yapıyorsunuz avantajlarını ve nasıl yapıldığını yazarsanız sevinirim....

en olmayacak zamanda "Kuyumcudan altın almak" şeklinde yatırıma başladım.elimde nakit olarak kalsa kesinlikle harcanacaktı,bende altına yatırdım bu şekilde.7-8 ay oldu heralde başlayalı,hala devam ediyorum ama işin sonunda zarar edecegime nerdeyse adım kadar eminim fakat iş işten geçti artık olan oldu :)

en olmayacak zamanda "Kuyumcudan altın almak" şeklinde yatırıma başladım.elimde nakit olarak kalsa kesinlikle harcanacaktı,bende altına yatırdım bu şekilde.7-8 ay oldu heralde başlayalı,hala devam ediyorum ama işin sonunda zarar edecegime nerdeyse adım kadar eminim fakat iş işten geçti artık olan oldu :)

Hocam bende kuyumcudan alıyodum Ata lira olarak şimdi internet bankacıligi kullıyorum vadesiz altın hesabı açtım bugün en azından saklama derdi olmaz diye bakalım hayırlısı.

Ben de internet şubesinden gram altın alıyorum.ben aldıkça düşüyor aldıkça düşüyor.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hiç işim olmuyor olacağını da zannetmiyorum :D

para biriktircen de ne olcak. mezarla götüremiyon :) harca gitsin.

Hedef 50.000 ve sonra eski günlere geri dönebilmek..
Askerlik sorunu var önümdeki yıl, ondan sonra ya saman işine gireceğim ya da petshop.
Şimdilik sadece birikim yapıyorum.
Boş vaktiniz bolsa al sat işleriyle ilgilenin iyi para var, yurtdışından balık(Ülkede bulunan ender türler), sürüngen ve eklembacaklılar gibi canlılar getirip çok iyi para kazanabilirsiniz.
10TL'ye aldığım tarantula(0.5cm) için 100TL teklif ediyorlar Kıbrıstan birkaç kişi, tek sorun oraya nasıl ulaştırabileceğim :)
Bir de ender türlerden olsa(var ama daha çiftleştirme yaşına erişmediler) parayı kıracağım.
Çiftleştirme başına 100-400 yavru alıyorsunuz, tanesi ortalama 50TL'den gitse iyi para.

Ben geçen seneden başladım biriktirmeye. Geçen sene stajım vardı aldığım parayı biriktiriyodum, biriktirdiğim para değer kazansın diye altın ve dolar almamı tavsiye ettiler ben sadece altın aldım ve altının gramı 10tl kadar düştü baya zarara girmiştim :D Dolar o zaman 1.7 seviyesindeydi dolar alsam köşeyi dönmüştüm şans işte :)

Para biriktirmeyi düşünüyorum tabiki fakat yastık altında döviz altın borsa tahvil filan bunların ne olucağı mechul olduğundan dolayı yastık altıbank doğru çözüm :)

merak etme oraları sen ;)

hahaha :D yaşına veriyorum bu lafları :D hacım öyle olmuyor işte.şuan kafa yapın klasik takılır geçerim dersin ama bak ciddi birisi çıkınca öyle olmuyor.herşeyi her ihtimali düşüneceksin.kenara bi ev koyacaksın.düğün masraflarını koyacaksın.çocuğunun masraflarını koyacaksın.şuan hiçbirini düşünmüyorum düşündürecek kimse yok çünkü ama birisi gelince hauyatına hepsini düşünüyorusun.tecrübe konuşuyor :D

Hocam bende kuyumcudan alıyodum Ata lira olarak şimdi internet bankacıligi kullıyorum vadesiz altın hesabı açtım bugün en azından saklama derdi olmaz diye bakalım hayırlısı.

Bankanin altin hesabi kadar sacma bisey yok cunku gercektende yok sana kagit uzeri bisey satiyor ki oda simdi netten bi goruntu oldu sen aliyorsun hayir aynisini bende yapayim sana bana parasini ver sana altin hesabi acayim istediginde gel karsiligi olan parasini verecem ama parasi tabi ortada altin olmayacak simdi saklamasi zor filan diceksiniz o zaman kasa kirala yada tanidigin birinin kasasina koy banka zaten para kazaniyor bide bu sekilde uzerinizden para kazandirtmayin gidin esnaftan alisveris yapin esnaf kazansin vatandas kazansin

hahaha :D yaşına veriyorum bu lafları :D hacım öyle olmuyor işte.şuan kafa yapın klasik takılır geçerim dersin ama bak ciddi birisi çıkınca öyle olmuyor.herşeyi her ihtimali düşüneceksin.kenara bi ev koyacaksın.düğün masraflarını koyacaksın.çocuğunun masraflarını koyacaksın.şuan hiçbirini düşünmüyorum düşündürecek kimse yok çünkü ama birisi gelince hauyatına hepsini düşünüyorusun.tecrübe konuşuyor :D

La unuttunmu senin konunda yazmıştım yengen hollywood da ondan bu kadar rahatım ;)

param varsa yerim abi saklayınca ne oluyorki sanki varsa yerim yoksa yokluğunu hiç hissetmem bile

önce bende öyle diyordum.ünide iken harcadıgım parayı saymıyordum bile.bugün bi elim yagda bi elim balda mersin,adana,kıbrıs geziyorsam yarın ekmek almak için mutfaktaki bozuk paraları sayıyordum :)

Bankanin altin hesabi kadar sacma bisey yok cunku gercektende yok sana kagit uzeri bisey satiyor ki oda simdi netten bi goruntu oldu sen aliyorsun hayir aynisini bende yapayim sana bana parasini ver sana altin hesabi acayim istediginde gel karsiligi olan parasini verecem ama parasi tabi ortada altin olmayacak simdi saklamasi zor filan diceksiniz o zaman kasa kirala yada tanidigin birinin kasasina koy banka zaten para kazaniyor bide bu sekilde uzerinizden para kazandirtmayin gidin esnaftan alisveris yapin esnaf kazansin vatandas kazansin

Hocam kasa kiralamayı biraz araştırdım yıllığı 200 TL civarı o şekilde zararım oluyo vadesiz banka hesabında bekletsen daha avantajlı:)
Esnaf kazansın olayına gelince o biriken paraları düğün için kullandığımda fazlasıyla kazanacaklar hocam:D

Hedef 50.000 ve sonra eski günlere geri dönebilmek..
Askerlik sorunu var önümdeki yıl, ondan sonra ya saman işine gireceğim ya da petshop.
Şimdilik sadece birikim yapıyorum.
Boş vaktiniz bolsa al sat işleriyle ilgilenin iyi para var, yurtdışından balık(Ülkede bulunan ender türler), sürüngen ve eklembacaklılar gibi canlılar getirip çok iyi para kazanabilirsiniz.
10TL'ye aldığım tarantula(0.5cm) için 100TL teklif ediyorlar Kıbrıstan birkaç kişi, tek sorun oraya nasıl ulaştırabileceğim :)
Bir de ender türlerden olsa(var ama daha çiftleştirme yaşına erişmediler) parayı kıracağım.
Çiftleştirme başına 100-400 yavru alıyorsunuz, tanesi ortalama 50TL'den gitse iyi para.

Tarantula mı ? O.o Hemde satılıyomu :D Kim alırki o yaratığı :S

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri