Hocam bildiğim kadarıyla paranoid kişilik bozukluğunda temel sorunlardan bir tanesi karşıdakine mutlaka cevap verme dürtüsüdür. Mesela burada yorumları okuyup cevap vermeyerek başlayabilirsiniz. Ancak elbette temel çözüm mutlaka bu işten anlayan bir doktora başvurmanzı. İlaçlara güvenmemek bile bu hastalığıntemelinde yatan sorun. Yani ben arkadaşımdan biliyorum, ilaç bile kullanmıyordu malesef. Bence eğer bilinçli bir doktora gidebilirseniz safha safha atlatabilirsiniz. Çeşitli güven testleriyle de bu durumu aşmanıza yardımcı olacaktır mutlaka. Ancak bu teşhisi kim koydı bilmiyoru ama siz de son paragrafınızı tekrar tekrar okuyun ve burada 3 sayfa boyunca insanların yardım etmek için elinden ne gelirse yazdıklarına bakın, bu bile mutlaka yardım alabileceinizin en temel göstergesi. dediğim gibi mutlaka profesyonel bir yardım şart burada yazılanlar burada kalır. Durmunuzuzn kronik bir hastalıkta olduğu gibi takip edilmesi gerekli, ancak beterin beteri olduğunu hiç bir zaman aklınızdan çıkartmayın ve ne olursa olsun mevcut halinize şükredin, inşallah şifayı da bir şekilde bulursunuz. Kaynağı sahih mi bilmem fakat şöyle bir hadis mevcut: Ölümden başka her derdin dermanı vardır.