Parasını faize koyan varmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet faiz haram haramı işleyen günaha girer
ama haramın haram olduğunu kabul etmeyen kafir olur
onu kafasına göre yorumlayıp fakirede 3-5 verirsiniz temizlenir diyen kafir olur

haramı işlesende haram olduğunu bilerek yap umulurki Allah cc günahını affeder ama haram olduğunu asla kimse inkar etmesin

haramı helal görmek haramı işlemekden kat kat kat kat büyük bir yüktür

Hepsi neyse de konuyu açan arkadaş özellikle helal haram olayına girmesine rağmen konuda ilk 10 posttan sonrası tamamen bu konuya yönelmiş.

Adam belirtmiş helallik haramlık hakkında bilgim var ona hiç girmeyin demiş işte.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstediğiniz kadar kendinizi avutun Faiz Haramdır bunu ALLAH diyor.

Şu faiz haramdır diyenler özgün mü çalışıyor diyen arkadaşlara gelince yok özgün çalışmıyorum ama kendimi avutmak için haram olan birşeye helal demiyorum.

Birde şöyle bir olay var Faiz yemek Haramdır faiz yiyen insan cezasının karşılığını cehemmemde çekip çıkar Eğer Müslümansa.

Ama Faiz haramda değildir diyen kişiler Ayette de yazdığı gibi Ebediyen Cehennemliklerdir.

Yani faiz yiyorsanız bile bari faiz helaldir diye yazı yazmayın çok pişman olursunuzda iş işden geçmiş olur.

YTPara ve bitmek bilmeyen din tartismalari.

Arkadas bankacilik ile ilgili sormus, din ile ilgili degil. Kaldi ki adam belki Musluman degil?

İstediğiniz kadar kendinizi avutun Faiz Haramdır bunu ALLAH diyor.

Şu faiz haramdır diyenler özgün mü çalışıyor diyen arkadaşlara gelince yok özgün çalışmıyorum ama kendimi avutmak için haram olan birşeye helal demiyorum.

Birde şöyle bir olay var Faiz yemek Haramdır faiz yiyen insan cezasının karşılığını cehemmemde çekip çıkar Eğer Müslümansa.

Ama Faiz haramda değildir diyen kişiler Ayette de yazdığı gibi Ebediyen Cehennemliklerdir.

Yani faiz yiyorsanız bile bari faiz helaldir diye yazı yazmayın çok pişman olursunuzda iş işden geçmiş olur.
Bak ben burda faiz helaldir filan demiyorum evet haramdır ama arkadaş konuda belirtmiş helal haram işlerine girmeyin demiş 5 post sonra millet haramdır açmayın etmeyin yazmış, forumun %90nı spam yapıyor, spam yaparken bir şey yok faize yatırınca haram.Önce bir haramla diğer haramı ayırt etmememiz lazim

Birini ateşin kenarında görsen , o bırak ben atlıyacam dese bırakıp gitmeğe yüreğin el verirmi ? vermez

bu yüzden konuya yazmasına rağmen arkadaşlar uyarı yapmış

İnsanın aklına gelmiyorda değil

Devlet memurlara maaşlarını ne ile ödüyor.İddia,ganyan bu tarz sistemler ile maaşın bir kısmını ödemiyormu? E ozaman herkez birazda olsa haram yemiş olmuyormu?

Bilgisayarınızda hiç mi crack'lı bi yazılım yok?

Peki internetten üzerinden satış yapıyorsunuz.Vergisini veriyormusunuz?

İnsan önce bi dönüp kendine bakmalı.

Kaan tangözenin güzel bi sözü vardı

Devlet en büyük vergiyi alkolden alıyorsa, en fazla parayı diyanete harcıyorsa, imamın maaşını sarhoş ödüyorsa,
Bu caiz midir ?
Bilemedim ki.

şimdi kapatalım konuyu

birde uyarmadan edemeyeceğim yaptığımız iş direk olarak kul hakkıdır hiç bi şekilde emek iniz olmayan yapımları çeşitli yollarla aşıp yayınlıyorsunuz. Bunun bilincindeyim töbe ederim geçer zihniyeti dine bu kadar düşkün olmayıp düşünmeyenden daha tehlikelidir diyeyim

hocam biz daha ödeme alamıyoruz (iki aydır) sen yatırım planları soruyon :D

Devlet en büyük vergiyi alkolden alıyorsa, en fazla parayı diyanete harcıyorsa, imamın maaşını sarhoş ödüyorsa,
Bu caiz midir ?
Bilemedim ki.

şimdi kapatalım konuyu

birde uyarmadan edemeyeceğim yaptığımız iş direk olarak kul hakkıdır hiç bi şekilde emek iniz olmayan yapımları çeşitli yollarla aşıp yayınlıyorsunuz. Bunun bilincindeyim töbe ederim geçer zihniyeti dine bu kadar düşkün olmayıp düşünmeyenden daha tehlikelidir diyeyim

Bilgilendirme Mesajıdır!

Devletin gelirlerinin içinde alkol, faiz gibi haramların olması memurların maaşına etki etmez. Önemli olan çalışan kişinin yaptığı işin meşru olmasıdır. Yapılan iş meşru olduktan sonra alınan maaş helal olur.

Paranın kendisi bizatihi haram olmaz, haram olan onu kazanma yoludur. Bu yüzden birine haram olan para diğerine haram olmayabilir. Buna haram li gayrihi yani yapısında haramlık olmayıp kazanma şeklinde haramlık olan şey denir. Bir de haram li aynihi yani yapısında haramlık olan domuz eti, içki gibi şeyler vardır. Bunlar her Müslümana haramdır. Mesela bir Müslüman domuz etini kendisi yiyemeyeceği gibi bir başkasına da yemesi için veremez.

devletin geliri sadece faiz yoluyla birikmemektedir. Büyük ekseriyeti halktan alınan vergiler ve benzeri yollardan sağlanmaktadır. Memur da maaşını alırken oradan gelen paraları niyet ederek kabul eder. Hattâ kazancını kumar, içki alışverişi ve benzeri helâl olmayan bir yoldan temin eden bir insanın, meselâ inşaat gibi meşru sayılan bir işinde çalışıldığı zaman, işçinin almış olduğu ücret meşru ve helâldir.

Yine alacaklı bir Müslümanın, borçlu bir gayrimüslimin şaraptan elde ettiği paradan borcunu alması caizdir. (Dürer, 1/318) Her ne kadar bu paranın aslı dinen haram sayılan bir yoldan elde edilmişse de alacaklı için durum farklıdır. Çünkü o, borçludan hakkını almaktadır. Bu paranın haram yoldan kazanılmasında alacaklının bir mes'uliyeti yoktur. Mes'uliyetin tamamı borçlu olana aittir. Memurun da durumu bundan farklı olmasa gerektir. Çünkü memur meşru olan bir iş yapmakta, yaptığı işten dolayı bir miktar hak elde etmektedir. Bunu da devlet karşılamaktadır. Bunun için faizli iş yerlerinde çalışan kimseler kendilerini devlet memuru ile kıyaslayamazlar.

Bu caiz midir ?
Bilemedim ki.

şimdi kapatalım konuyu

Devletin genelevleri de var.Kafam sürekli takılıyor.Biz inançlı insanlarsak Allah'a karşı olan bir devleti nasıl benimseyip benim devletim diyebiliriz ? onun hizmetlerinden nasıl faydalanırız ?? Allah'a ve kuralları karşı olan bu devleti kabullenip hizmetlerini alırsak bizde Allah'a ve kurallarına karşı çıkmış oluruz ? ozaman biz müslüman ve inançlımı olmuş oluruz ?? kafamda deli sorular.

Bilgilendirme Mesajıdır!

Devletin gelirlerinin içinde alkol, faiz gibi haramların olması memurların maaşına etki etmez. Önemli olan çalışan kişinin yaptığı işin meşru olmasıdır. Yapılan iş meşru olduktan sonra alınan maaş helal olur.

Paranın kendisi bizatihi haram olmaz, haram olan onu kazanma yoludur. Bu yüzden birine haram olan para diğerine haram olmayabilir. Buna haram li gayrihi yani yapısında haramlık olmayıp kazanma şeklinde haramlık olan şey denir. Bir de haram li aynihi yani yapısında haramlık olan domuz eti, içki gibi şeyler vardır. Bunlar her Müslümana haramdır. Mesela bir Müslüman domuz etini kendisi yiyemeyeceği gibi bir başkasına da yemesi için veremez.

devletin geliri sadece faiz yoluyla birikmemektedir. Büyük ekseriyeti halktan alınan vergiler ve benzeri yollardan sağlanmaktadır. Memur da maaşını alırken oradan gelen paraları niyet ederek kabul eder. Hattâ kazancını kumar, içki alışverişi ve benzeri helâl olmayan bir yoldan temin eden bir insanın, meselâ inşaat gibi meşru sayılan bir işinde çalışıldığı zaman, işçinin almış olduğu ücret meşru ve helâldir.

Yine alacaklı bir Müslümanın, borçlu bir gayrimüslimin şaraptan elde ettiği paradan borcunu alması caizdir. (Dürer, 1/318) Her ne kadar bu paranın aslı dinen haram sayılan bir yoldan elde edilmişse de alacaklı için durum farklıdır. Çünkü o, borçludan hakkını almaktadır. Bu paranın haram yoldan kazanılmasında alacaklının bir mes'uliyeti yoktur. Mes'uliyetin tamamı borçlu olana aittir. Memurun da durumu bundan farklı olmasa gerektir. Çünkü memur meşru olan bir iş yapmakta, yaptığı işten dolayı bir miktar hak elde etmektedir. Bunu da devlet karşılamaktadır. Bunun için faizli iş yerlerinde çalışan kimseler kendilerini devlet memuru ile kıyaslayamazlar.

Bu tezine göre devleti yöneten adamların hiçbiri müslüman değil :D Her gün her saat farklı bir kumar oynatılıyor bu ülkede..Her şeyi dine yorarsan dünyada kendine müslüman olarak bakanların gerçek oranı %3 ü geçmez.

Bilgilendirme Mesajıdır!

benim düşünce yapıma göre bu ters sen birini dolandırdın 1milyon lira onla işler yapıp servetine servet katıyorsun ama o parayı çalışanlarına ödedikce helal oluyor ?

böyle bir şey olabilir mi ha bana sorarsan helal haram para olmaz. Haksız kazanç birilerinin hakkını gasp edilip elde edilmiş para olur. ben her şeyi dine bağlayıp sıyrılmayı ya da kendimi avutmayı sevmem. Hayatın bazı gerçekleri vardır buda onlardan biri alkolden vergi almasa bu Ülke bile zor döner senle masaya oturmuş kadar oluyor çünkü.

genede zahmet edip paylaştığın için teşekkürler, bir de alıntılamazsan sevinirim ben kimseyi alıntılamadım çünkü ilk başta. polemik ya da tartışmaya girmek istemiyorum kimseyle. herkesin kendi düşüncesi

bu arada ben faize koymadım paramı, niye dersen kadın geldiğinde (enpara) demişti ki kazancınız ne kadar bi hesap edelim faiz oranımızı diye ettik çok bi avantajını görmedim kısa vaadede o yüzden hiç koymadım ama koyarsan karda olursun nasıl 6-7 ayda tahmin edemeyeceğin oranda kar etmiş olabiliyorsun bende bugün koyarım yarın koyarım diye hep geçiştiriyorum.

Son düzenleme:
İyiki faiz haramdir vs tarzinda cumle kurmayin demis adam. Faiz haramdir diyenler spam calisiyor din dersi vermeyin millete. Herkes kendine baksin ben koyuyorum parami hocam faize gunluk faiz enparada cok getirmesede durduk yerde 3-5 kurus geliyor vadeli acacaksan 181 gune az para veriyor yok ben zaten 181 gun parayi cekmicem diyorsan yatir

Telefondan gönderildi.

Bu tezine göre devleti yöneten adamların hiçbiri müslüman değil :D Her gün her saat farklı bir kumar oynatılıyor bu ülkede..Her şeyi dine yorarsan dünyada kendine müslüman olarak bakanların gerçek oranı %3 ü geçmez.

Burdan bunu nasil çıkardın dayandirdiğin yeri yazar mısın?
Ya çok cahilsin ya da Çok bilgili , bilerek milletin kafasini karistirmaya çalışıyorsunuz!

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri