Park Yasağı Olan Yoldaki Duran Araca Çarptım Kim Suçlu ?

Rhythmix

Kayıtlı Üye
İyi Geceler.. Bugün ufak bir kaza yaptım. Park yasağı bulunan cadde üzerinde kaldırımdan hiç bir sebep yokken 1 araba genişliği uzak olarak şeridin tamamını kapatarak park edilmiş kamyonete kendi şeridinden gelen araca kafadan vurmamak için az sağa kaçıyım derken kamyonetin kasaya sürttüm. Bu durumda %100 ben mi kusurluyum yoksa Park yasağı olan yerde park eden Kamyonet mi ? Yoksa %50 %50 mi ? İlk Durumda kamyonette hasar yok diye çekip gidiyordum kusurlu benim diye lakin esnaf o kusurlu tutanak tut itiraz ederse polis çağır falan diyince kafam karıştı... Daha Önce başına benzer olay gelen varmıdır yada fikriniz nedir ?

İyi Geceler.. Bugün ufak bir kaza yaptım. Park yasağı bulunan cadde üzerinde kaldırımdan hiç bir sebep yokken 1 araba genişliği uzak olarak şeridin tamamını kapatarak park edilmiş kamyonete kendi şeridinden gelen araca kafadan vurmamak için az sağa kaçıyım derken kamyonetin kasaya sürttüm. Bu durumda %100 ben mi kusurluyum yoksa Park yasağı olan yerde park eden Kamyonet mi ? Yoksa %50 %50 mi ? İlk Durumda kamyonette hasar yok diye çekip gidiyordum kusurlu benim diye lakin esnaf o kusurlu tutanak tut itiraz ederse polis çağır falan diyince kafam karıştı... Daha Önce başına benzer olay gelen varmıdır yada fikriniz nedir ?

bence sız daha cok suclusunuz..
bence kusurun cogu sızde o sadece park yasagından ceza yer.

bence sız daha cok suclusunuz..
bence kusurun cogu sızde o sadece park yasagından ceza yer.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler,

Bende bu şekilde düşünüyorum olayın başından itibaren ama Esnaf öyle diyince Internette de benzer 1 2 konu bulunca merak ettim açıkcası. Yasak olan yerde durduğu için ve trafiğide aksattığı için asli kusurlu gibi bişiler okudum. %100 kusurlu olmuyormuşum gibisinden... İşin Maddiyatında vs değilim çok büyük bir şeyde yok aslında. 2 araçlık yolda kaldırım kenarına değilde yolun ortasına bırakmış kamyonet şöforü ki zaten park yasağıda var yolda. Önümdeki tüm araçlar gibi bende mecburi ters şeritten yoluma devam edicektim ki karşıdaki adamda haklı olarak kendi şeridinden geliyor , ona yandan sürtmemek için az sağ yaptığım anda sağ aynanın sesini duymam bir oldu zaten :)
Hafta sonuna denk geldiği içinde sanırım sonucu öğrenemeyeceğim . Merak ettim bi danışayım dedim belki başına gelen duyan vardır diye..

benim adeletime göre %25 park yasağı yapan sürücüde suç ama devletin adeleti hakkında bilgim yok

geçmiş olsun

Aslında böyle bir durumda suç kesinlikle park yasağına uymayan kişide olmalı. Mantıken o araba olmaması gereken yerde ve sizde onun hatası yüzünden bu duruma düşüyorsunuz. Ancak kanunlar ne der bilmiyorum

benim adeletime göre %25 park yasağı yapan sürücüde suç ama devletin adeleti hakkında bilgim yok

geçmiş olsun

Teşekkürler.. Trafik kanununda nizamı park yapmış olması ve aksini gösterir bi durum olmaması durumunda %100 Ben suçlu oluyorum ama burada park yasağı durumu var . Sonuç Çıktığında buradan geri dönüş yaparım. Kimsenin başına gelmez inşallah ama olurda denk gelirse bi fikir olur umarım..

Aslında böyle bir durumda suç kesinlikle park yasağına uymayan kişide olmalı. Mantıken o araba olmaması gereken yerde ve sizde onun hatası yüzünden bu duruma düşüyorsunuz. Ancak kanunlar ne der bilmiyorum

Esnaf uyardığında biraz düşününcede mantıken bende öyle düşündüm, yukardada belirttiğim gibi;

Trafik kanunu : 12) Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak parkedilmiş araçlara çarpma : Nizami bir şekilde park eden bir araca çarpar ve kaza yaparsanız, asli kusurlu sayılırsınız.

Diyor asli olmasa bile sanırım tali kusurlu oluyor bunada %kaç verecekler bilmiyorum.Sonuç Çıktığında buradan geri dönüş yaparım. Kimsenin başına gelmez inşallah ama olurda denk gelirse bi fikir olur umarım..

Yakında ki yaya yada üst geçitten geçmeyene çarpıp öldürünce bile ceza almıyor insanlar.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler,

Bende bu şekilde düşünüyorum olayın başından itibaren ama Esnaf öyle diyince Internette de benzer 1 2 konu bulunca merak ettim açıkcası. Yasak olan yerde durduğu için ve trafiğide aksattığı için asli kusurlu gibi bişiler okudum. %100 kusurlu olmuyormuşum gibisinden... İşin Maddiyatında vs değilim çok büyük bir şeyde yok aslında. 2 araçlık yolda kaldırım kenarına değilde yolun ortasına bırakmış kamyonet şöforü ki zaten park yasağıda var yolda. Önümdeki tüm araçlar gibi bende mecburi ters şeritten yoluma devam edicektim ki karşıdaki adamda haklı olarak kendi şeridinden geliyor , ona yandan sürtmemek için az sağ yaptığım anda sağ aynanın sesini duymam bir oldu zaten :)
Hafta sonuna denk geldiği içinde sanırım sonucu öğrenemeyeceğim . Merak ettim bi danışayım dedim belki başına gelen duyan vardır diye..

sızın olayınız suan mahkemelıkmı yada durumu nedır..
tam ogrenmem cok onemlıyse sızın ıcın dogru bılgı alabılırız bıkac ksıden

evet hocam kusur sizde duran araca çarpan ve arkadan çarpan her zaman kusurlu bulunur

sızın olayınız suan mahkemelıkmı yada durumu nedır..
tam ogrenmem cok onemlıyse sızın ıcın dogru bılgı alabılırız bıkac ksıden

Mahkemelik olacak kadar büyük bi durum değil. Cok büyük bir masraf da yok dediğim gibi ben olaydan sonra rapor dahi tutmadan gidiyordum esnaf öyle diyince rapor tuttum. Hafta sonuna denk geldiği içinde sonucu öğrenmek biraz zaman alacak beklemek yerine sadece meraktan konu açtım başına gelen varsa benzer olay sigorta şirketi ne sonuç çıkarıyor diye..

---------- Spam Engelliyici 17:59 ---------- Önceki Mesaj 17:58 ----------

evet hocam kusur sizde duran araca çarpan ve arkadan çarpan her zaman kusurlu bulunur

Yorumunuz için teşekkürler

Bu işlerde eksper veya bilirkişi geldiğinde bahsettiğiniz yerdeki durumu görerek veya en azından konumu analiz ederek karar verir. Normalde sizin kusurunuz olup olmadığı sadece karşı tarafın parkettiği yerin park yeri olup olmamasıyla belirlenmez.
Buraya yorum yapan herkes "bence..." demiş. bu işler fikir yürütülerek yapılmayacak kadar ciddi işler. karşı tarafa maddi zarar dışında bedeni anlamda çok büyüz zararlar verilmiş olabilirdi. sigorta durumuna göre çok büyük destekten yoksun kalma zararları olabilirdi. Polis gelip "la arkadan çarpan her zaman suçludur işte" diye kusur oranı belirlemiyor.
Geçmiş olsun.

Bu işlerde eksper veya bilirkişi geldiğinde bahsettiğiniz yerdeki durumu görerek veya en azından konumu analiz ederek karar verir. Normalde sizin kusurunuz olup olmadığı sadece karşı tarafın parkettiği yerin park yeri olup olmamasıyla belirlenmez.
Buraya yorum yapan herkes "bence..." demiş. bu işler fikir yürütülerek yapılmayacak kadar ciddi işler. karşı tarafa maddi zarar dışında bedeni anlamda çok büyüz zararlar verilmiş olabilirdi. sigorta durumuna göre çok büyük destekten yoksun kalma zararları olabilirdi. Polis gelip "la arkadan çarpan her zaman suçludur işte" diye kusur oranı belirlemiyor.
Geçmiş olsun.

Teşekkürler. Dediğiniz gibi bütün olay eksper/bilirkişi nin görüşüne bağlı.Bende benceler yerine benzer olay başına geldiyse çevresinde olduysa vs eksper/bilirkişi ne karar verdiğinin peşindeydim...Yazılı olan trafik kanununda da bu olayla ilgili açık bir maddede yok.Dediğiniz gibi o anda araç değilde bir yaya/çocuk atlamış olsa yola diğer şeritten gelen kişi için bile kaçış mesafesini kapatıyor kamyonet , daha büyük sonuçlarıda olabilirdi. Biz ufak bir çizik le atlattık. Herkesin bir bencesi var . Benim kendi benceme göre suçluydum diğer görüşleri dinleyip tutanağımı tuttum bakalım sonuç ne çıkacak en azından benim gibi başına gelen olursa aklında bir fikir oluşmuş olur .

Bu durumda %100 kusur sende.
1 park yasagı olan yere park edebilirsin yasalar geregi acil durumlarda 5dk süren var ( adam acil işim vardı der)
2. kendi şeridinde karsı taraf geliyormus ama sen belliki değilsin ve duran bir araca çarpıyorsun.
3. arkadan vurduysan daha kötü zaten kesin suçlusun

Bu durumda %100 kusur sende.
1 park yasagı olan yere park edebilirsin yasalar geregi acil durumlarda 5dk süren var ( adam acil işim vardı der)
2. kendi şeridinde karsı taraf geliyormus ama sen belliki değilsin ve duran bir araca çarpıyorsun.
3. arkadan vurduysan daha kötü zaten kesin suçlusun

1.Birince dereceden ulaşım yolu olduğu için Park yasağı olan bir cadde lakin kamyonetin durduğu yer yol ortası kaldırımdan 3 metre açıkda yani benim şeridimin en solunda ve açıkda durması için bi gerekçesi dahi yok olay anında kaldırım kenarında araba vs, tutanağa mal almak/indirmek için durdum yazdı. musait olan bi kaldırım kenarı ve sokak içide var lakin resimlerde gerekirse kamera kayıtlarındada vardır 4lü dahi yanmıyor acil bi durum olsa yakarsın 4lü eyvallah
2.Trafik akışını sağlamak adına mecburi ters şeride girdim burada suçluyum eyvallah ama Burası Istanbul :) bu durumda bile arkadan kornalar susmuyor. Kaç dakikadır orda durduğunu bilmediğim Kamyonetin gitmesini beklemesem arkadan saygıyla anarlardı ve ters seride girip devam ederleri zaten :) Önümdeki araç kurtardı karşıdaki de ben şimdi geçmezsem dakikalarca burada beklerim düşüncesi ile hakkı olan yolda hız kesmeden geldi bende ona vurmamak adına sağ yapınca olay oldu
3. Arkadan değil Kamyonetin yan tarafına sürttüm doğal olarak olan benim araca oldu :(

Yorumunuz için teşekkürler, bu arada Kendimi haklı çıkarmaya çalısıyormuşum gibi duruyor ama bende sizin gibi düşünüyordum ilk etapda. Sadece 1 2 benzer konu bulunca basına gelen varsa fikir almak istemiştim.Bakalım Bilirkişi ne diyecek ne karar verecek merak ediyorum artık sadece

1.Birince dereceden ulaşım yolu olduğu için Park yasağı olan bir cadde lakin kamyonetin durduğu yer yol ortası kaldırımdan 3 metre açıkda yani benim şeridimin en solunda ve açıkda durması için bi gerekçesi dahi yok olay anında kaldırım kenarında araba vs, tutanağa mal almak/indirmek için durdum yazdı. musait olan bi kaldırım kenarı ve sokak içide var lakin resimlerde gerekirse kamera kayıtlarındada vardır 4lü dahi yanmıyor acil bi durum olsa yakarsın 4lü eyvallah
2.Trafik akışını sağlamak adına mecburi ters şeride girdim burada suçluyum eyvallah ama Burası Istanbul :) bu durumda bile arkadan kornalar susmuyor. Kaç dakikadır orda durduğunu bilmediğim Kamyonetin gitmesini beklemesem arkadan saygıyla anarlardı ve ters seride girip devam ederleri zaten :) Önümdeki araç kurtardı karşıdaki de ben şimdi geçmezsem dakikalarca burada beklerim düşüncesi ile hakkı olan yolda hız kesmeden geldi bende ona vurmamak adına sağ yapınca olay oldu
3. Arkadan değil Kamyonetin yan tarafına sürttüm doğal olarak olan benim araca oldu :(

Yorumunuz için teşekkürler, bu arada Kendimi haklı çıkarmaya çalısıyormuşum gibi duruyor ama bende sizin gibi düşünüyordum ilk etapda. Sadece 1 2 benzer konu bulunca basına gelen varsa fikir almak istemiştim.Bakalım Bilirkişi ne diyecek ne karar verecek merak ediyorum artık sadece

Bizim burda aynı durum yaşandı adamın biri bulvar üzerine kenara arabasını park etmişti hemde 3 şeritli ve tek yön olan yolda arkadan gelen biri arabanın aynasina vurdu hemen aynayı kırdı hemde kendi arabasinda hasar olustu sonuç olarak park eden suçlu bulundu. Senin durumun da sen dahada haklısın çift yönde karşıdan araba geliyor sen kendi şeridinde gitmek zorundasin gitmessen karşıdan gelen arabaya vuracaksin.inşALLAH sen hakli çıkarsın .

Bizim burda aynı durum yaşandı adamın biri bulvar üzerine kenara arabasını park etmişti hemde 3 şeritli ve tek yön olan yolda arkadan gelen biri arabanın aynasina vurdu hemen aynayı kırdı hemde kendi arabasinda hasar olustu sonuç olarak park eden suçlu bulundu. Senin durumun da sen dahada haklısın çift yönde karşıdan araba geliyor sen kendi şeridinde gitmek zorundasin gitmessen karşıdan gelen arabaya vuracaksin.inşALLAH sen hakli çıkarsın .

Yorumunuz için teşekkürler , Böyle somut sonuçlar duymak istiyorum işte . Haklı olan tarafın kim olduğu önemli değil

Merhabalar,

Şimdi siz karşı aracın park yasağı olmasına rağmen park ettiğinden bahsediyorsunuz ama eğer yanlış okumadıysam ters şeritte park etmiş ve sizde ters şeritte ilerliyorsunuz çünkü karşıdan gelen araca çarpmamak için kırdım dediniz suçun büyüğü sizde bence sizde pek kural tanımamışsınız çünkü.

Merhabalar,

Şimdi siz karşı aracın park yasağı olmasına rağmen park ettiğinden bahsediyorsunuz ama eğer yanlış okumadıysam ters şeritte park etmiş ve sizde ters şeritte ilerliyorsunuz çünkü karşıdan gelen araca çarpmamak için kırdım dediniz suçun büyüğü sizde bence sizde pek kural tanımamışsınız çünkü.

Yorumunuz için teşekkürler, Biraz daha açıklamaya çalışayım umarım uzun olmaz :)

Gidiş / Geliş Olarak bölünmüş bir cadde. Benim olduğum bana göre gidiş şeridinden 2 büyük araç yan yana çok rahat gidebiliyor. (7 metre falan sanırım). Normal şeridimde giderken Yolun ortasında ( benim şeridimin en solunda) park halinde olan bi kamyonet var. Trafik akışı için mecburi ters e girip aracı geçip gitmek gerekiyor ( Bu hatalı bir karar olabilir lakin ne kadar bekleyeceğim öngörülemiyor bu durumda beklesem) Bu sırada karşıdaki kişide hakkı olan yoldan geliyor ve ona vurmamak için zaten yakın geçtiğim kamyonete sürtüyorum olay bu. 1. Dereceden ulaşım yolu olan yerde Park yasağına ek olarak keyfi ( mal indirmenin acil bi durum olduğunu düşünmüyorum ) ki kaldırım kenarı da musait. mal indireceği dükkanın yan sokağı da müsait ancak gelişi güzel yolda duran trafik akışını engelleyen bir araç. Olay bundan ibaret.

Park yasağı olan yerde park etmiş araca çarpmak zorunda kaldığınızdan dolayı, o araç için de kusur verilmesi gerekiyor sonuçta kanunda maddesi var(61 maddeler), eğer o araç araçların park etmesi için ayrılmış alan içerisinde bulunuyor olsaydı kusur tamamen size ait olurdu. Eğer cadde üzerinde park yasağı levhası var ise kusur paylaşılması gerekiyor. Takıldığın yer olursa özelden yazabilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri