pc ram sorunu

astalawista

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar
benim pcnin özellikleri

şimdi bu makinde 8ram vardı bende formatta 64bit kurmuştum

geçen ekran bi gitti ne yapsam açılmadı bende araya raya ramdan oldugunu buldum 1 tane slota ram takınca açılmıyor pc bende orayı boş bıraktım tek ram devam.

yalnız sorun şuki 8ramla canavar olan bilgisayar 4 rama düşünce takılmalar donmalar ikidebir bellek azaldı hatası verip programalrı kapatıyor bazen siyah ekranda kalıyor.

acaba 64bit oldugu için 4gb ram az geliyor ondanmı yoksa bu bozulan slotun bişeyimi bu bu durum başına gelen varmı daha önce

formatlıyıp 32bit yüklesem düzelirmi acaba

merhaba arkadaşlar
benim pcnin özellikleri

şimdi bu makinde 8ram vardı bende formatta 64bit kurmuştum

geçen ekran bi gitti ne yapsam açılmadı bende araya raya ramdan oldugunu buldum 1 tane slota ram takınca açılmıyor pc bende orayı boş bıraktım tek ram devam.

yalnız sorun şuki 8ramla canavar olan bilgisayar 4 rama düşünce takılmalar donmalar ikidebir bellek azaldı hatası verip programalrı kapatıyor bazen siyah ekranda kalıyor.

acaba 64bit oldugu için 4gb ram az geliyor ondanmı yoksa bu bozulan slotun bişeyimi bu bu durum başına gelen varmı daha önce

formatlıyıp 32bit yüklesem düzelirmi acaba

Hocam yanlış bilmiyorsam 32 bit kurarsan en fazla 3 gb ram destekliyor.Ramin azalmasından dolayı hata veriyor sanırım kullandığın programlar çok ram istiyor.Diğer ramin bozulduğuna eminsen yeni bir 4 gb daha ekle sorun çözülür.
Ben 8 ram birde ssd aldım w10 2 saniyede açılıyor.Ram eklersende eski haline döner

Hocam yanlış bilmiyorsam 32 bit kurarsan en fazla 3 gb ram destekliyor.Ramin azalmasından dolayı hata veriyor sanırım kullandığın programlar çok ram istiyor.Diğer ramin bozulduğuna eminsen yeni bir 4 gb daha ekle sorun çözülür.
Ben 8 ram birde ssd aldım w10 2 saniyede açılıyor.Ram eklersende eski haline döner
hocam 2 slot var biri gitti inşallah anakarta zarar vermemiştir olmadı değiştircez artık çünki kullanılamaz bi hal aldı pc

hocam 2 slot var biri gitti inşallah anakarta zarar vermemiştir olmadı değiştircez artık çünki kullanılamaz bi hal aldı pc

Tek parça 8 ramde alabilirsin zaten 1600 mhz ler ucuz n11 de falan.Slot gittiyse ya anakartı değiştircen yada tek parça 8 ram takcan başka yolu yok

ilk 256 lık dandik bi ram al bak bakıyım slot mu bozulmuş

Tek parça 8 ramde alabilirsin zaten 1600 mhz ler ucuz n11 de falan.Slot gittiyse ya anakartı değiştircen yada tek parça 8 ram takcan başka yolu yok
tek yolllu ram farklı iki yollu ram çok farklı hocam bilen bilir

ilk 256 lık dandik bi ram al bak bakıyım slot mu bozulmuş
slot bozuk 256mb fark etmez istersen 512 istersen 16gb tak yazmış için yzmak yapmayalalım anakart müsade ettiği rami takabiliriz

Eski ram ler yeni slotlara uymuyor.
buda ayrı bi dert hani deriz ya post kasmak o mevzu
yardım istenen konularda aynı bende bu cevapları veriyorum :D
sonra herkes kızıyor haklıymışım :D

Son düzenleme:
tek yolllu ram farklı iki yollu ram çok farklı hocam bilen bilir

slot bozuk 256mb fark etmez istersen 512 istersen 16gb tak yazmış için yzmak yapmayalalım anakart müsade ettiği rami takabiliriz

buda ayrı bi dert hani deriz ya post kasmak o mevzu
yardım istenen konularda aynı bende bu cevapları veriyorum :D
sonra herkes kızıyor haklıymışım :D

Aslında cevap verirken senin konunu tam okumamıştım. :)

Bu konu için yapılabilecekler belli. Tek slot varsa 8 lik ram kullanmak veya 32 lik sistem kurmak. 32 lik de artık pek kullanışlı olmuyor. Güncel programlara 4 lük ramler zaten yetmiyor. Masaüstü kullanıyorsan anakartlarda artık 4 tane ram slotu var. Belki de yenileme vakti artık gelmiştir. :)

Aslında cevap verirken senin konunu tam okumamıştım. :)

Bu konu için yapılabilecekler belli. Tek slot varsa 8 lik ram kullanmak veya 32 lik sistem kurmak. 32 lik de artık pek kullanışlı olmuyor. Güncel programlara 4 lük ramler zaten yetmiyor. Masaüstü kullanıyorsan anakartlarda artık 4 tane ram slotu var. Belki de yenileme vakti artık gelmiştir. :)
reyiz aslında onun yenileme vakti geldide :D

asıl sorum şu önce 8gb ramla 64 bit yükledim 4gb ram slotu bozuldu 4gb kaldı bu yüzden donmalar kasmalar olabiilirmi :D

reyiz aslında onun yenileme vakti geldide :D

asıl sorum şu önce 8gb ramla 64 bit yükledim 4gb ram slotu bozuldu 4gb kaldı bu yüzden donmalar kasmalar olabiilirmi :D

Olabilir. Chrome bile bi dünya ram harcıyor. 4gb ramli 64 bit VDS kullanırken aynı sorunlarla karşılaşmıştım. 8 olunca çok rahatlıyor. Ram al desek son slotun kalmış o da yanarsa ayrı bir dert :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri