Performans İçin İşletim Sistemi Önerisi

ilyas

Kayıtlı Üye
Merhabalar arkadaşlar, youtube'dan Türkiye şartlarına göre iyi para kazanmaya başladım ve hızlı convert için performans bilgisayarı kurmaya karar verdim.Microsoft'un bir iyi bir kötü işletim çıkarma politikası nedeniyle Windows XP kullandıktan sonra Vista'yı atlayıp Windows 7'ye geçtim. Windows 8'e geçmek istemiyorum anlayacağınız. Yalnız ben super performans için bir bilgisayar kuracağım acaba Windows 7 bu yeni nesil işlemcilerin performansından geride mi kalır ?

Kuracağım Bilgisayarın Temel Parçaları Ve Fiyatı

Intel Core i7 4770K 3.5GHz 8MB Cache LGA1150 İşlemci 954 tl
IBM 300GB 15000Rpm 3Gb/s SAS 3.5" Hot Swap Disk 963 tl
Kingston HyperX Beast 16GB(2x8GB)DDR3 2400MHz Performans 521 TL
Ekran kartı konusunda karar vermedim.

İşletim Sistemi, Windows 7 Professional olacak Ultimate düşünmüyorum kullanmayacağım eklentiler var içinde çünkü ayrıca güncellemesi 2015 de bitecekmiş diye duydum. Professional 2020 yılına kadar devam edecekmiş. Ama tam performans olmazsa mecbur Windows 8.1 kuracağım.

Son düzenleme:
r9 280x yada r9 290x vapourX alabilirsiniz. 280x 800-1000TL arası vatanda. VapourX ise 1400TL

Bir de anakartı unutmuşsun sanırım :). Anakart dün 400 TL idi bu gün 300 ya yanlış yazdılar ya indirime girdi.
Anakart: http://www.vatanbilgisayar.com/z87-...r3-3000mhzoc-sata-30-usb-30-hdmi-anakart.html

Bir de monitör bu pc ye iyi monitör lazım. Şu baya uygun geldi.
http://www.sadecenotebook.com/hp-23-c3z94aa-ips-led-monitor-7ms-x2301-pmu299768?ref=akakce&v=1.77.9

Kasayı unutmuşuz. Bu da kasa.
http://www.vatanbilgisayar.com/assa...0plus-700w-midt-atx-pencereli-beyaz-kasa.html

Son düzenleme:
kardeş windows 8 in saçmalıklarının ardı arkası kesilmiyor. w7 pro varsa salla 8 i. hız olarak iyi olabilir 8 ama çok dengesiz hareketeri var. xp ve 7 ye alıştıysan 8 le zor başedersin.

Hocam amd için ne diyorsun amd'nin yeni nesil sekiz çekirdekli işlemcisi intel den daha hızlı çıktı ayrıca fiyatı intel'in yedi çekirdekli işlemcisine göre 300 tl daha düşük ama aşırı ısınma olduğu ve kitlenme problemleri olduğu söyleniyor.

r9 280x yada r9 290x vapourX alabilirsiniz. 280x 800-1000TL arası vatanda. VapourX ise 1400TL

Bir de anakartı unutmuşsun sanırım :). Anakart dün 400 TL idi bu gün 300 ya yanlış yazdılar ya indirime girdi.
Anakart: Msi Z87-G43 İntel Z87 Soket 1150 Ddr3 3000Mhz(O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Hdmi Anakart - Vatan Bilgisayar

Bir de monitör bu pc ye iyi monitör lazım. Şu baya uygun geldi.
HP 23 C3Z94AA IPS LED Monitr 7ms (x2301)Fiyat :425,27 TLMonitr >HP

Kasayı unutmuşuz. Bu da kasa.
Xigmatek Assasin Black Edition Tauro 80Plus 700W Midt Atx Pencereli Beyaz Kasa - Vatan Bilgisayar

Windows 7 pro kurmanı tavsiye ederim. Windows 8.1 pro kullanıyorum bana çok gereksiz geliyor metro arayüzü filan günde bir kere girmem metro arayüzüne.

Render alacaksan Amd 8 çekirdeğin faydasını görürsün yanına birde su soğutma ile oc tadından yenmez.

İntel'in yeni Devil's canyon işlemcileri gelecek 8 çekirdek onlar amdyi devirecektir ama geliş zamanu sorunu var 2.si onlarda da ısınma sorunu çözülmedi ama max performans ve param var diyorsan o zmaan 400-500 tllik pro su soğutma ile intel devil's canyon sana uyar.

Bence win 7 professional kurmalısın üstünede de biraz ince ayar yaparsan yeterli performansı alırsın win 8 daha fazla performans kaybı yapar

Hocam amd için ne diyorsun amd'nin yeni nesil sekiz çekirdekli işlemcisi intel den daha hızlı çıktı ayrıca fiyatı intel'in yedi çekirdekli işlemcisine göre 300 tl daha düşük ama aşırı ısınma olduğu ve kitlenme problemleri olduğu söyleniyor.

Ustad herşey bütçe ile ilgili bence. Amd de güzel işler yapıyor ki son çıkarttığı ekran kartları gayet iyi ve performanslı. Bunun dışında işlemci olarak 8350 gayet iyi. 3dmax vb program kullanıcaksanız düşünülebilir. Oyun içinde düşünülebilir. Bütçe dediğim gibi herşey.

Isınma şu şekilde oluyor aslında stok fanları overclock yapınca tam karşılayamıyor soğutma işlemini. Onuda stok fanı değiştirip yeni bir fan ile çözebiliyorsunuz. Yaklaşık 90 TL kadar.

Bazı forumlarda fanboy gibi yorumlar oluyor. Herkes intel almak zorunda değil yada amd ama ihtiyaca göre alınmalı.

Bu gün arkadaşa aldığımız sistem mesela:
Amd 8320
8gb 4+4 g skill ram 1866
Asus m5 a97 r2.0 anakart
R7 265X ekran kartı
600 watt 80 plus xigmatech kasa.

Oynadığı çok oyun yok pointblank oynuyor şimdi yeni yeni başlayacak diğer oyunlara bakalım. Ben kendime intel düşünüyorum bakalım.

İşlemci ve ekran kartı arasında uyum konusunda bilgi verirmisiniz ?

Arkadaşın söylediği gibi

Asus Amd Radeon R9 290X OC 4GB 512Bit GDDR5 (DirectX 11.2) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (R9290X-DC2OC-4GD5) 1887 tl

Nvidia'nın Titan Serisinden fiyat performans konusunda daha iyi ancak intel bir işlemciyle AMD Ekran Kartı uyumu nasıl olur ? Yoksa AMD Ekran Kartlarını AMD İşlemcilerle kullanmak daha mı iyidir ?

Evet arkadaşlar bende kendime sağlam bir masa üstü toplamaya karar verdim.

Gerek render konusunda gerek programların çalışmasında çok kaliteli hiç bir şekilde sorun yaşatmayacak kasmayacak vs bir canavar yapmak istiyorum.
Oyun için almayacağım. Tamam işler için. Sadece youtube değil aynı zamanda web tasarım - grafik gibi de düşünün arkadaşlar. Hatta after effects gibi programlar da kullanacağım.

3 - 4 Bin TL arasında önereceğiniz bir sistem nedir...

İşlemci ve ekran kartı arasında uyum konusunda bilgi verirmisiniz ?

Arkadaşın söylediği gibi

Asus Amd Radeon R9 290X OC 4GB 512Bit GDDR5 (DirectX 11.2) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (R9290X-DC2OC-4GD5) 1887 tl

Nvidia'nın Titan Serisinden fiyat performans konusunda daha iyi ancak intel bir işlemciyle AMD Ekran Kartı uyumu nasıl olur ? Yoksa AMD Ekran Kartlarını AMD İşlemcilerle kullanmak daha mı iyidir ?

Asus Amd Radeon R9 290X Gibi bir ekran kartı kesinlikle uçuk bir ekran kartıdır. Bütçeniz olsa da tavsiye etmem çünkü oyun yazılımcısı değilseniz çok fazla bir ekran kartıdır. r9 280x fazlasıyla yeter orta sınıfın üstünde bir ekran kartıdır.

Ayrıca intel işlemciyle amd ekran kartı almanız hiçbir sorun yaşatmaz. Aynı şekilde amd işlemciye nvidia ekran kartının sorun yaşatmayacağı gibi. Ama ben ekran kartı olarak nvidia kullanan biri olaran amd yi tavsiye ederim. Hem ısı hem ise fiyat performans özellikleri açısından Amd'nin genelde ekran kartları çok iyidir.

Yeni pc toplayacak arkadaşlara ise özellikle en az 23' ekran almalarını tavsiye ederim. Kasa için zaten ne tavsiye edersek edelim iyi araştırma yapmadan almayın. Ancak 3-4 bin tllik bir bütçeyle harika bir masaüstü pc toplanır. ekran kartında bin tl yi geçmeyin. Render işlemleri için amd 8 çekirdekli 8350 -8320 modellerini tercih edebilirsiniz. Ha intel olsun diyorsanız daha çok para ödersiniz ürününe göre daha iyi performans alırsınız. Bu bütçelerdeki kişiler için i7 tavsiye edilir.

Ram ise 8 gb 1600-1866 mhz arası yeterli olacaktır ama yine de bütçeniz yeterse 16gb ile başlayın çok uzun süre sizi ***ürür. Kasaya da 500 tlye kadar bütçe ayırın kasa içi soğutmalar çok önemli faktördür.

Harddisk konusunda herkesin bildiği gibi en az 120gb ssd hdd niz olsun windowsu buna kurun programlarınızı da.

Benim anlatacaklarım yüzeysel olarak bunlardır. Daha ayrıntılı bilgi sahibi arkadaşlar da konuya katılabilirler.

16 gb ram gereksiz. Sağlam bi ekran kartı al renderda çok önemli. 8 gb ram işini görür.

Asus Amd Radeon R9 290X Gibi bir ekran kartı kesinlikle uçuk bir ekran kartıdır. Bütçeniz olsa da tavsiye etmem çünkü oyun yazılımcısı değilseniz çok fazla bir ekran kartıdır. r9 280x fazlasıyla yeter orta sınıfın üstünde bir ekran kartıdır.

Ayrıca intel işlemciyle amd ekran kartı almanız hiçbir sorun yaşatmaz. Aynı şekilde amd işlemciye nvidia ekran kartının sorun yaşatmayacağı gibi. Ama ben ekran kartı olarak nvidia kullanan biri olaran amd yi tavsiye ederim. Hem ısı hem ise fiyat performans özellikleri açısından Amd'nin genelde ekran kartları çok iyidir.

Yeni pc toplayacak arkadaşlara ise özellikle en az 23' ekran almalarını tavsiye ederim. Kasa için zaten ne tavsiye edersek edelim iyi araştırma yapmadan almayın. Ancak 3-4 bin tllik bir bütçeyle harika bir masaüstü pc toplanır. ekran kartında bin tl yi geçmeyin. Render işlemleri için amd 8 çekirdekli 8350 -8320 modellerini tercih edebilirsiniz. Ha intel olsun diyorsanız daha çok para ödersiniz ürününe göre daha iyi performans alırsınız. Bu bütçelerdeki kişiler için i7 tavsiye edilir.

Ram ise 8 gb 1600-1866 mhz arası yeterli olacaktır ama yine de bütçeniz yeterse 16gb ile başlayın çok uzun süre sizi ***ürür. Kasaya da 500 tlye kadar bütçe ayırın kasa içi soğutmalar çok önemli faktördür.

Harddisk konusunda herkesin bildiği gibi en az 120gb ssd hdd niz olsun windowsu buna kurun programlarınızı da.

Benim anlatacaklarım yüzeysel olarak bunlardır. Daha ayrıntılı bilgi sahibi arkadaşlar da konuya katılabilirler.

Benim mesajıma göre bir alıntı yaparak ne önerirsiniz bütçeyi söyledim. Monitör hariç 3.5 ila 4 bin TL arası diyelim.

Dell
i7 işlemci
8gb ram
2gb harici 3gb dahili ekran kartı
1tb hdd

Laptopumun daha şuzamana kadar hiç kastığını ve takıldığını görmedim. Ayrıca Windows 8 işletim sistemi lisanslıdır. Güncelleme zamanlarında internetinizi olabildiğince sömürüp güncelleme bittiğinde oh çekersiniz. Alacaksanız Dell öneririm. Ne ısınma sorunu var ne başka bir sorunu. Türkiyenin heryerinde servisleri mevcut. Dell bilgisayarlarına çok önem veren bir firmadır.

hepsi para tuzağı, :D
Önceden Core 2 QUAD Q6600 Kullanıyordum,
Daha sonra i7 4770K aldım SSD, 16 GB RAM v.s 1000 Liralık 4 GB Ekran Kartı,
falan var, eski İşlemciyle arasında inan çok fark yok, var ama dağlar kadar değil tabi,
örnek olarak Camtasia Render alıyordum Q6600 de 6 dk sürüyorsa, 4770K da 5 dk sürüyor.
Para varsa alınabilir tabi.. seçim sizin

Ekran kartı asus kalitesinden şaşmayın.. Bütçesi sağlam olanlar için
Asus Nvidia GeForce GTX 770 2GB 256Bit GDDR5 (DirectX 11) Fiyatı

Bende gtx660 var aşırı memnunum. 30 dereceye bile çıkmıyor ısısı :D

3 ay önce aynı ekran kartınının, 4GB olanını aldım, güzel memnunum ama.. :D
30 Dereceye bile çıkmıyor demişsin, sen o kartta GTA 4 FULL Ayarlarda oyna da göreyim 30 dereceyi, kartın üstüne gazete kağıdı koysan anında yanar, :D kart bildiğim Mangal Kömürü oluyor, üstüne Tavuk koysan kızartıp yersin :D

3 ay önce aynı ekran kartınının, 4GB olanını aldım, güzel memnunum ama.. :D
30 Dereceye bile çıkmıyor demişsin, sen o kartta GTA 4 FULL Ayarlarda oyna da göreyim 30 dereceyi, kartın üstüne gazete kağıdı koysan anında yanar :D

GTA 4 değil, Crysis 3 oynadım en son ayarda. 30 dereceyi anca görüyor benim kart.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri