Pinterest ile İlgili Soru ve Sorunlarınız

freusty

Kayıtlı Üye
Pinterest hakkında sorularınız konusu kilitlenmiş, bu alan için genel bi soru - cevap konusu olması gerektiğini düşündüğüm için bunu açtım. yardımcı olmak isteyen arkadaşlar konu altında cevap verecektir mutlaka. şimdi konuya gireyim.

bu işe heves ettiğimde ilk olarak elle çalışmayı düşündüm hatta template falan satın aldım wordpress kurulum ayarlar şu bu öğrendim 19 özgünleştirilmiş içerik yazdım ( 250-350 kelime arası ) görsellerle beraber yayınladım. adsense onaya gönderdiğimde her seferinde sorun yaşadım ve bu olaydan(manuel çalışma) başlamadan soğudum haliyle. bu yüzden herkesin yaptığı gibi spam çalışmak istiyorum.

şimdi sorularım şunlar.

1 - hangi domain uzantısını kullanıyorsunuz? bu domainle yaşadığınız bi sorun oldu mu? ( .com , xyz vs )

2 - her domain için subdomain kuruluyor mu yoksa sadece .com da mı geçerli. bazılarında kurulabiliyorsa bunlar hangileri ve sorun yaşatır mı?

3 - reseller mı önerirsiniz yoksa domain + hosting mi? reseller ise nereden temin ediyorsunuz, lokasyon(godaddy hosting kurulumunda lokasyon seçiliyor da aynı durum reseller da oluyor mu bilmediğimden sordum) detayı vs var mı önemli kısımları söyler misiniz?

4 - bu iş için ingiltere / almanya adsense vs mi tercih ediyorsunuz şayet öyleyse pin olayını nasıl çözüyorsunuz?

5 - 1 adsense e kaç domain bağlıyorsunuz o domainde kaç subdomain oluyor?

şimdilik merak ettiklerim bunlar. aklıma takılan farklı sorularda yine buradan sorarım dileyen yanıt verir. bu işe heves eden diğer arkadaşlara da faydası dokunabilir.

Pinterest hakkında sorularınız konusu kilitlenmiş, bu alan için genel bi soru - cevap konusu olması gerektiğini düşündüğüm için bunu açtım. yardımcı olmak isteyen arkadaşlar konu altında cevap verecektir mutlaka. şimdi konuya gireyim.

bu işe heves ettiğimde ilk olarak elle çalışmayı düşündüm hatta template falan satın aldım wordpress kurulum ayarlar şu bu öğrendim 19 özgünleştirilmiş içerik yazdım ( 250-350 kelime arası ) görsellerle beraber yayınladım. adsense onaya gönderdiğimde her seferinde sorun yaşadım ve bu olaydan(manuel çalışma) başlamadan soğudum haliyle. bu yüzden herkesin yaptığı gibi spam çalışmak istiyorum.

şimdi sorularım şunlar.

1 - hangi domain uzantısını kullanıyorsunuz? bu domainle yaşadığınız bi sorun oldu mu? ( .com , xyz vs )

2 - her domain için subdomain kuruluyor mu yoksa sadece .com da mı geçerli. bazılarında kurulabiliyorsa bunlar hangileri ve sorun yaşatır mı?

3 - reseller mı önerirsiniz yoksa domain + hosting mi? reseller ise nereden temin ediyorsunuz, lokasyon(godaddy hosting kurulumunda lokasyon seçiliyor da aynı durum reseller da oluyor mu bilmediğimden sordum) detayı vs var mı önemli kısımları söyler misiniz?

4 - bu iş için ingiltere / almanya adsense vs mi tercih ediyorsunuz şayet öyleyse pin olayını nasıl çözüyorsunuz?

şimdilik merak ettiklerim bunlar. aklıma takılan farklı sorularda yine buradan sorarım dileyen yanıt verir. bu işe heves eden diğer arkadaşlara da faydası dokunabilir.

1 fark etmez
2 evet hepsine kuruluyor
3 domain + hosting
4 pin sağlayıcılar var r10da da burda da 50 100 tl arası almanya ingiltere pin
5 herkes kendi istediği kadar bağlıyor ortama 1 adsense 10-50 arası sub site

başka soru sormayın alıntılayıp veya beğeni atmayın bildirim gelmesin :D teşekkürler

Ana domaini adsenseye onaylatıp, Ana domainde spam yapmayıp, diğer subdomainlerde spam yapıyorlar.
Bu iş için ucuz hostingler iş görmüyor bunu öğrendim yakın zamanda, Cron sorunu oluyor eklenti otomatik çalışmıyor. O yüzden özellikleri yüksek hosting veya VPS Sunucu v.s gerekiyor.
Adsense başına 1-3 arası domain bağlanıyor, bunlar üzerinden subdomain açılıyor.
İngiltere adsense pin olayını ise, ücretli temin edenler vardı.
Yanlışım varsa düzeltin, Bende yeni başladım bu işe, henüz kazanç elde edemesem de uğraşıp öğrenmeye devam ediyorum :)

Ana domaini adsenseye onaylatıp, Ana domainde spam yapmayıp, diğer subdomainlerde spam yapıyorlar.
Bu iş için ucuz hostingler iş görmüyor bunu öğrendim yakın zamanda, Cron sorunu oluyor eklenti otomatik çalışmıyor. O yüzden özellikleri yüksek hosting veya VPS Sunucu v.s gerekiyor.
Adsense başına 1-3 arası domain bağlanıyor, bunlar üzerinden subdomain açılıyor.
İngiltere adsense pin olayını ise, ücretli temin edenler vardı.
Yanlışım varsa düzeltin, Bende yeni başladım bu işe, henüz kazanç elde edemesem de uğraşıp öğrenmeye devam ediyorum :)

godaddy 8 liralık paket iş görmüyor mu hocam yoksa başka bi firmada mı sorun yaşamıştınız

Pinterestte en kritik nokta shadow ban.

Youtube'da eskiden spam kanallar toptan kapatılırdı buna benzer ama çok daha katı.

A hesabı size ait diyelim. Spam şüphesi varsa, tespit edilen ne kadar hesabınız varsa saniyeler içinde ban yiyor.

Dün 10 tane hesap banlattım hangi noktadan shadow yediğini tespit etmek için. Sonunda tespit ettim, daha önce shadow yemiş site yedeğini kullandığım için hesap anında ban yiyordu.

Ve en önemli nokta hesaplara girip repin yapın, gerçek kullanıcı gibi görünsün diyenlere itibar etmeyin. Eski banlı hesaplardan biriyle ilişki tespit edilirse , anında ban yiyor. İşin kötü tarafı bu hesapları tek tek kontrol etmezseniz ban yediğini bile anlamıyorsunuz. Yeni başladığımda 20 gün böyle pin atmışım. Hesap ban yemiş farkında bile degilim

Pinterestte en kritik nokta shadow ban.

Youtube'da eskiden spam kanallar toptan kapatılırdı buna benzer ama çok daha katı.

A hesabı size ait diyelim. Spam şüphesi varsa, tespit edilen ne kadar hesabınız varsa saniyeler içinde ban yiyor.

Dün 10 tane hesap banlattım hangi noktadan shadow yediğini tespit etmek için. Sonunda tespit ettim, daha önce shadow yemiş site yedeğini kullandığım için hesap anında ban yiyordu.

Ve en önemli nokta hesaplara girip repin yapın, gerçek kullanıcı gibi görünsün diyenlere itibar etmeyin. Eski banlı hesaplardan biriyle ilişki tespit edilirse , anında ban yiyor. İşin kötü tarafı bu hesapları tek tek kontrol etmezseniz ban yediğini bile anlamıyorsunuz. Yeni başladığımda 20 gün böyle pin atmışım. Hesap ban yemiş farkında bile degilim

banı nasıl anlıyorsunuz?

söyleyinde baskası da o tuzaga düşmesin hocam

tuzak diye bişey yok.sınırlı cronjob kullanımı olmayan host firması pek yok zaten.aylık 20-30tl ödenen reseller hesaplarımda dahi çok sorun yaşadım bu konuda.hatta sadece dailymotion kazançlarını çekecek bi script yazdırdım bikeresinde,ortada bi site filanda yok yani.resellere ilk o scripti kurdum,2 gün sonra reselleri iade ettim çünkü cronjob yasak dediler.tamamen yasak olan firmada çok var yani.

tuzak diye bişey yok.sınırlı cronjob kullanımı olmayan host firması pek yok zaten.aylık 20-30tl ödenen reseller hesaplarımda dahi çok sorun yaşadım bu konuda.hatta sadece dailymotion kazançlarını çekecek bi script yazdırdım bikeresinde,ortada bi site filanda yok yani.resellere ilk o scripti kurdum,2 gün sonra reselleri iade ettim çünkü cronjob yasak dediler.tamamen yasak olan firmada çok var yani.

Contabo dan vps aldım böyle bir sorun olur mu bu firmada ?

https://prnt.sc/pgnjvh

Boşa kürek çekmek istemiyorsanız 1 seferlik para verip bu programı alın derim çok faydasını görürsünüz. Forumda görüyorum genel olarak arkadaşların şikayeti, onlarca site yaptım 1 kuruş para kazanamadım yönünde. Belkide hesapların hepsi shadow yedi farkında bile olamazsınız. Benim sitelerde sıradan 8-10 site shadow yemiş oturup düşünüyorum şimdi sorun nerede ben nerde hata yaptım diye :)

r10 da hasyer nickli üye bu takip programını satıyor. kapanan hesaplar tamamen kırmızı, shadow ban yiyenler sarı kırmızı renge bürünüyor. sıkıntısız olanlar ise yeşil renk.

banı nasıl anlıyorsunuz?

www.pinterest.com/source/siteadresi.com yazıyorsun tarayıcıya, pinler görünmüyorsa banlıdır.

---------- Spam Engelliyici 00:40 ---------- Önceki Mesaj 00:38 ----------

https://prnt.sc/pgnjvh

Boşa kürek çekmek istemiyorsanız 1 seferlik para verip bu programı alın derim çok faydasını görürsünüz. Forumda görüyorum genel olarak arkadaşların şikayeti, onlarca site yaptım 1 kuruş para kazanamadım yönünde. Belkide hesapların hepsi shadow yedi farkında bile olamazsınız. Benim sitelerde sıradan 8-10 site shadow yemiş oturup düşünüyorum şimdi sorun nerede ben nerde hata yaptım diye :)

r10 da hasyer nickli üye bu takip programını satıyor. kapanan hesaplar tamamen kırmızı, shadow ban yiyenler sarı kırmızı renge bürünüyor. sıkıntısız olanlar ise yeşil renk.

Fiyatı ne bunun?

Contabo dan vps aldım böyle bir sorun olur mu bu firmada ?

bahsettigim kısıtlama host ve reseller satışları için geçerli hocam.bu siteler için host hizmeti ararken,satın almadan önce firmalara kesinlikle haber verilmesi gerekiyor.biçok firmada ftpde bu şekilde resim barındırmak yasak mesela yada bi önceki mesajımda belirttigim gibi cronjob olayı var,o da ya kısıtlıdır ya yasak.ha bide inode olayı var...yani pinterest spam işindeki arkadaşlar host/reseller olaylarına boşuna bakmasın.bu işi yapacak olanlar direkt vps alsın ki bu dertlerle ugraşmasın.o kadar cronjob kullanımına,o kadar çok resme host/reseller dayanmaz.duruma göre,site sayısına göre vps yada sunucu almanız gerekiyor.

Bir türk firmasında hostingim var 5 dakika cron ekliyorum silmiyorlar. Cronjobun yasak olması da enteresan, sonuç itibariyle cronjobun çalışması siteye ziyaret yapılması gibi birşey değil mi ben mi yanlış biliyorum.

Bir türk firmasında hostingim var 5 dakika cron ekliyorum silmiyorlar. Cronjobun yasak olması da enteresan, sonuç itibariyle cronjobun çalışması siteye ziyaret yapılması gibi birşey değil mi ben mi yanlış biliyorum.

cronjob,kişisel bilgisayarımzdaki zamanlanmış görevler gibi hocam.normalde senin manuel olarak 5dkde bi yapman gereken işlemi,servera devrediyorsun.diyorsun ki 5dkde bi şu işlemi yap işte mesela 5dkde bi sırasıyla sitedeki resimleri pintereste gönder yada şu sitedeki içerikleri 5dkde bi kontrol et,yeni içerik varsa siteme ekle gibi...bu işlemler fazla olunca,sürekli olunca servera ekstra yük oluyor sonuçta.dedigim gibi zaten heryerde yasak degil,çogu yerde limitleri farklıdır ama yasaklayanlarda yokdegil.genelde birisi derki en az 5dkde bi çalışsın,digeri derki 15dkde bi çalışsın...ama pintopinde gördügüm biçok site 30sn de bi filan çalıştırıyor heralde,2 içerik arası süre 1dk yok çünkü benim baktıklarımda genelde.ve bu kadar kısa süreli cronjobu tabiki host/reseller satanlar kabul etmiyor servera çok yük biniyor diye.

https://www.r10.net/pinterest/2014292-pinterest-hesap-kontrolcusu.html

100 TL şuan. Program bence biraz daha geliştirilebilir. Şöyle bir programı bio33 ün elinden görmek güzel olurdu. [MENTION=12575]bio33[/MENTION]

bio33 yoksa aslanlar gibi [MENTION=9657]Slowhand[/MENTION] hocamız var. en kralını yapar daha uyguna satışa koyar :d

bahsettigim kısıtlama host ve reseller satışları için geçerli hocam.bu siteler için host hizmeti ararken,satın almadan önce firmalara kesinlikle haber verilmesi gerekiyor.biçok firmada ftpde bu şekilde resim barındırmak yasak mesela yada bi önceki mesajımda belirttigim gibi cronjob olayı var,o da ya kısıtlıdır ya yasak.ha bide inode olayı var...yani pinterest spam işindeki arkadaşlar host/reseller olaylarına boşuna bakmasın.bu işi yapacak olanlar direkt vps alsın ki bu dertlerle ugraşmasın.o kadar cronjob kullanımına,o kadar çok resme host/reseller dayanmaz.duruma göre,site sayısına göre vps yada sunucu almanız gerekiyor.

şu detayların güzelliğine bakar mısınız. işte bu konu bu yüzden açıldı. oh be nihayet forumda güzel şeyler de oluyor. vallahi 2014 e döndüm konuda.

şimdi sorularım şunlar.

1 - Eğer pintopin yapılacaksa uzantı kesinlikle önemli değil.
2 - Her domaine subdomain kurulur, o domainle değil host tarafı ile alakalı.
3 - Kesinlikle reseller veya vds. Veridyenle çalışıyorum.
4 - Tercihim ingiltere. Vergi muhabbetinden dolayı. İngilteredenGonder adlı arkadaştan alıyorum pini ücret karşılığında.
5 - 1 adsense - 1 domain 5-10 subdomain şeklinde çalışıyorum.

1 - Eğer pintopin yapılacaksa uzantı kesinlikle önemli değil.
2 - Her domaine subdomain kurulur, o domainle değil host tarafı ile alakalı.
3 - Kesinlikle reseller veya vds. Veridyenle çalışıyorum.
4 - Tercihim ingiltere. Vergi muhabbetinden dolayı. İngilteredenGonder adlı arkadaştan alıyorum pini ücret karşılığında.
5 - 1 adsense - 1 domain 5-10 subdomain şeklinde çalışıyorum.

resellerda cronjob sorunu olabileceği söyleniyor ve yabancılar için türkiye lokasyon sorun yaratmıyor mu?

subdomainin ne kadar kurulabileceğini öğrenebileceğimiz bi yer var mı yoksa mesaj atıp sormalı mıyız

şu an spam yapanların %90 ından fazlası pintopin mi yapıyor, pintopine alternatif bi yöntem var mı sizin denediğiniz yahut bu da denenebilir diyebileceğiniz.

---------- Spam Engelliyici 23:46 ---------- Önceki Mesaj 23:42 ----------

yeni soru geliyor.

500 bin içerikli site yedeğini 250 ye satan da var 18 bin içerikli site yedeğini 500 e satan da.

site yedeklerini kendi oluşturduğunuz sitelerden mi ayarlıyorsunuz yoksa site yedeği satın alınmalı mı sıfırdan tek tek uğraşmak yerine. site yedeği satın alma konusuyla ilgili düşünceniz nedir?

1 yedeği sürekli kullanıyor musunuz yoksa her subdomain için sıfırdan farklı şekilde uğraşıyor musunuz?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri