Polise sanal ortamda araştırma yetkisi

Dj Precision

Kayıtlı Üye
OHAL kapsamında 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması hakkında kanun hükmünde kararname 6 Ocak 2017 tarih ve 29940 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

680 Sayılı KHK ile polise, sanal ortamda işlenen suçlarda internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşma, sanal ortamda araştırma yapma yetkisi verildi.

Şimdi teröristler ve dolandırıcılar kaçacak delik arar. Anladığım kadarıyla savcılık falan uğraşmadan direk kişinin kimlik bilgilerine ulaşacaklar. Bana göre iyi bir düzenleme

Terör yandaşları ve dolandırıcılar için iyi olmuş ama muhaliflik yaparken 2 defa düşünüyorsak artık 3 defa düşüneceğiz.

Ne yani daha önce sanal ortamdaki suçlara,saldırılara izin isteniyor da savcılar izin vermiyormuydu ?
Benim bildiğim göz altına alınan kişilere bile mahkema kararı istiyor anında alınıyordu ? umarım amacı ve kuralları dışına çıkmadan güzel bir uygulama olur.
Ama her önune gelen memur, bir satır yazı için kafasına göre bence bu teröristtir, suçtur diyerek bilgilerini alıp kapı kapı gezerse vay halimize.. )
Hukuk kuralları içindeki her hamleye saygım var, ama bir memur bence bu yazı yazan teröristtir, bence bu kişi şu kelimele terör suçu işlemiştir, vb. gibi keyfi adımlar atarsa bize yaramaz bu yasa)

Ne yani daha önce sanal ortamdaki suçlara,saldırılara izin isteniyor da savcılar izin vermiyormuydu ?
Benim bildiğim göz altına alınan kişilere bile mahkema kararı istiyor anında alınıyordu ? umarım amacı ve kuralları dışına çıkmadan güzel bir uygulama olur.
Ama her önune gelen memur, bir satır yazı için kafasına göre bence bu teröristtir, suçtur diyerek bilgilerini alıp kapı kapı gezerse vay halimize.. )
Hukuk kuralları içindeki her hamleye saygım var, ama bir memur bence bu yazı yazan teröristtir, bence bu kişi şu kelimele terör suçu işlemiştir, vb. gibi keyfi adımlar atarsa bize yaramaz bu yasa)

bu varsayımlara nasıl ulaştınız.olay şu polis şüphelendiği kişiyi nasıl durdurup kimlik sorgulaması yapıyorsa bu da aynı şey şüpheli gördüğü yazı,paylaşım,tweet vs. kişiinin kullanıcı bilgilerine ulaşacak ve sorgulama yapılacak gerekirse adli mercilere dosyayı intikal ettirecek.olay bu.

bu varsayımlara nasıl ulaştınız.olay şu polis şüphelendiği kişiyi nasıl durdurup kimlik sorgulaması yapıyorsa bu da aynı şey şüpheli gördüğü yazı,paylaşım,tweet vs. kişiinin kullanıcı bilgilerine ulaşacak ve sorgulama yapılacak gerekirse adli mercilere dosyayı intikal ettirecek.olay bu.

Sayın hocam Ben Türkiye de yaşıyorum. Siz hangi ülkede yaşayarak bana bu soruyu sordunuz ? Amacınız gücün arkasında kalıp beni muhalif alanda gösterip, hemen ardındand a Siyasetin içine mi çekmektir ?

Ben siyasetle uğraşmıyorum, bi faydasınıda ne gördüm nede istemiyorum. Google da konu hakkında araştırma yapabiirsiniz. ilgili yasa ve uygulaması hakkında farklı bilgilere ulaşırsanız bizlerle lütfen burda paylaşın ki aklımızdaki soru işaretlernini kaldırılmasında bi faydanız olabilir. Sizleri konuya ("... aynı şey şüpheli gördüğü yazı,paylaşım,tweet vs. kişiinin....") hakim oldukça bilgili ve donanımlı olarak görüyorum. Teşekkürker

Modemlerinizin güvenliklerini artırın da modeminizi hackleyip sizin internetiniz vasıtasıyla yasa dışı işler yapmasınlar. polise derdini de anlatamazsın sanırım öyle bir durumda

Modemlerinizin güvenliklerini artırın da modeminizi hackleyip sizin internetiniz vasıtasıyla yasa dışı işler yapmasınlar. polise derdini de anlatamazsın sanırım öyle bir durumda

aynen
ne yukledıgınıze dıkkat edın pc nız sanal asker olmasın.
sonra bır sabah vaktı kapınızı calarlar acıklayana kadar ugrasırsın.

Bu ülkede terörü bitirmek adına hangi yolla girilir se girilsin hangi kanun çıkarsa çıksın arkadasindayim kendini bilen adam kendinden korkmaz. Sırf gerekli caydırıcı ve önleyici önlemler alınmadığı için bu noktalara geldi artık bisiler yapılması gerekiyordu. Şehit olan askerime polisime orda burda sanal ortamda leş muamelesi yaparak terör partizan ligi yapan insan olmamış olamayacak yamyamlara iyi oldu simdi.

şu en iyi kürt ölü kürttür diyeni..
şu chp hdp ve mhp den istifa eden vekilleri ölüceksiniz fetöcü hainler diyeni..
şu 2 yaşında çocuguna mezar patlatmayı şakşakla anlatan fatih tezcanı...
şu cihad videoları paylaşan kafa kesme görüntülerini paylaşan tipleri
facebookda twittirda fake resim paylaşanları kapsıyorsa süper..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri