Porselen Kaplama Diş Yaptıranınız var mı

Valla benim kafamda karıştı hocam:Dşimdi sen dişlerini yaptırdığında eksik dişin vardı o diş zirkonyum diş ile mi köprülendi,kaç diş kaybın vardı

birisi sag üstde,birisi sol altda,biriside sag altda olmak üzere 3 diş kaybı vardı ama söyledigin gibi köprü ile halledildi hocam,implant yapılmadı.

---------- Spam Engelliyici 20:25 ---------- Önceki Mesaj 20:22 ----------

Hocam ben 3 4 senedir herr gün dişlerimi fırçalarım ama sürekli diş problemi yaşadım....

Sizin yazınızı okuyunca Allah a şükrettim

yukarıdada belirttigim üzere benim dişler hep ölüydü hocam,en son 13-15 yaşında doktara gittim ben ve açıkcası hemen hemen hiç diş fırçalayan birisi degildim.3-4 günde bi yani,o da öyle dikkatli,güzelce bi temizlik yapmak degildii ki sonu böyle oldu işte.ancak dişimde agrı filan olmazdı hiç.yılda 1 defa agrırdı sadece,ilaçla keserdi o da zaten.dişlerin degerini bilmek gerekiyor ama her zamanki gibi elden gidince anlıyoruz degerini.

biraz önce dişçiden geldim implant yapılması lazımmış offf çokta korkuyom dişçiden varmı implant yaptıran arkadaşlar :D

birisi sag üstde,birisi sol altda,biriside sag altda olmak üzere 3 diş kaybı vardı ama söyledigin gibi köprü ile halledildi hocam,implant yapılmadı.

Anladım hocam,implant kökten çözüm ama tedavi çok meşakatlı,dişi çektiriyon 3 ay bekliyon sonra vida takılıyo 3 ay daha bekliyon derken sıkıntılı süreç,yaptıranlardan öyle anormal bi ağrı sızı şikayeti duymadım ama senin yaptırdığın tedavi bana daha mantıklı geliyor. Tekrar geçmiş olsun Allah kontrol dışında o koltuğa oturtmasın:D

merhaba arkadaşlar,

benim yanlardan 3 tane dişim çürüktü birkaç yıl önce çektirmiştim, şimdi bunları yaptırmayı düşünüyorum,

kaplama porselen dişler hakkında bilginiz var mı, deniliyor ki elma gibi şeyleri ısıramazmışım falan hem bundan dolayı tedirginim hemde diğer dişlere zarar veriyor doktorlar küçültüyorlarmış korktum açıkçası,

aranızde porselen kaplama yaptıranınız varsa yada bilgisi olanınız varsa yazarsanız sevinirim, tşkler

Boş havuza balıklama atlarken ön iki dişimi kırdıktan sonra porselen taktırdım. :D 8 10 sene oldu sanırım memnunum bir sorun yok. Çarptım vurdum ısırdım parçaladım hiçbir sıkıntı yok. :D

implant tavsiye ediliyo köprüye göre çok daha iyi diye ama çok zor hakketen yaw benimde biri kurtulmaz dedi çekeriz kayar dolar dedi istediğin zaman gittiği yere kadar :D

implant fena videoda görürsünüz :p

https://www.youtube.com/watch?v=mJETw0eGtq8

Eski mesaj ama alıntılıyım.

Arkadaşlar implant videosuna bakıp korkmayın.Bende bu video bakıp korktum dedim ne oluyoruz arkadaş:D.Ama korkacak birşey yok.İlk 15 dakka çok fena bir acı çekiyoruz adamlar matkapla giriyor öle düşünün :D

Şaka bir yana cidden korkacak birşey yok.Bana sinek vızıltısı gibi geldi delme işi v.s video alakası yok.İğne vuruluyor ya dişinize onun onda bir acısı bile yok o kadar diyorum.İmplant yaptıracaksanız kaliteli yaptırın arkadaşlar sağlık herşeyden önemli.Ana diş gibi olmaz hiç bir diş ama implant diş ana diş gibi hissediyorum.

Arkadaşlar implant fiyatını merak edenler ben 1.000 dolara yaptırdım.

Son düzenleme:
Anladım hocam,implant kökten çözüm ama tedavi çok meşakatlı,dişi çektiriyon 3 ay bekliyon sonra vida takılıyo 3 ay daha bekliyon derken sıkıntılı süreç,yaptıranlardan öyle anormal bi ağrı sızı şikayeti duymadım ama senin yaptırdığın tedavi bana daha mantıklı geliyor. Tekrar geçmiş olsun Allah kontrol dışında o koltuğa oturtmasın:D

Amin hocam,inşallah :) bugüne kadar düzgün bakmadık bari bundan sonrasına iyi bakalım diyorum.ömrü ne kadar uzun olursa o kadar iyi.hem o kadar para verdik :D implant yaptıran benimde 3-4 tanıdıgım var.hiçbiriside agrıdan filan bahsetmedi dedigin gibi.psikolojik bi rahatsızlık,korku,endişe olabilir olursa ancak.o da kişiden kişiye degişir işte.dişciden herkes korkar mesela.ben her seferinde gayet rahat bi şekilde gidip oturdum koltuga,adam yapacagını yaptı ve kalktım.diş kesimi sırasında dilimi kestirmesem ve çekilecek olan bi dişi normal çekemeyipde işte diş etini kesip alması,yaranın iltahap kapması beni zorladı sadece yoksa o kadar işlem yaptırdım yukarıda saydıklarımı işte,dişle ilgili agrım filan hiçbi şekilde olmadı.

internetten videoları izleyip korkmayın ben kanal tedavisi oldum çok şükür sadece 2 dişimde sorun vardı. Birisi dolguydu o çok kolay geçti kanaldan çok korkuyordum oda gayet acısız geçti doktorunda önemi var tabi ancak ön yargıyla gidip kendinizi sıkmayın.

[MENTION=8925]fatihbaz[/MENTION] fatih hocam, yaşadıklarınızı bizimle paylaştınız için size teşekkür ederim

ben bu konuyu 3 ay önce açarken kaplama yaptırıcaktım 3 dişime, sonradan vazgeçtim, çevremdekiler hep diyordu elma falan ısıramıyacaksın falan

Birde malüm 3 dişi yaptırırken 6 tane daha diş gidiyor, her bir dişin yanlarındaki dişler kesiliyor, toplamda 9 diş ediyor bende bu sebepten vazgeçtim,
ilerde implant yaptırmayı düşünüyorum, ama nasıl yaptırırm bilmiyorum, koca koca civatalar vidalar diş etine monte ediliyor, nasıl yaptırıcam bilmiyorum :(

Eski mesaj ama alıntılıyım.

Arkadaşlar implant videosuna bakıp korkmayın.Bende bu video bakıp korktum dedim ne oluyoruz arkadaş:D.Ama korkacak birşey yok.İlk 15 dakka çok fena bir acı çekiyoruz adamlar matkapla giriyor öle düşünün :D

Şaka bir yana cidden korkacak birşey yok.Bana sinek vızıltısı gibi geldi delme işi v.s video alakası yok.İğne vuruluyor ya dişinize onun onda bir acısı bile yok o kadar diyorum.İmplant yaptıracaksanız kaliteli yaptırın arkadaşlar sağlık herşeyden önemli.Ana diş gibi olmaz hiç bir diş ama implant diş ana diş gibi hissediyorum.

Arkadaşlar implant fiyatını merak edenler ben 1.000 dolara yaptırdım.

benim işlemlerdede agrı sızı olmadı ama doktor agzına o aletleri soktugunda çıkardıgı sese odaklanırsan adamı mahveder.o aletlerin çıkardıgı sesler adamı kalpten götürür :D ama sese degil işe bakarsan bişey yok.aletleri hissetmiyorsun dahi o sırada ama psikolojik olarak o seslerden bi tırsıyor insan :)

Hocam üst çeneye 6 alt çeneye 6 maksimum biliyorum.Kemik o kadar dişi kaldırır mı nasıl oldu olay

köprü yapılıyor senin dedigin tek tek alt çene 6 üst çene 6 oluyor İstanbulda Adnan Maytalman Hoca var belki 30 tane doktorla görştüm hemen yaparız şöyle yaparız diyen işi bilmeyen kişi sayısı çok fazla işi ticarete dökmüşler türk malı implantta var adamlar onu öneriyor 1 sene araştırma yapıp öyle gittim yaptırdım..

köprü yapılıyor senin dedigin tek tek alt çene 6 üst çene 6 oluyor İstanbulda Adnan Maytalman Hoca var belki 30 tane doktorla görştüm hemen yaparız şöyle yaparız diyen işi bilmeyen kişi sayısı çok fazla işi ticarete dökmüşler türk malı implantta var adamlar onu öneriyor 1 sene araştırma yapıp öyle gittim yaptırdım..

Hocam bilmediğim için yazdım.Kendi yaptığım implant memnunum o kadar implant yapıldığı bilmiyordum.Ben Trabzon en diş hekimi yaptı adama tüm Trabzonlu ünlüler gidiyordu yaptırmaya iyi diş hekimi.İmplant memnunum bende 1000 yaptım 1 implantı hemen falan yapmadım 3-4 ay sürdü.Dediğiniz gibi kaliteli yaptırmak lazım.

Hocam bilmediğim için yazdım.Kendi yaptığım implant memnunum o kadar implant yapıldığı bilmiyordum.Ben Trabzon en diş hekimi yaptı adama tüm Trabzonlu ünlüler gidiyordu yaptırmaya iyi diş hekimi.İmplant memnunum bende 1000 yaptım 1 implantı hemen falan yapmadım 3-4 ay sürdü.Dediğiniz gibi kaliteli yaptırmak lazım.

tanesi 1400 tl :( :(

konu 3 aylık ama bu konuda yaşadıklarımı yazayım dedim yinede,detaylı anlatayım birazda.umarım kimseye gerekmez ama...

bagzı arkadaşların bildigi üzere bi süredir dişleri yaptırıyorum ve bu yüzden işgüç filan komple bıraktım,1 aydır yatıyorum :) benim yapılacak,sorunlu dişler öyle 1-2 tane degildi,haliyle zor bi süreç oldu diyebiliriz ama agrı filan yüzünden degil sadece yemek yeme sorunu yaşıyorum.

önce 2 şer gün ara ile 2 dişim çekildi.3.bi dişi ise35-40dk kadar ugraştı ama çekemedi.sonra baktı olmuyor o zaman damagı kesip,dişi içinden alıp,tekrar dikti ki bunun iyilişmesi 2 hafta sürdü zaten.çok fazla zorladındıgı için iyileşmesi uzun sürdü.nefes aldıkca acısından dolayı gözümden yaş akıyordu valla :(

bu sorunlu diş iyileştikten sonra tekrar dişcime bi gittim,saat 1 de oturdum koltuga ve 4 saatten fazla sürdü agzımdaki çalışması.bi uçtan girdi,diger uçtan çıktı adam :D üst dişlerin tamamı ölüydü,hepsi kaplama yapıldı.aralarında 2 tanesinede kanal tedavisi yaptı.sonra alta geçti ve altın ortasındaki 4-5 diş hariç digerlerinide yine kaplamaya uygun hale gelsin diye kesip biçti.nedenini bilmiyorum ama üst dişlerdeki kesim işlemini hiç hissetmedim,alttakilere geçince bunlar canını yakacak,hazır ol dedi ve gerektende öyle oldu.dişlerin tamamına aynı igneden vuruldugu halde nedense üst dişleri rahat rahat bitirdi,altlar beni resmen mahvetti.altdaki dişleri keserkende ben dilime hakim olamadım,o kesici aletle dilimide bi güzel kestirdim :D (ki eve geldikten sonra dildeki yaraların acısı 3-4 gün geçmedi.bu sürede diş,diş eti yada başka agrı hiç hissetmedim dildeki acının çok olması yüzünden :D)

herşey bittikten sonra 2 saat bekledim ve geçici kaplamalar yapıldı,gittim takdılar ve gerçektende o an bu duruu yaşayan herkes gibi bende içimden eger normalide böyleyse bittik dedim :D 5-6 gün geçicilerle takıldım.bütün bu işlemlerin 1 günde yapılması tahmin edersiniz ki diş etlerini oldukca yaraladı,benide yordu.geçici dişlerde pek saglam olmadıgı,ekmegin içini çignemek isterken ekmege yapışıp yerinden çıkabilecek halde oldugu için 1 haftadır sadece çorba,su,sütlaç ile besleniyorum.

sonunda zirkon dişler geldi,gidip bi prova yaptık ve bagzı düzeltmeler yapılacak bunları yarın takıcaz dedi,geçicileri tekrar takıp gönderdi.nasılsa yarın çıkacak diye tekrar yapıştırıcı dahi sürmedi.dokdordan çıktım,bi alt kata indim ve o sırada bi hapşurdum,üst dişler alt dudagıma indi :D hemen yerine taktım,geri çıktım yukarı.dedim azda olsa yapıştırın,bu ne böyle.tekrar yapıştırıcı sürdü bikaç yere ve kendi kendine düşmez dedi,çıkıp gittim bende.

ertesi gün,kalıcı kaplamaları 3de takıcaktık ve 1-2 saat önce geçicileri çıkar demişti.geçicileri çıkarıpda dişler hava alınca öyle bi acıyorki anlatamam...o anda agızdan nefes alıp vermemek,konuşmamak kısacası agzını hiç açmamak gerekiyormuş :) 1 saatten uzun bi süre öyle durdum,kıvrandım.sonra vakit geldi ve doktora gitim.adam hemen takdı zirkonları agzıma,sonra agzımdaykende düzenlemeler yaptı işte tam otursun,düzgün olsun diye ve nihayetinde zirkon dişler takıldı.geçiciler gibi igrenç degil gerçektende müthiş görünüyorlar.doktar bana,bak bakalım nasıl duruyor dedi.aynada baktım,kendi dişimden daha çok benziyor gerçek dişe yani o derece fark var önceki hali ile şimdiki dişlerim arasında :p tabi ne kadar güzel,iyi olursa olsun sonuçda agzımda yabancı bi cisim var yani biraz garip gelmesi normal ki alt dişlere ilk günden alıştım neredeyse.

toplamda 3-4 diş çekimi yapıldı.4-5 kanal yapıldı.üstün tamamı,altında 5 diş hariç hepsi zirkon kaplama yapıldı.toplamda hepsine 11k para ödedim.görüntü olarak gerçekten dedigim gibi muhteşem görünüyor.henüz yeni oldugu için kullanımını bilemiyorum.onuda zamanla görücez.inşallah bu kadar paraya,acıya,zamana deger :)

agzındaki porseleni alıyorlar,yenisini takıyorlar hocam gerekirse.ünide bi arkadaşım demir alt yapılı porselen dişin degişimi gerekiyor demişlerdi,birlikte gittik dişciye ve zirkon yapalım sana ve bunu alıp onu takalım dediler yanımda.tabi neden degişiyor,nasıl degişiyor bilmiyorum ama degişiyor.

Ben okurken gerildim :D

Eğer bütçeniz varsa porselen dişleri özelde yaptırmanızı tavsiye ederim. Devlet hastanelerinde porselen dişlerin işçiliği çok iyi olmuyor bu yüzden ağza tam oturmuyor ve keskinliği de çok iyi olmuyor.

Eğer bütçeniz varsa porselen dişleri özelde yaptırmanızı tavsiye ederim. Devlet hastanelerinde porselen dişlerin işçiliği çok iyi olmuyor bu yüzden ağza tam oturmuyor ve keskinliği de çok iyi olmuyor.

babam 2 defa porselen kaplama yaptırdı devlet hastahanesinde,ikisindende memnun degildi dedigin gibi hocam.hatta 2.yaptırdıgı bi lokantada yemek yerken bi anda kırıldı.yumşak,lokum gibi pişmiş bi eti ısırınca diş nasıl kırılır arkadaş...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri