Poşet kampanyası

Hmmm demek poşete 25 kuruş verdik diye yere atmayacağız bu mu önlem?

Alkol yasağına değinen arkadaş saat 10 u geçiyor elde siyah poşetler polis arabasıda önünden geçiyor eee hani yaptırım?

Bir şeyler yasaklarla yada fiyat artırarak çözülmez.

Eğitim, eğitim sadece eğitim ile çözülür!

Poşet olayına şöyle bakın. Bazı insanlar giderler markete 20 kalem ürün alırlar, bu 20 farklı ürünü 20 farklı poşete koyar çıkarlar :) 20 poşet 5 tl yapacak, ver parayı koy dicekler. Oysa o 20 farklı ürün 5 tane poşete rahat sığıyor. bundan sonra bir poşete sığdır sığdırabildiğin kadar olayı geliyor. :) EE ne oldu 15 poşet markette kaldı, doğaya atılmadı...
Ayrıca göreceksini artık çoğu insan kendi poşetini getirecek...
Büyük oranda kirliliğin önüne geçeceğinden eminim. En azından millet poşete daha fazla değer verecek...

Son düzenleme:
Naylon poşetler kasalarda okutulmaya başlandı.
Naylon poşetlerin ücretlendirmesi sistemine geçiş süreci kapsamında bazı zincir marketlerin kasalarında barkodlu alışveriş poşetleri okutulmaya başlandı.

"Bu sistem bazı zincir marketlerde uygulamaya başlandı. Kasada okutularak 25 kuruştan satılan poşetlerin ücreti fiş kesilirken iade ediliyor. Bu bir alıştırma, geçiş süreci. Yılbaşından sonra sistem işlemeye başlayacak ve poşetler ücretlendirilecek.''

Naylon poşetler kasalarda okutulmaya başlandı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

--------------------------

Evet resmen Poşet vergisi 1 Ocak 2019 itibarıyla tüm marketlerde.
:D
Hayırlısı olsun Çevreye.
:D :D :D

Kasada fişe yansıyan poşetten devlet indiregandi yapacak.
:cool:

bizim burada migrosda rahat bi 2 aydır alışveriş yaparken poşetleri okutuyorlardı,sonra dedigin gibi fiyattan düşüyordu.o zamanlar ben anlamadım bunun sebebini,poşet olayı sonradan haber oldu.marketdeki elemanı sevmiyorum,aramız yok pek.yoksa sorucaktım birader napıyorsun sen diye :D

Son düzenleme:
Pazarlarda tezgahlarda da ücretlimi yoksa ağa babalarının belirledikleri marketlerde mi olacak
Hani çevre kirliliği yüzünden denizlerde plastik yemiş yutmuş hamsileri pazarlarda ben nasıl alacağım filelere koysak eve gidene dek filede 1 tane kalmaz kokusundan kediler benle eşlik edecek tabiki poşet yanlısı değiliz ama köklü çözümler mantık çerçevesinde yürümesi lazım.

Geçenlerde üretimi yasalaştı inşallah millet b... Çıkarmaz.

Kenevirin faydaları neler?

• Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir.

• Bir dönümünden, dört dönüm ağaca eş kâğıt çıkar.

• Bir ağaç 20-50 yılda yetişir, kenevirse dört ayda…

• Kenevir 8 kez kâğıda dönüştürülebilir, ağaç 3 kere…

• Dönüşümlü ziraatta uygun yaz bitkisidir, dünyanın her yerinde kolaylıkla yetişir.

• Çok az suya ihtiyaç duyar.

• Kendisini böceklerden korumak için tarım ilacına ihtiyacı yoktur, dayanıklıdır. Yani kenevirle yapılan tekstil ürünleri yaygınlaşsa tarım ilacı sektörüne de gerek kalmaz.

• Tüm petrokimya ürünleri yenilenebilir olarak kenevirden daha ucuza üretilebilir.

Kenevirin kullanıldığı başlıca sektörler:

İlaç yapımı

Kâğıt yapımı

Yakıt yapımı (bio yakıt)

Kumaş yapımı

Otomotiv sektörü

Petrol ve petrokimyanın kullanıldığı her alanda alternatif

Kozmetik ve sabun yapımı

Kenevirin medikal ve çevresel kullanımı

• AİDS ve kanser tedavisinde kemoterapi ve radyasyon etkisini, ayrıca ağrıyı azaltmada kullanılıyor.

• Glokom, artrit, romatizma, kalp, sara, astım, mide, uykusuzluk, omurga rahatsızlıkları gibi en az 250 hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

• Bazı doktorlar bilinçaltı temizliği için kenevirin tek yöntem olduğunu söylüyor. Eski yıllarda, eski medeniyetlerde bu gerekçe ile yoğun olarak kullanılıyordu.

• Bataklık kurutmada çok etkilidir.

• Radyasyon temizleyicidir.

• Olağanüstü miktarda Oksijen üretir.

• Bir dönümlük kenevir, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. (T24)

Kontrol edildikten sonra sıkıntı olmaz. 2016 yılında yönetmenlik çıkmış.

İzinli kenevir yetiştiriciliği; Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilir.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Market poşetleri genelde marketten alışveriş yapılır eve gelinir alınanlar yerine yerleştirilir ve poşetler balkondan aşağı ATILMAZ. Bu poşetler yine genelde evdeki çöpleri atmak için kullanılır ve çöp toplanan konteynerlere poşetle beraber atılır. Şimdi çöp atmak için toplayacak poşet şart olduğuna göre file bile kullansak yetmediği yerde marketten çöp poşeti alınıp yine aynı senaryo uygulanacak. Sözün özü bu çöpleri atmak için kullandığımız market poşeti yerine marketten alınan poşet kullanılacak. Kel Hasan, Hasan Kel burda amaç çevre kirliliğinin önüne geçmek değil dostlar alışverişte görsün, meclisin yapacak işi kalmadığından böyle çözüm olmayan çözümler üretecekler gali.

bi yerden başlamak lazım

büyük ihtimalle alışveriş çantası kullanmaya başlayacağız
james bond çantası kullanlacak değilız herhalde :D

migros ya da bim diyelim bu tür büyük mağazalarda bize verecekleri poşetin üzerin de barkot numarası var.O şekilde geçecekmiş.
Bazen bu tür marketlerde sıra beklerken görüyorum ki müşteriler fazladan poşet istiyor ve kasiyer de ses çıkaramıyor.Bakalım artık bu tür şeylere denk gelecek miyiz?olacak o kadar yayını halen var olsaydı bunun üzerine iyi komedi yaparlardı :p

james bond çantası kullanlacak değilız herhalde :D

migros ya da bim diyelim bu tür büyük mağazalarda bize verecekleri poşetin üzerin de barkot numarası var.O şekilde geçecekmiş.
Bazen bu tür marketlerde sıra beklerken görüyorum ki müşteriler fazladan poşet istiyor ve kasiyer de ses çıkaramıyor.Bakalım artık bu tür şeylere denk gelecek miyiz?olacak o kadar yayını halen var olsaydı bunun üzerine iyi komedi yaparlardı :p

hocam zaten artık ülke olarak olacak okadar ekibindeki oyuncuların kafasını yaşıyoruz :)

belki kasiyer halimize acıdı 1 poşet fazla verdi para cezası nedir yaw :D

Son düzenleme:
25 kuruştan satacağına 25 kuruştan toplasınlar bakın ortalıkta plastik diye bişey kalıyormu. Alsakta bizden çıkıyor toplasalarda bizden çıkarırlar en azından daha etkili bir yöntem olur :D

bu poşet olayı dünyanın birçok ülkesinde vardı zaten biz geç kaldık ben ilk duyduğumda şaşırmadım ama türkiyede insanlar kızgın herşeyi siyasete bağlamamak lazım bugün marketlerde insanlar isyan ediyor poşet paralımı olur diye geçen yıl ingiltere'ye gittim marketlerde kasıyerin ilk sorduğu soru Do you want a bag? :D Elin ingilizi ellerinde poşetlerle gidiyor markete

bu poşet olayı dünyanın birçok ülkesinde vardı zaten biz geç kaldık ben ilk duyduğumda şaşırmadım ama türkiyede insanlar kızgın herşeyi siyasete bağlamamak lazım bugün marketlerde insanlar isyan ediyor poşet paralımı olur diye geçen yıl ingiltere'ye gittim marketlerde kasıyerin ilk sorduğu soru Do you want a bag? :D Elin ingilizi ellerinde poşetlerle gidiyor markete

onlarda uygulanınca : Abi adamlar avrupalı yaaaaaaaaaağğğğğ.

25 kuruştan satacağına 25 kuruştan toplasınlar bakın ortalıkta plastik diye bişey kalıyormu. Alsakta bizden çıkıyor toplasalarda bizden çıkarırlar en azından daha etkili bir yöntem olur :D

O zaman kim kazanır poşet toplayanlar. Şimdi ??? Yıllık tahmini vatandaşa maliyeti 1,5 milyar tl. Bu pastadan faydalananlar kimler, bu yasayı çıkartanlar. Bu poşetlerin yüzde doksanı çöp konularak çöplüğe gidiyor, o giden çöpler şimdi nereye konulacak parayla alınan poşetlere nereye gidecek aynı çöplüğe, değişen ne Hasan Kel, Kel Hasan. Çok çevreci arkadaşlar artık çöplerini poşetle değil kese kağıdıyla atarlar. Herkes çevreci, herkes hayvansever......vb vb vb olur böyle durumlarda. Birine İngiltere yazmış, kıyaslamaya bak.:D

Çok ama çok iyi bir karar olmuş .. görüyorum hatta herkes yapmıştır 2 li poşete geçirenmi dersin hopp çantaya 15 20 tane yedek poşet atanmı dersin kasiyerden büyük poşet isteyenmi dersin hepsi oluyordu .. hem poşet müsrifi olmayacak hemde böyle kişilerde kalmayacak .. asgari ücret 2000+ olmuş zaten 1 poşete 25 kuruş ucuz bile keşke 50 kuruş olsaymış.

Çok ama çok iyi bir karar olmuş .. görüyorum hatta herkes yapmıştır 2 li poşete geçirenmi dersin hopp çantaya 15 20 tane yedek poşet atanmı dersin kasiyerden büyük poşet isteyenmi dersin hepsi oluyordu .. hem poşet müsrifi olmayacak hemde böyle kişilerde kalmayacak .. asgari ücret 2000+ olmuş zaten 1 poşete 25 kuruş ucuz bile keşke 50 kuruş olsaymış.

marketten 3 tane patates alıyorum,koydukları poşet o kadar kalitesiz ki o 3 patatesi taşıyacak durumda degil,yırtılıyor daha marketten çıkmadan.neyse,kısmet degilmiş diye elimde mi götüreyim artık patatesleri.mecburen 2.bi poşete koyuyorum.büyük boy poşetleride 2-3 katına satarlar artık kesin.bikaç mesaj yukardada arkadaşın söyledigi gibi insanlar bu poşetleri çöp vb için kullanıyor.büyük poşet almak gerekiyor mecburen bu durumda.bunun suyunu çıkaran yok mu?var...ama bunu genelleyip herkes öyle yapıyor demekte yanlış.

Sanırım markette çalışıyorsun, yada çok iyi bir gözlemcisin. Yaş 40 küsür yıllardır evimin market ihtiyacını bizzat kendim yaparım. Kasiyerden çokça büyük poşet istemişliğim vardır doğru tek poşete doldurup fazla poşet almıyem diye, çokça büyük poşet isteyenide gördüm, ama bunca senedir 15-20 tane poşet çalanına şahit olmadım, amaç nedir onuda çözemedim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri