Ram yükseltme konusunda yardımcı olur musunuz

• Kullanıcı frnvr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Teknik Yardım
ben de benim ramlerle alakalı bi sorun yaşıyorum yada yaşadıgımı sanıyordum ama çok karışık bi durum var.ben 2*8gb ram var sanıyordum pcde,öyle hatırlıyorum.ramleri çıkarıp baktıgımdada hatda 2 ramin üzerindede 8gblik oldukları yazıyor ayrı ayrı.ama pcde 2*4gb olarak görünüyor.bu neden olur,nasıl çözerim diye araştırıyorum ama bi türlü çözemedim ne zamandır.dün şans eseri ramlerin faturasını buldum,2*4gb olarak almışım gerçektende.

ama benim aklımda 2*8gb var,ramlerden yada ram yuvalarından birisi bozuldu heralde diye kalmış.herşeyi geçtim,o zaman bu ramlerin üzerinde neden 8gb yazıyor arkadaş.beni tribe soktu durduk yere bu ramler :D

Ramin tekini sök, pcyi aç, pc açılıyor ise kaç gb yazdığına bak, açılmıyor ise ya soket ya da ram bozuktur.

Açıldığını varsayalım, pcyi kapatıp takılı olan ve pcyi az önce çalıştıran rami diğer sokete tak yine tek başına kalsın ram. Pc açılıyor mu ? Açılmıyor ise soket bozuktur %70 ihtimal. Son olarak pcyi açan sokete takmadığın rami takıp açmaya çalış, eğer açılıyorsa kesin olarak soket bozuktur diyebilirim. Ayırca pc açılırsa ramin boyutuna bak :)

Ramin tekini sök, pcyi aç, pc açılıyor ise kaç gb yazdığına bak, açılmıyor ise ya soket ya da ram bozuktur.

Açıldığını varsayalım, pcyi kapatıp takılı olan ve pcyi az önce çalıştıran rami diğer sokete tak yine tek başına kalsın ram. Pc açılıyor mu ? Açılmıyor ise soket bozuktur %70 ihtimal. Son olarak pcyi açan sokete takmadığın rami takıp açmaya çalış, eğer açılıyorsa kesin olarak soket bozuktur diyebilirim. Ayırca pc açılırsa ramin boyutuna bak :)

soketlerin hepsini denedim hocam,çalışıyor soketler.ramlerde çalışıyor,onuda görebiliyorum zaten.sadece 1 tanesinide takıp bakmıştım ama sonucu hatırlamıyorum şuan,onu yapıcam ilk fırsatta.aklımda o iş :)

soketlerin hepsini denedim hocam,çalışıyor soketler.ramlerde çalışıyor,onuda görebiliyorum zaten.sadece 1 tanesinide takıp bakmıştım ama sonucu hatırlamıyorum şuan,onu yapıcam ilk fırsatta.aklımda o iş :)

Bir pcmde vardı psikoloji bozukluğu :D Anakartın saçmalığından ötürü kaynaklanan saçma husus, ramler sağlam soketler de ama pc ile gelen orjinal ram olmasına rağmen soketlerinin yerini değiştirince ara ara açılıyordu, bir süre kullanıp yine gidiyordu. Anakartı servise verdim sorun bulamadılar, ram değiştirdim sorun çözülmedi, ekran kartı değiştirdim hatta poweri bile güçlendirdim çözülmedi :D Anakart & ram arası bi saçma seçicilik vardı, halen o sorun mevcut pclerimin birinde yıllardır

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri