Rasberry Pi 2 - Windows 10 Desteği

KOLCAK

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, bu konu biraz, yazılımla ilgilenen, bilişim, makine, elektrik okuyan, arkadaşlara yönelik

Nedir bu Rasberry Pi?

İlk bakışta tablet, ama değil :) Rasberyy Pi daha çok Developer(Geliştiricilere) yönelik tasarlanmış açık kaynak kod(Linux) işletim sistemi üzeriden işlerinizi yapmanıza olanak sağlayan bir bilgisayar diyebiliriz.

Windows 10 Desteği

Yeni güncellemelerle birlikte microsoft'ta Rasberyy Pi ye destek vermeye başladı

C# ve C++ İle Uygulama Geliştirme

Cihaza Microsoft'un Destek vermesi ile birlikte C# ve C++ dilleri ile uygulama geliştirmek artık mümkün

Peki Bu Bilgisayar ile Ne Yapılabilir?

Restoranlarda gördümüz sipariş otomasyonu (server-client ilişkili)
Arabalar için navigasyon sistemleri
Arabalar için mp3, mp4 oynatıcı
Otomatik garaj kapılarına uzaktan kumanda işlevi
Kent kart sistemleri
Uzaktan kumanda sistemler (RF)
Bluetooth ile işlemler
Drone'lere komut gönderme,
Kameradan görüntü alma
.. daha bir sürü yazılım bu bilgisayar üzerinde geliştirilip kullanılabilir..

Son Olarak Rasberry Pi İle Nasıl Tanıştım?

1 ay önce Makine Mühendisi olan kuzenimle birlikte bazı projeler hakkında konuşuyoduk (Arduino) üzerinden konu Rasberry Pi'ye geldi çevresinde Rasberry Pi ile uygulama geliştiren kişiler varmış ordan çıkan bir muhabbet sonucu araştırmalara başladım

Robotistan Link: Raspberry Pi Orjinal Dokunmatik Ekran Raspberry Pi Ekranları - Satın Al

1 Adet sipariş verdim bakalım Rasberry Pi ile ne gibi çalışmalar yapıcaz ortaya neler çıkıcak ilerleyen zamanlarda detayları eklicem

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri