render için sağlam bir makine toplar mısınız?

Gereksiz bir bütçe olur hocam bu benim kendi fikrim. 4 binlik bir kasa bile çok fazla iş yapar. 6-7 arası ise üst düzey grafikerler oyun yapımcıları tarzı işler için normaldir. Ama render için 6-7 bin lira bence oldukça fazla. Ama yine de para sizin biraz daha performans alayım diyosanız verebilirsiniz.

Hocam bu konu hakkında render önemli bir olayı da işlemcidir.Tek bir kare render için harcanan süre.

(Alıntıdır)

Ddr4 destekli anakart al X99 anakart ramleri de DDR 4 al işlemci 6 çekirdekli intel al şuan teldeyim eve geçince detayli bilgi veririm

Ddr4 destekli anakart al X99 anakart ramleri de DDR 4 al işlemci 6 çekirdekli intel al şuan teldeyim eve geçince detayli bilgi veririm

bekliyorum hocam. ilgilenen arkadaşlara da teşekkür ederim. fikirlere açığım akıl akıldan üstündür.

ram'i 16 gb al arta kalan parayla ekran kartına yüklen. ne kadar iyi ekran kartı o kadar iyi performans. render için en önemli bileşen sadece ekran kartı'dır işlemci ve ram sonra ki mesele.

800 liralık işlemci olan pcde 1000 liralık anakart gereksiz anakarttan kısıp işlemciye harcansa daha iyi olur

Ev bilgisyari icin bundan fazlasi israftir.

---------- Spam Engelliyici 30.01.2015 00:01 ---------- Önceki Mesaj 29.01.2015 23:59 ----------

ram'i 16 gb al arta kalan parayla ekran kartına yüklen. ne kadar iyi ekran kartı o kadar iyi performans. render için en önemli bileşen sadece ekran kartı'dır işlemci ve ram sonra ki mesele.

Ekran karti oyun performansını etkiler. Render için islemci basta olmak uzere islemci ve ram önemlidir. SSsnin de etkisi vardir. Lutfen insanlari yanlis yönlendirmeyelim.

öyle mi :) mühendisler ve mimarlar neden 10 bin dolarlık quadro ekran kartları kullanıyor.... heye tabi mühendisler ve mimarlar bütün gün oyun oynuyor ofiste. :D makina tasarım bölümü okudum desem.... :D autocad 3dsmax render olayının kralını öğrendik üniversite de... dolayısıyla render'e yönelik bilgisayarın nasıl kurulacağını bir lise öğrencisinden öğrenecek değiliz.

render dediğin olay görüntüyü yakalayıp işlemeye yöneliktir. ne kadar iyi ekran kartın varsa o kadar hızlı görüntüyü yakalayıp işlersin.

Ev bilgisyari icin bundan fazlasi israftir.

---------- Spam Engelliyici 30.01.2015 00:01 ---------- Önceki Mesaj 29.01.2015 23:59 ----------

Ekran karti oyun performansını etkiler. Render için islemci basta olmak uzere islemci ve ram önemlidir. SSsnin de etkisi vardir. Lutfen insanlari yanlis yönlendirmeyelim.

Son düzenleme:
öyle mi :) mühendisler ve mimarlar neden 10 bin dolarlık quadro ekran kartları kullanıyor.... heye tabi mühendisler bütün gün oyun oynuyor ofiste. makina tasarım bölümü okudum desem.... :D autocad 3dsmax render olayının kralını öğrendik üniversite de... dolayısıyla render'e yönelik bilgisayarın nasıl kurulacağını bir lise öğrencisinden öğrenecek değiliz.

render dediğin olay görüntüyü yakalayıp işlemeye yöneliktir. ne kadar iyi ekran kartın varsa o kadar hızlı görüntüyü işlersin.
Sen sw bir ara liseliydin. Anca küçümsenecek yer ararsın zaten. Neyse uzatmayayım.

Render yaparken hiç işlemci kullanımına bakmadın herhalde. Render yaparken grafikleri izlemiyorsun İŞLİYORSUN. İşlemci ve ram önemlidir.
Ekran kartının alakası azdır.

bende liseliydim ama bilmediğim teknik konular da hiç ahkam kesmedim. mühendislerin ve mimarların nvidia'nın quadro ve tesla ekran kartlarına neden çuvalla para ödediklerini araştır diyeceğim, yapmayacaksın.

32 gb ram 2 gb ekran kartı 128 bit ekran kartı

16 gb ram 4 gb ekran kartı 256 bit ekran kartı

hangisi daha hızlı render yapar burada mühendislik okuyan arkadaşlar vardır gelsin konuya bakalım.

Sen sw bir ara liseliydin. Anca küçümsenecek yer ararsın zaten. Neyse uzatmayayım.

Render yaparken hiç işlemci kullanımına bakmadın herhalde. Render yaparken grafikleri izlemiyorsun İŞLİYORSUN. İşlemci ve ram önemlidir.
Ekran kartının alakası azdır.

bende liseliydim ama bilmediğim teknik konular da hiç ahkam kesmedim. mühendislerin ve mimarların nvidia'nın quadro ve tesla ekran kartlarına neden çuvalla para ödediklerini araştır diyeceğim, yapmayacaksın.

32 gb ram 2 gb ekran kartı 128 bit ekran kartı

16 gb ram 4 gb ekran kartı 256 bit ekran kartı

hangisi daha hızlı render yapar burada mühendislik okuyan arkadaşlar vardır gelsin konuya bakalım.
İkisi de birbirine çok yakın performanstalar fakat 32 gb ram çok az bir farkla önde. Ekran kartının GB'si birden fazla ekran kullananlar için yararlıdır. Ekran kartı GB'sini render için vermiyor. Yanlışın var.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri