Render Pc Alcam Öneri

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
Merhaba Değerli Ytpara ailesi

Mevcut kullandığım pc beni mahvetti sürekli sorunlar çıkarıyor bende yeni pc almaya karar verdim..

Kullanıcağım pc de ekran kartı render için işe yaramadığı için ve oyun filan oynamadığım dan ekran kartı düşük olabilir.

Önerinizi bekliyorum yaptığınız önerileri dikkate alarak karar verip yarın gidip alacağım.

Bu arada 4 k civarı bir bütcem var (sadece kasa)

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla İstanbul içi Kurye ile aynı gün teslimatı var monster'ın benim kullandığım MONSTER® ABRA A5 V4.1.2 15.6" memnunum ancak render diye özellikle belirtmişsin ekran kartına bakara ona göre tercih yapman daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

teknik servisi hızlı 4 günü hiç bir zaman geçmedi 1 kere ssd arızalandı onu değiştirdiler birde bataryanın pil ömrünü yiyordu onu değiştirmişlerdi 2 sene boyunca 5 kere falan yolladım 2 si genel temizlik.

önereceğim ekranını model olarak ne alırsan al 99 tl daha eklet IPS olsun.

Bir Monster incleme videosunda duymuştum..Hazır pc yok .Her bir pc yi sipariş verildikten sonra topluyorlar. 1-1.5 saat sonra teslim ediyorlar.

Bildiğim kadarıyla İstanbul içi Kurye ile aynı gün teslimatı var monster'ın benim kullandığım MONSTER® ABRA A5 V4.1.2 15.6" memnunum ancak render diye özellikle belirtmişsin ekran kartına bakara ona göre tercih yapman daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

teknik servisi hızlı 4 günü hiç bir zaman geçmedi 1 kere ssd arızalandı onu değiştirdiler birde bataryanın pil ömrünü yiyordu onu değiştirmişlerdi 2 sene boyunca 5 kere falan yolladım 2 si genel temizlik.

önereceğim ekranını model olarak ne alırsan al 99 tl daha eklet IPS olsun.

tamam hocam eklettircem benim işim acele gün için de almak istiyorum bu yüzden sabah erken saatte gidip alacağım

Bir Monster incleme videosunda duymuştum..Hazır pc yok .Her bir pc yi sipariş verildikten sonra topluyorlar. 1-1.5 saat sonra teslim ediyorlar.

bugun monster ı aradım ama ulaşamadım sanırım pazar günü olduğu için
en kısa sürede kasayı almak istiyorum hocam

---------- Spam Engelliyici 20:17 ---------- Önceki Mesaj 18:45 ----------

#Güncel

Her türlü render kasa için öneriye açığım

Render için olacaksa intelin yeni nesil i5, i7 işlemcileri ve ram miktarınıda mümkün olduğu kadar yüksek tutmalısınız. Masaüstü kasa düşünüyorsanız iş zaten sadece işlemci ile bitmiyor. O işlemcinin uyumlu olduğu anakartıda almanız gerekir. Sistem toplarken bana kalırsa aceleci olmayın. İyi bir araştırma ile elinizdeki parayla çok iyi kasa toplanır.

render için ekran kartına gerek yok derken genel anlamda mı söyledin yoksa senin kullandıgın program mı istemiyor hocam?isim olarak aklımda yok şimdi ama genel olarak söylüyorsan ekran kartından güç alan,render için ekran kartı isteyen programlarda vardı geçen yıllarda kullandıgım.

ben 2015 te bilgisayarımı yeniledim, bir arkadaştan kasa için liste aldım, ekran kartı ana kart isimleri modellerin isimleri, sonra vatan bilgisayara gittim listeyi verdim, 2 saatte montaj yaptılar, 3400e geldi,

bu yılda hem 3 TB disk aldım taktım hemde 500 gb ssd taktım, şuan canavar gibi,

2 3 ayda bir kasanın kapağını açıp üfleme aleti ile kasanın içini temziliyorum

render için ekran kartına gerek yok derken genel anlamda mı söyledin yoksa senin kullandıgın program mı istemiyor hocam?isim olarak aklımda yok şimdi ama genel olarak söylüyorsan ekran kartından güç alan,render için ekran kartı isteyen programlarda vardı geçen yıllarda kullandıgım.

Hocam YouTube için yapılan renderlarda ekran kartı bı ise yaramıyor diye biliyorum en önemlisi işlemci ve SSD oluyor

ben 2015 te bilgisayarımı yeniledim, bir arkadaştan kasa için liste aldım, ekran kartı ana kart isimleri modellerin isimleri, sonra vatan bilgisayara gittim listeyi verdim, 2 saatte montaj yaptılar, 3400e geldi,

bu yılda hem 3 TB disk aldım taktım hemde 500 gb ssd taktım, şuan canavar gibi,

2 3 ayda bir kasanın kapağını açıp üfleme aleti ile kasanın içini temziliyorum

Hocam bana listesini atma şansın var mı bizim burdada var vatan bilgisayar

Hocam bana listesini atma şansın var mı bizim burdada var vatan bilgisayar

liste şuanda bende yok,

ben listeyi vatan bilgisayar yetkilisine verdiğimde bir iki parça onlarda onlarda yoktu, listede aynen yazılı olanlardan, biri yanılmıyorsam ekran kartıydı, diğeride ana karttı, ozaman demiştim ki listede yazılan ürünlerin benzerleri olsun, mümkünse alt modeller olmasın, demiştim

şuan kullandığım bilgisayar, özellikleri not al git ver listeyi hemen toplayıp veriyorlar,

Resimde gözüken ram tek parça 8 lik değil 4 + 4 2li (8gb tek parça daha pahalıydı 4 + 4 almıştım)

GTA 5 dahil birçok oyunu oynayabiliyorum sorunsuz,

Son düzenleme:
Şöyle bir konu var, render işlemlerinin bazılarında (Örn : Yüksek pixel, detay, fx) ekran kartı da önem taşıyor. Basit video renderlamaktan bahsediyorsanız bir tane PSx SSD alın.

Direkt olarak SATA soketine taktığınızda zaten anlık olarak render yaparsınız. AMD A serisi yada Intel I serisi tercih edilebilir. Fakat yine de işlemciye yük koymamak açısından AMD Ryzen yada Intel Skylake + söylediğim gibi PSx SSD alırsanız farkı görürsünüz.

http://www.vatanbilgisayar.com/cors...i-ex-sata-ssd-3000mb-okuma-2400mb-yazma-.html

Son düzenleme:
liste şuanda bende yok,

ben listeyi vatan bilgisayar yetkilisine verdiğimde bir iki parça onlarda onlarda yoktu, listede aynen yazılı olanlardan, biri yanılmıyorsam ekran kartıydı, diğeride ana karttı, ozaman demiştim ki listede yazılan ürünlerin benzerleri olsun, mümkünse alt modeller olmasın, demiştim

şuan kullandığım bilgisayar, özellikleri not al git ver listeyi hemen toplayıp veriyorlar,

Resimde gözüken ram tek parça 8 lik değil 4 + 4 2li (8gb tek parça daha pahalıydı 4 + 4 almıştım)

GTA 5 dahil birçok oyunu oynayabiliyorum sorunsuz,

Mevcut kasada 12 gb ram var onları kullanmam sorun olur mu acaba yeni kasada

Bu arada yordum sizi teşekürler

Hocam YouTube için yapılan renderlarda ekran kartı bı ise yaramıyor diye biliyorum en önemlisi işlemci ve SSD oluyor
geçen yıl ytye upload ettigim videoları render alırken kullandıgım program ekran kartı istiyordu.düzgün ekran kartlı server bulamadıgım için önce benim pcde render alırdım,sonra buluta atıp vdsden upload ederim.ama her program aynı degil tabi.senin kullandıkların ekran kartı istemiyorsa sorun yok ;)

Hocam Render Pc Alacaksın okey'de Onu Kaldıracak İnternet'in varmı ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri