Resimlerin isimlerini Not defterine Toplu halde almak mümkünmü?

Captain Price

Kayıtlı Üye
cmd Kodlama ve yazılımdan anlayan arkadaşlara bir sorum var

örnek bir klasörde 100 tane resim var, ben resimlerin isimlerini toplu not defterine almak istiyorum, böyle birşey cmd ile veya başka şekilde mümkünmü

cmd /u /c "dir /b > isimler.txt"

Yeni metin belgesi açın,
kodu yapıştırın.
Metin belgesinin adını dosyaismi.bat yapın.
Hangi klasörün içindeki resimlerin listesini almak istiyorsanız, bat'ı oraya yapıştırın. Çalıştırdıgınızda isimler.txt ye o klasördeki bütün dosyaların ismini yazdırıyor.

Son düzenleme:
Dir /b *.* > list.txt

Yeni metin belgesi açın,
kodu yapıştırın.
Hangi klasörün içindeki resimlerin listesini almak istiyorsanız, bat'ı oraya yapıştırın. Çalıştırdıgınızda list.txt ye o klasördeki bütün dosyaların ismini yazdırıyor.

hocam gerçkten teşekkür ediyorum, elinize yüreğinize sağlık

Dir /b *.* > list.txt

Yeni metin belgesi açın,
kodu yapıştırın.
Hangi klasörün içindeki resimlerin listesini almak istiyorsanız, bat'ı oraya yapıştırın. Çalıştırdıgınızda list.txt ye o klasördeki bütün dosyaların ismini yazdırıyor.

harika biseymıs,sagol,turkçe karekterde sıkıntı var

Son düzenleme:
Programla değilde gerektiğinde ben şöyle yapıyorum

Klasördeki bütün dosyaları seçip shift + mause sağ tuş = yol olarak kopyala

Not defterine yapıtıtıp düzen değiştir kısmından uzantıları siliyorum

mesaj yazan herkese teşekkürler, böyle şeyler arada lazım oluyor, iyiki bu forum var, benim sosyal medyam bayadır burası, Yüce Allah burdaki herkesin hedeflerini hayallerini gerçekleştirsin inş :)

Bende bu olmuyor bunu nette bulmuştum ama "bu uygulama bilgisayarınızda çalışamıyor " diye bir uyarı alıyorum.Komple seçip sağ tıkla yol olarak kopyala diyorum bu daha basitmiş ama bende çalışmıyor işte :)

Bunun bir programı vardi gecen sene daily için çok kullaniyordum da bu sene de lazım oldu bulamadım J işle başlyordu

Edit: Tamam buldum:)

JDirPrinter dosya boyutu değişme zamanı gibi bilgileri de alabiliyorsunuz

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri