Sen de haklı olabilirsin kardeşim ama ben de anlayış farklı diye düşünüyorum. Bilgisayar konusunda gelişmişlik sözkonusu. Hacker da bunun karanlık bir dalı. Biz genel olarak gerideyiz diye düşünüyorum. Olaya bakışımız farklı bizim.
Videoyu izlemişsindir elbet.
Özeti de aşağıda:
Bir devlet başkanının halka seslenişi;
Bu hafta *******'daki okullarda bilgisayar bilimini destekleyen öğretmenlerle, öğrencilerle, iş yerleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğim için çok gururluyum.
Bu becerileri öğrenmek sadece geleceğimiz için önemli değil. Ülkemizin geleceği için de önemlidir. Eğer *****'nın en ileri seviyede kalmasını istiyorsak, kullandığımız metodları değiştirecek araçlar ve teknolojide uzmanlaşacak sizin gibi genç *******'lılara ihtiyacımız var. Bu yüzden sizin de yer almanızı istiyorum. Sadece yeni bir video oyunu satın almayın, bir tane de siz yapın. Sadece çıkan yeni bir uygulamayı indirmeyin, tasarlanmasında yardımcı olun. Sadece telefonunuzla oynamayın, programlayın.
Bizim haberleşme bakanımız;
Bu bulut sistemi dedikleri bişey var şimdi. Son zamanlarda herkes oraya bişey atıyo, gelen ordan işine yarayanı alıyo kullanıyo. Ben böyle anlıyorum, belki farklı bişeydir. Abur cubur dolduruyosun, Herkes ihtiyacını ordan alıyo ama hiç de karışmıyo istediğini buluyosun. Bu bilişim fazla kafa yorarsan sıyırırsın. Kullanacaksın, nimetlerinden kullanıp, yararlanıp işini göreceksin. Kafayı taktın mı (gülücük) o zaman işin kötü.
Biz daha ziyade işin kota, sınır, yasak kısımlarıyla ilgiliyiz diye düşünüyorum. Fazla kafa yorarsak işimiz kötü