S8 Kullananlar?

CemaLi

Platin Üye
Merhaba arkadaşlar, aklımdad iki telefon var biri iPhone 7 , diğeri S8 ;
İşletim sistemi, parça, garanti ve değerde etkili olan iPhone diğer tarafta ise bu yılın en iyi telefonu bana göre S8. 2 aylık bir cihaz var arkadaşda satmayı düşünüyor 2.7k bırakacak .

S8 kullanan arkadaşlar veya kullanmayı düşünen arkadaşlar sizce bu fiyata değer mi?
Yoksa iPhone 7'mi almalıyım ?

Hocam şahsi görüşüm şudur. Samsung yada diğer android cihazların piyasası 2. elde hızlı değer kaybediyor.

Ben HTC M9 kullanıyorum memnunum telefondan 2 sene önce 3k idi fiyatı şuan satsam belki 1k etmez. Ama o zaman aynı paraya bir iphone almış olsaydım çok uçuk zararlar etmezdim ve kolayca elden çıkarabilirdim.

Ben uzun süre kullanırım satmam diyorsanız alın.. Ama yok ben çabuk sıkılırım sonra satarım derseniz çok zarar edebilirsiniz.

Hocam şahsi görüşüm şudur. Samsung yada diğer android cihazların piyasası 2. elde hızlı değer kaybediyor.

Ben HTC M9 kullanıyorum memnunum telefondan 2 sene önce 3k idi fiyatı şuan satsam belki 1k etmez. Ama o zaman aynı paraya bir iphone almış olsaydım çok uçuk zararlar etmezdim ve kolayca elden çıkarabilirdim.

Ben uzun süre kullanırım satmam diyorsanız alın.. Ama yok ben çabuk sıkılırım sonra satarım derseniz çok zarar edebilirsiniz.

Bende aynı görüşteyim, işletim ve değer konusunda Apple'nin dışındaki ürünler çok çabuk değer kaybediyor,
Ben G3 TR'ye ilk geldiğinde almıştım o zamanın yanılmıyorsam 2.6k mi ne öyle bir fiyata aldım şimdi para etmiyor (:
Yani aslında satmak için almıyor yıllardır Android kullanıyorum birde iPhone denemek istedim bilemedim kararsızım .

Alıp kolay kolay satmam.

Satmak icin almiyorsan s8 al iphone 7den cok daha kaliteli bir telefon. S8in esdegeri 7s olacak o da daha cikmadi zaten.

Çıktıgından beri S7 Edge kullanıyorum. Tavsiye ederim....
S8 e o kadar para vermene gerek yok , S7 edge yeterince tatmin edici cihaz ... Ama illa en son çıkanı alıcam dersen S8 i al , yemişim İphonunu

yaklaşık 1 yıldır s7 edge kullanıyorum. benim için bir akıllı telefonda olmazsa olmazı sarjının uzun süre gitmesidir. eğer ki sende benim gibi düşünüyorsan samsung al. iphone kullananlar prize bağlı yaşıyor resmen :D

gW6Epb.png

Samsung teknolojide çok önde gidiyor . Kavisli ekranlar ince çerçeveler. istese iPhone'da incecik çerçeve yapabilir ama neden yapmıyor. Çünkü henüz bunlar için biraz erken. iphone yapınca saglamini yapacak. Kimde Samsung gorduysem ekranı çatlak kırık. Bende geçen gün s7 edge cep seviyesinden ilk düşürmede ekran kırıldı zaten telefonun parasınin %70 ekran fiyatı .blrdaha da Samsung telefon almayi düşünmüyorum.

Samsung teknolojide çok önde gidiyor . Kavisli ekranlar ince çerçeveler. istese iPhone'da incecik çerçeve yapabilir ama neden yapmıyor. Çünkü henüz bunlar için biraz erken. iphone yapınca saglamini yapacak. Kimde Samsung gorduysem ekranı çatlak kırık. Bende geçen gün s7 edge cep seviyesinden ilk düşürmede ekran kırıldı zaten telefonun parasınin %70 ekran fiyatı .blrdaha da Samsung telefon almayi düşünmüyorum.

Senin etrafına öyle denk gelmiş hocam. Ben 3 4 senedir not 3 kullanıyorum. Telefon abartmıyorum 100 150 kez rahat düşmüştür. Ekranda bir çizik bile yok. Ki etrafımda da şikayet eden kimse yok. Yani kötüleme yapmak yerine objektif bakmak lazım. Etrafımda ekranı kırık bir çok iphone kullancısı var. Ekran kırılmasın şirket değil kullanıcı hatasıdır.

Ben S8 derim hocam. Babam almıştı geçen kendine. Telefonun tasarımı müthiş. Aynı şekilde ekran içi, uygulamalar vs gayet hızlı başarılı. Tabii ki sen bilirsin ama benim fikrim bu. Hayırlısı olsun

Yapinca iphone saglamini yapicak diyosunuz da iphone islemci vs harici donanim uretmiyor genel olarak bir yazilim sirketi gibi samsunga baktigin zaman uretilmeyen urun yok. Apple bunu ancak samsung turevi sirketlerden satin alir. Ornegin iphone 7 ekranini hala lcd kullaniyor 326ppi degerinde ama samsungun kullandigi ekran 540ppi degerlerinde yani kalite olarak neredeyse iki kat daha kaliteli.

Ama iste satin almaya geldiginde baska onemli unsurlar var en bariz fark iOS ve bu tadi alanlar genelde birakamiyor. Suan aliyor olsam iphone 8i beklerdim sanirim.

Yanlış düşünce, bu söylediğinize göre iphonenin şu andaki bütün cihazları sağlam olması gerekir. Neticede bilmem kaçıncı modelini çıkardı. Çok değil iphone 6 da telefon cepteyken yamuluyordu. Sebebi ise metal çerçevelerin bitim yerlerini ters tarafa koymaktan olduğu ortaya çıktı. Oysa bu firma yıllardır akıllı cep telefonu üreten tecrübeli bir firma. Yani işin özü sağlamlık açısından cihazları kıyaslamak bence mantıksız.
Ha sağlamlık açısından illa kıyaslama yapılması gerekecekse corning gorilla glass teknolojisini araştırmanızı tavsiye ederim.

[MENTION=8845]CemaLi[/MENTION]
Apple ın yeni modeli bekle kardeş az kaldı eylül ekim gibi çıkacak büyük ihtimal. Garanti kapsamından dolayı apple diyorum.
1- Değer kaybı az satarken para ediyor.
2- Garanti. Arkadaşımda geçen sene apple 4s vardı. Garanti ye gönderdi değişim kararı verildi (arka kasa kırıktı- başka firma olsa direk kullanıcı hatası der telefon o durumdaydı).
Normalde 1 hafta içinde sıfır cihaz gelir ama 4s in üretimi bittiği için yeni cihaz veremediler. 1 ay bekleme süresi sonrası apple genel merkezle konuştuk. Efendim sizi çok üzün süre beklettik size mahcup olduk deyip. Sıfır garantisi başlamamış apple 6 gönderdi adamlar 4s yerine bu adamlardan ne olursa olsun ben cihaz alırım şahsim fikrim.
3- Arkadaşımın garantisi bitmiş 6 plus dokunmatik çalışmıyordu. Firmaya gönderdik garantisi bitmiş cihazın sıfırını gönderdiler gene.
Böyle bir şeyi Samsung v.s firma yapsa git ondan al derim. Ama mademe o kadar para verecen paranla rezil olma. Bi sıkıntı çıktıgında karşında muhattap bul kardeşim.

Babama 2400 tl verip aldıgım note3. Babam sadece alo der fazla kullanmıyor. Anakart arızası verdi sim kartı bi görüyor yarım saat düzgün çalışıyor sonra bozuluyordu. 2 sefer garantiye gitti 45 gün boyunca cihazda bi sorun yok diye geri gönderdiler. takıyordu sim kart yok imeisi gözükmüyor cihazın araştırdım anakart arızasından kaynaklanıyormuş. Yaklaşık 60 gün sonra 3. kez garantiye gidince yapıldı.

Ben garantiye müşteriye verilen değere bakarım. Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama çevremde 20 tane belki daha fazla şarjı az gidiyor ahizede hafif cızırtı var gibi ufak bahanelerle gönderdiğimiz apple cihazların hep sıfırı geldi. O yüzden ben apple diyorum.

Son düzenleme:
[MENTION=8845]CemaLi[/MENTION]
Apple ın yeni modeli bekle kardeş az kaldı eylül ekim gibi çıkacak büyük ihtimal. Garanti kapsamından dolayı apple diyorum.
1- Değer kaybı az satarken para ediyor.
2- Garanti. Arkadaşımda geçen sene apple 4s vardı. Garanti ye gönderdi değişim kararı verildi (arka kasa kırıktı- başka firma olsa direk kullanıcı hatası der telefon o durumdaydı).
Normalde 1 hafta içinde sıfır cihaz gelir ama 4s in üretimi bittiği için yeni cihaz veremediler. 1 ay bekleme süresi sonrası apple genel merkezle konuştuk. Efendim sizi çok üzün süre beklettik size mahcup olduk deyip. Sıfır garantisi başlamamış apple 6 gönderdi adamlar 4s yerine bu adamlardan ne olursa olsun ben cihaz alırım şahsim fikrim.
3- Arkadaşımın garantisi bitmiş 6 plus dokunmatik çalışmıyordu. Firmaya gönderdik garantisi bitmiş cihazın sıfırını gönderdiler gene.
Böyle bir şeyi Samsung v.s firma yapsa git ondan al derim. Ama mademe o kadar para verecen paranla rezil olma. Bi sıkıntı çıktıgında karşında muhattap bul kardeşim.

Babama 2400 tl verip aldıgım note3. Babam sadece alo der fazla kullanmıyor. Anakart arızası verdi sim kartı bi görüyor yarım saat düzgün çalışıyor sonra bozuluyordu. 2 sefer garantiye gitti 45 gün boyunca cihazda bi sorun yok diye geri gönderdiler. takıyordu sim kart yok imeisi gözükmüyor cihazın araştırdım anakart arızasından kaynaklanıyormuş. Yaklaşık 60 gün sonra 3. kez garantiye gidince yapıldı.

Ben garantiye müşteriye verilen değere bakarım. Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama çevremde 20 tane belki daha fazla şarjı az gidiyor ahizede hafif cızırtı var gibi ufak bahanelerle gönderdiğimiz apple cihazların hep sıfırı geldi. O yüzden ben apple diyorum.

söylediklerinin farkındayım, yalnız çok pahalı oluyor iphone ona görede hizmeti var ama benide çok kısıtlamıyor değil apple ürünleri.

iPhone 8 çıkarsa fiyatı zaten bir tofaş fiyatı olur bu dediğim ürün 1 aylık cihaz ve temiz 2.7k veriyor eleman bilemedim birazda iOs denemek istiyorum ama işte kararsızlık beni deli ediyor.

söylediklerinin farkındayım, yalnız çok pahalı oluyor iphone ona görede hizmeti var ama benide çok kısıtlamıyor değil apple ürünleri.

iPhone 8 çıkarsa fiyatı zaten bir tofaş fiyatı olur bu dediğim ürün 1 aylık cihaz ve temiz 2.7k veriyor eleman bilemedim birazda iOs denemek istiyorum ama işte kararsızlık beni deli ediyor.

iphone kullandıktan sonra %90 hep iphone kullanmak isteyeceksin. iphone stabil ve sade ve kullanışlı telefon ve değer kaybına gelecek olursak samsung gibi hızlı düşüş olmaz.

Benim bir arkadaşım iPhone 6 çıkana kadar hep andorid samsung cihazlar kullanırdı. iPhone 6 alıp kullandıktan sonra halen ıphone tüm serilerini kullandı. halende kullanmakta iphone 7 plus modeli. Bende oneplus 1 kullanıyordum. Cihazı abime verdim iPhone 5s ikinci el almıştım. Halen kullanmaktayım. Pişman olmazsın.

Andorid cihazlar daha çok geliştiriciler için ideal telefon.
İphone her yeni çıkan teknoloji malesef uygulamıyor. Şahsı düşüncem stabillik ve kullanış yönünden.

Plus modeli tavsiye ederim sebebi şarj ve kamera açısından ideal. Sabrın varsa iphone 8 bekle :)

2015 mac aldım 4k ya şuan fiyatı 5 k üstü. İnce zarif ve şarjı uzun gidiyor. Kısacası aldığında çok pahalı gözüksede uzun vadede kullanış ve stabillik memnuniyet öne çıkıyor. Vermiş olduğun para hak ediyor. bwm f30 ile passat karşılaştırılması gibi.

Xiaomi frover :cool: Hem ucuz hem performanslı zaten bı telefon en fazla 4-5 yıl kolullaniliyor o kadar para veripte 4 yıl kullanmak mantıksız geliyor bana... (Tabi garantiyi pek takmiyorsaniz)

ben olsam iphone alırım, samsung çok hızlı değer kaybeden bir telefon ve apple gibi müşterisinin arkasında duran firma yok bence adamlar kendinden kaynaklı en ufak bişeyde telefonu değiştiriyorlar. Ve ios android sistemine göre çok çok stabil bir sistem

Bende 6 var 2 sene oldu alalı. Şu zamana kadar tek bir tık demedi. Normalde çok android telefonu kullanmış biri olarak kesinlikle ios diyorum. Ayrı bir dünya bu telefon. Şarj olayınıda kafana takma zor bişiy değil 50-100 liraya bitane sağlam powerbank alıp atcan cebine 2 şarj falan dolduruyor rahat.

yaklaşık 1 yıldır s7 edge kullanıyorum. benim için bir akıllı telefonda olmazsa olmazı sarjının uzun süre gitmesidir. eğer ki sende benim gibi düşünüyorsan samsung al. iphone kullananlar prize bağlı yaşıyor resmen :D

gW6Epb.png

ya bunu nasıl yapıyorsunuz bende kullanıyorum tamam bir ayfon gibi prize bağlı tutmuyor ama sabah evden çıkıyorum 9 gibi akşam 8 9 eve döndüğümde %10 altında kalıyor telefon? s7 edge

Ben samsung s4 active model kullanıyorum hala telefon taş gibi ekranda gram cizilme yok ve şarjı full açık internet kullanımında 1 gün gidiyor. Tek dez avantaşı var mobil internet açık iken aşırı ısınma yapıyor. Yeni modellerinde bu sorun giderilmiş ise çok iyi.

ayfonu sevemedim gitti nedense. Oto b*ka itunes bağlanması vs... en basiti 1 foto yollucaksın diğer marka telefonlara gönderemiyorsun. (son cıkan modellerde değişiklik varsa bilemem)

Stabil çalışmasıda android ile alakalı bir durum değil...

Uygulama yazan arkadaşlara sorun bakalım aynı uygulamayı android de yaynlamak mı daha kolay, yoksa apple storede mi? (appstore için 3 ay onay bekleyen arkadaşım var) Googlenin tek eksiği android uyumlu uygulamaları adam gibi denetlemiyor olması. Buda önüne gelen her uygulamayı android telefonunuza indirirseniz kasmalara yolaçacaktır ki android gibi bir sistemin yavaş olduğunu göstermez.

Samsung iyidir ama her yıl bikaç model birden çıkardığı için piyasası hemen düşüyor o konuda haklısınız. ayfon bu konularda biraz daha yavaş üretim yaptığı için piyasası kolay kolay düşmüyor. Birde ayfon sırf hava atmak için kullanan tayfa da çok onu göz ardı etmeyelim.

Bana sorarsan üzun süre kullanırım dersen samsung derim.

Son düzenleme:
ya bunu nasıl yapıyorsunuz bende kullanıyorum tamam bir ayfon gibi prize bağlı tutmuyor ama sabah evden çıkıyorum 9 gibi akşam 8 9 eve döndüğümde %10 altında kalıyor telefon? s7 edge

hocam benim telefon sürekli wifi ile internete bağlı. eğer ki sen mobil veri kullanıyorsan ve telefon tam çekmiyorsa şarjı çabuk biter. ben köy'e gittiğimde egde (2g) hızında internete bağlanıyor ve tam anlamıyla çekmiyor. benimde o zamanlar telefonun şarjı 1 gün anca yetiyordu.

hocam benim telefon sürekli wifi ile internete bağlı. eğer ki sen mobil veri kullanıyorsan ve telefon tam çekmiyorsa şarjı çabuk biter. ben köy'e gittiğimde egde (2g) hızında internete bağlanıyor ve tam anlamıyla çekmiyor. benimde o zamanlar telefonun şarjı 1 gün anca yetiyordu.
Benim durum boyle hocam sebeke bende de sıkıntılı
792bc87aeacfcfe6685232c4b72ff0fc.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri