Sahibinden.com'dan Ürün Satış Deneyimi

servetifunun

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.ingilizcetube.blogspot.com.tr
Arkadaşlar merhabalar,

İnternette araştırdım ancak herkes ayrı telden söylüyor, şöyle ki sahibinden.com ile ikinci el yada el işi ürünler satmak ve sattığımızda vergiler, kargo vs nasıl işliyor sistem hakkında deneyimi olan -yada yakınındakilerin yaptığı da olabilir pek tabii- bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdi bir de maliye kapımıza dayanmasın.

İyi forumlar

valla ben araba alıp sattım zamanında onuda kargoyla satamıyorduk maalesef :D

İkinci el satımlarda vergi yok.Sattığın diğer sıfır ürünlerde süreklilik durumunda vergi olayı devreye giriyor.Direk onların gözünde satıcı oluyorsun ve yaptığın her işlemde fatura kesmek zorundasın.Eğer bu işi ciddi olarak düşünüyorsan bi iki tane denemesine ikinci el bişiler sat.Eğer verim alırsan ve devam etmek istersen evindeki odanın bir tanesini home office olarak göster.Sana en yakın bir vergi dairesine gidip vergi levhanı al.Bir tane de muhasebeciyle anlaş ay sonlarında gerekli düzenlemeleri yapsın diye.Zaten bu aylık 70-80 tl tutar maksimum.Bunları yaparsan kafan kulağın rahat olur.Arkana yaslanıp satışlarını yaparsın.Ayrıca satacağın ürünler ev eşyaları elektronik falansa sahibinden değil de gittigidiyor dan yapmanı tavsiye ederim.Çünkü oradaki satış potansiyeli diğerine göre kat kat daha yüksek.

Arkadaşlar merhabalar,

İnternette araştırdım ancak herkes ayrı telden söylüyor, şöyle ki sahibinden.com ile ikinci el yada el işi ürünler satmak ve sattığımızda vergiler, kargo vs nasıl işliyor sistem hakkında deneyimi olan -yada yakınındakilerin yaptığı da olabilir pek tabii- bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdi bir de maliye kapımıza dayanmasın.

İyi forumlar

Az sayıda ürün satarsan maliye kapına dayanmaz fakat ayda 2k üzerine çıkarım diyorsan şahıs şirketi açıp faturayla şatış yapmanda fayda var.Kargoyu da alıcılara ödetebilirsin.

eğer get ile(güvenli e-ticaret sistemi) site kontrolünde satış yapıyorsan, profesyonel satıcı değilsen ve aşırı miktarda bir satışın yoksa vergi,fatura anlamında bir sorun çıkmaz.bir de o dediğin söylentiler hep vardı ama tam işlemiyor, yasalarda bazı boşluklar var.ondan dolayı sıkıntı olmaz.benim de 30'un üstünde işlemim oldu sıkıntı olmadı. kargo olayındaysa, ya sen karşılarsın yada karşı taraf..bunu ilanda işaretleyip belirtirsin zaten.get ile yapılan satışlarda yüzde 7'lik bir kesinti olur satışlarda. Ha dersen ki get dışı işlem yapıcam.O zaman siteyle hiçbir bağlantın kalmıyor yani sorumluluk direkt olarak senin üstüne geçiyor.O zaman da vergi,maliye gibi faktörler açısından daha rahat olabilirsin.Çünkü dediğim gibi tüm olay seninle alıcı arasında gerçekleşir.Diğer yönteme göre riski biraz fazla ama karşılıklı güven sağlanırsa sorun olma ihtimali düşük(yine de çok fazla sahtekar olduğu gerçeği unutulmamalı)! Ayrıca site komisyonu falan da olmaz bu yöntemde.

Son düzenleme:
вєякαη;441585' Alıntı:
Ben getten alışveriş yaptımda ne oldu 2000 TL param gitti adi insanlar

Gecmis olsun hocam. Sakincasi yoksa anlatirmisiniz baskalarinin da basi yanmasin. Genelde dolandircilik yapan kisiler kapida odeme, mail order gibi yontemler kullaniyorlar.

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Valla sahibinden nin satış mantığı bana çok saçma geliyo, ürünlerin çogu yalan dolanla satılıyor.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vergi var . 9-12 bin tl arasının yıllık geçiyorsan gibi bi şartı vardı.

E girşimci sitesine gir test yap anla ( maliyenin sitesidir)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri