Savcılık İfadeye Çağırdı "Youtube"

Merhaba,

Youtube'e bir başkasının içeriğini attığınızda. Hak sahipleri (videodaki kişiler olmak zorunda değil. Bu hak sahibi videonun içindeki müzik sahibi, videoyu çeken yapımcılar da olabilir) size Youtube üzerinden telif gönderir. Sizin içeriğiniz otomatik olarak silinir. Ardından bu telife itiraz ederseniz siz, bu içerik benim kendi içeriğim demiş olursunuz. Youtube da ben sizinle uğraşamayacağım ikinizinki de yasal gibi, gidin kendi mahkemelerinizde karar alın diyerek ilk telifi gönderen kişiye sizin bilgilerinizi verir. Türkiye'de bu tarz bir olayı yaşayan arkadaşıma 100.000 liralık fatura çıkarmışlardı telif hakkı ihlali zarar karşılama vs. adı altında. Ardından anlaşma yoluna gittiler ve 10.000 tl ödeyerek kurtuldu. Ama bu kişi birden fazla filmi yayınlamıştı ve telife itiraz etmişti. Bilgilerinize.

Hocam sen itiraz ederek bir yanlış yapmıssın sağlık olsun hepimiz zaman zaman büyük yanlışlar yapıyoruz yalnız ölüme çare yoktur İnşllah daha önce böyle bir olay başından geçmiş bir arkadaşımız sana bu konudan veya özelden mesaj yazarak bu konularda süreç nasıl işliyor bilgi verir

Eyvallah sağolasın hocam.

---------- Spam Engelliyici 18:33 ---------- Önceki Mesaj 18:29 ----------

Merhaba,

Youtube'e bir başkasının içeriğini attığınızda. Hak sahipleri (videodaki kişiler olmak zorunda değil. Bu hak sahibi videonun içindeki müzik sahibi, videoyu çeken yapımcılar da olabilir) size Youtube üzerinden telif gönderir. Sizin içeriğiniz otomatik olarak silinir. Ardından bu telife itiraz ederseniz siz, bu içerik benim kendi içeriğim demiş olursunuz. Youtube da ben sizinle uğraşamayacağım ikinizinki de yasal gibi, gidin kendi mahkemelerinizde karar alın diyerek ilk telifi gönderen kişiye sizin bilgilerinizi verir. Türkiye'de bu tarz bir olayı yaşayan arkadaşıma 100.000 liralık fatura çıkarmışlardı telif hakkı ihlali zarar karşılama vs. adı altında. Ardından anlaşma yoluna gittiler ve 10.000 tl ödeyerek kurtuldu. Ama bu kişi birden fazla filmi yayınlamıştı ve telife itiraz etmişti. Bilgilerinize.

Hocam film değil. Sadece 5-10 dk lık ışid hakkındaki açıklamalardı. ışid o dönemler yeni patladığından ve hocada bindirme yaptığından işide... ben belli bir grup tarafından işidin lehine telif attığını düşünerek zaten telife itiraz ettim.

Eyvallah sağolasın hocam.

---------- Spam Engelliyici 18:33 ---------- Önceki Mesaj 18:29 ----------

Hocam film değil. Sadece 5-10 dk lık ışid hakkındaki açıklamalardı. ışid o dönemler yeni patladığından ve hocada bindirme yaptığından işide... ben belli bir grup tarafından işidin lehine telif attığını düşünerek zaten telife itiraz ettim.

Para kazanmak amaçlı olmadığını yaptığınız şeyin, yalnızca bilgilendirmek amaçlı ideolojinizi yaymak amaçlı yaptığını söyleyin. Telif hakkı kısmından bir ceza yiyeceğinizi düşünmüyorum öyle olduğunda tek olay oysa. Ama video içeriği konusunda bir ceza var ise o konuda yorum yapamam. Geçmiş olsun.

Para kazanmak amaçlı olmadığını yaptığınız şeyin, yalnızca bilgilendirmek amaçlı ideolojinizi yaymak amaçlı yaptığını söyleyin. Telif hakkı kısmından bir ceza yiyeceğinizi düşünmüyorum öyle olduğunda tek olay oysa. Ama video içeriği konusunda bir ceza var ise o konuda yorum yapamam. Geçmiş olsun.

Hocam, video içeriği hocanın umreye gitmeden havalimanın da ve sabaha karşı evinde yapmış olduğu bir kaç tane işidin nasıl bir kandırmaca olduğunu açıklayan videolardı.

ifademde rahatsızlığımdan dolayı çalışamadığımı ve evde boş zamanımda hobi amaçlı yaptığımı, maddi bir kazanç elde etmediğimi, hukuki bir ceza içerdiğini bilseydim yapmayacağımı beyan ettim.

memur arkadaş da bir şey çıkmaz gibilerinden söyledi. en kötüsü suçlu bulunsan dahi. sicilin temiz olduğu için hakim kararı askıda bırakır 5 sene aynı fiili işlemediğin durumda karar düşer dedi otomatik olarak. Siciline falanda işlenmez dedi.

Hani böylesi bir sorun yaşayan var mı diye merak ediyorum. Bu arada açıklamalar içinde teşekkür ederim.

O mahkeme sadece para cezası veriyor. Ben bir defa bir siteden izinsiz metin kopyaladım diye 2.500 tl ceza yemiştim. Ortalama o videodan gelen hit / 100 kazanc değeri gibi rakam cıkacaktır. Bende buna benzer şekilde çözmüştüm. O sayfaya analyticsden gelen ziyaretçiye göre 2.500 tl reklam kazancı çıkmıştı ve uzlaşarak ödemiştim. Karşı tarafla uzlaşmaya bak.

Telife itiraz etmek, sana ders olmuştur tabii. Buradaki herkese de ders olsun.

Türkçe içerikte itiraz ettiği bir yabancısinema filmi yapımcı şirketi ile çok yakın arkadaşlarımdan biri davalık olmuştu. Birkaç bin TL ceza artı avukatlık masraflarını ödedi.

Muhtemelen aklından asla böyle bir şeyi geçirmemişti bile.

Türkçe içerikte itiraz ettiği bir yabancısinema filmi yapımcı şirketi ile çok yakın arkadaşlarımdan biri davalık olmuştu. Birkaç bin TL ceza artı avukatlık masraflarını ödedi.

Muhtemelen aklından asla böyle bir şeyi geçirmemişti bile.

hocam film değildi ya.

Bilgime göre Fikri ve Sınai Haklar aynı kanun maddesine dayanılarak yürütülen işler oluyor.

Hoca işid hakkında konuşuyor diye videolara telif atıldığını düşündüğümden itiraz ettim. Millet doğru olanı duysun da yanlış güruhlara kapılmasın.

Kapanan bir kanalım vardı. Cübbeli Ahmet Hoca'nın işid ile alakalı bir kaç açıklamasının olduğu videolarını paylaşmıştım.

Bugün savcılık adresime polis göndermiş gittim ifade verdim. Fikri Hakları koruma vs. Böylesi bir şey başına gelen var mı?

Netice ne oldu?
.....

Son düzenleme:
en iyisi hocaya ulaşmaya çabalamak, hocam kötü bir niyet yoktu diye uzlaşı sağlamak.

hocaya ulaşmada yardımcı olabilecekler var ise dönüş sağlayabilirler.

suçlu iadesi ve birbirlerinin yasasını tanımayan bir ülkede yaşıyorsanız sorun yok bu gibi durumlarda. Ama aynı ülkede yaşıyorsanız herşeye hazırlıklı olun.

Benim merak ettiğim konu googleye ne açıklama yaptınız da sizi haklı çıkardı? Şimdiye kadar kaç kez telif yediğsem itiraz etmişimdir (orjinal yayıncının dışında) hepsinde kanalım kapatıldı.
Avukatıyla görüşün uzlaşmaya gidin belki ramazan ayı diye hoca insafa gelirde bir sorun çıkarmaz.

geçmiş olsun.

savcılık itfaye çagırdı diye okuyarak girdim oruç kafama vurdu sanırım :D

hocanın anlaşmalı partner firması var benim kanalımda ki toplam izlenmesi 3 milyonu geçen videoları vardı hepsine eşleşen geldi bende acımadım sildim hocada ekmek yok artık :)

hocanın anlaşmalı partner firması var benim kanalımda ki toplam izlenmesi 3 milyonu geçen videoları vardı hepsine eşleşen geldi bende acımadım sildim hocada ekmek yok artık :)

hocam maddi bir kazanç değilde. işid mevzusu olduğu için yayınlamıştım. hani o dönemlerde Hatay'dan falan çok işid belasına katılan olmuştu.

hoca o dönemde umreye gitmeden bir kaç açıklama yapmıştı. bu videoları atmıştım bende daha çok kişiye ulaşılması maksatlı.

hocam maddi bir kazanç değilde. işid mevzusu olduğu için yayınlamıştım. hani o dönemlerde Hatay'dan falan çok işid belasına katılan olmuştu.

hoca o dönemde umreye gitmeden bir kaç açıklama yapmıştı. bu videoları atmıştım bende daha çok kişiye ulaşılması maksatlı.

hocam aynı bu şekilde cübbeli hocaya anlatın durumu bence size yardımcı olur. Cübbeli Ahmet Hoca burdan mesaj atın size dönüş yaparlar.

Hoca vaazlarının yayınlanmasından telif almıyor, adamın dilinde tüy bitti tekrarlamaktan, ama rahatsız olacağı bir videoysa kaldırtır. O videodan sonra İşid adamı tehdit etti, belki önlem olarak kaldırtma kararı almışlardır videoyu. Ama Cübbeli adına telif geliri elde etmeye çalışan bazı kişilerin işi de olabilir bu telif.

Endişelenmeni gerektiren hiç bir şey yok ortada, sakin ol önce. Bir terör örgütüne bilinçsiz insanların katılmasını engellemek istemişsin, Cübbeli Hoca'nın "her tarafta yayın" dediği bir vaazı yaymışsın, iyi de etmişsin bence bravo. Hoca Flaş tvden bile milyon tl lik telif geliri almıyor, kıytırık YouTube gelirlerinin mi peşine düşecek. Yanlış bir iş yapmamışsın panik yapma, iletişime geçip durumu tam olarak izah edersen yardımcı olur sana, büyütülecek bir mevzu değil.

Bir de cubbeliahmethoca.tv de sahte olabilir dikkat et, Lalegül TV üzerinden ulaşmaya çalış bence http://www.lalegultv.com.tr/iletisim.php

Son düzenleme:
geçmiş olsun. cüppeli işid tehditlerinden korktugu için kaldırtmak istemiştir diye düşünyorum. peki sen ne tür bilgilerini yazdın itiraz ederken ev adresini yazmışmıydın ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri