Şeker Hastalığı Başlangıç Teşhisi Kondu :(

tuncay1979

Kayıtlı Üye
Merhabalar Değerli Ytparanın Değerli üyeleri malesef bana şeker hastalığı başlangıcı ve kasaraciğer yağlanması teşhisi kondu Diğetısyene gonderdı doktor ama dıyetısyen başka hastalarda var dıyerek doğru düzgün bişey anlatmadı elime bir kaıt verıp beni gönderdi Bende youtubede şeker ve karaciğer sorunu ile ilgili bir sürü video ızledım Birinın ye dediğine öbürü yeme dıyor biri yulaf yumurta vs faydalı dıyor öbürü zararlı dıyor Açıkcası ne yıyeceğimi şaşırdım 10 gunde 93 kg 88 kg ye düştüm Kan sonucu tahlılerını konuya ekledım Bu konuda bilgili arkadaşlar var ise beni bilgilendırmelerini rica ederım Şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Ekli dosyalar

• 2024.jpg
    2024.jpg
    19,5 KB · Görüntüleme: 53
Yaşam şeklini değiştirmen gerekiyor kardeşim.
Hareketsiz yaşamı terk etmen gerekiyor.
Ve en önemlisi beslenme şeklini değiştirmen gerekiyor.
Hiç şöyle besleniyorum, böyle güzel besleniyorum deme :) Bir yerde hata var...

Benim sana önerim 2 doktor var. Bilgi almak için bu kanaldaki videoları izle, merak ettiklerini hocanın ismini başa yazarak youtubede arat dinle:
https://www.youtube.com/@kardiyobey/videos

Zayıflamak için ise tek geçerim;
https://www.youtube.com/@drmustafauye/videos
Şuda telegram kanalları:
https://t.me/tekogun

Benim tavsiyem tek öğün beslenme. Yok onu yapamam diyorsan aralıklı oruç.

Özellikle 21 gün sıfır şeker diyeti yap. Ve göreceksin 3 ay sonra herşey yoluna girmeye başlayacak :) Hele hele 21 gün sıfır şeker diyetinden sonra farklılıkları vucudunda hissedeceksin.

Son düzenleme:
Yaşam şeklini değiştirmen gerekiyor kardeşim.
Hareketsiz yaşamı terk etmen gerekiyor.
Ve en önemlisi beslenme şeklini değiştirmen gerekiyor.
Hiç şöyle besleniyorum, böyle güzel besleniyorum deme :) Bir yerde hata var...

Benim sana önerim 2 doktor var. Bilgi almak için bu kanaldaki videoları izle, merak ettiklerini hocanın ismini başa yazarak youtubede arat dinle:
https://www.youtube.com/@kardiyobey/videos

Zayıflamak için ise tek geçerim;
https://www.youtube.com/@drmustafauye/videos
Şuda telegram kanalları:
https://t.me/tekogun

Benim tavsiyem tek öğün beslenme. Yok onu yapamam diyorsan aralıklı oruç.

Özellikle 21 gün sıfır şeker diyeti yap. Ve göreceksin 3 ay sonra herşey yoluna girmeye başlayacak :) Hele hele 21 gün sıfır şeker diyetinden sonra farklılıkları vucudunda hissedeceksin.
Çok teşekkür ederim

Öncelikle çok geçmiş olsun.
İlk yapmanız gereken şey, durumu kabullenip yaşam şeklinizi değiştirmektir.
Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarmanız gerekmektedir.
Beslenmenize dikkat etmelisiniz.
Bildiğim kadarıyla insülin direnci olmadığı için vücudunuz aşırı şeker yüklemesine karşı savunmasız kalıyor.
Siz de tatlı vs tüketirseniz yangına körükle gidersiniz.
Ve sporu bir rutin haline getirin.
Bu şekilde yaşarsanız diyabetiniz yokmuş gibi hayatınıza devam edersiniz.
Diyabetin başlangıç evreleri tehlike arz etmez.
Varlığını bile hissetmezsiniz.
Aşırı su içme isteği dışında..
Ama ileri evrelerini görmek istemezsiniz.
Bu yüzden aman dikkat edin hocam.

Diyetisyenin yaptığı da kabullenecek bir durum değil.
Bu gibi insanlar gerçekten saygıyı hak etmiyor.
Bulunduğunuz ilde tavsiye üzerine iyi bir diyetisyenle görüşmelisiniz.

Bildiğim kadarıyla insülin direnci olmadığı için vücudunuz aşırı şeker yüklemesine karşı savunmasız kalıyor.
Çok teşekkür ederim sizinde dediğiniz gibi aşırı su içme isteği oluyor

Merhabalar Değerli Ytparanın Değerli üyeleri malesef bana şeker hastalığı başlangıcı ve kasaraciğer yağlanması teşhisi kondu Diğetısyene gonderdı doktor ama dıyetısyen başka hastalarda var dıyerek doğru düzgün bişey anlatmadı elime bir kaıt verıp beni gönderdi Bende youtubede şeker ve karaciğer sorunu ile ilgili bir sürü video ızledım Birinın ye dediğine öbürü yeme dıyor biri yulaf yumurta vs faydalı dıyor öbürü zararlı dıyor Açıkcası ne yıyeceğimi şaşırdım 10 gunde 93 kg 88 kg ye düştüm Kan sonucu tahlılerını konuya ekledım Bu konuda bilgili arkadaşlar var ise beni bilgilendırmelerini rica ederım Şimdiden çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Bu yaşlarda malesef oluyor, 41 yaşındayım yüksek kolestrol var buda damar tıkanıklığına neden oldu, 2 kere kalp krizi geçirdim 4 kere anjio oldum :) Doktor bana da haraketli yaşam öneriyor fakat 16 - 17 saat pc başındayım. Çok geçmiş olsun hocam, şeker damar sertliği yapar dikkat edin.

Çok teşekkür ederim

H1A1C kandaki bu değer 3 aylık şeker ortalaması, hedef onu düşürmek. Bunu diyetle çok rahat atlatırsın. İlaç başladılarsa kullanmamızlık yapma sakın. Hem ilacını kullanacaksın hem de diyet yapacaksın. 3 yada 6 ay sonra tekrar kontrole gideceksin. Doktor söylemediyse de sen git.

Feritinin değerinde düşük kansızlık demir eksikliğin var, bunun içinde ilaç vermilerdir zaten onuda ihmal etme.

Şunu unutma sağlıklı beslenmeye ve hareketli yaşama geçtiğinde hepsi kaybolacak. Ve şunuda unutma sen bu kiloları bir günde, bir haftada, bir ayda almadın... Sabrederek amacına hedefe ulaşacaksın...

Bu yaşlarda malesef oluyor, 41 yaşındayım yüksek kolestrol var buda damar tıkanıklığına neden oldu, 2 kere kalp krizi geçirdim 4 kere anjio oldum :) Doktor bana da haraketli yaşam öneriyor fakat 16 - 17 saat pc başındayım. Çok geçmiş olsun hocam, şeker damar sertliği yapar dikkat edin.
Çok teşekkür ederim Sizede çok çok geçmiş olsun

Hayatınizdan şekeri ve hamuru tamamen çıkartin , günde en az yarım saat 45 dk orta tempo yürüyüş yapıp bol su tüketin max 2-3 ay sonunda kendi goruntunuze inanmayacak duruma gelirsiniz hocam , 108 kilodan 86 kiloya düşmüş biri olarak söylüyorum size , şimdiki hedefim 80 kiloya düşmek, her şeyden önce zihinsel olarak öz disiplin onemli

Çok geçmiş olsun hocam, benim babamda şeker hastası ve karaciğer yağlanması ileri seviyedeydi. ALT ve AST değerleri çok yüksekti. Ve bir hastalık aslında birçok hastalığın zinciri oluyor. Biz bunu geç fark ettik ama düzelttik. Mesela babamın tansiyonu, şekeri, sedef hastalığı, vs bir çok hastalığı var. Şeker için senelerce '' Glifor'' adlı ilacı kullandık. Devlet hastanesinde başlamıştı bu ilaç tedavisi. Ve sonra özel muayene götürdüm ve orada öğrendik ki bu ilaç karaciğer yağlanmasını değerlerini arttırıyormuş fazlasıyla ve hemen ilacı değiştirdi doktorumuz. Allah razı olsun iyi ki çıkmışız ona. Babamın ilacını ''Glifix'' olarak değiştirdi. İkisi de şeker ilacı ama yan etkileri çok önemli. Böyle durumda çıktığınız doktor kim olursa kullandığınız ilaçları, hastalıklarınızı hepsini söyleyin. Çünkü bunlar ciddi sonuçlar getiriyor. Ve kilo içinde yapacağınız en temel 3 şey ; 1- Sağlıklı beslenme : Yağsız ,şekersiz ve tuzsuz. Bol sebzeli yeşillikli. Özellikle karaciğer için brokoli, turp maydanoz vs gibi sebzeler tüketin. İnternette bolca bulabilirsiniz. 2- Bol bol hareket edin. Günlük aralıklı yürüyüş yapın. 15 dk 30 dk 1 saat artık nasıl uyuyorsa. 3- Uyku düzeni çünkü en verimli saatlerde vücut dinlenip kendini yeniliyor. Her şeyi birlikte uygulayın 1 ayda fark edeceksiniz. Babam 117 kiloydu ve 110 a düştü. Çalıştığı için istikrar sağlayamadık ama kilosunu fark etti hemen hareketlerinden. Dirençli olun ve sağlığınız için bugünden itibaren başlayın. Elbet sonuç alacaksınız.

Geçmiş olsun.Benimde her tatlı,çikolota yediğimde vücudumda yaralar çıkıyor ve kaşınıyor.Doktora gitmiştim.Kan testi yaptırdı.Kan değerlerin normal dedi.Bir hap verdi ve yaralar için krem verdi.Ancak geçmiyor.Bende ne yapacağımı bilemiyorum :(

H1A1C kandaki bu değer 3 aylık şeker ortalaması, hedef onu düşürmek. Bunu diyetle çok rahat atlatırsın. İlaç başladılarsa kullanmamızlık yapma sakın. Hem ilacını kullanacaksın hem de diyet yapacaksın. 3 yada 6 ay sonra tekrar kontrole gideceksin. Doktor söylemediyse de sen git.

Feritinin değerinde düşük kansızlık demir eksikliğin var, bunun içinde ilaç vermilerdir zaten onuda ihmal etme.

Şunu unutma sağlıklı beslenmeye ve hareketli yaşama geçtiğinde hepsi kaybolacak. Ve şunuda unutma sen bu kiloları bir günde, bir haftada, bir ayda almadın... Sabrederek amacına hedefe ulaşacaksın...
Çok faydalı bilgiler verdınız çok çok sağolun Allah razı olsun

---------- Spam Engelliyici 08:48 ---------- Önceki Mesaj 08:47 ----------

Diyetisyenin yaptığı da kabullenecek bir durum değil.
Bu gibi insanlar gerçekten saygıyı hak etmiyor.
Bulunduğunuz ilde tavsiye üzerine iyi bir diyetisyenle görüşmelisiniz.

Çok teşekkür ederim

---------- Spam Engelliyici 08:48 ---------- Önceki Mesaj 08:48 ----------

Hayatınizdan şekeri ve hamuru tamamen çıkartin , günde en az yarım saat 45 dk orta tempo yürüyüş yapıp bol su tüketin max 2-3 ay sonunda kendi goruntunuze inanmayacak duruma gelirsiniz hocam , 108 kilodan 86 kiloya düşmüş biri olarak söylüyorum size , şimdiki hedefim 80 kiloya düşmek, her şeyden önce zihinsel olarak öz disiplin onemli

Çok teşekkür ederim

---------- Spam Engelliyici 08:49 ---------- Önceki Mesaj 08:48 ----------

Çok geçmiş olsun hocam, benim babamda şeker hastası ve karaciğer yağlanması ileri seviyedeydi. ALT ve AST değerleri çok yüksekti. Ve bir hastalık aslında birçok hastalığın zinciri oluyor. Biz bunu geç fark ettik ama düzelttik. Mesela babamın tansiyonu, şekeri, sedef hastalığı, vs bir çok hastalığı var. Şeker için senelerce '' Glifor'' adlı ilacı kullandık. Devlet hastanesinde başlamıştı bu ilaç tedavisi. Ve sonra özel muayene götürdüm ve orada öğrendik ki bu ilaç karaciğer yağlanmasını değerlerini arttırıyormuş fazlasıyla ve hemen ilacı değiştirdi doktorumuz. Allah razı olsun iyi ki çıkmışız ona. Babamın ilacını ''Glifix'' olarak değiştirdi. İkisi de şeker ilacı ama yan etkileri çok önemli. Böyle durumda çıktığınız doktor kim olursa kullandığınız ilaçları, hastalıklarınızı hepsini söyleyin. Çünkü bunlar ciddi sonuçlar getiriyor. Ve kilo içinde yapacağınız en temel 3 şey ; 1- Sağlıklı beslenme : Yağsız ,şekersiz ve tuzsuz. Bol sebzeli yeşillikli. Özellikle karaciğer için brokoli, turp maydanoz vs gibi sebzeler tüketin. İnternette bolca bulabilirsiniz. 2- Bol bol hareket edin. Günlük aralıklı yürüyüş yapın. 15 dk 30 dk 1 saat artık nasıl uyuyorsa. 3- Uyku düzeni çünkü en verimli saatlerde vücut dinlenip kendini yeniliyor. Her şeyi birlikte uygulayın 1 ayda fark edeceksiniz. Babam 117 kiloydu ve 110 a düştü. Çalıştığı için istikrar sağlayamadık ama kilosunu fark etti hemen hareketlerinden. Dirençli olun ve sağlığınız için bugünden itibaren başlayın. Elbet sonuç alacaksınız.

Çok teşekkür ederim Babanızada çok çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin

---------- Spam Engelliyici 08:55 ---------- Önceki Mesaj 08:49 ----------

Geçmiş olsun.Benimde her tatlı,çikolota yediğimde vücudumda yaralar çıkıyor ve kaşınıyor.Doktora gitmiştim.Kan testi yaptırdı.Kan değerlerin normal dedi.Bir hap verdi ve yaralar için krem verdi.Ancak geçmiyor.Bende ne yapacağımı bilemiyorum :(
Geçmiş olsun enfeksiyon için kan testı yaptılarmı acaba Alerjı testı de imkanınız var ise yaptırın Farklı doktorlarada muayne olmakda fayda var

Başlangıç olması pek sorun değil moralini bozma kısa zamanda değerleri düzeltirsin.
Şekerden uzak dur
Hamurdan uzak dur
Alkolden kaç
Her gün tempolu yürüyüş, koşu, spor yap

Faydalı gözüken fakat şeker oranı yüksek gıdalardan da bir süre tamamen kaçınmalısın. Daha sonra porsiyonları küçülterek tüketebilirsin

Başlangıç olması pek sorun değil moralini bozma kısa zamanda değerleri düzeltirsin.
Şekerden uzak dur
Hamurdan uzak dur
Alkolden kaç
Her gün tempolu yürüyüş, koşu, spor yap

Faydalı gözüken fakat şeker oranı yüksek gıdalardan da bir süre tamamen kaçınmalısın. Daha sonra porsiyonları küçülterek tüketebilirsin
Çok teşekkür ederim Çok sağolun

Merhaba Değerli arkadaşlar öncelikle hepinize kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Son durumu yazmak ve belki bir faydamız olur diye konuyu izninizle guncelliyorum Son durumum hbc1a 6.6 sonra 6.4 şimdide 5.7 ye düşürdüm çok şükür .Önceden şeker hastalığı diye ciddiye almıyorum ama bütün kötülüklerin diğer kalp damar kanser organ kaybı körlük gibi hastalıkların ana sebeplerinden biri imiş. Bu şeker hastalığını bir otobüse benzetmiş olursam Diet ve kendine baktığın sürece sporunu yaptığın sürece otobüs ün son durağa varmasini geciktiriyorsun Ara durakları organ kaybı kalp damar hastalıkları vs vs Moral motivasyon yerinde olacak yemeye içmeye dikkat edilecek Bu hastalık kesinlikle karbonhidrat i sevmiyor Ben body e başladım tekrar düşük gi ye sahip pirinc yiyiyorum Bu hastalık çok yaygın dedi doktor

Unlu mamülleri hayatından çıkar, özellikle ekmeği çay şekerinden daha fazla yükseltiyor kan şekerini, Hele ki Nişastalı ürünler hiç tüketme Ekmekten daha beter şekeri yükseltir.
Sabahları
Yumurta, Domates, Salatalık, Zeytin ile kahvaltını yapabilirsin.

Hatta hayatından zararlı bütün gıdaları çıkart sadece "benim şekerim yüksek şekerli şeyler tüketmemeliyim" diye düşünme

İşlenmiş gıdalar, Sosis , Salam , Kızartma vs ne kadar zararlı şey varsa tüketme.

Unlu mamülleri hayatından çıkar, özellikle ekmeği çay şekerinden daha fazla yükseltiyor kan şekerini, Hele ki Nişastalı ürünler hiç tüketme Ekmekten daha beter şekeri yükseltir.
Sabahları
Yumurta, Domates, Salatalık, Zeytin ile kahvaltını yapabilirsin.

Hatta hayatından zararlı bütün gıdaları çıkart sadece "benim şekerim yüksek şekerli şeyler tüketmemeliyim" diye düşünme

İşlenmiş gıdalar, Sosis , Salam , Kızartma vs ne kadar zararlı şey varsa tüketme.

Çok teşekkür ederim

H1A1C ve trigliserid degerlerine dikkat ettigin surece normal saglikli insandan daha saglikli olursun. 2017 den beri gunde 4 ogun insulin yapan tip 1 seker hastasi olarak yorum yapiyorum. Ayrica kan civiltmaya ozen goster. Arada bir coraspirin kullanmalisin.

Geçmiş olsun. Karaciger yağlanması için paranız varsa otomatik yükselen kosu bandı olun yüzde 7 eğimle hergün 3km (hızınız 6.7 km olacak) yokus yukarı yürüyüş yapın. 1 Km den sonra şapır şapır terlersiniz hiç birseyiniz kalmaz.

Koşu bandı alamazsanızda yokuş yukarı bir alan bulun tempolu olarak hergün yaklasık 30 dakika yürüyüş yapın.

Şeker hastalığını arkadaşlar ayrıntılı olarak yazmışlar mesajlarda

GEÇMİŞ olsun bende de var

1- kilo varsa tek öğün aralıklı oruç ile zayıflamak her gün spor bisiklet yürüyüş
2- enginar karaciger dostudur
3- ev yapımı elma ve enginar sirkesi yeşil çay ada çayı

meyve bile olsa şekerden uzak dur ekşi elme bol yeşillik sebze

düzenli kullanımda bende işe yaradı
kesinlikle ilaç kullanma

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri