Sene 1989...

jakabvo

Kayıtlı Üye
Sene 80 LER....Mahallede ayağımızla çizdiğimiz dikdörtgenle zımba oynardık...arsada bulduğumuz taşlarla 9 taş............
okul sonrası elimizdeki TURBO sakız çıkartmalarıyla üterdik birbirimizi ))
Kemik ve Büyükbaş misketlerle birbirimize üstün gelmeye çalışırken Michael Jackson(Rahmetli ) ve İbonun Kara Zindan kasetini dinlerdik kasvetle...............................LANNNNNNNN biz ortaokuldan kaçıp eski GALATA köprüsünde çapariyle istavrit tutmaya çalışan çocuklardık...........:(...ne çabuk değişti her şey...masumluğumuzda kayboldu........Allahım çocuklarımıza acı....onlar dört duvarda büyüyor ve tanıyor dünyayı......10sene sonra ben ve biz burda olmayacağız arkadaşlar maaleesef..Hakkınızı Helal Edin.....

Son düzenleme:
O zamanlar tabi İstanbul trafiği daha az, Car Crash vakaları daha az.
Efkarlanmış reis.
:D

Mahallede ayağımızla çizdiğimizimiz dikdörtgenle zımba oynardık...arsada bulduğumuz taşlarla 9 taş............
Kemik ve Büyükbaş misketlerle birbirimize üstün gelmeye çalışırken Michael Jackson(Rahmetli ) ve İbonun Kara Zindan kasetini dinlerdik kasvetle...............................LANNNNNNNN biz ortaokuldan kaçıp eski GALATA köprüsünde çapariyle istavrit tutmaya çalışan çocuklardık...........:(

Cekler iyi yapiyor degil mi @jakabvo:D:D:D bi de kayis kizdi oynardik , celik-comak , beyzbol bile oynamisligimiz vardi sari tenis toplariyla , kendimize gore kurallarla )))

Son düzenleme:
bir turbo sakızı hatirladım oda zar zor :) sizi aslinda onursal admin ilan etmeleri lazim:))

yemişim teknolojiyi, telefonları bilgisayarları, keşke 90lara dönebilseydik,

Ozamanlarda herşey çok güzeldi, komşuluklar dostluklar kardeşlikler bambaşkaydı, teknoloji icat oldu dünyanın çivisi çıktı :(
[MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=10082]Incubus[/MENTION], size zahmet bi 90 lar kategorisini açında geceleri eskileri konuşalım, anılarımız depreşsin :)

Son düzenleme:
Ne zaman misket lafını duysan aklıma hep bir mahallede ki kaç misket oynayan cocuk varsa hepsini kekmişliğim gelir :D 4 5 saatte 1 misket :Dile 1000'e yakın misket kazanmsıtım :D :D :D

Mahallede ayağımızla çizdiğimizimiz dikdörtgenle zımba oynardık...arsada bulduğumuz taşlarla 9 taş............
Kemik ve Büyükbaş misketlerle birbirimize üstün gelmeye çalışırken Michael Jackson(Rahmetli ) ve İbonun Kara Zindan kasetini dinlerdik kasvetle...............................LANNNNNNNN biz ortaokuldan kaçıp eski GALATA köprüsünde çapariyle istavrit tutmaya çalışan çocuklardık...........:(...ne çabuk değişti her şey...masumluğumuzda kayboldu........Allahım çocuklarımıza acı....onlar dört duvarda büyüyor ve tanıyor dünyayı......10sene sonra ben ve biz burda olmayacağız arkadaşlar maaleesef..Hakkınızı Helal Edin.....

Al benden de o kadar...Yere V çizip çivi ile oyun oynardık...Ya da kibrit kutularını yırtıp biriktirirdik, gazoz kapaklarını hiç saymıyorum bile...Belki 1989 dan bir kaç sene daha öncesiydi ama KARA ŞİMŞEK dizisini izleyip gaza gelir, ağzımızda film müziği sokaklara fırlardık...Hey gidi günler HEEYYYYY :)

Al benden de o kadar...Yere V çizip çivi ile oyun oynardık...Ya da kibrit kutularını yırtıp biriktirirdik, gazoz kapaklarını hiç saymıyorum bile...Belki 1989 dan bir kaç sene daha öncesiydi ama KARA ŞİMŞEK dizisini izleyip gaza gelir, ağzımızda film müziği sokaklara fırlardık...Hey gidi günler HEEYYYYY :)

O kara şimşek yok mu o kara şimşek çocukluk yıllarımın efsanesiydi be.

bunları hatırlıyorsanız yolun yarısına geldik ya da geçiyoruz :D

[MENTION=8776]jakabvo[/MENTION] abi senin dönem öle idi benim dönem 1996-2002 arasında bahsediyim bizdede misket vardı abi futbolcu kartları en eski hatırladığım bunlar tasolar vardı.
Abi 1-2 saat yürüme mesafesi vardı sanayiye biz giderdik sanayiden bilyali alırdık bilyali yapardık aramıızda bilenleriniz vardı yarış yapardık ne sarar var ya süperdi onda ki zevki hiç bir yere alamadım tabi oyun olarak (:

Bu arada abi 40 yaşındasın kendine yaşlı muamelesi yapma millet 50-60 yaşında neler yapıyor (:

Son düzenleme:

Gazoz kapağı derdine bütün çay bahçelerini dolaşırdık hadi o neyse de kibrit kutularını biriktirmek neydi ya ne safmışız meğer..pembo sakız vardı..Atlantis'ten gelen adam diye bir dizi vardı adamın parmak araları ördek ayağı gibi perdeliydi hala unutamıyorum....Şimdiki çocuklar ağaçların adını meyvelerin adını kokusunu bilmeden büyüyorlar maalesef.

Biz hadi bunları konuşuyoruz , bizden sonraki 2000 li nesil ne konuşucak acaba : ) Eskiden facebook vardı msn vardı cs 1.5 vardı mı diyecek :D

mahalle kavramı 90lar çocuklarından sonra bitti.Şimdi diyorum küçük biladere dereye gidin yüzün diye annem kızar diyor.Biz o derelerin dibini ezbelemiştik be. Valla abi şükür çocukluğumuz çocuk gibi geçti çok seviniyorum.

herhalde geçmişini özlemeyen insan yoktur yaradılıştan mıdır nedir bilmiyorum ama sürekli geçmişimizi ,eski yılları arayıp dururuz.

---------- Spam Engelliyici 06:27 ---------- Önceki Mesaj 06:20 ----------

çoğu zaman geçmişi hatırlayınca ağlayacak gibi oluyorum gerçi kendimi tutmazsam frenlemesem çok daha kötü olabilirim heleki babamın bizleri ne zorluklarlA büyüttüğünü ne fakir günler geçirdiğimizi hatırlayınca bi kötü oluyorum ama yine de eski günlerin doğalları saflığı malesef şimdiki gibi değil.her tarafta çocuk tacizleri,tecavüzcüler,sapıklar ve hayvan öldürür gibi insan öldüren insanlar malesef(gerçi insan demek ne kadar doğru bilemiyorum) yaşanılacak gibi değil bu dünya heleki ailen çocukların olunca bunu bir nebze daha iyi anlıyorsun bazen bu kadar kötülük rezillik içinde yaşamaktansa ölümün gelmesi daha iyidir diye düşünmeye başladım biraz karamsar oldu ama gerçekler böyle malesef rabbim hakkımızsa hayırlısını nasip eylesin

Şaka maka yolun yarısı geldi. Biz yine iyiydik be usta. Çocukluğunu en dolu yaşayan nesillerdeniz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri