Seviyorum Bu Şehri!

• Kullanıcı Jaseph
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Geyik Resimler Videolar
ben de Almanya'da yasiyorum yaklasik 2 senedir. Bugun hava da cok guzel oldugu icin bisikletle geldim ise. Ne trafik derdi var, ne is yerinde problem. Insanlar inanilmaz saygili, cevresi ve parklari cok temiz ve dogasi harika. Sosyal imkanlari da cok ucuz.

Haftasonu nehrin kenarinda mangal yapip, birami icerken iyi ki gelmisim buraya diyorum. Almanca da oturmaya basladi yavas yavas. Arkadas ortami da olustu. Tavsiye ederim.

[MENTION=9004]tuncay1979[/MENTION] Kimine göre çivisi çıktı bunun nedeni, Biz Türk toplumu olarak çalışmayı pek sevmiyoruz, bu bizim genlerimizde var. Almanya'da sosyal bir hukuk devleti vede hukuk bize göre çok daha iyi işliyor.

çivisi çıktı diyen Türk arkadaşların nedeni benim kanımca, Burada çalışmaya 550 Eu aylık para veriliyor, iki çocuğu varsa 185x2 çocuk maaşı, kira yardımı artı eşi için yardım parası derken ayda eve 1500 Eu falan para girer. Türkiye'ye gelirkende 5bin eu kredi çekersin olur biter. Buda iyi kötü bir aileyi geçirdirir. Ama artık bunu yapmak o kadar kolay değil,Türkiye'de mal varlığının olmadığını kanıtlamanı istiyorlar. TC kimlik çıktık sonra burada yardım alanların çoğu geri ödemek zorunda kalmış. ALman devleti TC kimlik numarasından Türkiye'de ki mal varlığını falan öğrenebiliyor. Buda çalışmadan üretmeden geçinenleri sıkıntıya sokuyor. Yoksa olanaklar falan çok iyi.

[MENTION=8117]yigit1907[/MENTION]
Devede kulak de, okyanusda damla de ne dersen de ama ben hiç tanık olmadım. Türkiye'de aşırı milliyetçi ALmanya'da kine göre gene çoktur. Evimin karşısında iki tane bar pub var hemen hergün gidiyorum o kadar arkadaş edindim, Almancam olmamasına rağmen. Kimse bana sen Türksün demedi.

Bizdeki basında burada bazı olayları abartıyor yada hemen ırkçılığa bağlıyor. İki kişi kavga edebilir, bir Türkün tartıştığı Alman olunca ırkçılık oluveriyor. Irkçılara karşı çok ciddi yaptırımlar var. Ama iş yerlerinde soyutlama var buda Türklerin çalışmayı pek sevmiyor olmasından. EŞimin iş yerinde örnek bir Türk kız var 1 yıldır orada ben birgün işe saatinde geldiğini bilmem. İş yeride eve çok yakın.

ben de Almanya'da yasiyorum yaklasik 2 senedir. Bugun hava da cok guzel oldugu icin bisikletle geldim ise. Ne trafik derdi var, ne is yerinde problem. Insanlar inanilmaz saygili, cevresi ve parklari cok temiz ve dogasi harika. Sosyal imkanlari da cok ucuz.

Haftasonu nehrin kenarinda mangal yapip, birami icerken iyi ki gelmisim buraya diyorum. Almanca da oturmaya basladi yavas yavas. Arkadas ortami da olustu. Tavsiye ederim.

Soysal imkanların bir çoğu bedava. Türkiye'de iken genel bir kanı vardı. ALmanlar sadece iş bilir, sosyal hayatları yok diye. Adamlar çalışmayıda biliyor eğlenmeyide. Her hafta sonu mutlaka bir sosyal aktivite olur, sokak eğlenceleri, partiler vs.

türk karşıtlarının ırkçılığına maruz kaldınız mı hiç? ya da gerçekten basında gördüğümüz kadar abartılı bir şey yok mu?

Ben sahsen öyle birseyle daha karsilasmadim cünkü burada cok yabanci var sadece Türk degil. Birde söyle birsey var cahiliyle okumusu ayni olmuyor. Resmi kuruluslarda okullarda vs irkciliktan cok ilgililer nerden geldin, geldigin yer nasil, tatil yapmaya gitsek nasil olur tarzi sorular soruyorlar. Ama bi tarz haftanin her günü bira icen, calismayip devletten para alanlar var... onlar irkci olabiliyor.
Birde, bir türk mahallesi var. Basi mercedes amg, m5 filan baslayip sonu porsche ile bitiyor, yani boydan boya son model en pahali arabalar var. Bunu gören Almanlar kiskanip nasil gelipte bizim ülkemizde böyle lüks yasiyorlar diyen cok duydum :)

Ben sahsen öyle birseyle daha karsilasmadim cünkü burada cok yabanci var sadece Türk degil. Birde söyle birsey var cahiliyle okumusu ayni olmuyor. Resmi kuruluslarda okullarda vs irkciliktan cok ilgililer nerden geldin, geldigin yer nasil, tatil yapmaya gitsek nasil olur tarzi sorular soruyorlar. Ama bi tarz haftanin her günü bira icen, calismayip devletten para alanlar var... onlar irkci olabiliyor.
Birde, bir türk mahallesi var. Basi mercedes amg, m5 filan baslayip sonu porsche ile bitiyor, yani boydan boya son model en pahali arabalar var. Bunu gören Almanlar kiskanip nasil gelipte bizim ülkemizde böyle lüks yasiyorlar diyen cok duydum :)

Ayrımcılık eğer varsa bu sadece Türklere özel değil, daha çok Müslümanlarla alakalı, bunun nedenleri zaten az çok belli. Almanların kültürü ile ayak uyduramamak.

Romanlarıda sevmiyorlar, Bulgarlarıda, Siyahlarıda tek değiliz aslında. Ama somut bir ayrımcılık ben rast gelmedim. Sevmemek ayrımcılık demek değil. Öyle düşün Almanya'da yabancı düşmanlığı olması kadar normal bir durumda olamaz değil mi? Türkiye'de kendi içimizde Türk düşmanlığı yaşarken. (Siyaseti algılamayın)

Valla avrupa turu yaparsam kesinlikle gideceğim ilk yerlerden birisi köln olur sanırım. Resimler çok hoştu. Dahada merak ettim şimdi.. Yurt dışında mesleğimle alakalı iş garantisi veren bir yer olsun şurada iki dakika durmam.

canın sıkılır orda napcam hergün aynı herşey aynı değişen bişey yok monoton ama huzurlu bi hayat..

Valla avrupa turu yaparsam kesinlikle gideceğim ilk yerlerden birisi köln olur sanırım. Resimler çok hoştu. Dahada merak ettim şimdi.. Yurt dışında mesleğimle alakalı iş garantisi veren bir yer olsun şurada iki dakika durmam.

Gelmek için en güzel zamanlar

1 - Temmuz'un ilk haftası eşcinsellerin festivali oluyor, bedava konser, parti, eğlence vs oldukça renkli.

2. 11inci Ayın 11'inde çok büyük eğlenceler oluyor, 11.11. Köln diye bakın YT'den

3. Aralık ayının ikinci haftası noel pazarları falan şahane oluyor.

4. Şubat sonu Karnaval olmazsa olmazı

5 Yaz aylarında zaten her hafta sonu çeşitli yaz partileri vs oluyor.

6 Yılbaşı mükemmel geçiyor.

7. Temmuzda bir parti vardı adını unuttum havai fişek gösterleri, içki, parti sabaha kadar şehir ayakta.

sana katılmıyorum, eğlenmek için o kadar çok seçenek var ki. Sadece sen para harcamak ve eğlenmek iste.

herşey yapmacık spontan değil varmı alman arkadaşların peki bara gidip içki içtiğin ? seviyorlarmı seni ? türkden başka arkadaş bulamazsın ..

Buranın Ayı bir garip renkli neden bilemedim.
38VYk9.jpg

Herşeyi anladımda bu ay orda nasıl Garip oluyor?
:D
Almanya'nın uydusu farklı mı?
:D

herşey yapmacık spontan değil varmı alman arkadaşların peki bara gidip içki içtiğin ? seviyorlarmı seni ? türkden başka arkadaş bulamazsın ..

Bulunduğum semtte 3-4 Türk aile var onlarla da ilişkimiz neredeyse yok. Alman arkadaş evet var oldukça var. Bar muhabbeti dersen günde en az 10-15 bira içen birisiyim mecburen takılıyorum.

Bu para youtubedenmı gelıyor onu merak ettım :D

Banamı dedin anlamadım ama bana demişsen 38 ülke gezdim ve cebimden neredeyse tek kuruş harcamadım. Sponsorlarım vardı Sağolsunlar karşıladılar.

YT'den geliyor evet ama tabiki yaşam giderlerimi karşılayacak kadar değil. 38 Ülke gezgim ve gezdiğim ülkelerle alakalı 200 civarı YT kanalım 30 Civarı web sitem var. Gelen para evet oldukça iyi ama bu benim ve ailemin yaşam giderlerini karşılamaz.

39 Yaşına kadar bir köşeye bir şeyler koyduk + kira gelirleri + işyerim var TR'de.

Sanırım açıklayıcı olmuştur.

Banamı dedin anlamadım ama bana demişsen 38 ülke gezdim ve cebimden neredeyse tek kuruş harcamadım. Sponsorlarım vardı Sağolsunlar karşıladılar.

YT'den geliyor evet ama tabiki yaşam giderlerimi karşılayacak kadar değil. 38 Ülke gezgim ve gezdiğim ülkelerle alakalı 200 civarı YT kanalım 30 Civarı web sitem var. Gelen para evet oldukça iyi ama bu benim ve ailemin yaşam giderlerini karşılamaz.

39 Yaşına kadar bir köşeye bir şeyler koyduk + kira gelirleri + işyerim var TR'de.

Sanırım açıklayıcı olmuştur.

Sponsor lar kimmiş :D merak ettim bizede ayarlasana :D :D sponsor... Acaba ? ne işle uğraşıyorsun

Sponsor lar kimmiş :D merak ettim bizede ayarlasana :D :D sponsor... Acaba ? ne işle uğraşıyorsun

Burada şu demenin yanlış olacağını düşünüyorum ama gerçekten sen seyahat etmek istiyorsan, başla bir kenarından gerisi gelir.

Araştırmaya başlaman için seyahet eden gezginlerin, web sitelerini araştır hepsinin bir kenarında bir firma logosu vardır.

İş dersen gece hayatı ile alakalı.

Seninki kadar gelirim olsa ben de gezerim:) galiba senin siteni de biliyorum, hatta yazılarını düzenli olarak takip ediyorum :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri