Sgk Prim ve Sgk'dan anlayan bakabilirmi

JiTeM

Kayıtlı Üye
s.a arkadaşlar ben suan çalışmıyorum 20 yaşındayım bugune kadarda çalışmak kısmet olmadı bu yüzdende sgk prim vs olmadı toplu olarak belli bir ücret ile bu primi odeye biliyormusuz acaba tahminice bu para ne kadardır veya internetten ogrene bılırmıız . birde bu sene üniyi tutturdum kayıt oldum fakat gıtmıyıcem kaydı dondurucam dondurgum halde ogrencı oldugum ıcın acaba ssk'dan felan yarlanabılıyorumuyum yoksa dondurdugum ıcın yararlanamıyormuyum?

ben yapılması gerelı dıye bılıyorum kardesım.. Eğer bir baslangıcın olursa aradakı sureyı borclanabılyıorsun

s.a arkadaşlar ben suan çalışmıyorum 20 yaşındayım bugune kadarda çalışmak kısmet olmadı bu yüzdende sgk prim vs olmadı toplu olarak belli bir ücret ile bu primi odeye biliyormusuz acaba tahminice bu para ne kadardır veya internetten ogrene bılırmıız . birde bu sene üniyi tutturdum kayıt oldum fakat gıtmıyıcem kaydı dondurucam dondurgum halde ogrencı oldugum ıcın acaba ssk'dan felan yarlanabılıyorumuyum yoksa dondurdugum ıcın yararlanamıyormuyum?

doğru anladım mı acaba? yorgunum o yüzden sağlama yapalım:)
şimdiye kadar hiç bir yerde çalışmadın ve doğal olarak ssk başlatılmadı.
ilk olarak ssk başlatılmadan hiç bir şekilde para yatıramazsın.
yani ilk olarak 2-3 ay bir yerde sigortalı olarak işe başla.
Daha sonra kendin yatırabilirsin. Fakat ssk ödersin ama ileride emekli olmak için de belli bir iş gününü doldurman gerekli. bunu da dikkate alsan iyi edersin.

sigorta baslangıcın ne zaman hocam?

---------- Mesaj saat 02:06:41 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 02:06:02 civarında gönderildi. ----------

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

Baslangicim yok demis :) neyse ben bildigim kadar soyleyim birde daha net ogrenecegin kaynagi soyleyim..

Baslingic yapmadan oyle toplu odeme yapamazsin yani en azindan bir yerde 1 ay sgortali ol geri cik ozaman geri kalan kismi toplu odersin... bu miktar dusundugunden cok olacaktir. Burdakilerin hic biri buna net cevap veremeyecek, cun ki sgorta primleri degiskendir ve toplu disardan odeme primleride yani SSK ya gidecekcin tabiki once baslangic.... sonra gidceeksin diyeceksin ki ben su tarihde basladim su tarihe kadar yatirmadim bu sure nekadar odemem gerekiyor diyeceksin... ayrica sende borclanma durumu yok zaten cun ki sgorta baslangicin yok bu yuzden borclanma durumunda yok bu bilgileri kesin olarak 2 yerden alabilirsin...

1. Bulundugun ilin SKK si
2. Avrupa Kanal D de diye hatirliyorum yada Starda geceleri baslayan bir yayin var adini bilmiyorum Telefon ustunden bu tarz sorulari cevapliyor bir yayinci ve bir avukattan olusan ekip sizin sorularinizi cevapliyor

ogrenci durumunuz ile ssk ligin alakasi yoktur ister dondurun ister birakin ister devam edin ogrenci iken calisabilirsiniz ve SSK niz yatmak zorunda dir.

Suana kadar hiç bir işte sigortalı olarak çalışmadım sigorta başlangıcım yok . suan sadece gss primi oduyorum okadar . ozaman dedıgınız gıbı bır iş yerine girip 1 aylık sigortalı olayım ondan sonra sgk'dan nekadar oldugunu ogrenırım .

Suana kadar hiç bir işte sigortalı olarak çalışmadım sigorta başlangıcım yok . suan sadece gss primi oduyorum okadar . ozaman dedıgınız gıbı bır iş yerine girip 1 aylık sigortalı olayım ondan sonra sgk'dan nekadar oldugunu ogrenırım .

Su konuya aciklik getiriyim yanlis anlamalara magruz kalmasin.

Simdi sen hic ssk baslangicin olmadigi icin borclanma durumunda yok yani sen SSK baslangini yaptirip bir ay sonra cikarsan ve gidersen nekadar odeyecegim diye boyle bor borclanman cikmaz neden ?

1. emeklilik yasin dolmadi
2. girisn bir ay once yapilmis ve durdurulmus 2. taksitin gelmeden gidersen borclanmaz gozukmez eger cikis tarihinden sonra 1 yada 1.5 ay sonra gidersen o ayin borclanmasi gozukur.

Degiskenlik konusu sudur.. bunlar tabi eski bilgi yeni yasa ne durumda bilmiyorum ama eskid edigim bir kac yil onceki hala aynidir muhtemelen

Basamak olayi vardir ve bunlarim primleri farklidir dogal olarak emekli olundugunda alacagin aylik tutarida farklidir. senin gecikmis borclanma durumun bu basamaktaki aylik yatan sgorta primin ustunden hesaplanir.

Bu yuzden dedim kimse bilemez burdan diye dolayisiyla hic baslangicin olmadigi icin bunu SSK da bilemez, bir baslangicin olacak bu baslangic senin hangi kategoride ne tur bir prim ile yatirilmis sgortan bunun uzerinden hesaplanir soyle ornek veriyim, olasi bilgi alirken daha iyi anlarsin..

sen 1 yil sgortali calistin ve durdurdun hepsi bu sonra omrun geldi gecti emeklilik yasin gecti ve sen emekli olmak istiyorsun... bunun hesabi senin sgortali basladigin tarih ve emeklilik yasin hesaplanir ve kac yil yatirman gerekiyor bu gun sayisi bulunur ve bunun uzerine senin odemis oldugun gunler duser ve geriye kalani odersin..

Sun icin boyle bir durumun olmadigi icin borclanma gibi bir dusuncen olamaz ama ben seni az cok anladim sen sgortali olmak istiyorsun ve devam etsin istiyorsun bunun icin vergi mukellefi olman gerekir bu durum senin kendi sgorta primini yatirman icin diger turludur calisman gerekir is veren sgortani yatirmasi icin her ikisinin disinda kanunun izin vermedigi baska bir yerde issci gozukur kendin odersin primini, is verene veririsin o oder..

bu durum isten cikarsin geri baslarsin arada bir borclanma olmaz isten ciktin aradan bir yil gecti yeniden basladin sgortan ise basladigin tarih itibari ile yatmaya devam eder bu durum senin emeklilik yasini doldurdugun gun hesaplanir nekadar daha odemen gerekiyor.

detayli bilgi icin bulundugun ilin SSK sina yada TV programlari yapan danismanlik hizmetlerine basvurabilirsin

sen daha 20 yaşındasın sigorta başlagıcın bile yok sgk ancak gss primi ödersin sağlıktan yararlanırsın. Borçlanma olayı sana değil yaşı dolup günü olmayanlar içindir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri