Sigara bırakma champix ile

Aradım yazıyı yazdıkdan sonra doktora felan yonlendırmedi :D bi kac sey soyledı psikolojik olarak rahatlatmaya yonelık vs vs ne dediğini bende anlamıs değilim :) arıcaklarmıs sureklı kontrol etceklermıs nası etcekse . bağımlı degilsin der gibi bir havası vardı

normalde bazı sorular soruyorlar bagımlılık testi. bagımlıysan soyluyorlar.

bana bagımlısın dediler ve ara randevu al. o sekilde gerceklesti. ama bazı arkadaslar yorumlarda doktorun onları arayıp randevu verdiklerini soyleyen oldu. arasınlar bakalım ne diyecekler

4-5 senedir sigara içiyordum geçen ay champix sayesinde bıraktım üstelik hiç bırakmayı bile düşünemeyecek kadar bağımlıydım.

edit:ayrıca champixi ilk bu forumda bir arkaşın konusunda görüp almıştım

canın ıstemıyormu yan etkısı falan varmı

Merhaba arkadaşlar,
Sigarayı bırakmak için çok araştırdım ve Champix'in dünyada en etkili ilaç olduğunu öğrendim. Diğer ilaçlara göre yan etkisi daha az, genelde rastlanan yan etki rüyaların çoğalması ayrıca intihara da sebep olabileceği yönünde fakat intihar vakaaları oldukça az. Genelde önceden intihara meyili olan kişilerde görülme ihtimali var ama dediğim gibi yok denecek kadar az. Bende çok bir etki yapmadı ,rüyada göremedim ama sigarayı kesinlikle bıraktırdı.
En iyisi tabi ilaç kullanmadan bırakmak. Champixden önce başka bir ilaç kullanmıştım ve her gecemrüya ile doluydu, champix harici bir ilaç kullanmamanızı tavsiye ederim.
Benim tavsiyem bu ilacı dozaj azaltarak (doktorun tavsiye ettiği dozaj azaltma süresini uzatarak) bırakmanız. Çünkü 1-2 ay içersinde tekrar başlama ihtimali var. Diğer bir nokta (kesinlikle tavsiye ederim) ALAN CARR diye bir yöntem var. Türkiye temsilcisi (ismini hatırlamıyorum) videolarını seyredin ama videolarda anlatılanlara inanın. yine filminide mutlaka seyredin. Yöntemin özü şu: size neden sigara içmemeniz anlatılmıyor, aksine neden sigara içtiğiniz anlatılarak bilinçaltımızdaki düşüncelerimiz değiştirilmeye çalışılıyor. Google amca ile youtube abide araştırın birşeyler bulursunuz.. yani ilaçla beraber videoları paralel takip edin, ve inanın sigara bırakmak çok kolay
hepinize sağlıklı ömürler dilerim

canın ıstemıyormu yan etkısı falan varmı

bende pek bir yan etki yapmadı ama bazılarında yapmış ekşi sözlükte yazanlar öyle yazmış , onun haricinde şimdi sigarayı içsem bile yarısına kadar ancak içebiliyorum tadı artık çok kötü gelmeye başladı.

Aynen, ben ilk günlerde inatla içmeye devam ediyordum, 3. haftada sigarayı içmeyi unuttum sonra zorla tekrar içtim ave ilerleyen günlerde bırakmak daha rahat oldu, yalnız şuna dikkat etmek lazım: ilaçtaki etken madde nikotini taklit ettiğinden aslında fiziksel bağımlılık devam ediyor sadece sigara içilmiyor, onun için dozu yavaş yavaş azaltarak (gerekirse 1 paket ilacı cepten alarak) bırakmak etken maddenin bağımlılığınıda yok ediyor. Hayırlısıyla umarım bırakırsınız, kesinlikle "tekrar başlarmıyım,birtane içsem neolur, canım sıkkın 1 sigara iyi gelirdi" diye düşünmeyin bunun yerine her aklınıza geldiğinde " iyiki bırakmışıh, oh be içmiyoru o iğrenç şeyi" gibi düşünmek lazım, işin sırrı bıraktıktan sonra ilk sigarayı içmemek ..:)

2. Gun

Evet arkadaslar dun ilaca basladım ve 1 hap almıstım. dun uyku hali cok olmustu gerci birazda yorgundum

2. gun yani bugun sabah basımda garip zonklamalı bi agrı ile uyandım ve agrı gun boyu surdu. suan garı gecti aksam uzeri fakat kafam da hala icten ice bi agırlık var. beynim biraz uyusmus gibi.

uyku hali bugunde oldu. simdiden esnemeye basladım. cok azda olsa yorgunluk ve halsizlik var. beynim uyusuk biraz salak gibiyim.

bugun herzaman oldugu gibi bolca sigara ictim degisen birsey yok. yalnız arada sırada sanki duman beni boguyormus gibide oldum.

birazda unutkanlık yaptı gibi sanki

bugun cok can sıkıntısı oldu, hic evde durmak istemedim, dısarı cıkıp gezesim vardı

isteksizlık var herseye karsı, is yapmak bile gelmiyor icimden. bu gidisle kazanclar dusecek

bunları yazarken surekli esniyorum ve ne yazdıgımın da pek farkında degilim
[MENTION=14702]ripdimebag[/MENTION] [MENTION=28616]FatihYT[/MENTION] [MENTION=28843]RoxiRox[/MENTION]

2. Gun

Evet arkadaslar dun ilaca basladım ve 1 hap almıstım. dun uyku hali cok olmustu gerci birazda yorgundum

2. gun yani bugun sabah basımda garip zonklamalı bi agrı ile uyandım ve agrı gun boyu surdu. suan garı gecti aksam uzeri fakat kafam da hala icten ice bi agırlık var. beynim biraz uyusmus gibi.

uyku hali bugunde oldu. simdiden esnemeye basladım. cok azda olsa yorgunluk ve halsizlik var. beynim uyusuk biraz salak gibiyim.

bugun herzaman oldugu gibi bolca sigara ictim degisen birsey yok. yalnız arada sırada sanki duman beni boguyormus gibide oldum.

bugun cok can sıkıntısı oldu, hic evde durmak istemedim, dısarı cıkıp gezesim vardı

isteksizlık var herseye karsı, is yapmak bile gelmiyor icimden. bu gidisle kazanclar dusecek

[MENTION=14702]ripdimebag[/MENTION] [MENTION=28616]FatihYT[/MENTION] [MENTION=28843]RoxiRox[/MENTION]

Hocam başladığınız yolda mutlu sona ulaşırsınız umarım. Bu konudan sonra ben de biraz araştırdım ilk 3-4 gün gerçekten ilaca uyum sağlamak zor oluyormuş hatta doktorla iletişime geçin falan diyorlar o yüzden dişinizi biraz sıkarsanız rahatlarsınız güzel bi amacınız var en azından. Sonraki günlerde ben de etiket alabilirim hocam. Sigarayı bırakma zamanım geldi gibi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

bende kullanmıştım güzel kafa yapıyor gerçekten ama hala sigaraya devam ( benim suçum) yoksa gerçekten etkisi var..

ben bu ilacın iki aylık paketini eczaneden doktora gitmeden almıştım. İlk ay kullanılması gereken bölümünü kullandım sigarayı azaltmıştım ama bırakmamıştım. Daha sonra çok aşırı yan etkileri olduğu için korktum ikinci aylık paket hala duruyor bir köşede.. Riskli bir ilaç.. Gerçekten sigarayı bırakmayı istemiyorsanız boşuna uğraşmayın.. Herşey sizde bitiyor ilaç sadece size yardımcı oluyor.

2. Gun

İlaç kişinin kendisi demekmiş

gençler bıraktırıyorsa bende kullanıyım at gibi sigara içiyom günde 2-3 paketi içmiyom resmen yiyom. bende iş yaparmı bu ilaç acaba

Cok kisi birakmis maihes de galiba 2 paket iciyodu o da 10. Gunde mi ne birakmis galiba ama irade de lazim diyodu istekli olmak lazimmis benimde nefesimi tikiyo daha kac yasimda amelelik yapip basladim bende bu ilaci kullanicam insallah yardimci olur

Hocam başladığınız yolda mutlu sona ulaşırsınız umarım. Bu konudan sonra ben de biraz araştırdım ilk 3-4 gün gerçekten ilaca uyum sağlamak zor oluyormuş hatta doktorla iletişime geçin falan diyorlar o yüzden dişinizi biraz sıkarsanız rahatlarsınız güzel bi amacınız var en azından. Sonraki günlerde ben de etiket alabilirim hocam. Sigarayı bırakma zamanım geldi gibi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

insallah hocam sagol iyi dileklerin icin. dedigin gibi disimi sıkacam yapacak bisey yok. hocam bence basvuru yap al ilacı kullanmaya basla. su sigaradan kurtulabilirsek ne mutlu bize :)

Mesajim bulunsum guzel bir konu cevremdeki bazi kisilere gerekli yardimim dokunabilir belki.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar bırakmak istiyen varsa kesin kullansın 10 günde kesti sigarayı sadece el ağız alışkanlıgı kalıyor çekirdek yada sakızla geçiştirebilirsiniz

İlaç sanırım 3 kutu şeklindeydi. Ben ilkini kullandım ve 14. günde sigarayı bıraktım. Diğer 2 kutu ilacı da almadım. Aradan 3 yıl geçti ve cok şükür içmiyorum.

3 Haftadır ilacları kullanıyorum ve 1 haftalık daha ilac kaldı.

10 temmuzda sigarayı bırakmam gerekiyordu fakat bırakabilmis degilim.

gunde 2 paket ve uzeri sigara iciyordum. suan 1,5 2paket icmeye devam ediyorum.

ilac kullanırken hic kendimde olamadım. sabahları kalkarken bas agrısı ve gunboyu derinden bi zonklama. surekli halsizlik ve uyku hali ve yorgunluk. isler kesata bagladı ilac yuzunden. hic birseye konsantre olamıyorum. tam mala bagladım diyebilirim.

spor yapamıyorum tum kaslarım agrıyor.

ben ilacın faydalı bir seyini goremedim maalesef. bir kac gundur ilac almayıda bıraktım. yasadıgımın farkına vardım.

anladım ki olay ilacda degil, bizim irademizde.

benim son zamanlarda bolca sorunum ve uzuntum oldu ve belki bundan dolayı ilac ise yaramamısda olabilir.

uzun lafın kısası ilac bende ise yaramadı ama siz yinede ucretsiz ilacı alın ve bi deneyin. insallah sizler bırakırsınız

3 Haftadır ilacları kullanıyorum ve 1 haftalık daha ilac kaldı.

10 temmuzda sigarayı bırakmam gerekiyordu fakat bırakabilmis degilim.

gunde 2 paket ve uzeri sigara iciyordum. suan 1,5 2paket icmeye devam ediyorum.

ilac kullanırken hic kendimde olamadım. sabahları kalkarken bas agrısı ve gunboyu derinden bi zonklama. surekli halsizlik ve uyku hali ve yorgunluk. isler kesata bagladı ilac yuzunden. hic birseye konsantre olamıyorum. tam mala bagladım diyebilirim.

spor yapamıyorum tum kaslarım agrıyor.

ben ilacın faydalı bir seyini goremedim maalesef. bir kac gundur ilac almayıda bıraktım. yasadıgımın farkına vardım.

anladım ki olay ilacda degil, bizim irademizde.

benim son zamanlarda bolca sorunum ve uzuntum oldu ve belki bundan dolayı ilac ise yaramamısda olabilir.

uzun lafın kısası ilac bende ise yaramadı ama siz yinede ucretsiz ilacı alın ve bi deneyin. insallah sizler bırakırsınız

üzüldüm bende kaç senedir çözüm yolu arıyorum ama bu iradesizlik zor gibi atın ölümü arpadan olacak galiba

üzüldüm bende kaç senedir çözüm yolu arıyorum ama bu iradesizlik zor gibi atın ölümü arpadan olacak galiba

sen yinede umutsuzluga kapılma. bir dene. Stres uzuntu sorunlar icinde bırakmak zor gibi sanırım. galiba insanın kafası rahat olmalı bırakmak icin belkide kimbilir

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri