Sigortalı Olmak İstiyorum?

yigit1907

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaşlar yaş 22, bugüne kadar hiçbir sigortalı işte çalışmadığım için sigortam olmadı, üniversiteyi bu sene bitirdim ve bu zamana kadar babamın üzerinden sigortalıydım.. neyse merak ettiğim mesele şu;

Allah'a şükür bir süredir youtube üzerinden iyi paralar kazandım ve kazanmaya devam ediyorum, temmuz ayından itibaren kendi emekliliğim içinde sigorta girişimi yaptırmayı düşünüyorum.. eskiden sanırım şirket falan olmanız gerekiyordu ama artık ev hanımları bile kendi primlerini ödeyebiliyorlar diye duymuştum..

sormak istediğim soru: her ay prim ödeyerek kendimi sigortalayabilir miyim :)

zaten sigortalı işte çalışmazsan mecburen aylık ssk'ya prim ödeyeceksin. ssk'ya gidip gelir testi yaptıracaksın. üzerine birşey yoksa ona göre uygun bir ödeme çıkıyor. eğer gitmezsen her ay 250-300 civarı borç yazıyorlar.

Bireysel Emeklilik Sistemi ( BES ) yaptırabilirsin. Aylık 100 lira yatırıyorsun %25 te devlet üstüne ekliyor.

Bi araştır derim. Bankalardan öğrenebilirsin bunu.

merhaba arkadaşlar yaş 22, bugüne kadar hiçbir sigortalı işte çalışmadığım için sigortam olmadı, üniversiteyi bu sene bitirdim ve bu zamana kadar babamın üzerinden sigortalıydım.. neyse merak ettiğim mesele şu;

Allah'a şükür bir süredir youtube üzerinden iyi paralar kazandım ve kazanmaya devam ediyorum, temmuz ayından itibaren kendi emekliliğim içinde sigorta girişimi yaptırmayı düşünüyorum.. eskiden sanırım şirket falan olmanız gerekiyordu ama artık ev hanımları bile kendi primlerini ödeyebiliyorlar diye duymuştum..

dostum eğer anlatmak istedigin normal işte calısmıs gibi ssk lı olmaksa bunu tanıdık bi iş yeri üzerinden yapabilirsin onlar primini yatırır sen parayı onlara verirsin istege baglı sigorta yatırabilmen icin en az 1200 gün sigortalı olman gerekiyor
özel bankaların emeklilik sigortaları var ama nasıl calısıyolar bilmiyorum
bide gss olayı var bunu zaten biliyosundur sadece hastane den faydalanmak icin

Sgk lı olmak istiyorsan bir tanıdığının firmasında sigortanı başlat ve primleri sen yatır bu onların işine gelecektir ve hayır demezler. sende sigortalı olursun primleri yüksek yatırırsan emeklilikle güzel maaş alırsın.

hocam o sgk yerine geçiyor mu peki? benim istediğim şey, bir işe girdiğim zaman primlerin işveren tarafından ödenmeye devam edilmesi.. bireyselde öyle olmuyor sanırım :confused:

sgk yerine geçmiyor hocam devlette ekliyor üstüne , yaşlanınca emekli gibi maaş alıyosun sadece özelligi bu

kardeş tarım sigortasında ek 5 maddesi var ,e devletten baktığımda istek gözüküyor 258 tl her ay ,araştır sende buna geç ,enazından her ay paran olmazsa bile sigortan kapanmıyor.

Sgk lı olmak istiyorsan bir tanıdığının firmasında sigortanı başlat ve primleri sen yatır bu onların işine gelecektir ve hayır demezler. sende sigortalı olursun primleri yüksek yatırırsan emeklilikle güzel maaş alırsın.

hocam anladığım kadarıyla sgk için prim hem işveren tarafından yatırılıyor hemde çalışanın maaşından kesiliyor.. benim bu işi kendi kendime yapmam için asgari ücretten hesaplarsam;

işveren ve çalışan olarak aşağıdaki kırmızı olarak çizdiğim kutulardaki tüm primlerimi ödemem gerekiyor :(

prim.jpg

26 yaşındayım sigorta girişim 2004 17 yaşında sigortam başladı.O zamanda beri full ödeniyor.2500 gün falan oldu.61 yaşında 2049 yılında emekli oluyorum hocam. Güzel mi ?

o iş yaş artık yaptırımı var bir hayli,pek o riske girmez tanıdık manıdık,maaş vermeden prim yatırması pek mümkün değil o da bir ton işlem

Adamdaki Paraya Bak Be :D :D :D adam sigorta yaptırıyor,ben GGS borçunu ödeyemiyorum (: Bin Tl borç var...

Bireysel emeklilikte bana traş bir mevzu geliyor,o devlet desteğini falan zor yedirirler zaten kademe kademe açılıyor devlet onu bir güzel hiç eder 10 senede,bu devirde alıcan her ay birkaç çeyrek altın atıcan köşeye en güzel yatırım,gSS de yaptırdın mı (zaten zorla yapıyorlar) al sana bireysel emeklilik:D

hocam sızın ısı muhasbcı yapar bende gıdın muhasebcının brısıylanlasın.o snı calısıyo gosterıp her ay sıgotanı yatırır.sende duzenlı olarak parasını verırsın

Bireysel emeklilikte bana traş bir mevzu geliyor,o devlet desteğini falan zor yedirirler zaten kademe kademe açılıyor devlet onu bir güzel hiç eder 10 senede,bu devirde alıcan her ay birkaç çeyrek altın atıcan köşeye en güzel yatırım,gSS de yaptırdın mı (zaten zorla yapıyorlar) al sana bireysel emeklilik:D

bırysel emeklılıkte saglık yok bıldıgım kadarıyla bankaların tuzagı

:D evde yatan 18 yaş üstü okula gitmeyen vatandaşlara sesleniyorum GSS diye birşey var :D yani geçmiş olsun

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri