Sigortasız Belediye Kamyonu Aracıma Çarptı

• Kullanıcı aliq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

aliq

Kayıtlı Üye
Babamlar yol halindeyken Büyük bir belediye kamyonu yan taraftan aracı sollamaya çalışmış ve bizim araç ile diğer aracın ortasına girmiş ve bizim araca çarpmış. Fakat çarpan kamyonda sigorta yok kamyonu bağlamışlar ve adamı polisler ehliyetini alıp götürmüşler. Şimdi nasıl bir işleyiş gerçekleşecek acaba 8/8 adam suçlu ama aracın hasarını kim ödeyecek? Siyah resmi plakalı belediye kamyonu çarpan kamyon.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba aracım Focus bu arada.

Donanımhaber araba bölümüne yazarsanız daha net bilgi alırsınız bence.

Polis tutanağını alarak kendi sigorta şirketine başvurucaksın.

Sigorta şirketin aracı yaptıracak, parayı hangi yollarla kimden alacağı tamamen sigorta şirketinin meselesi senin değil.

Sigorta şirketin aracı yaptıracak, parayı hangi yollarla kimden alacağı tamamen sigorta şirketinin meselesi senin değil.

benim sigorta şirketim mi yaptıracak hocam?

Hocam bildigim kadari ile o dediginiz Kaskolu araclar icin gecerli,Arkadasin kaskosu yoksa sürücüyü mahkemeye verip zararini tazmin edecek (adamin prasi varsa) kaskosu olmayan araclarin sadece zorunlu trafik sigortasi olur oda sadece sizin karsi tarafa verdiginiz zarari öder.

Hocam bildigim kadari ile o dediginiz Kaskolu araclar icin gecerli,Arkadasin kaskosu yoksa sürücüyü mahkemeye verip zararini tazmin edecek (adamin prasi varsa) kaskosu olmayan araclarin sadece zorunlu trafik sigortasi olur oda sadece sizin karsi tarafa verdiginiz zarari öder.

Hocam, kusurlu kazalarda sigortanın da aynını yaptıgını biliyorum.

En doğrusu sigorta yada kasko şirketi ile görüşmek zannedersem.

Valla kamyon belediye adına şimdi onu mahkemeye versem kesin kazanıyorum anladığım kadarıyla ama hiç de uğraşmak istemiyorum çünkü kasımın ilk haftası askere gidicem durduk yere başımıza bela geliyor.

Valla kamyon belediye adına şimdi onu mahkemeye versem kesin kazanıyorum anladığım kadarıyla ama hiç de uğraşmak istemiyorum çünkü kasımın ilk haftası askere gidicem durduk yere başımıza bela geliyor.
Hocam basin niye belaya girsin,Sen bir avukata vekaletini ver git askere.Avukat belediyeden anlasma yoluyla yada mahkeme araciligiyla zararinizi ve kendi avukatlik ücretini alir.Siz her hangi bir ödeme bile yapmassiniz.

hocam aracınız kaskoluysa bir problem olmaz. kaskonuz tahsil eder. kaskonuz aracınızı yaptırır parasını ilgilisinden alır. araç için yapılan zorunlu sigorta sizin için değil karşı taraf içindir. sigortanızın kasko gibi bu işi yapıp parayı ilgilisinden tahsil edeceğini sanmıyorum.

belediye ile görüşün, tahminimce davalık olmak istemeyecek ve aracınız yaptıracaklardır. belediyelerin para problemi fazla olmaz.

bu arada kaza tutanaklarında 8/8 %100 vb oranlar kaldırıldı. polisten alcagınız kaza raporunu incelediginizde boyle bir oran olmadıgını goreceksiniz. ama sorun yok tabi park halindeki araca carpılmıs sonucta kusurunuz yok.

bu arada haberlerde gostermişti bir ara. bi kişi aracının değeri düştü diye ekstra para da almıştı karşı taraftan. siz de dava acmak durumunda kalırsanız aracın ahsarı yanı sıra bu parayı da talep edin. belediye anlaşma yoluna gitmez ise ne olursa olsun davayı acın.

hocam aracınız kaskoluysa bir problem olmaz. kaskonuz tahsil eder. kaskonuz aracınızı yaptırır parasını ilgilisinden alır. araç için yapılan zorunlu sigorta sizin için değil karşı taraf içindir. sigortanızın kasko gibi bu işi yapıp parayı ilgilisinden tahsil edeceğini sanmıyorum.

belediye ile görüşün, tahminimce davalık olmak istemeyecek ve aracınız yaptıracaklardır. belediyelerin para problemi fazla olmaz.

bu arada kaza tutanaklarında 8/8 %100 vb oranlar kaldırıldı. polisten alcagınız kaza raporunu incelediginizde boyle bir oran olmadıgını goreceksiniz. ama sorun yok tabi park halindeki araca carpılmıs sonucta kusurunuz yok.

bu arada haberlerde gostermişti bir ara. bi kişi aracının değeri düştü diye ekstra para da almıştı karşı taraftan. siz de dava acmak durumunda kalırsanız aracın ahsarı yanı sıra bu parayı da talep edin. belediye anlaşma yoluna gitmez ise ne olursa olsun davayı acın.

acıcam tabi ki hocam hiç bırakmam yanlarına babamla ben memur olduğumuzdan az çok işleri de biliyoruz ama belediye aradı geçmiş olsun falan diye uğraşacaklarını pek sanmam büyük bir ihtimal gidin siz yaptırın bizim adımıza fatura kestirin dicekler onlar kendi arabalarından birini tamir ettiriyorlarmış gibi gösterip bizim arabayı yaptıracaklar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri