Sınırsız Enerji mümkün mü?

• Kullanıcı Askap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
Tarih tekerrürden ibaretse,savaşlar, katliamlar, doğal afetler, yeni nesil hastalıklar dengeler nüfüsu. Bu gün 1 bombayla 100k kişiyi öldürcek teknoloji varken nüfüsün azalması an meselesi. Sağlıksız beslenme ve yaşamadan insan ömrününde kısaldıgını hesaba katarsak çok sorun olmaz.

Şöyle düşün: Eskiden kimse , uçak kazasında ölmüyordu, trafik yoktu ki kazası olsun. Gemiler batmıyordu. İnsan nüfusu arttıkça yeni ölüm şekilleri çıkıyor. Bu denge bozulmaz.

Dünyanın sonunu ilimle bilimle açıklayamam ama, sonu geldiyse Enerji değilde Kuran ve Kuran ahlakı yaşayan insan bitmiştir. , İslamı hakkıyla yaşayan tek bir kavim bile kalmamış demektir.

Doğal seleksiyon belirttiğiniz biçimde işleyişini koruyor hocam fakat her zaman için nüfus artışı önde.

1927'de dünya nüfusu 2 milyara ulaşmışken 2011'de 7 milyara ulaşmış.Teknolojiler geliştikçe insanların hayatları kolaylaşıyor,zorluklar azalıyor.Haliyle rahata eren insanlar daha fazla üremeye başlıyor.Tabi zorluk ve sıkıntılar içerisinde de bol bol çocuk yapan insanlar mevcut.

İşin acılı tarafı her geçen gün insan gücüne olan ihtiyaç azalıyor.Her geçen gün insanların yaptıklarını yapan daha ekonomik daha verimli yeni bir robot,bir sistem geliştiriliyor.

50 yıl içerisinde bir çok üretim alanında işçi kavramlarının neredeyse biteceğini düşünüyorum.Yakında tüm işlerde insanların gücünden,bileğinden ziyade aklından faydalanılacak işler gelişecek.

Montaj,işçilik, vb. gibi el emeğine dayalı işlerin sonu gelecek.Hatta programcılara da ihtiyaç kalmayabilir.Fakat bu gelişim dolaylı olarak elektronik ve bilgisayar mühendisliği gibi alanların önemini arttırıp bu alanlarda yenilikçi fikirlere sahip mühendislerin artmasına vesile olacak.

50 yıl sonra öğretmenlik diye bir meslek kalır mı onu da merak ediyorum.Kalırsa da bir tek ilk okuma,yazma aşamasında kalır sonrasında zaten internetten bilgili,internet kadar büyük bir bilgi arşivine sahip hoca yok dünyada.

Dev rezidanslar,50 katlık binalar nasıl 100 yıl öncesinde gerekmeyen bir yapıyken günümüz dünyasında türediyse bir 100 yıl sonra 100-200 katlı apartmanları görebilmek mümkün olur sanırsam.(Tabi biz o günleri görmeyiz o ayrı)

Ekleme;

Her ne kadar kapitalizm'den hoşlanmasam da inanın kapitalizm ve para olmasa herkes rahat yaşasa ve isteklerine çok kolay bir şekilde erişseydi şuan dünyanın nüfusu belki 15-20 milyardı.Zira boş vakti olan sıkıntısı olmayan insanlar sürekli üreyecekti dünyanın nüfus artış hızı belki 5-10 kat daha hızlı olacaktı.

Son düzenleme:
üniversiteyken tüm okula bununla ilgili proje vermişlerdi. proje süreci boyunca(6 ay) her türlü mallığı gördüm iki motoru birbirine bağlayanlar bile çıktı. ben ilk günden imkansız dedim yapmadım grup üyeleri beni çalışmıyor diye şikayet etmiş bende bıraktım sınıfta kaldım.6 ay sonra hoca böyle bişey mümkün değil size enerjinin yoktan var edilemeyeceğini göstermek için yaptık dedi. sonuşta o mallar şimdi mühendis oldu ben olamadım. bu da böyle bi anımdı.

Doğal seleksiyon belirttiğiniz biçimde işleyişini koruyor hocam fakat her zaman için nüfus artışı önde.

1927'de dünya nüfusu 2 milyara ulaşmışken 2011'de 7 milyara ulaşmış.Teknolojiler geliştikçe insanların hayatları kolaylaşıyor,zorluklar azalıyor.Haliyle rahata eren insanlar daha fazla üremeye başlıyor.Tabi zorluk ve sıkıntılar içerisinde de bol bol çocuk yapan insanlar mevcut.

İşin acılı tarafı her geçen gün insan gücüne olan ihtiyaç azalıyor.Her geçen gün insanların yaptıklarını yapan daha ekonomik daha verimli yeni bir robot,bir sistem geliştiriliyor.

50 yıl içerisinde bir çok üretim alanında işçi kavramlarının neredeyse biteceğini düşünüyorum.Yakında tüm işlerde insanların gücünden,bileğinden ziyade aklından faydalanılacak işler gelişecek.

Montaj,işçilik, vb. gibi el emeğine dayalı işlerin sonu gelecek.Hatta programcılara da ihtiyaç kalmayabilir.Fakat bu gelişim dolaylı olarak elektronik ve bilgisayar mühendisliği gibi alanların önemini arttırıp bu alanlarda yenilikçi fikirlere sahip mühendislerin artmasına vesile olacak.

50 yıl sonra öğretmenlik diye bir meslek kalır mı onu da merak ediyorum.Kalırsa da bir tek ilk okuma,yazma aşamasında kalır sonrasında zaten internetten bilgili,internet kadar büyük bir bilgi arşivine sahip hoca yok dünyada.

Dev rezidanslar,50 katlık binalar nasıl 100 yıl öncesinde gerekmeyen bir yapıyken günümüz dünyasında türediyse bir 100 yıl sonra 100-200 katlı apartmanları görebilmek mümkün olur sanırsam.(Tabi biz o günleri görmeyiz o ayrı)

Ekleme;

Her ne kadar kapitalizm'den hoşlanmasam da inanın kapitalizm ve para olmasa herkes rahat yaşasa ve isteklerine çok kolay bir şekilde erişseydi şuan dünyanın nüfusu belki 15-20 milyardı.Zira boş vakti olan sıkıntısı olmayan insanlar sürekli üreyecekti dünyanın nüfus artış hızı belki 5-10 kat daha hızlı olacaktı.

Doğal seleksiyon dışında 1300-1450 yılları arasında yaşanan 150 milyon insanın öldüğü veba gibi olaylatı kastediyorum. O tarihte 150 milyonu öldüren bu tarihte milyarları öldürür.. konu veba değil , toplu ölümler. Bunlarda tekerrür edecektir.

İran son 1 aydır gizli üslerde gizli silahlarının reklamını yapıp gözdagı vermeye çalışıyor. Bana bulaşmayın demeye çalışıyor. Bulaşırsanız salarım kimyasalı üstünüze diyor yani... iranın kimyasal silah ürettiğini 20 yıldır tüm ülkeler söyleyip uyarıyor.

Nufus artıyor evet ama ben 700 - 1000 yılda bir gelebilecek toplu kıyımları kastetmiştim. Bugun 8 milyar olabilir. Çine atılacak 1 kimyasalla yarıya düşer .

Doğal seleksiyon dışında 1300-1450 yılları arasında yaşanan 150 milyon insanın öldüğü veba gibi olaylatı kastediyorum. O tarihte 150 milyonu öldüren bu tarihte milyarları öldürür.. konu veba değil , toplu ölümler. Bunlarda tekerrür edecektir.

İran son 1 aydır gizli üslerde gizli silahlarının reklamını yapıp gözdagı vermeye çalışıyor. Bana bulaşmayın demeye çalışıyor. Bulaşırsanız salarım kimyasalı üstünüze diyor yani... iranın kimyasal silah ürettiğini 20 yıldır tüm ülkeler söyleyip uyarıyor.

Nufus artıyor evet ama ben 700 - 1000 yılda bir gelebilecek toplu kıyımları kastetmiştim. Bugun 8 milyar olabilir. Çine atılacak 1 kimyasalla yarıya düşer .

Orası öyle hocam ama öyle bir şey olmaz diye umuyorum.Bundan böyle olmaz.Zira sermaye sahipleri sistemi oturtmuş durumda büyük bir savaş onların güçlerini kaybetmelerine neden olur.Her kademe herkes bir denge kurmuş buna bağlı olarak gelirini alıyor.Devir kölelik devri.Kredi,borç,harç zaten herkes tabiri caizse paranın kölesi.Ölüm bile parayla bakınız sigara:rolleyes:

Savaşta silah,bomba firmalarına para kazandırıyor.O kadar silah depoda çürüyeceğine millet birbirine sıkıyor.Hepsi ekonomiye bağlı sebepler.

Güneş yaşadığı sürece sınırsız enerjide mümkündür elbette ancak dünya alternatif enerjiye dönmesi gerektiğini hala tam anlamıyla kavrayabilmiş değil sanırım..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri