Evrenin ve dünyanın sonu enerjiden dolayı olmayacak insan nüfusundan dolayı olacak bana göre.Zira enerji temini,enerji üretimi vb. diğer gereklilikler zoraki olarak muhakkak çözülüyor.Güneş enerjisini yitirmeye başladığında insanoğlu o zaman yapay bir gezegen oluşturabilecek düzeyde teknolojiye sahip olabilir.Fakat kalabalığa,nüfus yoğunluğuna karşı nasıl bir önlem alınabilir bilmiyorum.
---------- Spam Engelliyici 23:35 ---------- Önceki Mesaj 23:28 ----------
Dönüşümdeki verim kaybı ne olacak peki hocam?

Bakın verimlilik %100 bile olsa (ki bu imkansız) bahsettiğiniz sistem hiç bir zaman üretim sağlayamaz.Yani imkansız olan bir teknoloji gerçekleşse ve enerji dönüşümü %100 verimle bile sağlansa dediğiniz sistemin elektrik üretebilme imkanı yok.
Zira bir kere çevirince elektrik üretecek o ürettiği elektrikle sonra tekrar kendini çevirecek tekrar üretecek tekrar kendini çevirecek bu sisteme %1'lik yük bile bağlasak bir daha ki çevrimi %1 kayıpla (ki bu kayıp miktarı daha fazla olur) gerçekleştirecek %1 daha az elektrik üretecek sonra o ürettiği elektrikten %1 daha azalacak (yük bağladığımız için) bu 100'üncü çevrimde sistemin durmasına sebep olacak.Ki bunu %100 verimlilikle hesapladık bir de verimlilik kaybını eklersek sistem 2 kat daha erken durur.