Siteler için Bayi Hosting mi, Vds mi, Dedicated mı?

• Kullanıcı buhar41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - WebHosting Vds-Vps-Server

buhar41

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konu var. İnternet üzerinden de araştırmalar yaptım ama sizin deneyimlerinizden de yararlanmak istiyorum.

Yakında başlayacağım site projelerim var ve bu sitelere hosting mi, vds mi, dedicated mı almak daha uyguna gelir diye merak ediyorum. Uyguna gelmesinden ziyade hangisi daha mantıklı olur?

Açacağım sitelerin bir tanesinin günlük ortalama 6k, 3 tanesinin ilk 1 sene içinde günlük ortalama 3-4K tekil ziyaretçisi olur diye bekliyorum. Diğer açacağım 6 site için de ortalama her biri için 1K ziyaretçi bekliyorum. Şimdi yapmam gereken bayi hosting tarzı bir host mu almak olur, yoksa vds veya dedicated mı?

Yada ilk 4 site için ayrı server falan mı önerirsiniz, bayi hosting diğer siteleri kaldırır mı?

Eğer bayi hosting tarzında alırsam ilerde site trafiği arttığında bu siteleri ayrı bir servera taşımam çok mu zor olur? Bunun arama motorlarına etkisi negatif mi olur?

Sitelerde ekstra kasacak scriptler kullanılmayacak ama altyapısı wordpress olacağından dolayı ne kadar kasma yapar kestiremiyorum. Anlık olarak trafiğin çok fazla olacağını düşünmüyorum.

(Not: Bu iş üzerinde uzun süredir çalışmalar yapıyorum, her site projesi için kendi hazırladığım özgün, seo uyumlu en az 300 er adet makale bulunmakta. Kullanacağım temaları da her siteye özel bir şekilde kendim kodladım. Seo çalışmaları için gerekli bir çok aşamayı da halletmiş bulunmaktayım. Şu anda güvenlik aşamalarında biraz tereddütteyim ama başlarda saldırı alacağımı zannetmiyorum. O yüzden hepsini tek başına mı yapacaksın, yapamazsın gibi şeyler söylemeyin. Uzun zamandır tüm vaktimi bu işe ayırıyorum.)

Merhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konu var. İnternet üzerinden de araştırmalar yaptım ama sizin deneyimlerinizden de yararlanmak istiyorum.

Yakında başlayacağım site projelerim var ve bu sitelere hosting mi, vds mi, dedicated mı almak daha uyguna gelir diye merak ediyorum. Uyguna gelmesinden ziyade hangisi daha mantıklı olur?

Açacağım sitelerin bir tanesinin günlük ortalama 6k, 3 tanesinin ilk 1 sene içinde günlük ortalama 3-4K tekil ziyaretçisi olur diye bekliyorum. Diğer açacağım 6 site için de ortalama her biri için 1K ziyaretçi bekliyorum. Şimdi yapmam gereken bayi hosting tarzı bir host mu almak olur, yoksa vds veya dedicated mı?

Yada ilk 4 site için ayrı server falan mı önerirsiniz, bayi hosting diğer siteleri kaldırır mı?

Eğer bayi hosting tarzında alırsam ilerde site trafiği arttığında bu siteleri ayrı bir servera taşımam çok mu zor olur? Bunun arama motorlarına etkisi negatif mi olur?

Sitelerde ekstra kasacak scriptler kullanılmayacak ama altyapısı wordpress olacağından dolayı ne kadar kasma yapar kestiremiyorum. Anlık olarak trafiğin çok fazla olacağını düşünmüyorum.

(Not: Bu iş üzerinde uzun süredir çalışmalar yapıyorum, her site projesi için kendi hazırladığım özgün, seo uyumlu en az 300 er adet makale bulunmakta. Kullanacağım temaları da her siteye özel bir şekilde kendim kodladım. Seo çalışmaları için gerekli bir çok aşamayı da halletmiş bulunmaktayım. Şu anda güvenlik aşamalarında biraz tereddütteyim ama başlarda saldırı alacağımı zannetmiyorum. O yüzden hepsini tek başına mı yapacaksın, yapamazsın gibi şeyler söylemeyin. Uzun zamandır tüm vaktimi bu işe ayırıyorum.)
Eğer kesin gözle bakıyorsan 64 gb veya 32 gb ramli dedicated işini görür tabii her ay 350 ila 450 tl gibi bir parayı gözden çıkarırsan. SunucuHane firmasına bak derim.

Edit : Ayda günlük 20k desek toplamda 600k ziyaretçi eder sitelerinde toplamda 100 gb veri olsa ve bunun en fazla 5 gb'ı ile ilgilense tek bir kişi iyi bir bant genişliği lazım olabilir buna dikkat et :)

Son düzenleme:
5-6k hite kadar, bayi hostingle idare edebilirsin; ama bayi hostingi aldığın firmayı iyi seç sonradan sıkıntı yaşamayasın. Youtube işine girmeden önce film sitelerim vardı, wordpress te gerekli cache ayarlamalarını yaptığın zaman 15k hitli siteyi bile yine iyi bir firmadan ve firmanın sana normalinden daha yüksek bir CPU sunması halinde rahatlıkla kaldırırsın. Başlangıç olarak aylık düşük miktarlarda bir bayi hosting işini rahat görür. Siteni geliştirirsen vds ye geçiş zaten kolay olur o kadar takılmana gerek yok bu konuya.

5-6k hite kadar, bayi hostingle idare edebilirsin; ama bayi hostingi aldığın firmayı iyi seç sonradan sıkıntı yaşamayasın. Youtube işine girmeden önce film sitelerim vardı, wordpress te gerekli cache ayarlamalarını yaptığın zaman 15k hitli siteyi bile yine iyi bir firmadan ve firmanın sana normalinden daha yüksek bir CPU sunması halinde rahatlıkla kaldırırsın. Başlangıç olarak aylık düşük miktarlarda bir bayi hosting işini rahat görür. Siteni geliştirirsen vds ye geçiş zaten kolay olur o kadar takılmana gerek yok bu konuya.

Hocam bayi host konusunda türkiyede varsa o kadar güvenli firma banada söyleyin :D Benim yorumum en ağır ihtimale göre oldu biraz :D

cpu şişer bayi hosting falan uğraşma yüksek beklenti varsa vds veya dedicated sonra site tutarsa tekrar taşıma vs işleriyle uğraşmamış olursun bayi hostingde okadar hitte küçük saldırıda site down olabilir

cpu şişer bayi hosting falan uğraşma yüksek beklenti varsa vds veya dedicated sonra site tutarsa tekrar taşıma vs işleriyle uğraşmamış olursun bayi hostingde okadar hitte küçük saldırıda site down olabilir

O halde en hakikisinden ddos korumalı bir dedicated iş görür :)

Teşekkür ederim bilgiler için, bir yerde siteyi taşımak zor diye okumuştum ve araştırma fırsatım olmamıştı henüz.

Bayi hosting kaldırır diyorsanız, düşük seviyede bir dedicated da kaldırır anlamına geliyor sanırım. Bunun için aylık 200 tl gibi ücreti gözden çıkarmayı düşünüyorum.

Cache ayarları üzerinde bir araştırma yapayım o zaman ben. Sizin önerdiğiniz bir hosting firması var mıdır peki bu konuda?
[MENTION=65317]NWNA-Animater[/MENTION] hocam sizin öneriniz de çok acımasız olmuş sanki, öyle bir serverı o fiyatlara bulmak da zor olacak gibi görünüyor, sunucuhane'ye bir bakayım ben :) bant genişliği benim kafama takılan konu, sizin görüşlerinizi o yüzden almak istiyorum.

Hocam hitiniz iyi olur gibiyse, bu site riske atılmaz. Sanırım biraz trafik alıyor, kesinlikle dedicated kullanın, türkiye veya yakını lokasyon

Teşekkür ederim bilgileriniz için. Peki hepsini tek bir vds/dedicated 'a mı yüklemem kolay olur yoksa bir kısmını bayi hosting e almak mı?

Teşekkür ederim bilgileriniz için. Peki hepsini tek bir vds/dedicated 'a mı yüklemem kolay olur yoksa bir kısmını bayi hosting e almak mı?

dedicated böldürüp öyle kullanabilirsiniz fakat güvenliğini iyi yapmanız lazım herhangi bir açıkda sunucuyu geçip diğer sitelerede sızılabilir

dedicated böldürüp öyle kullanabilirsiniz fakat güvenliğini iyi yapmanız lazım herhangi bir açıkda sunucuyu geçip diğer sitelerede sızılabilir

Güvenlik konusuna da başta ağırlık vermem gerekiyor o zaman. Bir arkadaşım ilerde güvenlik işlerini ben hallederim başta uğraşma demişti ama bir konuşayım bakalım ne yapabiliriz bu konuda.

hocam bazı bayi hostingler aynı anda 10 kişi girince Cpu %100 oluyor. Size denk gelmez belki ama o arada kullanıcıları kaybederseniz. Benim böyle çok sitem boşa gitti. Aman dikkat edin

Teşekkür ederim bilgiler için, bir yerde siteyi taşımak zor diye okumuştum ve araştırma fırsatım olmamıştı henüz.

Bayi hosting kaldırır diyorsanız, düşük seviyede bir dedicated da kaldırır anlamına geliyor sanırım. Bunun için aylık 200 tl gibi ücreti gözden çıkarmayı düşünüyorum.

Cache ayarları üzerinde bir araştırma yapayım o zaman ben. Sizin önerdiğiniz bir hosting firması var mıdır peki bu konuda?

[MENTION=65317]NWNA-Animater[/MENTION] hocam sizin öneriniz de çok acımasız olmuş sanki, öyle bir serverı o fiyatlara bulmak da zor olacak gibi görünüyor, sunucuhane'ye bir bakayım ben :) bant genişliği benim kafama takılan konu, sizin görüşlerinizi o yüzden almak istiyorum.
Bant genişliği ayda 2-3 TB lazım olur dediğim gibi olursa :)

Hocam bu konulara çok takılmayın, bir siteyi taşımak çok aşırı külfet gerektiren bir iş değil. İlk etapta aylık iki haneli ödeme yapacağınız bir bayi hosting alın gerçekten vds veya dedicated çok ilerisi için lazım size. Bu konulara şimdiden takılmayın, projenizi gerçekleştirmeye başladığınızda özelden yazarsanız size bayi hosting alabileceğiniz güvenilir bir iki firmaya yönlendiririm. Dediğim gibi wordpress eğer iyi bir yazılımcının elinden geçerse rahat edersiniz, sıkıntı yaşamazsınız. Örnek vermem gerekirse wordpress günlük 20k hitli bir film sitesini bana %40 cpu sağlayan bir firmadan aylık 40 TL'ye aldığım bir bayi hostingle çok rahat edebiliyordum. Hatta bu bayi hostingde belirttiğim özelliklerde birden fazla site vardı. Bu konuyu çok fazla takmayın hocam, projenizde başarılar.

@NWNA-Animater hocam sizin öneriniz de çok acımasız olmuş sanki, öyle bir serverı o fiyatlara bulmak da zor olacak gibi görünüyor, sunucuhane'ye bir bakayım ben :) bant genişliği benim kafama takılan konu, sizin görüşlerinizi o yüzden almak istiyorum.

Güvenlik konusuna da başta ağırlık vermem gerekiyor o zaman. Bir arkadaşım ilerde güvenlik işlerini ben hallederim başta uğraşma demişti ama bir konuşayım bakalım ne yapabiliriz bu konuda.

yani herşeyi oturtun site tam hale geldikten sonra sunucu ve script güvenliğini ciddi sağlayın her türlü durum için ek planınız olmalı kategorinizde başkaları varsa ciddi saldırılar alabilirsiniz.Cloudflare vs gibi küçük ama işlevi yüksek fırsatlardan yararlanın.

---------- Spam Engelliyici 18:04 ---------- Önceki Mesaj 18:03 ----------

@macchess hocam arkadaş yüksek hitlerden bahsediyor bizim ülkede o tarz hitleri kaldırıcak bayi hosting varmıdır sizce optimizasyonu ciddi anlamda yapması gerekir dediğiniz için

Merhaba,

Şahsi düşüncem şu şekilde;

Mantıklı olan cüzi bir fiyatlı dedicated veya sanal sunucu üzerinden başlamanızdır. Ek olarak panel olarak cPanel kullanırsanız kolaylık olacaktır.

Başlangıçta neden web hosting veya bayi hosting ile başlamayayım, masrafım düşük olur diye düşünebilirsiniz. Fakat şöyle bir şey var, Seo çalışması yapıyorum diyorsunuz. Siteniz taşındığı zaman yani bayi hostingden sanal sunucuya veya dedicated sunucuya geçtiğiniz zaman, taşıma işlemleri, nameserver yönlendirmesi derken ortalama 24 saati bulacaktır. Bu sürede sitelerinize zaman zaman erişim olup olmaması, sizi seo açısından Google'ın gözünde geriye düşürebilir.

Naçizane kişisel düşüncemdir, hayırlı akşamlar dilerim.

Merhaba,

Şahsi düşüncem şu şekilde;

Mantıklı olan cüzi bir fiyatlı dedicated veya sanal sunucu üzerinden başlamanızdır. Ek olarak panel olarak cPanel kullanırsanız kolaylık olacaktır.

Başlangıçta neden web hosting veya bayi hosting ile başlamayayım, masrafım düşük olur diye düşünebilirsiniz. Fakat şöyle bir şey var, Seo çalışması yapıyorum diyorsunuz. Siteniz taşındığı zaman yani bayi hostingden sanal sunucuya veya dedicated sunucuya geçtiğiniz zaman, taşıma işlemleri, nameserver yönlendirmesi derken ortalama 24 saati bulacaktır. Bu sürede sitelerinize zaman zaman erişim olup olmaması, sizi seo açısından Google'ın gözünde geriye düşürebilir.

Naçizane kişisel düşüncemdir, hayırlı akşamlar dilerim.

Hocam konu dışı olacak ama sizce html5 altyapısı olan tarayıcı oyununa günlük 2k ziyaretçi gelecek desek nasıl bir sunucu gerekir?

Merhaba,
Bana kalırsa, güzel optimize edilmiş 4Gb ram'e sahip bir cPanel vds ihtiyacınızı çok rahat bir şekilde karşılayacaktır.

Peki en güvenilir firma sizce hangisi ?(Işin şaka yanı)

Oyun için aylarca uğraştık birde proje çalınmasıyla falan uğraşmak istemiyoruzda.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri