Sizce kalite nasıl özgün kanal?

• Kullanıcı Ulfberht
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi

Ulfberht

Onaysız Kullanıcı
Merhaba arkadaslar özgün kanalıma video atmaya devam ediyorum Video kalitesi nasil sizce netlik falan iyimi odak falan lutfen yorumlarsaniz cok sevinirim

https://youtu.be/K4kCxA2cmOc

kötü değil, biraz enerjik konuşursanız özellikle ilk girişte ve ilk dakikada daha güzel olur. kolay gelsin

arkadaşın dediği gibi konuşmanız bir daha yüksek ses ile ve canlı olabilir bunun yanın da konuşurken izleyici sıkılmaması için varlığı yokluğu belli olmadan hafif fon müziği olabilir arkada.

İzleyiciyi tutmak için eğer var ise 2. kameradan farklı açılara geçiş yapabilirsiniz.

Küçük resimlere önem vermeye devam edin.

Görüntü kaliteniz çok iyi ancak 1080 den fazla görüntü kalitesi gereksiz bence.

benim bu tarz içeriklerde dikkatimi çeken şey hiç nizam olmaması. yani eline ürünü alıp random keyfince anlatmaya başlıyor herkes. o yüzden bu noktada farklı bi girişim yapıp dikkat çekebilir fark yaratabilirsin. benim tavsiyem, yayın öncesi içerik düzeni nasıl olacak bi kağıda yaz. önce şunu incelicem sonra şunu sonra şunu vs vs. kapanışa dek bi kağıda adımları not al. ardından bu düzende çekimini başlat. çekimi tamamladıktan sonra video öncesinde içerik düzenini bikaç saniye göster. hatta gösterdiğin içerik listesinde hangi bilginin hangi dakikalar arasında yer aldığını da belirt. amacın her zaman kullanıcıya iyi hizmet sunma odaklı olursa bunu + puan olarak görür ve seni takibe alır, videolarını beğenir. videoda birilerini çok tutmak için çaba gösterme, insanlara fayda sunmak için çaba göster. bunun ekmeğini her zaman yersin. dürüstlük, temiz iş hep kazandırır. bu listeyi ve hangi içeriğin hangi dakikalar arası olduğunu gösterip sonrasında o içerikler başladıkça ekrana yazdır. örneğin 5. dakikaya gelindiğinde saatin sağlık ayarlarını gösteriyorsun diyelim, sağlık ayarları yazsın üstte ya da nerede istersen. kısaca videoya + şeyler ekle. rakiplerinden öne çıkmaya odaklan. birbirinizin kopyası oluyorsunuz sadece bu haliyle. görüntü kalitesi olarak, blurlaşıp netleşme problemleri gördüm. odak sorunu var görüntüde. ışık da çok yüksek gibi. biraz kısabilirsin. ayrıca sağ üstteki materyali oradan kaldırırsan daha temiz bi görüntüye sahip olur ortam. tek renk üzerinde işlem yapmış olursun dikkat dağıtmaz başka şey.

ha bi de. 10 dakikaya tamamlıcam diye gereksiz kasarsan, boş şeyler sunup videoyu uzatmaya çabalarsan pek olumlu sonuç almayabilirsin. güzel sun, 5 dakika sürüyorsa 5 dakikada yükle geç. boşver. insanlarda bi algı oluşmuş 10 dakika üzeri videolar öneriliyor vs diye ancak kaç yıl önceydi o muhabbetler. o zamandan bu zamana bin defa algoritma değiştirmiştir youtube. en basitinden kendi önerilen sayfanı aç. karşına çıkan kaç video 10+ üstü. siyaset ağırlıklı videolar olmasına rağmen 15 videodan 9 u 10dk üstü sadece. neredeyse yarısı daha düşük. hatta 48 saniyelik video da var.

Son düzenleme:
benim bu tarz içeriklerde dikkatimi çeken şey hiç nizam olmaması. yani eline ürünü alıp random keyfince anlatmaya başlıyor herkes. o yüzden bu noktada farklı bi girişim yapıp dikkat çekebilir fark yaratabilirsin. benim tavsiyem, yayın öncesi içerik düzeni nasıl olacak bi kağıda yaz. önce şunu incelicem sonra şunu sonra şunu vs vs. kapanışa dek bi kağıda adımları not al. ardından bu düzende çekimini başlat. çekimi tamamladıktan sonra video öncesinde içerik düzenini bikaç saniye göster. hatta gösterdiğin içerik listesinde hangi bilginin hangi dakikalar arasında yer aldığını da belirt. amacın her zaman kullanıcıya iyi hizmet sunma odaklı olursa bunu + puan olarak görür ve seni takibe alır, videolarını beğenir. videoda birilerini çok tutmak için çaba gösterme, insanlara fayda sunmak için çaba göster. bunun ekmeğini her zaman yersin. dürüstlük, temiz iş hep kazandırır. bu listeyi ve hangi içeriğin hangi dakikalar arası olduğunu gösterip sonrasında o içerikler başladıkça ekrana yazdır. örneğin 5. dakikaya gelindiğinde saatin sağlık ayarlarını gösteriyorsun diyelim, sağlık ayarları yazsın üstte ya da nerede istersen. kısaca videoya + şeyler ekle. rakiplerinden öne çıkmaya odaklan. birbirinizin kopyası oluyorsunuz sadece bu haliyle. görüntü kalitesi olarak, blurlaşıp netleşme problemleri gördüm. odak sorunu var görüntüde. ışık da çok yüksek gibi. biraz kısabilirsin. ayrıca sağ üstteki materyali oradan kaldırırsan daha temiz bi görüntüye sahip olur ortam. tek renk üzerinde işlem yapmış olursun dikkat dağıtmaz başka şey.

ha bi de. 10 dakikaya tamamlıcam diye gereksiz kasarsan, boş şeyler sunup videoyu uzatmaya çabalarsan pek olumlu sonuç almayabilirsin. güzel sun, 5 dakika sürüyorsa 5 dakikada yükle geç. boşver. insanlarda bi algı oluşmuş 10 dakika üzeri videolar öneriliyor vs diye ancak kaç yıl önceydi o muhabbetler. o zamandan bu zamana bin defa algoritma değiştirmiştir youtube. en basitinden kendi önerilen sayfanı aç. karşına çıkan kaç video 10+ üstü. siyaset ağırlıklı videolar olmasına rağmen 15 videodan 9 u 10dk üstü sadece. neredeyse yarısı daha düşük. hatta 48 saniyelik video da var.

Dostum bu guzel yorumunu kayda aldim ekran resmi bile cektim dedikleri tek tek uygulicam olumlu olumsuz tum elestirilerin icim cok tesekkur ederim her sekilde yol gosterici olmana sevindim son olarak video cekerken inanirmisin 10 dk ya tamamlama gibi bir niyetim yoktu dikkat edersen diger videolar 10 dakika degil bir kac defa bu videoyu cektim benim icin hatasiz bu oldu malesef 10 dakika oldu ki zaten 10 dk boyunca kimse iizlemez bunu emimin bundan ama diger gelecek videolara dediklerjni kat kat eklicem cok tesekkur ederim

arkadaşın dediği gibi konuşmanız bir daha yüksek ses ile ve canlı olabilir bunun yanın da konuşurken izleyici sıkılmaması için varlığı yokluğu belli olmadan hafif fon müziği olabilir arkada.

İzleyiciyi tutmak için eğer var ise 2. kameradan farklı açılara geçiş yapabilirsiniz.

Küçük resimlere önem vermeye devam edin.

Görüntü kaliteniz çok iyi ancak 1080 den fazla görüntü kalitesi gereksiz bence.

Kanka elimde canon kamera var ama kullanmiyorum ilerleyen zamanlarda olabilir diger turlu ise bunu note10plus ile cektim otamatik 1080den fazla almisim ve diger dediklerinide kayda aldim cok tesekkur ederim

Dostum bu guzel yorumunu kayda aldim ekran resmi bile cektim dedikleri tek tek uygulicam olumlu olumsuz tum elestirilerin icim cok tesekkur ederim her sekilde yol gosterici olmana sevindim son olarak video cekerken inanirmisin 10 dk ya tamamlama gibi bir niyetim yoktu dikkat edersen diger videolar 10 dakika degil bir kac defa bu videoyu cektim benim icin hatasiz bu oldu malesef 10 dakika oldu ki zaten 10 dk boyunca kimse iizlemez bunu emimin bundan ama diger gelecek videolara dediklerjni kat kat eklicem cok tesekkur ederim

estağfurullah yardımı olursa ne mutlu. ama şunu da unutma. başlangıç aşamasında olan bir iş için en önemli şey tanıtımdır. o yüzden donanımhaberdir technopattır vs vs teknolojiyle alakalı tüm forumlarda etkinlik göster ve oluşturduğun içerikleri paylaş. paylaşım düzenin şu şekilde olsun.

sizler için Samsung Galaxy Watch Active 2 Saatini inceledim

başlığını at bi foruma. altına içerikle alakalı düzgün 2-3 kısa paragraf yaz. altına video linkini koy.

başka foruma Samsung Galaxy Watch Active 2 İncelemesi

başlığı at, altına diğer foruma yazdığından "daha farklı cümleler" kurarak anlatım yap, linkini koy

başka foruma Samsung Galaxy Watch Active 2 Tanıtımı

başlığı at, üsttekini uygula.

buradaki mantık şu. videoya backlink oluşturuyoruz. farklı kaynaklardan, sağlam sitelerden ne kadar giriş olursa o kadar + puan hem kanalın hem videon için.

aynı zamanda bu içeriğin youtube haricinde de indexlenip google aratmalarında başka kanallardan da bulunabilmesini sağlıyoruz. haricen bir medium hesabı oluşturup oluşturduğun içerikleri orada da yayınlayabilirsin. medium google için değerli bi sitedir.

yani senin görevin videoyu attım bitti değil. bunun ağını bi örümcek gibi google için her yere tesis etmek. içeriği arayan adama her noktadan erişmek. sen bu yapıyı inşa etmeyi başar, 6 ay sonra bana içinden bi teşekkür edersin.

Yorumum belki canınızı sıkabilir ama bu sitemim aslında genel.
Youtube'a sırf para kazanmak için aklınıza ilk gelen konseptle girerseniz başarılı olamazsınız.(paranız varsa bir şekilde o başarıyı kendinize çekebilirsiniz) Ürün tanıtımı yapabilmek için iyi diksiyonunuz ve akıcı konuşabilmeniz bunun yanında teknoloji ile çok haşır neşir olmanız tüm teknik detayları ezbere bilmeniz gerekmekte. Bunlara ek olarak ürünü tanıttığınız için o ürünü bize tüm detaylarıyla gösterebilmeniz için iyi ışık + ortam + kamera ve mikrofona ihtiyacınız var. (Kurguya girmiyorum)
Sizin videonuz biraz zorlama olmuş, şahsen daha profesyonel çekim ve anlatım yapan kanallar varken neden sizin videonuzu izlemeliyim?
Eğer youtube da önce başarılı olmak ardından da para kazanmak istiyorsanız, reel hayatta başarılı olduğunuz işleri sunmakla başlayın...

Yolunuz açık olsun, umarım başarılı olursunuz.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri