Sokakta video çekimi yapabilmem için neler gerekli ?

• Kullanıcı M.A.A
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Telefondan bile çekenler var

kameralı telefon yeter :D

Dostum bence iPhone gibi bir telefonla kampüs çıkışı birkaç kişiyle röportaj yapıp dene bakalım.İzlenim alırsa devamını getirirsin zaten.

HD video çeken bir telefon bile yeterli.Sony X Peria S mesela.
Burdaki videolar X Peria S ile çekilmiş,yüksek çözünürlükte.
NesesiYeter - YouTube

hd çekim yapan bir kamera (kayıt yapan dslr makineler iş görür)
yaka mikrofonu (iphone'da ses kaydını açın, gömleğin cebine atın :) yeterli olur)
tripod

ışık vs gibi diğer ıvır zıvırı geliştikçe eklersiniz hocam

başarılar

hocam telefonla bile çekersiniz diyenler olmuş fakat bana göre bu işe kalkışıyorsanız bu işte yüksekleri hedefliyorsanız normal kamerayla mikrofon olsun mikrofonun üzerinde kanalınızın ismi yazsınki milletle reportaja girdiğinizde millet işin ciddiyetini anlayınca daha güzel görüntüler çıkar ve youtubede böyle paylaşınca prof takılmanızdan dolayı kaliteniz ortaya çıkar daha iyi sonuçlar alırsınız buda benim kişisel düşüncem

Fikrine saygım var ama bizim toplum amatör daha iyi işler çıkarıyor :D Tabi cep telefonu ile de çekim yapmak olmaz :) Hatta İnsanların kanalınızı ziyaret sağlamak için ufak kağıtlara kanal ismini yazıp verirsiniz :) O çektiğiniz kişi arkadaşına o ona öbürü buna derken patlar gider kanal :)

Siyasi yada taraf olarak değil tamamen gündem olduğu için diyorum :) Fethullah hocanın bedduası tuttumu gibi şeyler olabilir :D

İnternet 1 Gün Olmasa Ne Olur ? ( Küçük İhtimal )

2. Soru : YouTube Kapanırsa Ne Olur ? ( Büyük İhtimal )

Ekleme:

İsim Önerisi Bekliyoruz
sokak röportajları, sarı mikrofon gibi.

Eğer isim beğenilip kullanılırsa, çeşitli ödüller verebiliriz. .com. net domainleri boşta olacaktır :)

2. olarak; Sizce ilk röportajda hangi soruyu sormalıyız.

Not: Kısa süre içinde başlamayı planlıyorum.

Ekleme:

İsim Önerisi Bekliyoruz

Eğer isim beğenilip kullanılırsa, çeşitli ödüller verebiliriz. .com. net domainleri boşta olacaktır :)

isim olarak seninsesin olabilir ilk soruya gelecek olur isek ne zaman tam çıkacaksanız o günün gündemindeki soruyla başlayınki hemen izlenim alasınız belli kitleyi oluşturana kadar gündeme dair sorular sorarsanız daha hızlı izlenim alırsınız kitle oluşuncada kafanıza göre takılırsınız artık:)

Öneri;

Sorduk Mu

Boş domain: net ve org boşta.

Özel soru: Tavuk mu yumurtadan çıkar ? Yumurta mı tavuktan çıkar? Cevap genelde: DONK. :)
[MENTION=144]M.A.A[/MENTION]

ytMİKROFON :)
Bize her yer sokak :D
Vatandaş TV :)
Halkın Sesi :d Slogan da : Aaaaha O da tam kendisi :D

hocam profesyonel gorunmenız lazım yoksa kımse konusmaz :D
Eğer Boyle Kamrayla Cekmeye Calısırsan Kımse Tahmınımce Roportaj vermez
110140796-1-sony_hdr_cx190_siyah_dijital_kamera.jpg

Buna Benzer bırsey alman lazım pahalı olabılır ama :D bırısının sozu vardı para vermeden para kazananılmaz dıye aynı konu :D
HXR-MC2000E_B.gif

---------- Mesaj saat 00:01:43 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:57:12 civarında gönderildi. ----------

Soru Olarak : İlk Ateist Kimdir , Çekyata neden çekyat deriz? ( nette buldum :D ) Cevap: itotur diyemeyeceğimiz için , Çorumlular leblebi yedikten sonra neden su içer?
Cevap: yellenince tozutmasın diye vs tarzda komik ilginç sorular bence çok tutar .

Yasal Uyarı: Ropörtaj yaptığınız kişilere bu videonun ticari amaçla yayınlanacağını belirtin, eğer bir mahsur görmezlerse "yazılı izin" talep edin. Ama yok izin vermiyorum derse o kişi ile ropörtaj yapmayın.

Bir kişinin bilgisi ve isteği olmadan görüntüsünü yayınlayamazsınız, eğer yayınlarsanız bu "şikayet edildiğinde" suç kapsamına girer. Yazılı izin bir nevi garantidir.

Not: çakal bir avukata denk geldiğinizde tüm kazançlarınızdan olmanız ve hatta üstüne maddi zarara uğramanız söz konusu.

Reklamcilar yapar hocam

Hesap Makinesi cihazimdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ilk soru tabii ki gündemle alakalı olmalı kardeşim.
Şimdi yazarsam siyasete girer,gündemdeki mevzulardan birini sormalısın bence.

valla bizde ekipman var ama cesaret yok.. Aşağıda gördüğünüz ekipman (Kamera: Canon EOS7D Foto makinası fakat videoda her işi görüyor. FullHD Kayıt alabiliyoruz. ) + her çeşit Lens + Tripot + Mikrofon + daha fazlası elimizde.. Fakat birtürlü kalkışamıyoruz bir işe.. Hatta yapsak mı yapmasak mı karar aşamasını bile geçemedik daha :D

resim.php

Hatta çekilen kısa filmler bile var :) Onlardan birisi;
http://www.youtube.com/watch?v=GQudkLJgcSY

Sizce biz de başlamalımıyız bu işe.. Çok kararsızız, dopinge ihtiyacımız var :D

Ekleme:

İsim Önerisi Bekliyoruz

İsim : M.A.A Soruyor. Olmalı :)

Pardon Bir Dakikanız Varmı ?

Bu sloganınız olacak röpörtaja başlamadan önce Pardon Bir Dakikanız Varmı ? Diyeceksiniz kanal adıda doğal olarak o olacak bence güzel bir slogan olur :D

Eğer Ankarada iseniz ben size yardımcı olabilirim ekipman tavsiyesi kullanımından bahsedebilirim. Kendim fotoğrafçılık yapıyorum ayrıca kamera çekim işleriylede haşır neşiriz. Dükkanın adresini verebilirim gelirseniz ayrıntılı anlatırım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri