Solar Panel - Watt, Amper, Şarj İlişkisi?

hedefyoutube

Kayıtlı Üye
Forumda daha önce açılmayan bir konu açmak istedim :)
Aramızda elektrik elektronik okuyan, bu işlerden anlayan arkadaşlarımız vardır :)

Bir bağ evimiz var, bu evin dış aydınlatma ihityacını güneş panelleri ile aküye depoladığımız enerjiden karşılamak istiyorum.
Kafamdaki plan şu.

4 adet 12 volt 20 watt projektör, günün 8-10 saati çalışacak şekilde bir sistem kurmak istiyorum. Toplamda 80 wattlık bir güce ihtiyacım olacak.

İnverter kullanmadan,105 amperlik tam dolu jel akü günlük 8-10 saat kadar ihtiyacımı karşılayacağını biliyorum.
Kafamı karıştıran tek soru şu bu 105 amperlik aküyü hergün tam olarak doldurmak için kaç wattlık bir panel almam gerektiği? Bana 40 wattlık solar panel 105 amper aküyü doldurmak için yeterli dediler, watt amper ilişkisini, bu hesabın nasıl yapıldığını bilmediğim için kaç wattlık panel yeterli olacak bilmiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri