Sosyal Sorumluluk Projesi Hayata Geçebilir mi?

SeaNoNe

Yasaklanmış
Web sitesi
themusicbox.tv
Bu konuyu açıp açmamak arasında günlerdir ikilemde kalıyorum. Açıkçası aklınıza ilk anda gelebilecek tüm suistimal edilmeye müsait yönleri düşündüm. Türk insanı çok yardımsever, bir o kadar da kuşkulu bir durumda. Öncelikle izlemeyenleriniz var ise anlatacaklarımı izlemeden önce videoya bir göz atarlarsa sevinirim

Şimdi bir kanal açsak, hatta forumdan yetkili biri hatta Serkan abi açıp bile yönetebilir kanalı; ve bu kanal üzerinden yaptığımız kazançları kuruşuna kadar her ay dağıtsak. Yani ben 29 yaşındayım işimiz gücümüz var Allah'a bin şükür ancak çok ihtiyaçlı insanlar var dışarıda. Kış günü bazen arabayla ışıklarda dururken farkında olduğumuz, kırmızı ışığa yakalanmadığımızda ise hiç göremeyeceğimiz mazlum insanlar var. Çöp toplayan ve çöpteki yiyecekler ile hayatlarını geçiren insanlar, Bu soğukta bir palto alamayan çocuklar, hala çıplak ayakla mendil satmak zorunda bırakılan çocuk bile denilmeyecek yaştaki insanlar var. Daha neleri var aslında, bu ülkede aç kaldığı için ölen bebekler bile mevcut. Tabi ki de dünyanın her tarafında buna benzer hatta daha kötü durumda olan milyonlarca insan mevcut ben bunun politikasını yapmak istemiyorum. Belki diyorum biz bu şekilde bir şeyleri daha iyi yapmak için çabalarsak, bizim izimizden de birileri gelebilir.

Arkadaşlar öncelikle söylemek istediğim şey yardım kuruluşu falan kuralım demiyorum. Sadece tanımadığımız ve muhtaç durumda olan birisine mutlaka denk geliriz. Yaşlı olur çocuk olur, çoluğu çocuğu zor durumda olan insanlar olur. Bir kamera bulmak orta seviyede bir kameradan bahsediyorum artık çok kolay. Yardıma ihtiyacı olan kişileri rencide etmeden bulup onların hayatlarını yardım edeceğimiz ve hayatlarında küçükte olsa tebessüm sahibi olabilecekleri bir şey vaad ederek belki bir konuşma olur, belki bir diyalog olur kameraya çekeceğiz. Ve toplanan paralar ile onlara bir iyilik yapacağız.

Pratikte çok zor, suistimale açık uygulanış biçimi çok kontrollü olmak zorunda gözükse de; şu vitaly bile bu işi yapıyorsa bizde yapabiliriz. Bakın bu bir öneri ben yapacağım bana destek olun demiyorum. Başkası yapsın ben destek olayım, birileri yapsın birileri destek olsun. Ama bir şeyler yapabilelim.

Yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum. Bu kesinlikle kişisel bir şey olmamakla, toplumsal örgütlenme adına olumlu sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum

şahsen yt'den yüklü para kazandığım zaman bir miktarıyla fakir fukara bulup iki lokma yedirmiştim öyle yapmayada devam ediyorum/edeceğim.

Yeni cikmis , takibimde olan bir kanal daha var . Vitaly donation tarzi cok calismaz. Ama bu kanaldaki videolar sadece para dagitiyor.

GiveBackFilms - YouTube

2-3 videoyu izledim. İnsanları mutlu etmenin keyfi büyük iyi bilirim. Hele ki yardıma muhtaç olup birileri tarafından itilip kakılan insanlara değer verdiğinde hayata bir nebze olsun tutunmalarını sağlamak dünyanın en büyük terapisi gibi bir şey. Benim ki fikirdi. Donation demek istemiyorum çünkü kişiler bu videolardan elde edilen paralar ile zaten hakettiklerini alacaklar. Sadece peşin alacaklar o kadar. İlla para olmasına lüzum yok aslında bir kıyafet olur, okul araç gereçleri olur, evlerine yakacak soba olur. Yani illa ki bir şey olur

Vitaly mahkemelik oldu insanlardan izinsiz vidyolarını çektiği için hapise girmemek için böyle bi ceza aldı o yüzden yapıyor. Yine güzel bir konuya değinmişsin ama içimizde Bir sürü sadece bu işi yaparak geçinen insan var, bi sonraki ay'ı pamuk ipliğine bağlı. Birde bir kısım var doymuyor daha fazlasını istiyor kendini kaybediyor bir kaç haneli rakamlara ulaştığı zaman... Bunun dışında bir şeyler keşfedip düzenli gelir sağlamaya başlayıp bunu herkesle paylaşanlar da var, bence bu arkadaşlar zaten yapıyor senin bahsettiğin şeyi... Herkesi aynı şeyi yapmaya davet ediyorum, aramızda sahte telif atanlar, başkasının kanalına dislike basan, bildirimde bulunanlar da var. Bırakın herkes kazansın kimse cebinizdeki parayı almaz merak etmeyin.

Vitaly mahkemelik oldu insanlardan izinsiz vidyolarını çektiği için hapise girmemek için böyle bi ceza aldı o yüzden yapıyor. Yine güzel bir konuya değinmişsin ama içimizde Bir sürü sadece bu işi yaparak geçinen insan var, bi sonraki ay'ı pamuk ipliğine bağlı. Birde bir kısım var doymuyor daha fazlasını istiyor kendini kaybediyor bir kaç haneli rakamlara ulaştığı zaman... Bunun dışında bir şeyler keşfedip düzenli gelir sağlamaya başlayıp bunu herkesle paylaşanlar da var, bence bu arkadaşlar zaten yapıyor senin bahsettiğin şeyi... Herkesi aynı şeyi yapmaya davet ediyorum, aramızda sahte telif atanlar, başkasının kanalına dislike basan, bildirimde bulunanlar da var. Bırakın herkes kazansın kimse cebinizdeki parayı almaz merak etmeyin.

Hocam şimdi şöyle ki,
hepimiz gelirimize göre yardımda bulunmalıyız. Bu zaten bence; dinimizce olması gereken bir unsur. Benim bahsettiğim bireylerin kişisel yardımlarından çok, toplumsal bir algı yaratabilmek. Sonuçta bu forumda binlerce üye var ve ben demiyorum ki herkes şu kadar yardımda bulunsun vs vs. Benim anlatmak istediğim nokta bu konuya el atalım, bir video çekelim ( ki bir çok kişinin böyle bir projeye gönüllü olarak manevi yardımda bulunacağına eminim) kanala intro yapalım. Forumda duyuralım, facebook twitter da paylaşalım. Sonuçta bir video paylaşıcaz ve burdan gelen gelirler ile elimizden geldiğince yardımda bulunalım. Ben sen o belki 3 kişi oluruz ama biz oldukmu bunun bir sınırı olmaz. Biz çoğul bir kavram ve inanıyorum ki bu forumdan böyle bir proje çıkabilir. Sadece koşulsuz, sadece vicdan olgumuzu unutmadan az bir emek harcıcaz o kadar.

Benim aklıma gelen mesela forumda öğretmen olan varsa (yönetimin kefil olacağı gibi tabi) şöyle fakir gariban bir bölgede çalışanlardan onun sınıfına yardım edebiliriz ilk elden,herkes bütçesine göre 3-5 atabilir yada ayakkabı,defter,sınavlara hazırlananlar için kitap gönderebilir bence en mantıklısı da bu.

Hocam çok düşünceli konu açmış ama ülkemizde malesef çok yoksul insanlar var keşke elimizden gelsede hepsine yardım edebilsek bence faydalı olur denemekte fayda var 1 önder lazım bunun için büyük bir abimiz.

Güzel düşünce Sinan abi bende öyle çok maddi destek katabilcek durumda değilim şu aylarda ama zaten ordaki msjı aldım ben ve vaktim olduğu müddetçe ben varım elimden ne gelirse tabi.
Bu arada orta halli hd görüntü alan kamera ayarlayabilirim gerekli olduğunda söylersin :)

Not : Sinan abi aklıma gelmişken sokak röportajları hesabı bir şey bile yapabiliriz seninle biz ama ben kamera önüne geçemem :D

VitalyZD favorim az videosunu kopyalamadım manyakca izlenmişti : ))))

Güzel düşünce Sinan abi bende öyle çok maddi destek katabilcek durumda değilim şu aylarda ama zaten ordaki msjı aldım ben ve vaktim olduğu müddetçe ben varım elimden ne gelirse tabi.
Bu arada orta halli hd görüntü alan kamera ayarlayabilirim gerekli olduğunda söylersin :)

Not : Sinan abi aklıma gelmişken sokak röportajları hesabı bir şey bile yapabiliriz seninle biz ama ben kamera önüne geçemem :D

Kamera önüne Mert'i geçiririz kardeşim kolayı var :)

Bunu bir sonraki görüşmemizde detaylı bir konusuruz abi dilde var onda biraz farklı birşeyler türetiriz belki yapcam yapcam diyince kalıyor çünkü :)

[MENTION=4385]SeaNoNe[/MENTION] guzel bir konuya deginmissiniz. Her turlu destege hazirim. Gerci uzaktayim sizlere simdilik ama yakinda orada olacagim insallah.

elimizden ne geliyosa bizde çorbaya bi tuz atarız (suistimal edilmediği sürece !!)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri