Soundbar Kalitesi Nasıl Ölçülür?

Web_Scripti

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.videoyap.com
Merhaba Arkadaşlar,

Samsung HW-J6001/TK
Samsung HW-6001R/XU

R olan bu yıl çıktı ama kanal sayısı 6 dan 2 ye inmiş. Fiyat ise aynı. Yani bu işin mantığı kanal sayısı veya wattı ne kadar fazla ise o kadar kaliteli demek değil midir? Bir ürünün sesini dinlemeden kalitesini nasıl anlıyabileceğimizi bilen varmıdır. Farklı ürün önermeyin arkadaşlar, Tv ye uyum için samsung curved soundbar istiyorum.

Bilen ve anlayan arkadaş varsa yazarsa çok sevinirim

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Samsung HW-J6001/TK
Samsung HW-6001R/XU

R olan bu yıl çıktı ama kanal sayısı 6 dan 2 ye inmiş. Fiyat ise aynı. Yani bu işin mantığı kanal sayısı veya wattı ne kadar fazla ise o kadar kaliteli demek değil midir? Bir ürünün sesini dinlemeden kalitesini nasıl anlıyabileceğimizi bilen varmıdır. Farklı ürün önermeyin arkadaşlar, Tv ye uyum için samsung curved soundbar istiyorum.

Bilen ve anlayan arkadaş varsa yazarsa çok sevinirim

Abi sesi duymadan kalitesini anlayamazsın malesef :( Hatta daha detaylı açıklayayım, sesi etkileyen bir çok faktör var , ortam bunlardan biri yani 2 farklı sesi aynı ortamda duymadan da hangisinin kaliteli olduğunu ayırt edemezsin.Wat kaliteli demek değildir abi, sen şurdan çıkarttın galiba onu işte bu yüksek wat güç ile çalışıyor yani daha kaliteli, Hayır abi çünkü duyabilceğimiz bir ses seviyesi var ve ideal bir ses seviyesi var denge yani, o yüzden belli bir seviye sesin yukarısı güzellikden ziyade rahatsız eder.Yani wat ile ölçülseydi hepimiz düğün salonlarındaki sistemlerden alırdık :) Ancak şöyle birşey var abi sonuçta marka belli samsung, yani 2side aynı fabrikasyonun sonucu ve bu ürünlerin yapacağı işlev belli olduğundan arasında pek fark olmaz.Atla deve değil ki zaten abi adam aynı çipi farklı tasarım ile satıyor veya ufak değişiklik yapıp tekrar pazara sunuyor ben bunun satış tekniği olduğunu düşünüyorum başka birşey değil abi.O yüzden hangisini alırsan al bence seni tatmin edecektir, Müzik produksion vs işler ile uğraşmadığın için arasındaki ses rengi farkını kulağın ayırt edemez zaten abi. Hoşuna giden bir tanesini al düşünmeye gerek yok abi (destekdeki tüm sorular cevaplandı :D )

Abi sesi duymadan kalitesini anlayamazsın malesef :( Hatta daha detaylı açıklayayım, sesi etkileyen bir çok faktör var , ortam bunlardan biri yani 2 farklı sesi aynı ortamda duymadan da hangisinin kaliteli olduğunu ayırt edemezsin.Wat kaliteli demek değildir abi, sen şurdan çıkarttın galiba onu işte bu yüksek wat güç ile çalışıyor yani daha kaliteli, Hayır abi çünkü duyabilceğimiz bir ses seviyesi var ve ideal bir ses seviyesi var denge yani, o yüzden belli bir seviye sesin yukarısı güzellikden ziyade rahatsız eder.Yani wat ile ölçülseydi hepimiz düğün salonlarındaki sistemlerden alırdık :) Ancak şöyle birşey var abi sonuçta marka belli samsung, yani 2side aynı fabrikasyonun sonucu ve bu ürünlerin yapacağı işlev belli olduğundan arasında pek fark olmaz.Atla deve değil ki zaten abi adam aynı çipi farklı tasarım ile satıyor veya ufak değişiklik yapıp tekrar pazara sunuyor ben bunun satış tekniği olduğunu düşünüyorum başka birşey değil abi.O yüzden hangisini alırsan al bence seni tatmin edecektir, Müzik produksion vs işler ile uğraşmadığın için arasındaki ses rengi farkını kulağın ayırt edemez zaten abi. Hoşuna giden bir tanesini al düşünmeye gerek yok abi (destekdeki tüm sorular cevaplandı :D )

Usta desteğine bayıldım, tatmin edici cevaplar veriyor:))

Açıkcası benim tv 55".

Fakat 65" tv'ler için soundbar bir üst modeli var. O soundbarın açıklamasında Dolby 5.1ch destekliyor yazıyor ve kanal sayısınada 8.1ch yazıyor.

Şimdi üstteki model 1.400 TL. Kanal sayısı 2.1 yazıyor, dolby 2'yi destekliyor.

Fakat 65" soundbar modeli ise 1.750 TL.

Yani arada 350 TL bir fiyat farkı var. fakat 6 kanal fazlalığı ve dolby farkı bulunuyor. Sana göre hocam 2 kanalın, 8 kanalın önemi yok? ve dolby 5.1'i veya dolby 2'yi desteklemesininde önemi yok mu? Valla eminsen araştırmayı kesecem :) Amerika samsung'un sitesinde artık farklı modeller arar oldum.

Hocam size en güzel bilgiyi bunların satışını yapan gerçekten bu işi bilenler olacaktır. 1-2 saat zamanınızı ayırıp bunları satan firmaları bir dolaşıp sorup bılgı alımanız daha iyi olacaktır.

Hocam size en güzel bilgiyi bunların satışını yapan gerçekten bu işi bilenler olacaktır. 1-2 saat zamanınızı ayırıp bunları satan firmaları bir dolaşıp sorup bılgı alımanız daha iyi olacaktır.

Açıkca konuşmak gerekirse televizyonu satan mall of istanbul şubesini aradım. Dolby 5.1ch üst modelde varken alt modelde yok farkı nedir bu dolby 5.1ch'ın dedim. Adam kitlendi, bende adama ses sistemleriyle kim ilgileniyor dedim? Oda ben ilgileniyorum, ben eğitimlerini alıyorum dedi. Fakat bize hiç dolby 5.1ch dan bahsetmediler dedi :)

Açıkcası benim model televizyona uyumlu soundbar modelini buldum fakat türkiyede satan yok:) Amazon ise türkiyeye bu ürünü satmıyor. Yani türkiyede olmayan dolby 5.1ch ve 6.1 kanallı soundbar var. Bu nedenle vereceğim paraya acaba iyisini değilde çok alt seviyesinde bir ürün mü almış olacağım korkusundayım. Bir diğer yandan da bu konuda kültürsüzlüğü var, bunuda gidermek istiyorum.

HW-J6500 Wireless Multiroom Curved Soundbar w/Wireless Subwoofer Home Theater - HW-J6500/ZA | Samsung US

Biraz bakındımda bilgilere, yeni çıkan 2 kanallı fakat yeni bir sürüm. Eskisinden kötü olsa 2 kanallı değil 6 kanallı çıkartırlardı. Yenisinde bişiyleri iyi yapmışlar ki 2 kanallı olmasına rağmen 6 kanallıdan daha iyi iş görüyordur. Basit bir mantıkla baktım işe. Genede gidip bir dolaşın mağazaları :)

Usta desteğine bayıldım, tatmin edici cevaplar veriyor:))

Açıkcası benim tv 55".

Fakat 65" tv'ler için soundbar bir üst modeli var. O soundbarın açıklamasında Dolby 5.1ch destekliyor yazıyor ve kanal sayısınada 8.1ch yazıyor.

Şimdi üstteki model 1.400 TL. Kanal sayısı 2.1 yazıyor, dolby 2'yi destekliyor.

Fakat 65" soundbar modeli ise 1.750 TL.

Yani arada 350 TL bir fiyat farkı var. fakat 6 kanal fazlalığı ve dolby farkı bulunuyor. Sana göre hocam 2 kanalın, 8 kanalın önemi yok? ve dolby 5.1'i veya dolby 2'yi desteklemesininde önemi yok mu? Valla eminsen araştırmayı kesecem :) Amerika samsung'un sitesinde artık farklı modeller arar oldum.

Abi ikisi arasında fark çok azdır ya belki %3 felan yani, HW-J6001 sesi hafif daha temiz verir belki hepsi bu birde daha popüler bir ürün olduğu için teknik desteği daha güçlü olur hepsi bu, arada 350 tl fiyat farkı yok gibi gördüm ben abi sen galiba dolar üzerinden satılan sitelerden gördün o fiyat farkını.Benim gördüğüm en yüksek fiyat farkı bunlar abi,
SAMSUNG HW-J6001R/TK 2.1 Kanal Kavisli SoundBar,300W Ses Çıkış,Bluetooth,HDMI - Vatan Bilgisayar
SAMSUNG HW-J6001/TK Ev Sinema Sistemi 300W, 6.1 Kanal, USB, HDMI,Bluetooth - Vatan Bilgisayar
İkisi arasındaki fiyat farkı burda indirim olmadığından önemli değilde abi bence burdaki indirimi değerlendir bunu al abi, fiyat performans olarak en doğru seçim olur yani. SAMSUNG HW-J6001R/TK 300W 2.1 CURVED SOUNDBAR EV SİNEMA SİSTEMİ | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri