Bu abiler dediğin kişi sayısı onbinlerce kişiyse doğru
Şöyle söyleyim.
Aylık bot ile yapılan toplam hit sayısının en yüksek ayına 100x dersek;
Aralık 2012 => Hit 10x / Çalışan Kişi : 9y / Adsense Çalışma Oranı : Kayıt tutmadım
Aralık 2013 => Hit 40x / Çalışan Kişi : 48y / Adsense Çalışma Oranı : Kayıt Tutmadım
Aralık 2014 => Hit 75x / Çalışan Kişi : 92y / Adsense Çalışma Oranı : 92z - Partner Çalışma Oranı : 8z
Mart 2015 => Hit 100x / Çalışan Kişi : 100y / Adsense Çalışma Oranı : 76z - Partner Çalışma Oranı : 24z
Aralık 2015 => Hit 65x / Çalışan Kişi : 45y / Adsense Çalışma Oranı : 19z - Partner Çalışma Oranı : 81z
Pik noktası Mart 2015 olarak baz alırsak. Geçen aya göre istatistik yaparsak
Hit %35 azalmış, Çalışan kişi sayısı %55 azalmış. Demekki şuanda çalışan kişi sayısı %55 azaldı ama hit %55 değilde %35 azaldı.
Yani neredeyse şuanda spam yapanların yarısından biraz fazlası bu işi bıraktı veya mola verdi. Bu çalışanların bırakma sebebine gelince çoğunluğunun sebebi adsense banları oldu. Fakat kişinin yapacağı en iyi şey bu dönemde bellidir ki adsense çalışmamak olmalıdır. Yoksa hergünü risk dolu yatakta uyuma mücadelesiyle devam eder.
Spam bitiyor mu olayına gelince evet youtube her zaman birşeyler buluyor bir takım kişiler banlanınca tekrar mücadele etmeyi bırakıyor. Bir insanın 3 ay boyunca tüm adsenseleri banlanırsa o zaten bırakmış gitmiş oluyor. Ona gel partner çalış sıkıntı yaşamazsın desende artık onda sabır kalmamış oluyor. Bu dönemde spami bırakmış kişilere tek önerim. Açın 2 tane kanal manuel olarak bilgisayarınızdan videoları yükleyin. Sonra gidin spam networklere kanalları kayıt edin. Bakın beklemediğiniz anda ödeme gelince size ihtiyaç olan kan gelmiş olacaktır. Spamden ümitini yitirmiş kişiler bot veya vds alıpda ayda 3-5 gün çalışmalarını önermem. Çünkü o zaman insan içinde bota veya vds e yatırım yaptım param gitti diye düşünce başarısız olursa onu suçluluk duygusuna itecektir. Bu nedenle cebinizden ücret çıkmadan 1-2 kanal yapın ki kendinizi bu işde 1-2 kanal yapmaya devam ettirebilirsiniz.
Buarada ben şuna inanıyorum. Bu yıl Youtube'dan 2015'e göre daha cok para yiyeceğiz.