Spora Başlayacağım - Takip Edecek Güvenilir Kaynak Tavsiyesi

simbus

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Son bir kaç yılı neredeyse tamamen oturarak geçirdim. Ara ara spora başladım ama genellikle klasik 1 ay gidip, sonra iki üç gün dinleneyim devam ederim diyip sonra devam etmeyen kesimden oldum :)

Artık otur otur bacaklarda ağrı sızı başladı. Düzenli olarak başlamak istiyorum.
Başladıktan sonra devam ettirmeme sebebimde ne yaptığımı bilmemem oldu genellikle. Spor salonunda ilgilenen kimse zaten yok, sen kafana göre bodoslama yapıyorsun bi şeyler. Böyle olunca da içime sinmiyordu hangi hareketin doğrusu nasıldır hangi hareketi hangi bölge için yapıyoruz ne kadar yapmalıyız vs bu konularda bilgim olmadığı için devam etmeyip bıraktım.

Hem beslenme konusuna dikkat etmek istiyorum hemde bilinçli olarak spora başlamak istiyorum. Sırasıyla neler yapmam gerekirse o sıraya uyarak devamlılığı sağlamak ve etkili sonuçlar almak istiyorum.

Bu konuda önereceğiniz youtube kanalı veya websitesi var mı? İşte burada adım adım her şeyi anlatıyor, sağlıklı beslenme konusu olsun, spor konusunda olsun diyebileceğiniz.

Not: Sporcuların kullandığı tozlardan kullanma yanlısı değilim.
Not2: 80 kiloyum. Hafiften göbek var. Önce biraz yağları yakmak ( ne kadara kadar yakacağımı nasıl yakacağımı da tam olarak bilmiyorum :) birazda vücudu toparlamak istiyorum )

Bu işle profesonel uğraşan arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum :)

üstlere taşıyalım, yok mu tavsiyesi olan :)

Hocam ağırsağlam youtube kanalını takip edebilirsiniz çok başarılılar. 2 senedir takip ediyorum 120kilodan düştüm 30kilo verdim daha önemlisi sayelerinde motive olup sporu sevdim. Yeni başlayanlar için örnek programları var fazlasıyla yeterli olacaktır.

Aynı şekilde hangi hareket nasıl yapılır ve aklınıza gelebilecek her konu'da video mevcut kanallarında. Kalori hesaplama vs hepsi hakkında detaylı yazıları var.

Bu süreçte yemek seçenekleri de çok zorlayacaktır sizi. Onun için de fit yemek kanalına bakabilirsiniz, çok pratik ve güzel tarifleri var altlarında da bütün değerleri yazıyor.

Ek : dogancp instagram hesabını da takip edebilirsiniz snapler halinde güzel bilgiler küçük detaylar paylaşıyor çok araştırmalar sonucu ağırsağlam ve dogancp kanalında buldum aradığımı. Rahatlıkla anlayabileceğiniz şekilde anlatım yapıyorlar ama her bilgiyi bilimsel olarak destekliyorlar.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri